Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 24 January, 10:49

Dagens PS - 01 aug 17 kl. 08:24

45-årig doldis Sveriges okrönte fastighetskungPå papperet är det Knut Poussette som är vd medan Lars Andersson står som ordförande. Men i själva verket är det sonen, grundaren Mikael Andersson, som har makten i bolaget och är hjärnan bakom bolagets affärer, skriver Dagens Industri och hänvisar till flera samstämmiga uppgifter. Bolaget som Di skriver om är det svenska fastighetsimperiet Kvalitena – värt över 10 miljarder kronor – som precis har gjort ett rekordår med 1,05 miljarder kronor i vinst, enligt den färska årsredovisningen, bland annat efter en lyckosam affär där aktier i 16.000 lägenheter i miljonprogrammet såldes till amerikanska Blackstone för 300 miljoner kronor. Företaget, som Mikael Andersson grundade tillsammans med vännen Ranny Davidoff år 1993, har sedan start gjort många framgångsrika
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sveriges, Knut Poussette, Lars Andersson, Mikael Andersson, Dagens Industri, Di, Kvalitena, Blackstone, Ranny Davidoff, Stockholmsförorter, Rinkeby, Husby, Strandvägen, Stockholm, Texas, SCA, Sandviks, Sverige, USA, Stendörrens, Monaco, Kvaletina, Industri, Knut Pousette, Dagensps

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 45-årig, doldisSveriges , okrönte, fastighetskung
NT - 01 jul 17 kl. 11:30

Äntligen kom den okrönte kungen

Bråvallas okrönte kung Håkan Hellström svepte in med sin sommarturné och sitt hov..

Sydsvenskan - 23 nov 17 kl. 15:00

Doldis från Rosengård är Sveriges okrönte däckkung

Nu rullar Hussein Hassoun ut sitt koncept över hela landet..

Nya Wermlands Tidningen - 02 jun 12 kl. 10:28

Christer Sjögren- Värmlands okrönte skivkung

Christer Sjögren är den svenska artist som sålt flest skivor i Norden men än är han inte nöjd. En ny skiva har redan släppts under 2012 och till vintern väntar en rad konserter av länets mest kände sångare..

Resume - 01 jun 14 kl. 07:30

Hon är sommarens okrönte drottning


Hemlighetsmakeriet kring årets "Sommar i P1" är inne på sluttampen. Efter 19 år som chef för programmet vet Bibi Rödöö precis hur hon ska dra i alla trådar. För Resumé berättar hon om den rebelliska ungdomen, drömgästen och avslöjar receptet för ett fantastiskt sommarprat..

Barometern - 16 aug 14 kl. 07:00

Ö-rikets okrönte kung vill slå rekord

Nick Baldwin. Han beskriver sig själv som en dieselmotor som bara tuggar på. Håll koll på Nick Baldwin från Seychellerna om du ska titta på Ironman i dag.

Barometern - 16 aug 14 kl. 07:00

Ö-rikets okrönte kung vill slå rekord

Nick Baldwin. Han beskriver sig själv som en dieselmotor som bara tuggar på. Håll koll på Nick Baldwin från Seychellerna om du ska titta på Ironman i dag.

Aftonbladet - 03 jan 15 kl. 13:45

Grattiskortens okrönte kung

Västerbottens Folkblad - 20 feb 15 kl. 08:33

[PLUS] Den okrönte hotellkungen Holmqvist

Med sina åtta hotell och 20 restauranger är Hilding Holmqvist en av Västerbottens absolut rikaste....

SvD - 10 jun 15 kl. 15:14

Hissmusikens okrönte kung död

Storbandsledaren James Last har avlidit i sitt hem i Florida, 86 år gammal, uppger BBC..

