YLE > Finland

Monday, 22 October, 15:56

YLE - 07 aug 17 kl. 05:30

"En lag på att barn måste ha flytväst förbättrar inte sjösäkerheten"I Finland pågår diskussioner om att flytvästar ska bli obligatoriska för barn under 15 år. Åbobon Samuli Salanterä, som är ordförande för Segling och Båtsport i Finland, menar att en sådan lag enbart skulle skapa tolkningsfrågor och problem. Kommunikationsministeriet kartlägger just nu behovet av eventuella lagförändringar kring sjösäkerhet. Polisen, Trafiksäkerhetsverket, Trafikverket, Inrikesministeriet, landets NTM-centraler, Gränsbevakningsväsendet och Tullen får alla chansen att uttala sig. Målet är att ett nytt lagförslag kring sjösäkerhet ska på utlåtanderunda nästa sommar, för att sedan kunna presenteras för riksdagen hösten 2018.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Samuli Salanterä, Segling, Båtsport, NTM, Tullen, Salanterä

Dela artikeln

101 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En lagpå att , barnmåste ha , flytväst, förbättrar inte sjösäkerheten
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Inte ens två år – men klättrar som en boss

Barnets mamma heter Rachel Lee Farmer och hon har lärt sin snart två år gamla dotter att klättra. Hon har fått en egen Facebook-sida, där hon kallas för The Little Zen Monkey, där hennes mamma lägger upp videos på när hon klättrar, helt utan hjälp. LÄS MER: Vinner finalen – sen bär han bort den skadade motståndarenKolla här:(function(d, s, id) { var js, fjs = d.

YLE - 13 feb 16 kl. 07:35

HS: Skypochef vill inte ha medborgargarden

Medborgargarden som patrullerar gatorna behövs inte, anser Skyddspolisens chef Antti Pelttari i en intervju i Helsingin Sanomat. Enligt Pelttari är det myndigheternas uppgift att upprätthålla säkerheten i Finland och patruller med frivilliga på gatorna förbättrar inte nödvändigtvis säkerheten utan kan tvärtom försämra den. Skyddspolisen följer med medborgargardenas verksamhet och speciellt medlemmarnas kopplingar till nynazismen.

YLE - 03 jul 13 kl. 17:16

Besiktning av motorcyklar får inte stöd i Finland

I tisdags godkände EU-parlamentet en lag, om att alla motorcyklar i EU ska besiktigas regelbundet. I Finland är både Motorförbundet och Trafi skeptiska till förslaget. Eus ministerråd ska ännu behandla lagen, innan den är slutgiltigt godkänd.

Sydsvenskan - 07 aug 15 kl. 19:14

Hög tid för en asylprövning som inte diskriminerar flickor och kvinnor

Sveriges ensamkommandes förening är en organisation som bildats för att stödja de barn och ungdomar som kommer till Sverige och söker asyl. Det finns avdelningar runt om i landet och flera av dem har sidor på Facebook.En sak är slående bland de upplagda bilderna: de visar med få undantag enbart unga män.

Helsingborgs Dagblad - 07 aug 15 kl. 19:14

Hög tid för en asylprövning som inte diskriminerar flickor och kvinnor

Sveriges ensamkommandes förening är en organisation som bildats för att stödja de barn och ungdomar som kommer till Sverige och söker asyl. Det finns avdelningar runt om i landet och flera av dem har sidor på Facebook.En sak är slående bland de upplagda bilderna: de visar med få undantag enbart unga män.

Skånskan - 19 feb 18 kl. 22:26

En orgie i förvirring och frustration

Basket NBA All Star Los Angeles är världens mest biltäta stad. Ingen dag är dock värre än fredagen då många slutar tidigt och alla har bråttom värre hem till nära och kära. Värsta trafikstockningen sker ofta i Downtown L.

TA - 03 jul 13 kl. 06:30

Skärpt lagstiftning på en rad punkter

Våldtäkt och sexuella övergrepp är bland de värsta kränkningar en människa kan utsättas för.
Svensk lag ska ge ett heltäckande skydd för människors rätt att freda sitt sexuella självbestämmande. Lagen ska vara tydlig i sin definition av sexualbrotten så att rättssäkerheten upprätthålls.

