Nyan > Svenskfinland

Friday, 22 February, 17:33

Nyan - 04 aug 17 kl. 15:57

Arbetet med Ålandsvägen fortsätterPå måndag den 7 augusti fortsätter arbetet med ombyggnaden av Ålandsvägen efter sommaruppehållet skriver Mariehamns stad i ett pressmeddelande. Nu ska trottoaren mellan Norragatan och Nygatan färdigställas och avsnittet Nygatan-Köpmansgatan byggs om. Ålandsvägen stängs av för genomfartstrafik mellan Nygatan och Köpmansgatan och korsningen vid Nygatan stängs av helt i inledningsskedet. Man beklagar för olägenheterna och uppmanar trafikanter att ge akt på skyltningen och ha förståelse för att området är avstängt, främst av säkerhetsskäl men även för att entreprenören ska kunna arbeta effektivt. Information om projektet finns på stadens hemsida.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålandsvägen, Mariehamns, Norragatan, Nygatan, Nygatan-Köpmansgatan, Köpmansgatan, Nyan

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetetmed , Ålandsvägenfortsätter
Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igen

Eslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under Smålandsvägen

Eslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.

Nyan - 16 nov 16 kl. 15:03

Arbetet med Ålandsvägen kan inledas i mars

Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen. Det innebär att arbetet nu kan ges ut på entreprenad.
Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen.

Skånskan - 29 feb 16 kl. 06:00

Smålandsvägen stängs den 7 mars

ESLÖV 7 mars är Trafikverkets byggstart för Marieholmsbanan i Eslöv och då stängs Smålandsvägen av.
Tågbanan måste vara klar till 11 december då Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. Annars finns risk att man får vänta ett år på att åka pågatåg från Eslöv till Teckomatorp och vidare mot Helsingborg.

Nyan - 21 nov 18 kl. 14:57

Ålandsvägen öppnas på söndag

Arbetet med en ombyggnad av Ålandsvägen etapp 2 på avsnittet Köpmansgatan-Ålandsplan är klart. Invigningen av helt nya Ålandsvägen hålls söndagen den 25.11 kl 13.

Nyan - 03 apr 17 kl. 13:18

Tidtabellen håller för Ålandsvägen

Stadens eget arbete på Ålandsvägen blir klart den 24 april då byggentreprenören får tillträde till gatan.

– Inga förseningar har drabbat gatubygget, säger projektchef Håkan Lindén.
I projektplanen för Ålandsvägens ombyggnad heter det att stadens egen del av arbetet, vatten-, avlopps- och andra kabelarbeten, skulle ha varit klart den 20 mars.

Nyan - 20 okt 16 kl. 07:13

Ålandsvägen skjuts upp

Arbetet med att bygga om Ålandsvägen i Mariehamn inleds först nästa höst.

Majoriteten i stadens infrastrukturnämnd vill freda gatan över sommaren.
Det blev återremiss då infrastrukturnämnden i förrgår hade Ålandsvägen på dagordningen.

Nyan - 11 nov 16 kl. 12:53

”Omöjligt att bygga om Ålandsvägen vintertid”

I morgon skulle tiden för anbud egentligen ha gått ut för första etappen av nya Ålandsvägen.

Men nu skjuts upphandlingen på framtiden.
Som Nya Åland berättat valde majoriteten i infrastrukturnämnden på sitt senaste möte att gå emot tjänstemännen när anbudshandlingarna för första etappen skulle slås fast.

Nyan - 20 apr 18 kl. 06:00

Röstade om Ålandsvägen

Revisorernas påpekanden om brister i förvaltningen i samband med Ålandsvägens ombyggnad ledde till omröstning. Två ledamöter ville ha ytterligare en granskning.
Nya Åland berättade i går att stadens revisorer inte är nöjda med hur man hanterat den första etappen av ombyggnaden av Ålandsvägen i Mariehamn.

Nyan - 25 jan 18 kl. 11:04

Här fälls träden på Ålandsvägen

Etapp två i ombyggnaden av Ålandsvägen är i gång. I går inleddes arbetet med att fälla oxlarna som tidigare prytt vägen och som nu ska ersättas av en ny allé. (ck) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Enklare starta aktiebolag

Det ska bli enklare att starta aktiebolag. I juli blir det enklare att starta nya företag då minimikapitalkravet på 2 500 euro slopas för privata aktiebolag, skriver justitieministeriet i ett pressmeddelande. Ändringen ska ännu stadfästas av presidenten.

Nyan - 1 timme sedan

Ålcom får förnyad nätkoncession

Tre bolag – Elisa, Telia och Ålcom– får nätkoncessioner för Åland fram till 2033. Det har Kommunikationsministeriet bestämt. Beslutet innebär att bolagen får bredare frekvensband än tidigare och kan erbjuda 5G.

Nyan - 2 timmar sedan

Ny sjöfartsstrejk på gång

Finlands maskinbefälsförbund varslar om strejk med start den 9 mars, skriver SPT. Strejken skulle påverka hela handelssjöfarten och isbrytarna. Maskinbefälsförbundet motsätter sig att höja den tillåtna andelen utländsk arbetskraft på finskflaggade fartyg, som Rederierna i Finland föreslagit.

Nyan - 3 timmar sedan

”Drömlottning” för Finland

FOTBOLL. Det blev drömlottning för Finlands damer. .

Nyan - 4 timmar sedan

Många IFK-minnen när 100-årsjubileum inleddes

I går firade Mariehamns stad sin födelsedag med att uppmärksamma en annan jubilar: IFK Mariehamn, som i år firar 100 år av idrott, sport och framgångar. .

Nyan - 6 timmar sedan

Orgelmusik i Geta kyrka

På söndag klockan 19.00 anordnas en konsert i samband med insamlingen Gemensamt Ansvar i Geta kyrka. Kyrkans speciella orgel, som enligt pressmeddelandet är ”den enda pneumatiska orgeln i originalskick på Åland”, har nyligen setts över av det österrikiska orgelbyggeriet som byggde den 1931.

Nyan - 7 timmar sedan

Paf nominerat till hållbarhetspris

Paf har nominerats, tillsammans med fyra andra spelbolag, till ett pris för hållbarhet i Swedish Gambling Award, som lanserats av branschorganisationen SPER. Det är Pafs förlustgräns som är anledningen till nomineringen. ”Riktigt kul att vi blir nominerade i hållbarhetskategorin som vi verkligen vill visa att vi är bäst i.

Nyan - 8 timmar sedan

Bara två riksdagskandidater klara

Sju veckor kvar till riksdagsvalet, men flera partier avvaktar ännu med besked om hur de tänker agera. Än så länge finns bara två kandidater.

Med det nya ekonomiska systemet så nära i hamn som det kan bli under den här riksdagsmandatperioden är det dags för de åländska politikerna och väljarna att tänka på vem som ska representera Åland under nästa mandatperiod.

Nyan - 9 timmar sedan

30 dagsböter för fornminnesförseelse

En man fälldes i går i tingsrätten för fornminnesförseelse. Domen löd på 30 dagsböter, totalt 1 260 euro. .

Nyan - 11 timmar sedan

Så ska kaj-miljonerna användas

Som nyan.ax berättade i går ska Eriksson Bygg ab som huvudentreprenör bygga om kaj 3 i Västra hamnen. Sidoentreprenaderna gick till Byggnadsfirma Hans Mattsson, Harrys El och Lohkoasennus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.