YLE > Finland

Monday, 20 August, 12:44

YLE - 07 aug 17 kl. 05:30

"En lag på att barn måste ha flytväst förbättrar inte sjösäkerheten"I Finland pågår diskussioner om att flytvästar ska bli obligatoriska för barn under 15 år. Åbobon Samuli Salanterä, som är ordförande för Segling och Båtsport i Finland, menar att en sådan lag enbart skulle skapa tolkningsfrågor och problem. Kommunikationsministeriet kartlägger just nu behovet av eventuella lagförändringar kring sjösäkerhet. Polisen, Trafiksäkerhetsverket, Trafikverket, Inrikesministeriet, landets NTM-centraler, Gränsbevakningsväsendet och Tullen får alla chansen att uttala sig. Målet är att ett nytt lagförslag kring sjösäkerhet ska på utlåtanderunda nästa sommar, för att sedan kunna presenteras för riksdagen hösten 2018.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Samuli Salanterä, Segling, Båtsport, NTM, Tullen, Salanterä

Dela artikeln

101 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En lagpå att , barnmåste ha , flytväst, förbättrar inte sjösäkerheten
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Inte ens två år – men klättrar som en boss

Barnets mamma heter Rachel Lee Farmer och hon har lärt sin snart två år gamla dotter att klättra. Hon har fått en egen Facebook-sida, där hon kallas för The Little Zen Monkey, där hennes mamma lägger upp videos på när hon klättrar, helt utan hjälp. LÄS MER: Vinner finalen – sen bär han bort den skadade motståndarenKolla här:(function(d, s, id) { var js, fjs = d.

YLE - 13 feb 16 kl. 07:35

HS: Skypochef vill inte ha medborgargarden

Medborgargarden som patrullerar gatorna behövs inte, anser Skyddspolisens chef Antti Pelttari i en intervju i Helsingin Sanomat. Enligt Pelttari är det myndigheternas uppgift att upprätthålla säkerheten i Finland och patruller med frivilliga på gatorna förbättrar inte nödvändigtvis säkerheten utan kan tvärtom försämra den. Skyddspolisen följer med medborgargardenas verksamhet och speciellt medlemmarnas kopplingar till nynazismen.

YLE - 03 jul 13 kl. 17:16

Besiktning av motorcyklar får inte stöd i Finland

I tisdags godkände EU-parlamentet en lag, om att alla motorcyklar i EU ska besiktigas regelbundet. I Finland är både Motorförbundet och Trafi skeptiska till förslaget. Eus ministerråd ska ännu behandla lagen, innan den är slutgiltigt godkänd.

Sydsvenskan - 07 aug 15 kl. 19:14

Hög tid för en asylprövning som inte diskriminerar flickor och kvinnor

Sveriges ensamkommandes förening är en organisation som bildats för att stödja de barn och ungdomar som kommer till Sverige och söker asyl. Det finns avdelningar runt om i landet och flera av dem har sidor på Facebook.En sak är slående bland de upplagda bilderna: de visar med få undantag enbart unga män.

Helsingborgs Dagblad - 07 aug 15 kl. 19:14

Hög tid för en asylprövning som inte diskriminerar flickor och kvinnor

Sveriges ensamkommandes förening är en organisation som bildats för att stödja de barn och ungdomar som kommer till Sverige och söker asyl. Det finns avdelningar runt om i landet och flera av dem har sidor på Facebook.En sak är slående bland de upplagda bilderna: de visar med få undantag enbart unga män.

Skånskan - 19 feb 18 kl. 22:26

En orgie i förvirring och frustration

Basket NBA All Star Los Angeles är världens mest biltäta stad. Ingen dag är dock värre än fredagen då många slutar tidigt och alla har bråttom värre hem till nära och kära. Värsta trafikstockningen sker ofta i Downtown L.

TA - 03 jul 13 kl. 06:30

Skärpt lagstiftning på en rad punkter

Våldtäkt och sexuella övergrepp är bland de värsta kränkningar en människa kan utsättas för.
Svensk lag ska ge ett heltäckande skydd för människors rätt att freda sitt sexuella självbestämmande. Lagen ska vara tydlig i sin definition av sexualbrotten så att rättssäkerheten upprätthålls.