YLE - 05 okt 16 kl. 11:36

Experter ger svar på åtta vanliga frågor om vargar

Informationsmötet om vargar lockade man ur huse på tisdagskvällen i Tenala. Känslorna kring vargarna var delade och det kommer de vara fortsättningsvis. Situtionen kommer ändå att lugna ner sig, säger en känd svensk vargforskare.

Trelleborgs Allehanda - 27 jul 12 kl. 10:02

Så här skyddar du dig mot pyromaner

Foto: Albin Brönmark
Åtta anlagda mordbränder på kort tid har skapat stor oro bland Ystadsborna. Nu går Räddningstjänsten ut med varningar och tips om hur de bäst skyddar sig. ?

Skånskan - 04 jan 16 kl. 10:00

Packar resväskan varje vecka för Sällskapsresan varje vecka

Kultur och Nöje Frida Bergh
Född: 1969 i Stockholm
Bakgrund: Skådespelare och sångare som är dotter till sångaren Einar Bergh och syster till sångerskan Åsa Bergh. Frida Bergh har stått på scen sedan hon var liten och hade sin första stora roll som 24-åring. Hon har bland annat arbetat vid Stockholms Stadsteater, Malmö Opera, Teater Moment, Malmö Stadsteater, Oktoberteatern, Oscarsteatern och Uppsala Stadsteater.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Nya försök att lösa tvisten om uppsägningsskyddet - samtal förs bakom kulisserna

Både regeringen och parterna på arbetsmarknaden rapporteras söka lösningar på tvisten om uppsägningsskyddet..

YLE - 30 minuter sedan

Browder lämnade in utredningsbegäran om Nordeas pengatvätt i Finland

527 Nordeakonton är inblandade, enligt Helsingin Sanomat, och värdet på de inblandade pengarna uppges vara 234 miljoner euro..

YLE - 1 timme sedan

Fritt fram att hämta mat - men skolköken i Raseborg hålls stängda under strejken

Många lokala företagare har önskat hjälpa till då det blev klart att barn och äldre riskerar bli utan mat under JHL-strejken. Tillträde till köket är ändå inte möjligt då man måste ta strejkregler, hygien och dyra maskiner i beaktande..

YLE - 1 timme sedan

Österbottningar vädjar ännu en gång om riksväg 8 – minister Berner har sista ordet

De har hört oss så många gånger, nu hoppas jag att de också ska lyssna. Det säger landskapsdirektör Kaj Suomela på Österbottens förbund efter att han deltagit i ett möte om förslaget till stomnätverk. I slutändan är det minister Anne Berner som avgör om riksväg 8 tas med eller inte..

YLE - 2 timmar sedan

Flygplatsanställd bar Rosa bandet och fick sparken – säkerhetskontrollanter på Helsingfors-Vanda marscherade ut i protest

Säkerhetskontrollanterna som hör till luftfartsunionen IAU marscherade ut på Helsingfors-Vanda flygplats på måndagen. Protesten är riktad mot Airpro som sade upp en anställd för att han bar Rosa bandet på sina arbetskläder..

YLE - 2 timmar sedan

Väktarna går i strejk i tre dagar – har inte haft ett kollektivavtal på ett halvår

Hela bevakningsbranschen går i strejk på onsdag, meddelar servicefacket PAM. Strejken omfattar 8 500 arbetstagare, som bland annat jobbar som väktare, vaktmästare, säkerhetskontrollanter och värdetransportörer..

YLE - 9 timmar sedan

En person dog i viltolycka – två bilar körde in i samma älg

Två bilar körde in i en älg på Riksväg 10 mellan Åbo och Tavastehus. En person dog och tre andra personer skadades lindrigt..

YLE - 3 timmar sedan

Tomas Järvinen blir ny vd för Folkhälsan utbildning

Borgåbon Tomas Järvinen blir ny verkställande direktör Folkhälsan Utbildning Ab..

YLE - 3 timmar sedan

Fallet i Kuortti utreds som mord

Polisen misstänker tre personer för mord efter den stora polisinsatsen i Kuortti i mellersta Finland sent förra veckan. En fjärde person har förhörts, men har sedermera släppts..

YLE - 4 timmar sedan

Misstanke om varg i Björneborg – strövade nära sovande barn

Ett sovande barn fick oväntat sällskap i Björneborg. Det är inte bekräftat vilket djur det handlar om, men misstanken är att det var en varg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.