YLE > Finland

Wednesday, 21 March, 19:34

YLE - 09 aug 17 kl. 07:46

Eleverna i Mattlidens skola omgrupperas till årskurs fyra – Rektor Andersson: "Jag kan lova att de allra flesta får det bättre"Till hösten har eleverna i årskurs fyra i Mattlidens skola i Esbo möblerats om och ska bilda nya klasser. Eleverna, som har haft en klassindelning i de tre första årskurserna, har omgrupperats, så att det i augusti är tre nya sammansättningar som startar det nya skolåret. – Vi vill satsa på årskurs fyra som en helhet och inte fokusera på en enskild klass, säger Laila Andersson, som är rektor för Mattlidens skola. Andersson säger att omgrupperingen och tanken om en stor helhet är i linje med det sätt som skolan överlag jobbar på. – Till exempel börjar årskurs ett som en enda stor grupp.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mattlidens, Andersson, Esbo, Laila Andersson, Biträdande, Nyberg, Carita Nyberg, Christoffer Kaski, Finno, Österbotten, Svenskfinland Nyberg, Svenskfinland, Mattliden

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elevernai , Mattlidens, skola, omgrupperastill , årskurs, fyra, Rektor, Andersson Jag kan lova att de allra flesta får det bättre
YLE - 12 feb 13 kl. 09:40

Eldsvåda i Mattlidens skola i Esbo

En brand bröt ut vid Mattlidens skolcenter i Esbo strax före halv elva i förmiddags. Branden tros ha fått sin början i slöjdsalen på lågstadiets sida, säger historieläraen Niklas Andersson, som står ute på gården tillsammans med elever och personal. Brandkåren är på plats.

YLE - 30 nov 14 kl. 08:33

Brand i Mattlidens skola kan ha varit anlagd

En brand bröt ut i en av Mattlidens skolas paviljonger i Esbo natten mot söndag. Skolpaviljongens takkonstruktioner fick stora skador i branden. Den ca 500 kvadratmeter stora byggnadens väggar och golv fick också vattenskador.

Expressen - 10 mar 14 kl. 10:43

Hakkors mötte judiska eleverna på skola

STOCKHOLM. Eleverna på Vasa Real i Stockholm möttes på måndagsmorgonen av hakkors och ordet "judeäckel" klottrat på skolans fasad..

YLE - 19 maj 16 kl. 04:31

Skolans digitalisering går trögt – eleverna får för lite skärmtid

De flesta lärare välkomnar digitala hjälpmedel i undervisningen men utnyttjar inte det digitala fullt ut. Regeringens spetsprojekt, att digitalisera den grundläggande utbildningen har lång väg kvar innan det är uppfyllt, visar rapporter både från Undervisningsministeriet och lärarfacket OAJ. Annika Vokkolainen går i fjärde klass i Mattlidens skola och är van vid att göra skoluppgifter på datorn.

Sydsvenskan - 03 apr 11 kl. 09:08

De har världens bästa skola

Foto: Thomas Löfqvist
Här skapas världens mest kunniga elever. I Finland hålls utbildning högt, alla är överens om skolpolitiken, lärarjobbet är eftertraktat och eleverna skriver toppresultat på kunskapstester.
Klart att Sverige vill vara som de.

HBL - 07 okt 13 kl. 06:39

Eleverna tvingas jobba i korridoren

Klass 4 A kan inte alltid sitta i sitt eget klassrum och jobba. Det är nämligen textilsal samtidigt, så alltid när någon har handarbete tvingas klassen flytta på sig. Det är trångt i Mattliden, alla rum är fulla.

YLE - 18 sep 17 kl. 08:05

Familj flyttade nästan 90 km för att dottern ska få gå i frisk skola: "Hon är som en annan flicka"

Flera Kyrkslättföräldrar har nu satt sina barn i skolor i andra kommuner eftersom barnen inte längre kan gå i Winellska skolan på grund av illamående som hänger samman med dålig inomhusluft och mögel. Sirpa Ahonen med familj flyttade från Kyrkslätt till Borgå för att dottern Hilma ska kunna ha en normal skolgång. – Två veckor före skolstart fick vi reda på att barackerna vid Winellska skolan inte är färdiga i tid till skolstarten.

