YLE > Finland

Wednesday, 20 June, 00:04

YLE - 09 aug 17 kl. 07:46

Eleverna i Mattlidens skola omgrupperas till årskurs fyra – Rektor Andersson: "Jag kan lova att de allra flesta får det bättre"Till hösten har eleverna i årskurs fyra i Mattlidens skola i Esbo möblerats om och ska bilda nya klasser. Eleverna, som har haft en klassindelning i de tre första årskurserna, har omgrupperats, så att det i augusti är tre nya sammansättningar som startar det nya skolåret. – Vi vill satsa på årskurs fyra som en helhet och inte fokusera på en enskild klass, säger Laila Andersson, som är rektor för Mattlidens skola. Andersson säger att omgrupperingen och tanken om en stor helhet är i linje med det sätt som skolan överlag jobbar på. – Till exempel börjar årskurs ett som en enda stor grupp.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mattlidens, Andersson, Esbo, Laila Andersson, Biträdande, Nyberg, Carita Nyberg, Christoffer Kaski, Finno, Österbotten, Svenskfinland Nyberg, Svenskfinland, Mattliden

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elevernai , Mattlidens, skola, omgrupperastill , årskurs, fyra, Rektor, Andersson Jag kan lova att de allra flesta får det bättre
YLE - 12 feb 13 kl. 09:40

Eldsvåda i Mattlidens skola i Esbo

En brand bröt ut vid Mattlidens skolcenter i Esbo strax före halv elva i förmiddags. Branden tros ha fått sin början i slöjdsalen på lågstadiets sida, säger historieläraen Niklas Andersson, som står ute på gården tillsammans med elever och personal. Brandkåren är på plats.

YLE - 30 nov 14 kl. 08:33

Brand i Mattlidens skola kan ha varit anlagd

En brand bröt ut i en av Mattlidens skolas paviljonger i Esbo natten mot söndag. Skolpaviljongens takkonstruktioner fick stora skador i branden. Den ca 500 kvadratmeter stora byggnadens väggar och golv fick också vattenskador.

Expressen - 10 mar 14 kl. 10:43

Hakkors mötte judiska eleverna på skola

STOCKHOLM. Eleverna på Vasa Real i Stockholm möttes på måndagsmorgonen av hakkors och ordet "judeäckel" klottrat på skolans fasad..

YLE - 19 maj 16 kl. 04:31

Skolans digitalisering går trögt – eleverna får för lite skärmtid

De flesta lärare välkomnar digitala hjälpmedel i undervisningen men utnyttjar inte det digitala fullt ut. Regeringens spetsprojekt, att digitalisera den grundläggande utbildningen har lång väg kvar innan det är uppfyllt, visar rapporter både från Undervisningsministeriet och lärarfacket OAJ. Annika Vokkolainen går i fjärde klass i Mattlidens skola och är van vid att göra skoluppgifter på datorn.

Sydsvenskan - 03 apr 11 kl. 09:08

De har världens bästa skola

Foto: Thomas Löfqvist
Här skapas världens mest kunniga elever. I Finland hålls utbildning högt, alla är överens om skolpolitiken, lärarjobbet är eftertraktat och eleverna skriver toppresultat på kunskapstester.
Klart att Sverige vill vara som de.

HBL - 07 okt 13 kl. 06:39

Eleverna tvingas jobba i korridoren

Klass 4 A kan inte alltid sitta i sitt eget klassrum och jobba. Det är nämligen textilsal samtidigt, så alltid när någon har handarbete tvingas klassen flytta på sig. Det är trångt i Mattliden, alla rum är fulla.

YLE - 18 sep 17 kl. 08:05

Familj flyttade nästan 90 km för att dottern ska få gå i frisk skola: "Hon är som en annan flicka"

Flera Kyrkslättföräldrar har nu satt sina barn i skolor i andra kommuner eftersom barnen inte längre kan gå i Winellska skolan på grund av illamående som hänger samman med dålig inomhusluft och mögel. Sirpa Ahonen med familj flyttade från Kyrkslätt till Borgå för att dottern Hilma ska kunna ha en normal skolgång. – Två veckor före skolstart fick vi reda på att barackerna vid Winellska skolan inte är färdiga i tid till skolstarten.

YLE - 29 aug 14 kl. 13:58

Renovera Yxpila skola uppmanar föräldrar

Föräldrar till elever i Yxpila skola kräver en konditionsgranskning av skolan. Skolan utrymdes i våras efter granskning av inneluften. I dag går eleverna i skola i Björkhagen och Handelsinstitutets utrymmen.

