YLE > Finland

Monday, 17 December, 05:52

YLE - 09 aug 17 kl. 07:46

Eleverna i Mattlidens skola omgrupperas till årskurs fyra – Rektor Andersson: "Jag kan lova att de allra flesta får det bättre"Till hösten har eleverna i årskurs fyra i Mattlidens skola i Esbo möblerats om och ska bilda nya klasser. Eleverna, som har haft en klassindelning i de tre första årskurserna, har omgrupperats, så att det i augusti är tre nya sammansättningar som startar det nya skolåret. – Vi vill satsa på årskurs fyra som en helhet och inte fokusera på en enskild klass, säger Laila Andersson, som är rektor för Mattlidens skola. Andersson säger att omgrupperingen och tanken om en stor helhet är i linje med det sätt som skolan överlag jobbar på. – Till exempel börjar årskurs ett som en enda stor grupp.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mattlidens, Andersson, Esbo, Laila Andersson, Biträdande, Nyberg, Carita Nyberg, Christoffer Kaski, Finno, Österbotten, Svenskfinland Nyberg, Svenskfinland, Mattliden

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elevernai , Mattlidens, skola, omgrupperastill , årskurs, fyra, Rektor, Andersson Jag kan lova att de allra flesta får det bättre
YLE - 12 feb 13 kl. 09:40

Eldsvåda i Mattlidens skola i Esbo

En brand bröt ut vid Mattlidens skolcenter i Esbo strax före halv elva i förmiddags. Branden tros ha fått sin början i slöjdsalen på lågstadiets sida, säger historieläraen Niklas Andersson, som står ute på gården tillsammans med elever och personal. Brandkåren är på plats.

YLE - 30 nov 14 kl. 08:33

Brand i Mattlidens skola kan ha varit anlagd

En brand bröt ut i en av Mattlidens skolas paviljonger i Esbo natten mot söndag. Skolpaviljongens takkonstruktioner fick stora skador i branden. Den ca 500 kvadratmeter stora byggnadens väggar och golv fick också vattenskador.

Expressen - 10 mar 14 kl. 10:43

Hakkors mötte judiska eleverna på skola

STOCKHOLM. Eleverna på Vasa Real i Stockholm möttes på måndagsmorgonen av hakkors och ordet "judeäckel" klottrat på skolans fasad..

YLE - 19 maj 16 kl. 04:31

Skolans digitalisering går trögt – eleverna får för lite skärmtid

De flesta lärare välkomnar digitala hjälpmedel i undervisningen men utnyttjar inte det digitala fullt ut. Regeringens spetsprojekt, att digitalisera den grundläggande utbildningen har lång väg kvar innan det är uppfyllt, visar rapporter både från Undervisningsministeriet och lärarfacket OAJ. Annika Vokkolainen går i fjärde klass i Mattlidens skola och är van vid att göra skoluppgifter på datorn.

Sydsvenskan - 03 apr 11 kl. 09:08

De har världens bästa skola

Foto: Thomas Löfqvist
Här skapas världens mest kunniga elever. I Finland hålls utbildning högt, alla är överens om skolpolitiken, lärarjobbet är eftertraktat och eleverna skriver toppresultat på kunskapstester.
Klart att Sverige vill vara som de.

HBL - 07 okt 13 kl. 06:39

Eleverna tvingas jobba i korridoren

Klass 4 A kan inte alltid sitta i sitt eget klassrum och jobba. Det är nämligen textilsal samtidigt, så alltid när någon har handarbete tvingas klassen flytta på sig. Det är trångt i Mattliden, alla rum är fulla.

YLE - 18 sep 17 kl. 08:05

Familj flyttade nästan 90 km för att dottern ska få gå i frisk skola: "Hon är som en annan flicka"

Flera Kyrkslättföräldrar har nu satt sina barn i skolor i andra kommuner eftersom barnen inte längre kan gå i Winellska skolan på grund av illamående som hänger samman med dålig inomhusluft och mögel. Sirpa Ahonen med familj flyttade från Kyrkslätt till Borgå för att dottern Hilma ska kunna ha en normal skolgång. – Två veckor före skolstart fick vi reda på att barackerna vid Winellska skolan inte är färdiga i tid till skolstarten.

