YLE > Svenskfinland

Saturday, 23 September, 00:31

YLE - 12 aug 17 kl. 13:28

På marsch för kärleks skull i NykarlebyHundratals personer mötte upp till Pride paraden i Nykarleby på lördagen. Enligt uppskattning fanns cirka 500 personer på plats när tåget startade från Juthbacka herrgård via kyrkbron till torget och tillbaks till Juthbacka. Stämningen i tåget var uppsluppen och glad med färggranna regnbågsflaggor och mycket folk fanns längs vägen och på torget i Nykarleby. Program hela dagen Pride paraden i Nykarleby inleddes på lördag förmiddag med tillverkning av skyltar och plakat. Paraden startade kl.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nykarleby, Pride, Juthbacka, Camilla Wiklund, Prideparaden, Prideparad, Jessica, Camilla, Daniel, Det, Sandra

Dela artikeln

1138 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: marschför , kärleks, skulli , Nykarleby
Sydsvenskan - 23 okt 15 kl. 13:50

En marsch för fredens skull

Varje år vid FN-dagen går barnen på Annelundsskolan en marsch för fredens skull.
Med skyltar och sånger vill de påverka världen..

Kristianstadsbladet - 23 maj 12 kl. 10:39

Låt Estelle bli den sista som tvångskristnas

Prinsessan Estelles dop var en absurd tillställning. Och då tänker jag inte på de tusen dagisungar som kommenderades ut i Kungsträdgården för att hylla monarkin.
Eller att den politiska chefredaktören för landets största tidning, socialdemokratiska Aftonbladet, sänder webb-tv live från tilldragelsen.

YLE - 28 apr 17 kl. 16:52

Det här händer i helgen

Det händer väldigt mycket under valborg och första maj i hela Österbotten. Här är några exempel. Valborgsmässoafton i Vasa Mellan klockan 13 och 17 är det en internationell kak- och valborgsfest vid kulturhuset Fanny på Kyrkoesplanaden.

Kristianstadsbladet - 22 apr 13 kl. 07:40

Nytt ljus på Célines mörker

Foto: Michel Lipchitz
?Resa till nattens ände? av Louis-Ferdinand Céline är en rasande uppgörelse med världen.

YLE - 24 dec 15 kl. 04:00

”Jag är stolt över att julfreden sker i Åbo”

Finländarna är ett traditionsfast folk, speciellt vad gäller julen. Ännu idag är det många av oss som av olika orsaker väljer att inleda julfirandet genom att följa med en av Finlands äldsta traditioner. I morgon, vill Gud, infaller vår Herres och Frälsares nåderika födelsefest; och varder förty härigenom en allmän julfred kungjord och påbjuden … För de flesta finländare är de här orden bekanta, och för många betyder de att julen officiellt är här.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Ny smäll mot huvudet – Riska träffades av armbåge

Ny hockeyomgång, ny farlig tackling. Ässäts Antoine Laganiere satte en armbåge i ansiktet på en Sportspelare och fick matchstraff..

YLE - 7 timmar sedan

Otto Palmborg från bandet Sven framför Vegalåten

Otto Palmborg från Nykarlebybaserade rock- och popbandet Sven sjunger Vegalåten, som premiärspelas då Yle Vega fyller 20 år den 30:e september. Låten är skriven av Simon Ventus och produceras av Janne Hyöty. Artisten Emeline Sigfrids gör också en sånginsats..

YLE - 9 timmar sedan

Österbotten får en långsiktig strategi

Förberedelserna inför landskapsreformen går vidare. Under hösten jobbar man i Österbotten bland annat med en ny landskapsstrategi..

YLE - 10 timmar sedan

Joakim Strand: Fusionsförhandlingarna med Korsholm kan gå fort

Vasas fullmäktigeordförande Joakim Strand (SFP) är nöjd med Korsholms beslut att inleda fusionsförhandlingar med Vasa..

YLE - 10 timmar sedan

Får man köra med bil på cykelleden? Testa hur bra du kan trafikreglerna i korsningar

Känner du till alla trafikregler, också de som gäller lite ovanligare typer av korsningar? Här kan du testa din trafikkunskap!.

YLE - 16 timmar sedan

0–12 i baken på två matcher – förnyat SJK vill vända underläget

Spelarna i SJK-truppen är väl medvetna om att statistiken från säsongens tidigare möten talar för en HJK-seger i lördagens cupfinal. För mig räcker en 1–0-seger, säger den erfarne cupvinnaren Erfan Zeneli..

YLE - 16 timmar sedan

Ingen katastrof trots turbulens och cirkusstämpel – Christoffer Kloo: ”Otroligt mycket positivt”

Det må se ut som en cirkus för en utomstående men för oss har det handlat om klara beslut vi hamnat ta. Så beskriver SJK:s sports manager Christoffer Kloo den turbulenta säsongen 2017 för Seinäjokis fotbollsstolthet..

YLE - 19 timmar sedan

Ingen ansökan om permanent flyglicens från Nextjet

Nextjet har inte lämnat in någon ansökan om permanent flyglicens. Det säger enhetschef Simon Posluk på Transportstyrelsen. Nextjets försäljningschef Jens Harrysson säger att det rör sig om ett missförstånd inom bolaget..

YLE - Igår: 14:58

Inspirerande tal på Vasas första Ted x-evenemang

Inspiration och tankeväckande. Det hoppas arrangörerna att Vasa första Ted talks ska vara. På fredagen ordnas evenemanget för första gången i Vasa..

YLE - Igår: 15:50

Liveblogg från fullmäktigemötet i Korsholm

Korsholm inleder fusionsförhandlingar med Vasa, beslöt fullmäktige i Korsholm på torsdag kväll. Yle Österbotten var på plats under mötet och livebloggade i den här artikeln..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.