YLE - 29 aug 14 kl. 13:58

Renovera Yxpila skola uppmanar föräldrar

Föräldrar till elever i Yxpila skola kräver en konditionsgranskning av skolan. Skolan utrymdes i våras efter granskning av inneluften. I dag går eleverna i skola i Björkhagen och Handelsinstitutets utrymmen.

SN - 13 jun 14 kl. 07:52

Sorg och förväntan när eleverna byter skola

Nu är det slut. I dag går sista kullen högstadieelever ut från Nicolaiskolan, Långbergsskolan och Oppebyskolan. På andra sidan sommarlovet väntar det nya.

YLE - 14 aug 17 kl. 14:18

Melanie ser fram emot att få nya klasskamrater i Mattliden - men många föräldrar hade önskat tydligare information om att klasserna ska ommöbleras

- Det är bra med nya kompisar för då har man flera att leka med på rasten och då blir ingen utanför. Det ska bli roligt att börja skolan igen, säger Melanie Mérus som ska börja i årskurs fyra i Mattlidens skola i Esbo. Hemma hos familjen Mérus är hela familjen i startgroparna inför skolstarten.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Bekämpningsmedel hittades i flera vattenbrunnar i Pojo - stort trädgårdsföretag har förorenat grundvattnet anser statlig myndighet

Rester av giftiga bekämpningsmedel har uppdagats i flera privata brunnar i Persböleområdet i Pojo. Halterna är små och utgör ingen fara för hälsan uppger myndigheterna. Men nya vattenprover tas i sommar..

YLE - 1 timme sedan

Bowlinghallen i Ekenäs till salu - rekommenderas för modig, öppen och serviceinriktad företagare

Bolaget Ekenäs bowling vill sälja hallen och tomten hallen står på. Men man säljer inte till vilket pris som helst..

YLE - 2 timmar sedan

Yles meteorolog Anne Borgström: Prognosen pekar på kyligt väder i en månad ännu - men solen värmer redan effektivt på dagarna

Det ser ut som om vintern inte skulle vilja släppa sitt grepp om Finland på flera veckor. Flyttfåglarna är åtminstone tio dygn försenade säger de som följer med fågellivet. Men solen värmer ändå effektivt på dagarna..

YLE - 2 timmar sedan

#deletefacebook trendar på internet – men lyder vi, och bryr Zuckerberg sig?

Att folk är upprörda med Facebook just nu är en underdrift. Efter att det kom fram att företaget låtit 50 miljoner användares information läcka är hashtaggen #deletefacebook populär över hela världen..

YLE - 3 timmar sedan

Nordens största kran lyfter fartyg för reparation i Valkom

Varvet i Valkom har fått kapacitet att reparera stora fartyg. Nordens största spindelkran lyfter upp fartygen på land och tillbaka till havet på en timme. Yle Östnyland följde med hur 400 ton tunga fartyget Otava lades till havs efter en två veckors reparation..

YLE - 4 timmar sedan

Riksdagen förkastade Lex Malm utan omröstning

Riksdagen förkastade medborgarinitiativet om att bevara Malms flygplats i Helsingfors..

YLE - 4 timmar sedan

Raseborgs nya byggnadsordning på målrakan - kulturmiljöer kan lida varnar stadsplaneringsarkitekten

Fina kulturmiljöer riskerar att förfulas om byråkratin i byggnadsordningen slopas, anser stadsplaneringsarktitekten. Revideringen av byggnadsordningen i Raseborg har dragit ut på tiden..

YLE - 4 timmar sedan

Ateneums museichef blir överintendent och chef för Nationalmuseum i Sverige

Ateneums museichef Susanna Petterson lämnar sitt jobb vid Ateneum för att bli överintendent och chef för Sveriges Nationalmuseum..

YLE - 7 timmar sedan

Staden prickade sig själv: Gamla sjukvårdsskolan i Ekenäs måste snyggas upp

Det stora gröna trähuset vid tidigare sjukvårdsskolan i Ekenäs målas om i år. Fasaderna vid Raseborgsvägen 5 är i dåligt skick och förfular omgivningen..

YLE - 7 timmar sedan

Åboländska dagisbarn sådde tallfrön – viktigt för att minska klimatförändringen

Houtskärs daghem, Villa Solaris och Äppelbo daghem firade den internationella träddagen genom att så tallfrön. I år är det stadsskogen som är tema för FN:s internationella skogsdag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.