YLE > Finland

Tuesday, 22 January, 13:13

YLE - 07 aug 17 kl. 05:30

"En lag på att barn måste ha flytväst förbättrar inte sjösäkerheten"I Finland pågår diskussioner om att flytvästar ska bli obligatoriska för barn under 15 år. Åbobon Samuli Salanterä, som är ordförande för Segling och Båtsport i Finland, menar att en sådan lag enbart skulle skapa tolkningsfrågor och problem. Kommunikationsministeriet kartlägger just nu behovet av eventuella lagförändringar kring sjösäkerhet. Polisen, Trafiksäkerhetsverket, Trafikverket, Inrikesministeriet, landets NTM-centraler, Gränsbevakningsväsendet och Tullen får alla chansen att uttala sig. Målet är att ett nytt lagförslag kring sjösäkerhet ska på utlåtanderunda nästa sommar, för att sedan kunna presenteras för riksdagen hösten 2018.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Samuli Salanterä, Segling, Båtsport, NTM, Tullen, Salanterä

Dela artikeln

101 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En lagpå att , barnmåste ha , flytväst, förbättrar inte sjösäkerheten
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Inte ens två år – men klättrar som en boss

Barnets mamma heter Rachel Lee Farmer och hon har lärt sin snart två år gamla dotter att klättra. Hon har fått en egen Facebook-sida, där hon kallas för The Little Zen Monkey, där hennes mamma lägger upp videos på när hon klättrar, helt utan hjälp. LÄS MER: Vinner finalen – sen bär han bort den skadade motståndarenKolla här:(function(d, s, id) { var js, fjs = d.

YLE - 13 feb 16 kl. 07:35

HS: Skypochef vill inte ha medborgargarden

Medborgargarden som patrullerar gatorna behövs inte, anser Skyddspolisens chef Antti Pelttari i en intervju i Helsingin Sanomat. Enligt Pelttari är det myndigheternas uppgift att upprätthålla säkerheten i Finland och patruller med frivilliga på gatorna förbättrar inte nödvändigtvis säkerheten utan kan tvärtom försämra den. Skyddspolisen följer med medborgargardenas verksamhet och speciellt medlemmarnas kopplingar till nynazismen.

YLE - 03 jul 13 kl. 17:16

Besiktning av motorcyklar får inte stöd i Finland

I tisdags godkände EU-parlamentet en lag, om att alla motorcyklar i EU ska besiktigas regelbundet. I Finland är både Motorförbundet och Trafi skeptiska till förslaget. Eus ministerråd ska ännu behandla lagen, innan den är slutgiltigt godkänd.

Sydsvenskan - 07 aug 15 kl. 19:14

Hög tid för en asylprövning som inte diskriminerar flickor och kvinnor

Sveriges ensamkommandes förening är en organisation som bildats för att stödja de barn och ungdomar som kommer till Sverige och söker asyl. Det finns avdelningar runt om i landet och flera av dem har sidor på Facebook.En sak är slående bland de upplagda bilderna: de visar med få undantag enbart unga män.

Helsingborgs Dagblad - 07 aug 15 kl. 19:14

Hög tid för en asylprövning som inte diskriminerar flickor och kvinnor

Sveriges ensamkommandes förening är en organisation som bildats för att stödja de barn och ungdomar som kommer till Sverige och söker asyl. Det finns avdelningar runt om i landet och flera av dem har sidor på Facebook.En sak är slående bland de upplagda bilderna: de visar med få undantag enbart unga män.

Skånskan - 19 feb 18 kl. 22:26

En orgie i förvirring och frustration

Basket NBA All Star Los Angeles är världens mest biltäta stad. Ingen dag är dock värre än fredagen då många slutar tidigt och alla har bråttom värre hem till nära och kära. Värsta trafikstockningen sker ofta i Downtown L.

TA - 03 jul 13 kl. 06:30

Skärpt lagstiftning på en rad punkter

Våldtäkt och sexuella övergrepp är bland de värsta kränkningar en människa kan utsättas för.
Svensk lag ska ge ett heltäckande skydd för människors rätt att freda sitt sexuella självbestämmande. Lagen ska vara tydlig i sin definition av sexualbrotten så att rättssäkerheten upprätthålls.

YLE - 05 okt 16 kl. 11:36

Experter ger svar på åtta vanliga frågor om vargar

Informationsmötet om vargar lockade man ur huse på tisdagskvällen i Tenala. Känslorna kring vargarna var delade och det kommer de vara fortsättningsvis. Situtionen kommer ändå att lugna ner sig, säger en känd svensk vargforskare.

