PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 18 October, 18:22

Liknande nyheter

Taggar: Citi, Pandoras, kurspotential36 procent
PrivataAffärer - 07 aug 18 kl. 10:23

Förtroendet för Pandoras ledning ”fullständig borta”

Läs också: Vinstvarning från Pandora Carnegie skriver att vinstvarningen var väntad vad gäller intäkterna, och att den stora negativa överraskningen i stället var den sänkta guidningen för ebitda-marginalen där bolaget nu räknar med 32 procent i stället för 35. Dessutom påpekar banken att förvärv av franchisebutiker adderar 1,4 miljarder danska kronor till årets omsättning, vilket innebär a

PrivataAffärer - 05 sep 18 kl. 13:00

Citi: Italienskt rally efter stormen

Ökad populism ligger landet i fatet, men den kommer inte att avskräcka investerarna innevarande år, tror banken som får stöd av landets vice premiärminister Luigi Di Maio som på onsdagen utlovade en budget som ”håller ordning på finanserna”, enligt Nyhetsbyrån Direkt. – Budgetlagen kommer lugna marknaden, men också italienarna, sade Di Maio vid ett möte med reportrar under onsdagsförmiddagen. Han sade också att regeringen arbetar med att lösa finansieringen av både inkomstskattesänkning och en platt skatt, samt att det ena inte utesluter det andra.

Affärsvärlden - 06 maj 11 kl. 08:31

It-aktierna med störst kurspotential

Marknaden har upptäckt it-konsulterna. Alla tio it-konsulter i Dagens Industris genomgång har slagit börsen de senaste sju månaderna. Tidningen ser dock en kurspotential i sex av de tio genomgånga bolagen..

PrivataAffärer - 09 sep 15 kl. 12:45

Analys: Chansaktierna med störst kurspotential

Sugen på att krydda portföljen med en chansaktie? Spana då in listan över aktier med störst kurspotential, enligt analytikernas riktkurser....

PrivataAffärer - 01 sep 16 kl. 13:50

"Ingen kurspotential i Telia"

Bank of America Merrill Lynch tror inte längre att den betydande kurspotential i Telia, som en försäljning av ägarandelen i Turkcell skulle bädda för, kommer att materialiseras under 2016/2017....

DI - 24 feb 17 kl. 11:30

Erik Penser hög kurspotential i Sensys Gatso

Den pågående ebben i orderflödet resulterade i ett resultatmässigt förlorat år för Sensys Gatso 2016, vilket verkar fortsätta 2017. Det skriver Erik Penser Bank i en analys på fredagen. Banken ser en hög kurspotential i aktien när orderflödet väl återvänder och marknaden börjar blicka in i 2018, men till en hög risk..

Affärsvärlden - 13 apr 17 kl. 10:58

SHB: Störst kurspotential i dessa it-konsulter

Handelsbanken Capital Markets sänker rekommendationen för en it-konsult, och ser störst kurspotential i två andra..

DI - 16 okt 17 kl. 12:35

Insiderkrönikan: Litet investmentbolag med bra kurspotential

I den lugna insynshandeln som råder inför bolagens kvartalsrapporter finns det ett bolag där handeln indikerar ytterligare kurspotential, skriver Erik Lidén i veckans krönika..

Affärsvärlden - 27 mar 18 kl. 11:07

20 procent kurspotential i teleoperatören

Bank of America Merrill Lynch (Bofa/ML) anser att Tele2-aktien är attraktivt värderad och ser en kurspotential på 20 procent..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Flygbolagen lyfter, tror Citi

De stora europeiska flygbolagen kommer bli väsentligt mer lönsamma under 2013. Och i SAS är det just nu köpläge, enligt den amerikanska storbanken Citis analytiker. Vinstmarginalerna för flygbolagen väntas bli fördubblade under 2013, från cirka 2 procent 2012.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Detta bör du veta om fredagens rapporter

Telia är först ut och släpper rapporten klockan 07.00 och följs tjugo minuter senare av Volvo. Halv åtta är det dags för Klövern och en halvtimme senare – klockan 08.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Banksektorn i botten i Europa

Strax efter klockan 14 var bank svagast presterande sektor inom Stoxx Euro 600-indexet med 1,3 procents tapp medan indexet som helhet var oförändrat. Bland enskilda spanska banker tappade Sabadell och Bankia omkring 7 procent. BBVA och Santander, båda med bredare internationell exponering, backade drygt 3 procent vardera.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

En aktie som lockar

”Fortsätter förbättringstrenden är aktien ganska lågt värderad. Vi räknar med att Byggmax kan klara drygt 6 procent i marginal på ett normalår. Det kan ställas mot ett utfall på 7,3 procent 2013-17.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Fredag klockan 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Ericsson går mot högkonjunktur

Privata Affärer skrev om Ericsson för drygt en månad sedan när bolaget hade tagit hem en jätteorder på 30 miljarder i USA. Rubriken var då att ”Ericsson var på banan igen” och detta följer nu bolaget upp med en delårsrapport som vida överstiger de flesta analytikers förhoppningar. När den egentliga vändningen kom för Ericsson kan man naturligtvis diskutera, men att bolaget har gjort en klassisk turn-around är nu alldeles tydligt.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Sämre för Getinge

Getinges omsättning för kvartalsperioden uppgick till 5.683 miljoner kronor. Analytiker hade räknat med en nettoomsättning på 5.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Politiken kan påverka marknaderna – men inte på det sätt de flesta tror

Ladda ner en komplett aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Carnegie: Kursfall ger köpläge i isländska banken

Det framgår av en analys där riktkursen samtidigt justeras ned från 7,8 till 7,3 svenska kronor. Riktkurssänkningen kommer i spåren av den vinstvarning som Arion Bank meddelade i början av oktober med anledning av problem kopplade till kreditfaciliteter till ett kundföretag. ”Det tredje kvartalets resultat kommer att bli svagt”, skriver Carnegie som dock inte anser att vinstvarningen innebär någon förändring av bolagets möjligheter på lång sikt.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Gardell: Sättningen på börsen är överdriven

Vid sättningar kommer automatiskt rätt mycket aktier ut till försäljning när exempelvis hedgefonder tar bort riskexponering och garantiprodukter skyfflar ut aktier på marknaden. I ett läge när köparna samtidigt är försiktiga blir det nästan alltid ett för stort tryck nedåt, resonerar Christer Gardell. Enligt finansmannen oroas marknaden för närvarande av bland annat geopolitik.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

SEB misstänks för delaktighet i brottsligt skatteupplägg

Banken förnekar att man finansierat den typen av upplägg. Affären inleddes i april 2010, då SEB:s tyska kontor inledde aktiehandel med två mäklare i Dubai. Upplägget handlade om korttidshandel i 20 av Tysklands största bolag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.