SVT > Utrikes

Thursday, 14 December, 20:06

SVT - 12 aug 17 kl. 18:28

Undantagstillstånd utfärdat i Charlottsville efter våldsamma protesterVåldsamma konfrontationer mellan högernationalistiska demonstranter och motdemonstranter bröt ut i den amerikanska staden Charlottsville, Virginia under lördagsförmiddagen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Charlottsville

Dela artikeln

899 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Undantagstillstånd, utfärdati , Charlottsvilleefter , våldsamma, protester
YLE - 23 jul 15 kl. 09:15

Terrorrisk stoppar inte solsemestrarna

Utrikesministeriet varnar finländska resenärer för att det finns en risk för terrorattacker i Turkiet. Trots att risken för terrordåd mot turistorter inte kan uteslutas är resorna till Turkiet fullbokade. I måndags miste 27 människor livet och hundratals skadades i en attack mot aktivister i staden Suruc vid gränsen till Syrien.

BT - 14 aug 13 kl. 17:39

USA fördömer dagens våld i Egypten

USA fördömer i starka ordalag våldet mot demonstranterna i Kairo, säger Vita husets pressekreterare Josh Earnest. - Vi motsätter oss också undantagstillståndet och uppmanar myndigheterna att respektera grundläggande mänskliga rättigheter.- De måste hålla sig till det löfte de utfärdat: att genomföra en fredlig övergång till demokrati, fortsätter Earnest.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

USA: Nätneutraliteten tas bort

Reglerna om lika villkor på internet rivs upp. USA:s kommunikationskommitté FCC röstade nej till nätneutraliteten, vilket innebär att nätoperatörer tillåts prioritera enskilda sajter och företag – och inte längre förbjuds att sinka kopplingarna till andra..

SVT - 2 timmar sedan

Svensk extremist uppges avrättad i Irak

En svensk medborgare med misstänkta kopplingar till en terrorrörelse rapporteras ha avrättats i Irak tillsammans med ytterligare 37 misstänkta jihadister, uppger en fängelsekälla..

SVT - 11 timmar sedan

Flygplan kraschade strax efter start i Kanada – flera skadade

Ett passagerarplan kraschade kort efter start i Fond-du-Lac i Kanada. 25 personer befann sig ombord och flera har skadats..

SVT - 15 timmar sedan

Netanyahu tror många kommer erkänna Jerusalem

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu är missnöjd med vad muslimska ledare sagt om Jerusalem efter OIC-toppmötet. – Vi är inte imponerade av alla dessa uttalanden, säger han i ett tal..

SVT - 15 timmar sedan

Indisk lyckominister efterlyst av polisen

I januari utsågs han till minister med ansvar för ”lycka och tolerans” hos de cirka 70 miljoner invånarna i den indiska delstaten Madhya Pradesh. Men nu är 53-årige Lal Singh Arya efterlyst av polisen för misstänkt inblandning i mordet på en oppositionspolitiker 2009..

SVT - 16 timmar sedan

Norge avkriminaliserar narkotika – vård ska ersätta straff

Drogmissbrukare i Norge ska i första hand få vård, inte bestraffas. Det är en majoritet av partierna i stortinget överens om, rapporterar VG..

SVT - 18 timmar sedan

Paralympics-ben låter hunden Cola leka igen

Hunden Cola i Thailand gnagde på en mans skor och blev bestraffad med avhuggna ben. Nu har Cola fått hjälp genom nya Paralympic-inspirerade proteser, utvecklade för att låta honom leka igen. Se när Cola testar sina nya ben..

SVT - 18 timmar sedan

23 civila döda i flyganfall i Syrien

Minst 23 människor har dödats i ett flyganfall i den syriska provinsen Deir Ezzor, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR)..

SVT - 19 timmar sedan

OIC: USA har spelat ut sin roll som fredsmedlare

USA:s presidents beslut om Jerusalem belönar Israel för ”terrorhandlingar”, säger Turkiets president i ett tal på den muslimska världens toppmöte i Istanbul. Efteråt klargjorde mötesdeltagarna att USA har spelat ut sin roll i fredsprocessen mellan Israel och de palestinska myndigheterna..

SVT - 21 timmar sedan

Världens äldsta fyller 113 år

Han är troligtvis världens äldsta person, Francisco Nuñez Oliveira, från Bienvenida i Spanien. I dag fyller han 113 år och firas bland annat av sina 14 barnbarnsbarn. Enligt familjen är Francisco Nuñez Oliveira, trots sin höga ålder, fullt frisk..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.