SVT > Kultur

Tuesday, 23 January, 07:06

SVT - 09 aug 17 kl. 16:07

Så ser dina emojis ut på andras telefonerEmojis har utropats till vårt nya känslospråk, används av alla stora mobiltillverkare och har nu blivit film. Men uttrycker din favoritemoji det du tror att den gör? Kulturnyheterna har listat de största skillnaderna mellan tre stora tillverkare, och djupdyker i frågan om varför de färgglada figurerna inte kommer överens om vad de känner..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

689 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , serdina , emojisut på , andras, telefoner
BT - 21 feb 12 kl. 13:40

Unga liberaler ser inte andras begränsningar

Det är intressant, men inte förvånande, att Liberala ungdomsförbundet, Luf, inte vill prata om klass. Det är inte heller förvånande att de ersätter begreppet klass med begreppet fördomar. SSU genomförde sin klassresa under parollen ?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vi löser inte andras problem

Dagensanalys.se - 06 maj 16 kl. 13:00

Facebook testar temporära emojis – med en blomma på Mors Dag

I många länder närmar sig nu Mors dag, och blommor är ju en populär gåva. I samband med detta så kommer Facebook för första gången testa temporära emojis. Gissa vad den föreställer!

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stor undersökning: Så används olika emojis runt om i världen

Har nu någonsin undrat hur olika emojis används runt om i världen? Nu har vi svaret!Det är tangentbordsappen Swiftkey som har sammanställt en global undersökning där man har tittat på hur olika emojis används.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nya emojis – så ser de ut

Med emojis som en del av det moderna språket väntar nu en uppdatering med ett gäng nya ikoner 2016.LÄS MER: Två män arresterade efter emoji-hotUnicode Consortium är företaget som ansvarar för Emojis standardisering, och just nu har de 38 nya kandidater som skall godkännas inför en "mid-2016" release av emojis. Och det ser mycket lovande ut.

Dagensanalys.se - 29 feb 16 kl. 08:56

Användande av Emojis kan leda till rättegång

Tänk dig för när du väljer emoji i ett textmeddelande eller sociala medier – lägger du till fel finns det risk att du blir arresterad, i alla fall i USA. I Fairfax, Virginia väntar en 12-årig flicka på åtal för att ha användt pistol, bomb, och kniv emojis på Instagram i december. Smiley, hjärta, tumme upp, bedjande händer och andra ”emoji” har blivit vägen för miljontals internetanvändare att lekfullt punktera sina texter, inlägg och meddelanden, men för en student förde ikonerna polisen till hennes dörr.

Dagensanalys.se - 28 okt 16 kl. 16:10

Dags att företag tar emojis på allvar :)

Emojis har tagit över en stor del av vår personliga onlinekommunikation. Individer använder dem för att uttrycka en känsla, en smak eller ett intresse utan att använda en lång skriftlig beskrivning. Nu är det dags för företag och varumärken att börja visa sina känslor med emojis i sin kommunikation, skriver The Amazing Society.

Kristianstadsbladet - 27 mar 14 kl. 13:21

Professor: Behövs emojis med hijab

De populära bildsymbolerna emojis kritiseras för brist på mångfald - nästan samtliga figurer är vita. Nu lovar Apple bättring.
- Jättebra, det behövs människor med olika hudfärg bland emojisarna.

BT - 27 mar 14 kl. 13:21

Professor: Behövs emojis med hijab

De populära bildsymbolerna emojis kritiseras för brist på mångfald - nästan samtliga figurer är vita. Nu lovar Apple bättring. - Jättebra, det behövs människor med olika hudfärg bland emojisarna.

TA - 27 mar 14 kl. 13:21

Professor: Behövs emojis med hijab

De populära bildsymbolerna emojis kritiseras för brist på mångfald - nästan samtliga figurer är vita. Nu lovar Apple bättring.
- Jättebra, det behövs människor med olika hudfärg bland emojisarna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

SVT:s team får Nils Horner-priset

”För att med inlevelse och medkänsla låter oss se de konsekvenser krig och konflikter får för civilbefolkningen”. Så lyder motiveringen till att SVT:s team i Mellanöstern, fotograf Niclas Berglund och reporter Stefan Åsberg, tilldelas 2018 Nils Horner-pris..

SVT - 2 timmar sedan

Neil Diamond slutar turnera efter parkinson-diagnos

Den amerikanske artisten Neil Diamond ställer in alla konserter i sin kommande turné och meddelar samtidigt att han inte kommer att göra några nya framträdanden i framtiden, efter att ha diagnostiserats med Parkinsons sjukdom..

SVT - 8 timmar sedan

Sameblod slog Solsidan – fick publikens pris

Sameblod slog Solsidan och tog hem publikens pris. Filmen fick också baggar för Bästa manus – ett arbete som har handlat om att lyssna på verkliga människors verkliga historier. Och Bästa kvinnliga huvudroll.

SVT - 9 timmar sedan

Stellan Skarsgård: ”Trodde inte att jag skulle vinna”

Stellan Skarsgård tog på måndagskvällen hem sin första Guldbagge på 28 år, för bästa manliga biroll i tennisdramat Borg. – Det är väldigt kul. Jag trodde inte att jag skulle vinna, jag hade så otroligt tuff konkurrens, säger en förvånad Stellan Skarsgård till Kulturnyheterna..

SVT - 9 timmar sedan

Bästa kvinnliga huvudrollen om Guldbaggen: ”Jag vet inte hur man firar”

Priset för bästa kvinnliga huvudroll 2018 går till Lene Cecilia Sparrok för insatsen i filmen Sameblod. – Jag vet inte hur man firar en guldbagge, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 10 timmar sedan

Nio noveller om anställningsintervjuer

Anspänning, krav och förhoppningar. I novellsamlingen ”Vi hör av oss” utforskar debutanten Jacob Sundberg vad som händer med oss när vi går på anställningsintervju..

SVT - 10 timmar sedan

Uppropet #tystnadtagning i stor galamanifestation: 50 skådespelerskor intog scenen

Redan på förhand hade det ryktats om en stor metoo-manifestation på årets Guldbaggegala: Måndagskvällens festligheter avbröts plötsligt när 50 kvinnliga skådespelare i uppropet #tystnadtagning intog scenen. Nu vill de inleda en väg framåt efter larmet om trakasserier i branschen..

SVT - 13 timmar sedan

Svartklädd metoo-manifestation öppnade galan

Redan från start märktes att årets upplaga av Guldbaggen kommer handla lika mycket om metoo som om det gångna filmåret. Strax efter att portarna slagits upp till galan tågade en svartklädd procession nedför röda mattan under tystnad..

SVT - 14 timmar sedan

Filmsverige gör entré på röda mattan

Guldbaggegalan 2018 har startat. Förra årets bästa insatser inom film ska utses. Här gör Filmsverige entré – majoriteten är svartklädda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.