SN - 13 jun 14 kl. 07:52

Sorg och förväntan när eleverna byter skola

Nu är det slut. I dag går sista kullen högstadieelever ut från Nicolaiskolan, Långbergsskolan och Oppebyskolan. På andra sidan sommarlovet väntar det nya.

YLE - 14 aug 17 kl. 14:18

Melanie ser fram emot att få nya klasskamrater i Mattliden - men många föräldrar hade önskat tydligare information om att klasserna ska ommöbleras

- Det är bra med nya kompisar för då har man flera att leka med på rasten och då blir ingen utanför. Det ska bli roligt att börja skolan igen, säger Melanie Mérus som ska börja i årskurs fyra i Mattlidens skola i Esbo. Hemma hos familjen Mérus är hela familjen i startgroparna inför skolstarten.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

"Nu har det också funnits potatis, morötter och grönsaker" - mathjälpen i Karis kan dela ut mycket mer livsmedel

Det har skett stora förändringar i mathjälpen i Karis. En stor del av livsmedlen hämtas nu från ett stort centrallager i Mellannyland..

YLE - 4 timmar sedan

Så här ska trafiken styras till och från nya bron i Karis - nu finns en ny gatuplan för resecentret

Tekniska nämnden i Raseborg fick till sitt möte på tisdagen (19.6) en rykande färsk gatuplan för hur trafiken ska löpa i centrum i ändan av nya järnvägsbron i Karis..

YLE - 5 timmar sedan

Svenska Teatern står inför en lång sparkur

Svenska Teatern i Helsingfors står inför en lång sparkur. Särskilt renoveringen av teaterhuset år 2012 och de stora musikalsatsningarna har lett till ett kumulativt underskott på 2,7 miljoner euro. Teatern har tvingats ta lån för att täcka förlusterna och försöker nu effektivera verksamheten..

YLE - 5 timmar sedan

Finland har tagit emot flera asylsökande som besökt fotbolls-VM i Ryssland utan visum

Sedan fotbolls-VM inleddes i Ryssland i torsdags har fem personer tagit sig till Finland och sökt asyl här med hjälp av officiella id-kort för VM-turister..

YLE - 5 timmar sedan

Fortsatt anarki i Hangö - ingen bom i Östra hamnen i sommar

Hangös stadsdirektör Denis Strandells förslag om att göra Östra hamnen till ett bilfritt område stötte på patrull i stadsstyrelsen. Säkerheten och parkeringen måste ändå på sikt ses över..

YLE - 6 timmar sedan

Att "främja" vård på svenska räcker inte säger Folktinget - men tuffare språkkrav kan bli svåra i praktiken

Först ville regeringen att man ska få välja vård på svenska “i mån av möjlighet”. När det inte dög för grundlagsutskottet vill nu regeringen att landskapen ska “främja” vård på bägge språken. Enligt kritikerna låter det fortfarande vagt, men det är inte lätt att kräva att alla som säljer till exempel hemtjänst ska kunna både finska och svenska..

YLE - 7 timmar sedan

Skål för övergångsåldern! Klimakteriet är något alla kvinnor går igenom men ändå är det ingen som vill prata om det

Humörsvängningar, vallningar och ett myller av olika fysiska och psykiska besvär som kan vara så svåra att man behöver läkarhjälp. Att skämmas över klimakteriet och inte tala om symptomen, gör lidandet bara värre. De här kvinnorna skålar för att bryta tystnaden..

YLE - 8 timmar sedan

Fruntimmersföreningen vill rusta upp fontän i Ekenäs - en dyr affär menar ansvarig trädgårdsmästare

Skulpturen med fontän mitt emot Seminarieskolan i Ekenäs borde vårdas bättre, anser Fruntimmersföreningen i ett brev till Raseborgs stad. Men en levande fontän fodrar el och vatten, som inte finns på platsen..

YLE - 8 timmar sedan

Bounane missnöjd med att stämplas som terrorist - tänker överklaga domen på onsdag

Den 23-årige marockanen Abderrahman Bouanane som dömdes till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök, alla begångna i terroristiskt syfte tänker överklaga sin dom..

YLE - 9 timmar sedan

Anställda missnöjda med fusionen mellan Ingås och Sjundeås socialbyråer

Fem tidigare anställda vid socialbyrån i Ingå har besvärat sig till Helsingfors förvaltningsdomstol om fusionen mellan byråerna i Sjundeå och Ingå. Kommunen anser allt har gått rätt till..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.