YLE > Finland

Wednesday, 19 September, 18:28

YLE - 09 aug 17 kl. 07:46

Eleverna i Mattlidens skola omgrupperas till årskurs fyra – Rektor Andersson: "Jag kan lova att de allra flesta får det bättre"Till hösten har eleverna i årskurs fyra i Mattlidens skola i Esbo möblerats om och ska bilda nya klasser. Eleverna, som har haft en klassindelning i de tre första årskurserna, har omgrupperats, så att det i augusti är tre nya sammansättningar som startar det nya skolåret. – Vi vill satsa på årskurs fyra som en helhet och inte fokusera på en enskild klass, säger Laila Andersson, som är rektor för Mattlidens skola. Andersson säger att omgrupperingen och tanken om en stor helhet är i linje med det sätt som skolan överlag jobbar på. – Till exempel börjar årskurs ett som en enda stor grupp.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mattlidens, Andersson, Esbo, Laila Andersson, Biträdande, Nyberg, Carita Nyberg, Christoffer Kaski, Finno, Österbotten, Svenskfinland Nyberg, Svenskfinland, Mattliden

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elevernai , Mattlidens, skola, omgrupperastill , årskurs, fyra, Rektor, Andersson Jag kan lova att de allra flesta får det bättre
YLE - 12 feb 13 kl. 09:40

Eldsvåda i Mattlidens skola i Esbo

En brand bröt ut vid Mattlidens skolcenter i Esbo strax före halv elva i förmiddags. Branden tros ha fått sin början i slöjdsalen på lågstadiets sida, säger historieläraen Niklas Andersson, som står ute på gården tillsammans med elever och personal. Brandkåren är på plats.

YLE - 30 nov 14 kl. 08:33

Brand i Mattlidens skola kan ha varit anlagd

En brand bröt ut i en av Mattlidens skolas paviljonger i Esbo natten mot söndag. Skolpaviljongens takkonstruktioner fick stora skador i branden. Den ca 500 kvadratmeter stora byggnadens väggar och golv fick också vattenskador.

Expressen - 10 mar 14 kl. 10:43

Hakkors mötte judiska eleverna på skola

STOCKHOLM. Eleverna på Vasa Real i Stockholm möttes på måndagsmorgonen av hakkors och ordet "judeäckel" klottrat på skolans fasad..

YLE - 19 maj 16 kl. 04:31

Skolans digitalisering går trögt – eleverna får för lite skärmtid

De flesta lärare välkomnar digitala hjälpmedel i undervisningen men utnyttjar inte det digitala fullt ut. Regeringens spetsprojekt, att digitalisera den grundläggande utbildningen har lång väg kvar innan det är uppfyllt, visar rapporter både från Undervisningsministeriet och lärarfacket OAJ. Annika Vokkolainen går i fjärde klass i Mattlidens skola och är van vid att göra skoluppgifter på datorn.

Sydsvenskan - 03 apr 11 kl. 09:08

De har världens bästa skola

Foto: Thomas Löfqvist
Här skapas världens mest kunniga elever. I Finland hålls utbildning högt, alla är överens om skolpolitiken, lärarjobbet är eftertraktat och eleverna skriver toppresultat på kunskapstester.
Klart att Sverige vill vara som de.

HBL - 07 okt 13 kl. 06:39

Eleverna tvingas jobba i korridoren

Klass 4 A kan inte alltid sitta i sitt eget klassrum och jobba. Det är nämligen textilsal samtidigt, så alltid när någon har handarbete tvingas klassen flytta på sig. Det är trångt i Mattliden, alla rum är fulla.

YLE - 18 sep 17 kl. 08:05

Familj flyttade nästan 90 km för att dottern ska få gå i frisk skola: "Hon är som en annan flicka"

Flera Kyrkslättföräldrar har nu satt sina barn i skolor i andra kommuner eftersom barnen inte längre kan gå i Winellska skolan på grund av illamående som hänger samman med dålig inomhusluft och mögel. Sirpa Ahonen med familj flyttade från Kyrkslätt till Borgå för att dottern Hilma ska kunna ha en normal skolgång. – Två veckor före skolstart fick vi reda på att barackerna vid Winellska skolan inte är färdiga i tid till skolstarten.

YLE - 29 aug 14 kl. 13:58

Renovera Yxpila skola uppmanar föräldrar

Föräldrar till elever i Yxpila skola kräver en konditionsgranskning av skolan. Skolan utrymdes i våras efter granskning av inneluften. I dag går eleverna i skola i Björkhagen och Handelsinstitutets utrymmen.