YLE - 05 okt 16 kl. 11:36

Experter ger svar på åtta vanliga frågor om vargar

Informationsmötet om vargar lockade man ur huse på tisdagskvällen i Tenala. Känslorna kring vargarna var delade och det kommer de vara fortsättningsvis. Situtionen kommer ändå att lugna ner sig, säger en känd svensk vargforskare.

Trelleborgs Allehanda - 27 jul 12 kl. 10:02

Så här skyddar du dig mot pyromaner

Foto: Albin Brönmark
Åtta anlagda mordbränder på kort tid har skapat stor oro bland Ystadsborna. Nu går Räddningstjänsten ut med varningar och tips om hur de bäst skyddar sig. ?

Skånskan - 04 jan 16 kl. 10:00

Packar resväskan varje vecka för Sällskapsresan varje vecka

Kultur och Nöje Frida Bergh
Född: 1969 i Stockholm
Bakgrund: Skådespelare och sångare som är dotter till sångaren Einar Bergh och syster till sångerskan Åsa Bergh. Frida Bergh har stått på scen sedan hon var liten och hade sin första stora roll som 24-åring. Hon har bland annat arbetat vid Stockholms Stadsteater, Malmö Opera, Teater Moment, Malmö Stadsteater, Oktoberteatern, Oscarsteatern och Uppsala Stadsteater.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Geting i bil orsakade trafikolycka

En geting försorsakade en trafikolycka i Janakkala i trakten av Tavastehus på söndag eftermiddag..

YLE - 2 timmar sedan

Mogenpörtbarnen får taxiskjuts hem från Kotka svenska samskola

Eleverna från Mogenpört får taxiskjuts hem från skolan i Kotka. Från och med tisdag behöver de inte längre åka buss. Skolvägen mellan Kotka och Pyttis överstiger lagstadgade tre timmar..

YLE - 2 timmar sedan

Polisen har fått mera jobb på småtimmarna - de nya reglerna om alkohol har gjort det stökigare kring krogarna

Polisen tvingas rycka ut sent på natten betydligt oftare än tidigare. Enligt Polisstyrelsen har antalet utryckningar i landet ökat med 12 000 hittills i år, jämfört med det vanliga..

YLE - 4 timmar sedan

Man föll från tak och skadades allvarligt - Hangöföretag döms till böter

Ett Hangöföretag har dömts till böter efter att en arbetstagare föll åtta meter från ett tak..

YLE - 5 timmar sedan

Sannfinländarna vill bli ett mer liberalt parti

Bland Sannfinländarnas anhängare pågår som bäst en diskussion om värdeliberalism. Partiordförande Jussi Halla-aho kallade Timo Soinis abortåsikter för medeltida, och stakade ut att partiet numera på många sätt är mer liberalt än tidigare..

YLE - 6 timmar sedan

Finansministeriet och finansbranschen på kollisionskurs då ministeriet föreslår dyra reservdatasystem: "Det handlar om nationell säkerhet"

En arbetsgrupp på Finansministeriet är orolig för finansbranschens förmåga att klara av störningar. Därför föreslår arbetsgruppen nu att centrala företag i branschen ska skapa reservdatasystem. Finansbranschen själv motsätter sig förslaget..

YLE - 7 timmar sedan

Morgonkollen: Grekland står nu på egna ben gällande ekonomin, och 200 koreaner får träffa sina familjer igen efter Koreakriget

Hur ska Grekland klara sug utan nödhjälp från EU, bönderna får ingen krishjälp från EU på grund av torkan, och 200 koreaner har genom ett lotteri valts ut för att få träffa sina familjer som splittrades under Koreakriget..

YLE - 7 timmar sedan

Kyrkfjärdens skola i Ingå har en del fuktproblem - kan ändå användas utan akuta åtgärder

Kyrkfjärdens skola i Ingå kan användas utan några akuta åtgärder. Det framkommer av den konditionsgranskning som gjordes under sommaren..

YLE - 7 timmar sedan

Lännen Media: Bönderna får inget krisstöd från EU på grund av torkan

EU kommer inte att bevilja Finlands lantbruk krishjälp, trots de skador som torkan har vållat. Det uppger MTK:s ordförande Juha Marttila för Lännen Media..

YLE - 7 timmar sedan

Strumphittarna 2018 - Nu kan du lyssna på årets alla strumphittar!

Strumphittarna 2018 har premiär 24 september, men redan nu kan du hitta din favoritlåt på Barnens Arena. Låt spektaklet börja!.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.