Trelleborgs Allehanda - 27 jul 12 kl. 10:02

Så här skyddar du dig mot pyromaner

Foto: Albin Brönmark
Åtta anlagda mordbränder på kort tid har skapat stor oro bland Ystadsborna. Nu går Räddningstjänsten ut med varningar och tips om hur de bäst skyddar sig. ?

Skånskan - 30 okt 18 kl. 18:06

Treårige Hugo fick i sig medicin på förskolan

Sjöbo Mitt under lunchen på förskolan fick treårige Hugo av misstag i sig ett annat barns hjärtmedicin. Men ingen i personalen ringde 112.
– Senare började han få ont i magen och tappade balansen när han gick så vi fick åka in till barnakuten i Ystad, berättar hans mamma Mikaela Sjöstedt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Förrädiska isar gömmer sig under snötäcket i Ekenäs skärgård

Håll dig borta från isen om du är ovan och inte känner till isförhållandena, hälsar Skåldöbon Niklas Wikström. Isen är porös och tjockleken kan variera mycket från plats till plats..

YLE - 15 minuter sedan

Frusna rör tvingade S:t Karinselever att flytta från barackerna till fritidscenter

Den hårda kylan ställde till det i S:t Karins svenska skola på tisdagen. Ett fruset rör ledde till att det blev riktigt kallt i ett klassrum – vilket i sin tur resulterade i att fjärdeklassarna fick tillbringa eftermiddagen i ett fritidscenter. Men nu är värmen tillbaka..

YLE - 3 timmar sedan

Sanna Marin vikarierar Antti Rinne fram till slutet av februari - "Antti är fortfarande vår statsministerkandidat"

Socialdemokraternas partiledning har kommit fram till att partiets viceordförande Sanna Marin tar över under Antti Rinnes sjukledighet. Som Svenska Yle berättade igår är Rinne sjukskriven till slutet av februari. Marin kommer att ersätta Rinne på tillställningar där Rinne skulle ha deltagit..

YLE - 1 timme sedan

Riksdagens revisionsutskott sågar integrationspolitiken och kräver förändringar - ansvaret ska flyttas över till kommunerna

Riksdagens revisionsutskott riktar skarp kritik mot den nuvarande integrationspolitiken och kräver att nästa regering ändrar i integrationslagstiftningen. Utskottet är enigt i sitt betänkande..

YLE - 1 timme sedan

Nu ska Esboskolorna servera vegansk mat – Eleverna positivt inställda: ”Fel att djur ska dö för min skull”

Esbo stad börjar senast i början av mars servera veganmat i grundskolor och gymnasier. Veganmaten serveras till de elever och studerande som på förhand har har anmält sig som veganer..

YLE - 1 timme sedan

Kollektivtrafikenkäten: Raseborgarna tar bilen till jobbet – högst på önskelistan finns anslutande bussar till tåg

Merparten av de över 1400 personer som svarade på staden Raseborgs kollektivtrafikenkät uppger att de åker bil till jobbet, eller tar bilen till bussen eller tåget som tar dem till jobbet..

YLE - 8 timmar sedan

Fågelvänner vill locka storkar att häcka i Östnyland med konstgjorda bon: ”Om jag var en stork skulle jag trivas bra här”

Fyra konstgjorda bon finns snart på plats i Östnyland för pionjärsinnade storkpar. Lediga boningar står att finna i Sannäs, Pirlax, Strömsberg och på Labby gård..

YLE - 3 timmar sedan

Sanna Marin vikarierar Antti Rinne fram till slutet av februari

Socialdemokraternas partiledning har kommit fram till att partiets viceordförande Sanna Marin tar över under Antti Rinnes sjukledighet. Som Svenska Yle berättade igår är Rinne sjukskriven till slutet av februari. Sanna Marin kommer att ersätta Antti Rinne på tillställningar där Rinne skulle ha deltagit..

YLE - 3 timmar sedan

Undersökning: Att privatpersoner kan återupplivning är viktigt - var fjärde drabbad är vid liv efter en månad

I Finland får ungefär 4 000 personer akut hjärtstopp varje år. Ifall privatpersoner kan genomföra återupplivningsförsök förbättras den drabbades chanser betydligt, visar en färsk dansk undersökning..

YLE - 3 timmar sedan

Sanna Marin vikarierar Antti Rinne under hans sjukledighet

Socialdemokraternas partiledning har kommit fram till att Sanna Marin tar över under Antti Rinnes sjukledighet. Som Svenska Yle berättade igår är Rinne sjukskriven till slutet av februari. Sanna Marin kommer att ersätta Antti Rinne på alla tillställningar där Rinne skulle ha deltagit..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.