Expressen - 19 sep 15 kl. 08:00

Péter Esterházy som tvivlets okrönte furste

Författaren Péter Esterházy föddes in i en av Ungerns mäktigaste familjer, men förlorade allt. Lars Gustafsson tjusas av en ödmjukt grubblande roman..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

BÖRSEN: Hexagon backar på Økokrim besked

Överklagar den frikännande domen mot Hexagons vd Ola Rollén. Som Dagens PS kunde berätta tidigare i morse är alltså den norska ekobrottsmyndigheten inte nöjd med den frikännande domen för insiderbrott, som det börsnoterade mätteknikbolaget Hexagons vd Ola Rollén stått inför rätta för i Norge. Det var den 10 januari som Oslo tingsrätt frikände Rollén för insiderbrott.

Dagens PS - 1 timme sedan

Swedbank: Bopriserna kan falla 5 procent till

Banken tror inte att boprisfallet är över i storstäderna med omnejd. Swedbank räknar med i sin senaste konjunkturrapport att bopriserna kan backa ytterligare 5 procent i storstadsregionerna. Det rapporterar flera medier nu på onsdagsmorgonen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Snöovädret orsakar flygstopp på Arlanda

Kraftiga förseningar även på utrikesflyget och i stort sett alla inrikesflyg är inställda. Det här uppger Swedavia, rapporterar DN.se, som konstaterar att det är den tunga blötsnön i kombination med starka vindar som gör att inriksflygen stoppas.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Rekryterar mångfaldschef efter sexism-attack

Uber har rekryterat Bo Young Lee som sin första mångfaldschef. Det rapporterar Recode. Bo Young Lee kommer närmast från en liknande roll på finanstjänstebolaget Marsh och tar upp sin nya tjänst i mars, enligt Uber.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Friande domen mot stjärn-vd:n överklagas

Norska Økokrim överklagar frikännandet av Ola Rollén rörande insiderbrott. Rollén och hans advokater kommer samtidigt att yrka på ett avvisande, uppger advokatfirman Hjort. Advokaterna Christian B.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Ökad maktbalans mellan säljare och köpare

Det menar Fastighetsbyråns mäklarpanel. Priserna fortsätter enligt rapporterna falla men ändå råder det nu maktbalans mellan säljare och köpare – men det gäller endast sett till hela landet. I Stockholm och Göteborg är det alltjämt köparnas marknad, konstaterar mäklarpanelen, som består av 426 mäklare runt om i Sverige, skriver TT.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Experten: ”Nordeas flytt negativt för aktien”

Det säger chefsanalytikern Peter Malmqvist till SR. Peter Malmqvist sågar Nordeas flyttplaner på punkt efter punkt. Han menar att argumenten för flytten är ”otroligt tunna”, säger han till Sveriges Radio.

Dagens PS - Igår: 10:30

Ikea investerar i Matsmart: ”Genuin affärsidé”

Möbeljätten Ikea har gått in med 25 miljoner kronor i nätbutiken Matsmarts finansieringsrunda på 100 miljoner kronor. Det skriver Di Digital. Matsmart som förbereder en expansion utanför Norden har sedan tidigare hämtat in 75 miljoner kronor i riskkapital från Norrsken och Axel Johnson-sfärens D-Ax.

Dagens PS - 23 timmar sedan

JP Morgan öppnar hundratals nya bankkontor

Storbanken JP Morgan Chase planerar rejäla satsningar efter den skattereform som införts i USA. Planen är att etablera upp emot 400 kontor på nya marknader runt om i landet, öka utlåningen till låginkomsttagare och öka lönerna för vissa kontorsanställda, uppger vd Jamie Dimon i en intervju med Wall Street Journal. I samband med JP Morgans delårsrapport i mitten av januari sade finanschefen Marianne Lake att den effektiva skattesatsen kommer att vara omkring 19 procent i år och 20 procent de närmsta åren.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Stukat H&M lockar utländska börshajar

De utländska fonderna har ökat sina innehav i den krisande modekedjan H&M. Ägandet från utländska fonder har ökat från ungefär 9 procent till 15 procent av kapitalet på ett år, uppgav Petter Hedborg, vd för ägardatatjänsten Holdings, i Di Börsmorgon. Ledande har varit den Chicago-baserade värdeinvesteraren Harris Associates, som sedan i december är H&M:s näst största ägare efter Stefan Persson med familj.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.