YLE > Svenskfinland

Saturday, 18 November, 00:03

YLE - 12 aug 17 kl. 13:28

På marsch för kärleks skull i NykarlebyHundratals personer mötte upp till Pride paraden i Nykarleby på lördagen. Enligt uppskattning fanns cirka 500 personer på plats när tåget startade från Juthbacka herrgård via kyrkbron till torget och tillbaks till Juthbacka. Stämningen i tåget var uppsluppen och glad med färggranna regnbågsflaggor och mycket folk fanns längs vägen och på torget i Nykarleby. Program hela dagen Pride paraden i Nykarleby inleddes på lördag förmiddag med tillverkning av skyltar och plakat. Paraden startade kl.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nykarleby, Pride, Juthbacka, Camilla Wiklund, Prideparaden, Prideparad, Jessica, Camilla, Daniel, Det, Sandra

Dela artikeln

1138 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: marschför , kärleks, skulli , Nykarleby
Sydsvenskan - 23 okt 15 kl. 13:50

En marsch för fredens skull

Varje år vid FN-dagen går barnen på Annelundsskolan en marsch för fredens skull.
Med skyltar och sånger vill de påverka världen..

Kristianstadsbladet - 23 maj 12 kl. 10:39

Låt Estelle bli den sista som tvångskristnas

Prinsessan Estelles dop var en absurd tillställning. Och då tänker jag inte på de tusen dagisungar som kommenderades ut i Kungsträdgården för att hylla monarkin.
Eller att den politiska chefredaktören för landets största tidning, socialdemokratiska Aftonbladet, sänder webb-tv live från tilldragelsen.

YLE - 28 apr 17 kl. 16:52

Det här händer i helgen

Det händer väldigt mycket under valborg och första maj i hela Österbotten. Här är några exempel. Valborgsmässoafton i Vasa Mellan klockan 13 och 17 är det en internationell kak- och valborgsfest vid kulturhuset Fanny på Kyrkoesplanaden.

Kristianstadsbladet - 22 apr 13 kl. 07:40

Nytt ljus på Célines mörker

Foto: Michel Lipchitz
?Resa till nattens ände? av Louis-Ferdinand Céline är en rasande uppgörelse med världen.

YLE - 24 dec 15 kl. 04:00

”Jag är stolt över att julfreden sker i Åbo”

Finländarna är ett traditionsfast folk, speciellt vad gäller julen. Ännu idag är det många av oss som av olika orsaker väljer att inleda julfirandet genom att följa med en av Finlands äldsta traditioner. I morgon, vill Gud, infaller vår Herres och Frälsares nåderika födelsefest; och varder förty härigenom en allmän julfred kungjord och påbjuden … För de flesta finländare är de här orden bekanta, och för många betyder de att julen officiellt är här.

Cornucopia - 30 sep 17 kl. 18:30

ICA-marschen 2017 - en seger för demokratin och polisen

Nazisterna i NMR:s marsch från Ica Maxi till Ica Focus var en seger för demokratin och polisen. Ingen behövde nekas att demonstrera, skadegörelse och skadade hölls mycket lågt och nazisterna genomförde inte sin demonstration, helt av egen förskyllnad.
Via helt igenom professionellt agerande i linje med svensk lag står än så länge polisen och demokratin som segraren efter den nazistiska marschen från Ica Maxi på Mölndalsvägen till Ica Focus i Gårda.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Unikt språkbad mellan skolor i Kristinestad och Hyvinge: ”Min dröm är att tala flytande svenska”

Elias Kärki hade aldrig träffat jämnåriga finlandssvenskar innan han deltog i språkbadet med Kristinestads gymnasium. Nu vill han kunna föra en diskussion om vilket ämne som helst på både finska, svenska och engelska..

YLE - 8 timmar sedan

Fler flög med NextJet

Mängden resenärer på flyglinjen mellan Karleby-Jakobstad flygplats och Stockholm Arlanda har ökat med tio procent jämfört med fjolåret. Det meddelar flygbolaget NextJet som trafikerar sträckan..

YLE - 9 timmar sedan

Renoveringen av ishallen i Vasa ska kosta 16,5 miljoner euro

Renoveringen av ishallen har nu fått en prislapp: 16,5 miljoner euro. Det är en halv miljon mindre än i våras. Stadsstyrelsen ska behandla saken den 4 december, men hur stor notan blir för staden är ännu oklart..

YLE - 10 timmar sedan

HSS Media byter distributör - 30 jobb hotade på Posten i Vasa

Posten inleder samarbetsförhandlingar i Vasa och Korsholm efter att HSS Media bytt distributör. Upp till 30 jobb är hotade..

YLE - 11 timmar sedan

Polisen skärper trafikövervakningen i julfesttider

Polisen i Österbotten kommer de kommande helgerna att satsa extra noga på att övervaka trafiken. Det här eftersom julfestsäsongen står för dörren..

YLE - 13 timmar sedan

Malax satsar på investeringar nästa år

Malax kommunfullmäktige godkände budgeten för nästa år som innnehåller en ovanligt stor investeringsbudget. Skatteintäkterna ökar något..

YLE - 13 timmar sedan

PS: Dramatisk biljakt i Jakobstad på fredagsmorgonen

Polisen har gripit tre personer efter en dramatisk biljakt genom Baggholmen i Jakobstad tidigt på fredag morgon. Efter en dramatisk biljakt genom Baggholmen i Jakobstad försökte föraren fly undan polisen till fots..

YLE - 16 timmar sedan

Torsdagskvällens eldklot var en meteor - se den på video från Lochteå i Karleby

Det eldklot på kvällshimlen som förbryllade många i norra Finland på torsdagen var en meteor, bedömer Jyrki Manninen vid Uleåborgs universitet. Han gör bedömningen på basis av en video filmad i Lochteå..

YLE - Igår: 19:19

Skolor och vägar engagerar i Korsholm – stort investeringspaket i budgeten 2018

Korsholms fullmäktige godkände under torsdagskvällen budgeten för 2018. Det mesta kunde klubbas igenom snabbt och odramatiskt. Diskussionen var som mest aktiv när man diskuterade utbildning och vägar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.