YLE > Finland

Wednesday, 20 June, 13:31

YLE - 07 aug 17 kl. 05:30

"En lag på att barn måste ha flytväst förbättrar inte sjösäkerheten"I Finland pågår diskussioner om att flytvästar ska bli obligatoriska för barn under 15 år. Åbobon Samuli Salanterä, som är ordförande för Segling och Båtsport i Finland, menar att en sådan lag enbart skulle skapa tolkningsfrågor och problem. Kommunikationsministeriet kartlägger just nu behovet av eventuella lagförändringar kring sjösäkerhet. Polisen, Trafiksäkerhetsverket, Trafikverket, Inrikesministeriet, landets NTM-centraler, Gränsbevakningsväsendet och Tullen får alla chansen att uttala sig. Målet är att ett nytt lagförslag kring sjösäkerhet ska på utlåtanderunda nästa sommar, för att sedan kunna presenteras för riksdagen hösten 2018.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Samuli Salanterä, Segling, Båtsport, NTM, Tullen, Salanterä

Dela artikeln

101 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En lagpå att , barnmåste ha , flytväst, förbättrar inte sjösäkerheten
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Inte ens två år – men klättrar som en boss

Barnets mamma heter Rachel Lee Farmer och hon har lärt sin snart två år gamla dotter att klättra. Hon har fått en egen Facebook-sida, där hon kallas för The Little Zen Monkey, där hennes mamma lägger upp videos på när hon klättrar, helt utan hjälp. LÄS MER: Vinner finalen – sen bär han bort den skadade motståndarenKolla här:(function(d, s, id) { var js, fjs = d.

YLE - 13 feb 16 kl. 07:35

HS: Skypochef vill inte ha medborgargarden

Medborgargarden som patrullerar gatorna behövs inte, anser Skyddspolisens chef Antti Pelttari i en intervju i Helsingin Sanomat. Enligt Pelttari är det myndigheternas uppgift att upprätthålla säkerheten i Finland och patruller med frivilliga på gatorna förbättrar inte nödvändigtvis säkerheten utan kan tvärtom försämra den. Skyddspolisen följer med medborgargardenas verksamhet och speciellt medlemmarnas kopplingar till nynazismen.

YLE - 03 jul 13 kl. 17:16

Besiktning av motorcyklar får inte stöd i Finland

I tisdags godkände EU-parlamentet en lag, om att alla motorcyklar i EU ska besiktigas regelbundet. I Finland är både Motorförbundet och Trafi skeptiska till förslaget. Eus ministerråd ska ännu behandla lagen, innan den är slutgiltigt godkänd.

Sydsvenskan - 07 aug 15 kl. 19:14

Hög tid för en asylprövning som inte diskriminerar flickor och kvinnor

Sveriges ensamkommandes förening är en organisation som bildats för att stödja de barn och ungdomar som kommer till Sverige och söker asyl. Det finns avdelningar runt om i landet och flera av dem har sidor på Facebook.En sak är slående bland de upplagda bilderna: de visar med få undantag enbart unga män.

Helsingborgs Dagblad - 07 aug 15 kl. 19:14

Hög tid för en asylprövning som inte diskriminerar flickor och kvinnor

Sveriges ensamkommandes förening är en organisation som bildats för att stödja de barn och ungdomar som kommer till Sverige och söker asyl. Det finns avdelningar runt om i landet och flera av dem har sidor på Facebook.En sak är slående bland de upplagda bilderna: de visar med få undantag enbart unga män.

Skånskan - 19 feb 18 kl. 22:26

En orgie i förvirring och frustration

Basket NBA All Star Los Angeles är världens mest biltäta stad. Ingen dag är dock värre än fredagen då många slutar tidigt och alla har bråttom värre hem till nära och kära. Värsta trafikstockningen sker ofta i Downtown L.

TA - 03 jul 13 kl. 06:30

Skärpt lagstiftning på en rad punkter

Våldtäkt och sexuella övergrepp är bland de värsta kränkningar en människa kan utsättas för.
Svensk lag ska ge ett heltäckande skydd för människors rätt att freda sitt sexuella självbestämmande. Lagen ska vara tydlig i sin definition av sexualbrotten så att rättssäkerheten upprätthålls.

YLE - 05 okt 16 kl. 11:36

Experter ger svar på åtta vanliga frågor om vargar

Informationsmötet om vargar lockade man ur huse på tisdagskvällen i Tenala. Känslorna kring vargarna var delade och det kommer de vara fortsättningsvis. Situtionen kommer ändå att lugna ner sig, säger en känd svensk vargforskare.

