SVT > Kultur

Monday, 28 May, 03:17

SVT - 09 aug 17 kl. 16:07

Så ser dina emojis ut på andras telefonerEmojis har utropats till vårt nya känslospråk, används av alla stora mobiltillverkare och har nu blivit film. Men uttrycker din favoritemoji det du tror att den gör? Kulturnyheterna har listat de största skillnaderna mellan tre stora tillverkare, och djupdyker i frågan om varför de färgglada figurerna inte kommer överens om vad de känner..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

689 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , serdina , emojisut på , andras, telefoner
BT - 21 feb 12 kl. 13:40

Unga liberaler ser inte andras begränsningar

Det är intressant, men inte förvånande, att Liberala ungdomsförbundet, Luf, inte vill prata om klass. Det är inte heller förvånande att de ersätter begreppet klass med begreppet fördomar. SSU genomförde sin klassresa under parollen ?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vi löser inte andras problem

Dagensanalys.se - 06 maj 16 kl. 13:00

Facebook testar temporära emojis – med en blomma på Mors Dag

I många länder närmar sig nu Mors dag, och blommor är ju en populär gåva. I samband med detta så kommer Facebook för första gången testa temporära emojis. Gissa vad den föreställer!

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stor undersökning: Så används olika emojis runt om i världen

Har nu någonsin undrat hur olika emojis används runt om i världen? Nu har vi svaret!Det är tangentbordsappen Swiftkey som har sammanställt en global undersökning där man har tittat på hur olika emojis används.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nya emojis – så ser de ut

Med emojis som en del av det moderna språket väntar nu en uppdatering med ett gäng nya ikoner 2016.LÄS MER: Två män arresterade efter emoji-hotUnicode Consortium är företaget som ansvarar för Emojis standardisering, och just nu har de 38 nya kandidater som skall godkännas inför en "mid-2016" release av emojis. Och det ser mycket lovande ut.

Dagensanalys.se - 29 feb 16 kl. 08:56

Användande av Emojis kan leda till rättegång

Tänk dig för när du väljer emoji i ett textmeddelande eller sociala medier – lägger du till fel finns det risk att du blir arresterad, i alla fall i USA. I Fairfax, Virginia väntar en 12-årig flicka på åtal för att ha användt pistol, bomb, och kniv emojis på Instagram i december. Smiley, hjärta, tumme upp, bedjande händer och andra ”emoji” har blivit vägen för miljontals internetanvändare att lekfullt punktera sina texter, inlägg och meddelanden, men för en student förde ikonerna polisen till hennes dörr.

Dagensanalys.se - 28 okt 16 kl. 16:10

Dags att företag tar emojis på allvar :)

Emojis har tagit över en stor del av vår personliga onlinekommunikation. Individer använder dem för att uttrycka en känsla, en smak eller ett intresse utan att använda en lång skriftlig beskrivning. Nu är det dags för företag och varumärken att börja visa sina känslor med emojis i sin kommunikation, skriver The Amazing Society.

Kristianstadsbladet - 27 mar 14 kl. 13:21

Professor: Behövs emojis med hijab

De populära bildsymbolerna emojis kritiseras för brist på mångfald - nästan samtliga figurer är vita. Nu lovar Apple bättring.
- Jättebra, det behövs människor med olika hudfärg bland emojisarna.

BT - 27 mar 14 kl. 13:21

Professor: Behövs emojis med hijab

De populära bildsymbolerna emojis kritiseras för brist på mångfald - nästan samtliga figurer är vita. Nu lovar Apple bättring. - Jättebra, det behövs människor med olika hudfärg bland emojisarna.

TA - 27 mar 14 kl. 13:21

Professor: Behövs emojis med hijab

De populära bildsymbolerna emojis kritiseras för brist på mångfald - nästan samtliga figurer är vita. Nu lovar Apple bättring.
- Jättebra, det behövs människor med olika hudfärg bland emojisarna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 14 timmar sedan

Minnesgudstjänst för folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson

Hon var Lill-Babs med hela svenska folket. I dag ges allmänheten en möjlighet att ta avsked av den folkkära ikonen och artisten Barbro Svensson. Klockan 14.

SVT - Igår: 22:19

Guldtuben på 100 sekunder

Missade du den stora galan? Ingen fara! Vi ger dig guldkornen från Guldtuben på 100 sekunder..

SVT - Igår: 21:26

Storslam för Therese Lindgren och Bianca Ingrosso på Guldtuben

Therese Lindgren och Bianca Ingrosso tog båda hem storslam i lördagskvällens gala för internet influencers, Guldtuben. De kammade hem inte mindre än fyra respektive tre kategorier vardera. Och Årets profil som röstades fram under direktsändningen blev Margaux Dietz..

SVT - 23 maj 18 kl. 07:29

Olga Tokarczuk får Man Booker-priset

Polska författaren Olga Tokarczuk vinner det internationella Man Booker-priset för sin roman ”Flights”. Vinnaren tillkännagavs under tisdagskvällen på Victoria and Albert Museum i London..

SVT - I förrgår: 19:27

Svårt för kulturutövare att få barnomsorg under arbetspass

I flera svenska kommuner är det svårt för kulturarbetare att få tillgång till barnpassning under arbetspass på obekväma tider. – Det kan kännas som att jag har utsatt barnen och familjen för en krånglighet, säger artisten Lisa Nilsson..

SVT - I förrgår: 19:06

Guldtuben 2018: Kvinnorna dominerar startfältet

På lördagens Guldtubengala prisas youtubers, bloggare och andra digitala kreatörer. I år är det kvinnorna som står för majoriteten av nomineringarna..

SVT - I förrgår: 17:32

”Fler i Akademien borde fundera på sin ställning”

Nobelstiftelsens vd anser att flera ledamöter bör fundera på sin plats i Svenska Akademien. Det säger han i Ekots lördagsintervju. Han säger också att det inte är säkert att årets inställda Nobelpris i litteratur kommer delas ut 2019..

SVT - I förrgår: 16:11

Amerikanska medier otillgängliga i Europa efter GDPR

Flera amerikanska nyhetsmedier går i nuläget inte att nå från Europa med anledning av GDPR, rapporterar tidningen Journalisten med hänvisning till The Guardian..

SVT - I förrgår: 15:00

Rappare tillbaka på Spotify-listor efter kritik

Enligt Spotifys anti-hat-policy som infördes tidigare i maj kommer de inte att lyfta fram artister vars beteende inte överensstämmer med strömningsplattformens värderingar. Men efter hård kritik från bland andra artisten Kendrick Lamar backar nu Spotify från sin egen policy..

SVT - I förrgår: 14:55

Forskare: De svenska mediebolagen sneglar mot Netflix

Under fredagen bekräftade Telia och Bonnier Broadcasting att de ”samtalar” efter att Resumé avslöjat att det förstnämnda företaget planerar att köpa det sistnämnda. Medieforskaren Jonas Ohlsson tror att köpet blir ett sätt att kontrollera både innehåll och distribution..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.