SVT > Kultur

Thursday, 21 September, 14:23

SVT - 09 aug 17 kl. 16:07

Så ser dina emojis ut på andras telefonerEmojis har utropats till vårt nya känslospråk, används av alla stora mobiltillverkare och har nu blivit film. Men uttrycker din favoritemoji det du tror att den gör? Kulturnyheterna har listat de största skillnaderna mellan tre stora tillverkare, och djupdyker i frågan om varför de färgglada figurerna inte kommer överens om vad de känner..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

648 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , serdina , emojisut på , andras, telefoner
BT - 21 feb 12 kl. 13:40

Unga liberaler ser inte andras begränsningar

Det är intressant, men inte förvånande, att Liberala ungdomsförbundet, Luf, inte vill prata om klass. Det är inte heller förvånande att de ersätter begreppet klass med begreppet fördomar. SSU genomförde sin klassresa under parollen ?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vi löser inte andras problem

Dagensanalys.se - 06 maj 16 kl. 13:00

Facebook testar temporära emojis – med en blomma på Mors Dag

I många länder närmar sig nu Mors dag, och blommor är ju en populär gåva. I samband med detta så kommer Facebook för första gången testa temporära emojis. Gissa vad den föreställer!

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stor undersökning: Så används olika emojis runt om i världen

Har nu någonsin undrat hur olika emojis används runt om i världen? Nu har vi svaret!Det är tangentbordsappen Swiftkey som har sammanställt en global undersökning där man har tittat på hur olika emojis används.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nya emojis – så ser de ut

Med emojis som en del av det moderna språket väntar nu en uppdatering med ett gäng nya ikoner 2016.LÄS MER: Två män arresterade efter emoji-hotUnicode Consortium är företaget som ansvarar för Emojis standardisering, och just nu har de 38 nya kandidater som skall godkännas inför en "mid-2016" release av emojis. Och det ser mycket lovande ut.

Dagensanalys.se - 29 feb 16 kl. 08:56

Användande av Emojis kan leda till rättegång

Tänk dig för när du väljer emoji i ett textmeddelande eller sociala medier – lägger du till fel finns det risk att du blir arresterad, i alla fall i USA. I Fairfax, Virginia väntar en 12-årig flicka på åtal för att ha användt pistol, bomb, och kniv emojis på Instagram i december. Smiley, hjärta, tumme upp, bedjande händer och andra ”emoji” har blivit vägen för miljontals internetanvändare att lekfullt punktera sina texter, inlägg och meddelanden, men för en student förde ikonerna polisen till hennes dörr.

Dagensanalys.se - 28 okt 16 kl. 16:10

Dags att företag tar emojis på allvar :)

Emojis har tagit över en stor del av vår personliga onlinekommunikation. Individer använder dem för att uttrycka en känsla, en smak eller ett intresse utan att använda en lång skriftlig beskrivning. Nu är det dags för företag och varumärken att börja visa sina känslor med emojis i sin kommunikation, skriver The Amazing Society.

Kristianstadsbladet - 27 mar 14 kl. 13:21

Professor: Behövs emojis med hijab

De populära bildsymbolerna emojis kritiseras för brist på mångfald - nästan samtliga figurer är vita. Nu lovar Apple bättring.
- Jättebra, det behövs människor med olika hudfärg bland emojisarna.

BT - 27 mar 14 kl. 13:21

Professor: Behövs emojis med hijab

De populära bildsymbolerna emojis kritiseras för brist på mångfald - nästan samtliga figurer är vita. Nu lovar Apple bättring. - Jättebra, det behövs människor med olika hudfärg bland emojisarna.

TA - 27 mar 14 kl. 13:21

Professor: Behövs emojis med hijab

De populära bildsymbolerna emojis kritiseras för brist på mångfald - nästan samtliga figurer är vita. Nu lovar Apple bättring.
- Jättebra, det behövs människor med olika hudfärg bland emojisarna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

De nominerade till Kasper Sahlin-priset är här

Under torsdagen tillkännagavs de nominerade till det prestigefulla Kasper Sahlin-priset. Ett pris som årligen delas ut till ett svenskt byggnadsverk eller grupp av byggnader av hög arkitektonisk klass..

SVT - 18 timmar sedan

Konst i miljonprogram – hur gick det sen?

2014 utlovade Alice Bah Kuhnke stora summor till konst i miljonprogrammen. Kulturnyheterna har tittat närmare på hur det gick med prestigeprojektet..

SVT - 19 timmar sedan

Recension: ”Om själ och kropp”

Vackert, välspelat och synnerligen eget kärleksdrama.

SVT - 22 timmar sedan

Oppositionen om budget: ”På gränsen till oansvarig”

Kulturutskottets ordförande, moderate Olof Lavesson, är kritisk till höstens kulturbudget: – Det är en väldigt expansiv budget, på gränsen till oansvarig, säger han till Kulturnyheterna..

SVT - 22 timmar sedan

Spansk militär hotar stänga katalonska nyhetsmedier

Flera medier i Katalonien hotas av nedstängning. Den spanska militären menar att det förmedlas propaganda inför folkomröstningen och 13 personer har gripits. – Detta är en statskupp, säger chefredaktören Vicent Partal till Journalisten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.