Trelleborgs Allehanda - 27 jul 12 kl. 10:02

Så här skyddar du dig mot pyromaner

Foto: Albin Brönmark
Åtta anlagda mordbränder på kort tid har skapat stor oro bland Ystadsborna. Nu går Räddningstjänsten ut med varningar och tips om hur de bäst skyddar sig. ?

Skånskan - 04 jan 16 kl. 10:00

Packar resväskan varje vecka för Sällskapsresan varje vecka

Kultur och Nöje Frida Bergh
Född: 1969 i Stockholm
Bakgrund: Skådespelare och sångare som är dotter till sångaren Einar Bergh och syster till sångerskan Åsa Bergh. Frida Bergh har stått på scen sedan hon var liten och hade sin första stora roll som 24-åring. Hon har bland annat arbetat vid Stockholms Stadsteater, Malmö Opera, Teater Moment, Malmö Stadsteater, Oktoberteatern, Oscarsteatern och Uppsala Stadsteater.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Nativiteten har sjunkit sju år i rad i Finland - antalet födda var så här lågt senast under nödåret 1886

Det föddes 50 858 barn i Finland 2017 vilket är fem procent färre än året innan och den lägsta siffran på 150 år, meddelar Institutet för hälsa och välfärd THL med hänvisning till preliminära siffror..

YLE - 45 minuter sedan

Ada och Glada-huset i Kapellparken i Lovisa öppnar snart – men välkomnar lek bara dagtid

Ännu är det inte möjligt att komma in i Adas och Gladas värld. Huset som användes vid tre filminspelningar i Lovisa står i Kapellparken men ska ännu fixas till i en veckas tid innan stadens barn kan besöka huset..

YLE - 1 timme sedan

Utan produktionsstöd bara obetydlig filmproduktion i Finland – men det är ont om pengar till stöd

För en stor del av filmproduktionsbolagen har verksamheten under senare år varit olönsam eller bara lite lönsam. Det här trots att en del har gått bra och kunnat växa..

YLE - 2 timmar sedan

Lokalt live: Sätt fingrarna i myllan med Djungelgurkan i Ekenäs!

Stadsodlingsklubben Djungelgurkan sår och planterar nio olika exempelodlingar i lådor vid Emmaus i Ekenäs idag..

YLE - 2 timmar sedan

Varför är det så svårt med sommarstugornas avlopp? - Obs debatt sänder live från Ekenäs klockan 13

Om ett år träder den nya avloppslagen träder i kraft. Fastigheter med mindre än hundra meter till stranden ska ha fungerande avloppsvattenrening. Sommarstugeägare runt om i landet börjar få bråttom.

YLE - 5 timmar sedan

Stefan Björkman är Konstsamfundets nya vd - "Jag hoppas att det alltid finns mera idéer än pengar"

Konstsamfundet har valt Stefan Björkman till ny verkställande direktör då Kaj-Gustaf Bergh går i pension. Björkman säger att han vill fortsätta driva verksamheten med hög ambitionsnivå för att kunna understöda flera goda projekt..

YLE - 3 timmar sedan

Roddbåtsolycka utanför Svartholm – två personer räddades

Två personer som rörde sig i en roddbåt utanför fästningsön Svartholm i Lovisa hamnade i vattnet strax innan klockan 10 på onsdagsförmiddagen..

YLE - 3 timmar sedan

Träder Alexander Stubb fram som de konservativas kandidat till EU-kommissionsordförande framom Jyrki Katainen?

I pressen diskuteras det ofta livligt om vilken eller vilka finländare som har möjligheten att bli valda till viktiga internationella poster..

YLE - 4 timmar sedan

Vanda omorganiserar den svenskspråkiga förskoleundervisningen – mer personal och bättre verksamhet att vänta

Vanda planerar att överföra den svenskspråkiga förskoleundervisningen från den grundläggande utbildningen till småbarnspedagogiken. I praktiken betyder det att fler barnträdgårdslärare kommer att ta hand om barnen..

YLE - 4 timmar sedan

Gästhamnen i Jussarö utan tömningsstation för septiktankar – stormen rev loss anläggningen och orsakade omfattande skador

Det verkar som om gästbåthamnen vid Jussarö söder om Ekenäs inte kommer att kunna erbjuda båtgäster möjligheten att tömma septiktankarna ombord. Tömningsanläggningen för septiktankar förstördes nämligen av stormen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.