YLE - 29 aug 14 kl. 13:58

Renovera Yxpila skola uppmanar föräldrar

Föräldrar till elever i Yxpila skola kräver en konditionsgranskning av skolan. Skolan utrymdes i våras efter granskning av inneluften. I dag går eleverna i skola i Björkhagen och Handelsinstitutets utrymmen.

SN - 13 jun 14 kl. 07:52

Sorg och förväntan när eleverna byter skola

Nu är det slut. I dag går sista kullen högstadieelever ut från Nicolaiskolan, Långbergsskolan och Oppebyskolan. På andra sidan sommarlovet väntar det nya.

YLE - 14 aug 17 kl. 14:18

Melanie ser fram emot att få nya klasskamrater i Mattliden - men många föräldrar hade önskat tydligare information om att klasserna ska ommöbleras

- Det är bra med nya kompisar för då har man flera att leka med på rasten och då blir ingen utanför. Det ska bli roligt att börja skolan igen, säger Melanie Mérus som ska börja i årskurs fyra i Mattlidens skola i Esbo. Hemma hos familjen Mérus är hela familjen i startgroparna inför skolstarten.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

"Det brukar vara helt kaos i butiken den här tiden på året" - gratisparkering i centrum kan ändå ha hjälpt försäljningen

Åbo stad vill öka kommersen för köpmännen i centrum genom att bjuda på gratisparkering i centrum. En av köpmännen tror att det hade varit sämre utan gratisparkeringen..

YLE - 1 timme sedan

Samåkning, beställningstrafik och gratis kollektivtrafik - så minskar vi trafikutsläppen på landsbygden

Vi ska gå och cykla mera, åka kollektivt och köra elbil - det föreslår trafikministeriets slutrapport. Det här går kanske i städerna och tätorterna, men hur ska det gå till i glesbygden? Så här säger den svenska mobilitetsforskaren Jessica Berg..

YLE - 1 timme sedan

Finskspråkiga gymnasister i Östnyland lär sig gärna svenska: "Jag stöter sällan på en dålig attityd mot svenskan"

Enligt rektorer och svensklärare vid de finskspråkiga gymnasieskolorna i Borgå, Sibbo och Lovisa har de studerande överlag en god inställning till att lära sig svenska. Attityden är dock mer varierande i Lovisa..

YLE - 1 timme sedan

Kolla dina nätköp - om du köper produktförfalskning begår du ett brott och produkterna kan vara skadliga

Det lönar sig att kolla att det man köper på nätet är äkta vara. Köp av produktförfalskningar kan ge straff och produkterna kan även vara farliga och skadliga för hälsan..

YLE - 14 timmar sedan

Finland har två VM-brons i buhurt - men hur många känner till vad det är?

Om man har behov av att få en adrenalinkick är buhurt helt perfekt, säger Marie-Therese Olenius som sysslar med den medeltida grenen tillsammans med sin pojkvän Robert Noopila. I buhurt gäller det också att kunna en rejäl dos medeltida historia..

YLE - 15 timmar sedan

Inga stora privata dagvårdsbolag till Raseborg - nej till servicesedlar i småbarnspedagogiken

Det blir inga servicesedlar inom småbarnspedagogiken i Raseborg. Det beslutade bildningsnämnden efter omröstning på tisdagen..

YLE - 16 timmar sedan

Yles meteorolog: Det ser ut att bli en vit jul i hela landet

Det utlovas ett snötäcke i söder inom det närmaste dygnet och därmed ser det ut att bli en vit jul i hela landet..

YLE - 16 timmar sedan

Då Torolf blev pensionär började han med en hobby som ingen trodde han hade tålamod med

Torolf Cederlöf i Pargas jobbade inom transportbranschen i 40 år, men blev pensionär och saknade en hobby. Då började han med någonting han aldrig sysslat med förr..

YLE - 17 timmar sedan

Välkommen men tandlös klimatuppgörelse - så här reagerar WWF, MTK och EK

Närmare 200 länder kom sent på lördag kväll överens om gemensamma regler för klimatarbetet. I Finland välkomnas beskedet om att deltagarna i klimatmötet COP24 kunde enas, men överenskommelsen får också kritik för att inte vara tillräckligt ambitiös..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.