SVT > Utrikes

Tuesday, 17 October, 11:39

SVT - 12 aug 17 kl. 18:28

Undantagstillstånd utfärdat i Charlottsville efter våldsamma protesterVåldsamma konfrontationer mellan högernationalistiska demonstranter och motdemonstranter bröt ut i den amerikanska staden Charlottsville, Virginia under lördagsförmiddagen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Charlottsville

Dela artikeln

900 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Undantagstillstånd, utfärdati , Charlottsvilleefter , våldsamma, protester
YLE - 23 jul 15 kl. 09:15

Terrorrisk stoppar inte solsemestrarna

Utrikesministeriet varnar finländska resenärer för att det finns en risk för terrorattacker i Turkiet. Trots att risken för terrordåd mot turistorter inte kan uteslutas är resorna till Turkiet fullbokade. I måndags miste 27 människor livet och hundratals skadades i en attack mot aktivister i staden Suruc vid gränsen till Syrien.

BT - 14 aug 13 kl. 17:39

USA fördömer dagens våld i Egypten

USA fördömer i starka ordalag våldet mot demonstranterna i Kairo, säger Vita husets pressekreterare Josh Earnest. - Vi motsätter oss också undantagstillståndet och uppmanar myndigheterna att respektera grundläggande mänskliga rättigheter.- De måste hålla sig till det löfte de utfärdat: att genomföra en fredlig övergång till demokrati, fortsätter Earnest.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Spansk ledare: Skogsbränderna är terrorhandlingar

Spanska ledare hävdar att skogsbränderna som rasar i landet är anlagda och kallar dem för terrorhandlingar. – Det enda vi önskar är att de här brottslingarna ska få betala, säger Galiciens regionpresident Alberto Nunez Feijoo..

SVT - 4 timmar sedan

Donald Trump: Kuba är ansvarigt för ljudattackerna

USA:s president om mystiska ljudattackerna.

SVT - 6 timmar sedan

288 rohingyabyar förstörda i norra Burma

Minst 288 byar har delvis eller helt bränts ned i delstaten Rakhine i norra Burma sedan den 25 augusti, enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW)..

SVT - 7 timmar sedan

Talibangisslan trodde inte på att Trump var president

Den kanadensiske mannen som tillsammans med sin familj hölls av talibaner i fem år hade väldigt lite kontakt med omvärlden under tiden i fångenskap, och trodde att det var ett skämt att Donald Trump var USA:s president..

SVT - 8 timmar sedan

Minst 39 omkomna i skogsbränder

Minst 36 människor har omkommit under det senaste dygnet i de skogsbränder som rasar i norra och centrala Portugal. Tre personer har dessutom omkommit i bränderna i Spanien som har fått extra fart av stormen Ophelias vindar..

SVT - 9 timmar sedan

Nu ekar ropet #MeToo i sociala medier i Sverige också

Harvey Weinstein-skandalen har växt i stormstyrka för var dag som går, och under hashtagen #MeToo delar nu tiotusentals kvinnor sitt stöd och sina berättelser om trakasserier och sexuella övergrepp. Från att inledningsvis varit fokuserat på USA har rörelsen exploderat världen över – även i Sverige..

SVT - 11 timmar sedan

Två katalanska topprofiler fängslade

En domare vid Spaniens högsta brottmålsdomstol beslöt på måndagskvällen att fängsla två framträdande ledare för de katalanska självständighetsförespråkarna..

SVT - 15 timmar sedan

Tusentals civila flyr oljestaden

Irakiska elitstyrkor och shiitisk Iranstödd milis kontrollerar nu stora delar av oljestaden Kirkuk. Tusentals civila flyr staden av rädsla för våld. – De vill inte att det blir som i Mosul, att civila dödas.

SVT - 15 timmar sedan

”Backa, backa!” – Här hamnar SVT:s team i skottlinjen

SVT:s utsända i Kirkuk hamnar mitt bland striderna samtidigt som tusentals civila flyr våldet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.