SN - 13 jun 14 kl. 07:52

Sorg och förväntan när eleverna byter skola

Nu är det slut. I dag går sista kullen högstadieelever ut från Nicolaiskolan, Långbergsskolan och Oppebyskolan. På andra sidan sommarlovet väntar det nya.

YLE - 14 aug 17 kl. 14:18

Melanie ser fram emot att få nya klasskamrater i Mattliden - men många föräldrar hade önskat tydligare information om att klasserna ska ommöbleras

- Det är bra med nya kompisar för då har man flera att leka med på rasten och då blir ingen utanför. Det ska bli roligt att börja skolan igen, säger Melanie Mérus som ska börja i årskurs fyra i Mattlidens skola i Esbo. Hemma hos familjen Mérus är hela familjen i startgroparna inför skolstarten.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

“Mannen skulle gifta sig på eftermiddagen, men dog på morgonen” - Gitta har fått uppleva både glädje och sorg som frivillig inom vården i livets slutskede

Gitta Niemioja har fått uppleva både glädje och sorg som frivillig inom vården i livets slutskede. I Esbo söker man efter frivilliga inom den palliativa vården..

YLE - 1 timme sedan

Terho vill utreda om inkomstgränser för studiestödet kan slopas

Minister Sampo Terho (Blå) som i regeringen svarar för studiestödsfrågor har beställt en utredning om inkomstgränserna för studiestödet. Inkomstgränserna kunde justeras eller till och med helt slopas..

YLE - 2 timmar sedan

Svenska Bravida köper Hangö Elektriska

Det svenska företaget Bravida köper Hangöbolaget Hangö Elektriska. Bravida är ett installations- och serviceföretag med närmare 10 000 anställda i Norden..

YLE - 2 timmar sedan

Vasabladet går mot strömmen och växer - Medieforskare: Fejknyheter det bästa som hänt journalistiken

Vasabladets E-tidning är nu sjätte störst i landet. Tidningen går mot medieströmmen och lockar fler läsare då andra tidningar tappar dem. Medieforskaren Klas Backholm anser att tidningens satsning på renodlad journalistik bär frukt..

YLE - 3 timmar sedan

Analys: Fyra ledare för De gröna - en nödlösning som knappast fungerar en längre tid

De grönas partiordförande Touko Aalto ersätts av fyra personer under sin sjukledighet. Ett sådant arrangemang kan knappast fungera på längre sikt. De gröna kan bara hoppas att Aalto snart är tillbaka, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 3 timmar sedan

Sampo Terho om abortfrågan: "Faller Soini faller regeringen"

De blå gör det planerade misstroendevotumet mot utrikesminister Timo Soini (Blå) till en regeringsfråga. Soinis partikollega, kulturminister Sampo Terho säger att om Timo Soini inte får fortsatt förtroende som minister faller hela regeringen..

YLE - 4 timmar sedan

Gamla hamnkranen letar nytt hem - Hangöborna får tipsa om plats

I takt med att Västra hamnen utvidgas så finns det inte längre utrymme för hamnens åldring. Nu önskar Hangö få tips av stadens invånare på ett nytt boende för den så kallade 40 tons kranen..

YLE - 5 timmar sedan

Många av er har behandlats dåligt på grund av svenskan – Nödnumret 112: "Ellet puhu suomea tämä puhelu loppuu tähän"

Gamla fördomar lever kvar om att finlandssvenskar egentligen kommer från Sverige och borde åka hem igen. Många av er ville dela med sig av sina upplevelser om hur man kan bli behandlad då man talar svenska i Finland, efter vårt upprop på Instagram efter att en barometer visar att 40 procent av finlandssvenska unga har behandlats dåligt på grund av sitt språk..

YLE - 5 timmar sedan

Barn rymde från dagis i Pikis - var försvunnet i över en timme

Polisen inledde genast eftersökningar och hittade det 4-5-åriga barnet vid 11-tiden..

YLE - 5 timmar sedan

"Olagligt" säger facket om ett dagisläge där 2 vuxna har hand om 63 barn: "Det är farligt för barnen"

Olagligt och orimligt. Så kommenterar fackorganisationen Talentia personalläget vid det daghem Svenska Yle lyfter fram. Behörighetskraven i den nya lagen om småbarnspedagogik leder till att allt färre utbildar sig till småbarnspedagoger, säger sakkunnig Päivi Vepsä vid fackorganisationen Talentia..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.