Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 24 October, 07:57

Dagens PS - 01 aug 17 kl. 08:24

45-årig doldis Sveriges okrönte fastighetskungPå papperet är det Knut Poussette som är vd medan Lars Andersson står som ordförande. Men i själva verket är det sonen, grundaren Mikael Andersson, som har makten i bolaget och är hjärnan bakom bolagets affärer, skriver Dagens Industri och hänvisar till flera samstämmiga uppgifter. Bolaget som Di skriver om är det svenska fastighetsimperiet Kvalitena – värt över 10 miljarder kronor – som precis har gjort ett rekordår med 1,05 miljarder kronor i vinst, enligt den färska årsredovisningen, bland annat efter en lyckosam affär där aktier i 16.000 lägenheter i miljonprogrammet såldes till amerikanska Blackstone för 300 miljoner kronor. Företaget, som Mikael Andersson grundade tillsammans med vännen Ranny Davidoff år 1993, har sedan start gjort många framgångsrika
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sveriges, Knut Poussette, Lars Andersson, Mikael Andersson, Dagens Industri, Di, Kvalitena, Blackstone, Ranny Davidoff, Stockholmsförorter, Rinkeby, Husby, Strandvägen, Stockholm, Texas, SCA, Sandviks, Sverige, USA, Stendörrens, Monaco, Kvaletina, Industri, Knut Pousette, Dagensps

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 45-årig, doldisSveriges , okrönte, fastighetskung
NT - 01 jul 17 kl. 11:30

Äntligen kom den okrönte kungen

Bråvallas okrönte kung Håkan Hellström svepte in med sin sommarturné och sitt hov..

Nya Wermlands Tidningen - 02 jun 12 kl. 10:28

Christer Sjögren- Värmlands okrönte skivkung

Christer Sjögren är den svenska artist som sålt flest skivor i Norden men än är han inte nöjd. En ny skiva har redan släppts under 2012 och till vintern väntar en rad konserter av länets mest kände sångare..

Resume - 01 jun 14 kl. 07:30

Hon är sommarens okrönte drottning


Hemlighetsmakeriet kring årets "Sommar i P1" är inne på sluttampen. Efter 19 år som chef för programmet vet Bibi Rödöö precis hur hon ska dra i alla trådar. För Resumé berättar hon om den rebelliska ungdomen, drömgästen och avslöjar receptet för ett fantastiskt sommarprat..

Barometern - 16 aug 14 kl. 07:00

Ö-rikets okrönte kung vill slå rekord

Nick Baldwin. Han beskriver sig själv som en dieselmotor som bara tuggar på. Håll koll på Nick Baldwin från Seychellerna om du ska titta på Ironman i dag.

Barometern - 16 aug 14 kl. 07:00

Ö-rikets okrönte kung vill slå rekord

Nick Baldwin. Han beskriver sig själv som en dieselmotor som bara tuggar på. Håll koll på Nick Baldwin från Seychellerna om du ska titta på Ironman i dag.

Aftonbladet - 03 jan 15 kl. 13:45

Grattiskortens okrönte kung

Västerbottens Folkblad - 20 feb 15 kl. 08:33

[PLUS] Den okrönte hotellkungen Holmqvist

Med sina åtta hotell och 20 restauranger är Hilding Holmqvist en av Västerbottens absolut rikaste....

SvD - 10 jun 15 kl. 15:14

Hissmusikens okrönte kung död

Storbandsledaren James Last har avlidit i sitt hem i Florida, 86 år gammal, uppger BBC..

Expressen - 19 sep 15 kl. 08:00

Péter Esterházy som tvivlets okrönte furste

Författaren Péter Esterházy föddes in i en av Ungerns mäktigaste familjer, men förlorade allt. Lars Gustafsson tjusas av en ödmjukt grubblande roman..

Expressen - 01 mar 16 kl. 13:24

Henrik Kruusval är SVT:s okrönte kung

"Landet runt"-programledaren Henrik Kruusval är ett unikum i svensk tv. Björn Barr hyllar en journalist som inte väjer för småputtrigt trivsel..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 timmar sedan

SEB kan sparka hundratals

Storbanken SEB kan komma att banta personalstyrkan rejält. Det i Tyskland när banken går från att vara en lokal bank till en filial. Totalt kan endast 100 personer få vara kvar efter omstöpningen, skriver Svenska Dagbladet och hänvisar till källor.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Erbjöds höjd lön – med 58 öre: ”Ett hån”

Metallklubbens ordförande rasar. I ett och ett halvt år fick facket vänta på svar från arbetsgivaren efter löneförhandlingen. Nu har svaret alltså kommit och förslaget är att de anställda ska få 58 öre mer i månadslön.

Dagens PS - 17 timmar sedan

EU-razzior mot tyska biltillverkare

Här är bakgrunden till inspektionerna. EU-kommissionen bekräftar att de genomfört inspektioner i den tyska bilsektorn. Det framgår av ett pressmeddelande men några företagsnamn nämns inte.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Svenska fildelare jagas – krävs på tusentals kronor

Betala inom 14 dagar eller dras inför rätta. ”Är man skyldig är det ur juridisk synvinkel bäst att betala”, säger en juridikprofessor. Advokatfirman Njord Law Firm har skickat ut tusentals kravbrev till svenskar som ska ha fildelat filmer via torrentsajter som The Pirate Bay eller via bittorrentbaserade streamingtjänster som Popcorn Time då man anser det vara ett upphovsrättsintrång.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Här är Ikeas nya jättesatsning

Siktar på dubbla omsättningen om drygt två år. Till 2020 har Ikea sagt att omsättningen för möbeljättens e-handel ska dubbleras. Det skriver Computer Sweden, som tidigare berättat om Ikeas e-handelsplaner och som nu uppger att Ingvar Kamprads livsverk tagit ett stort kliv mot det målet med öppningen av ett ”ett nytt mastodontlager vid Arlanda”.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Amazon i blåsväder över gubbtät topp

Amazon sticker ut genom att bara ha en kvinna bland bolagets 18 högsta chefer, skriver Recode. I toppen sitter Amazons vd Jeff Bezos tillsammans med Jeff Wilke som är vd för bolagets konsumentverksamhet samt Andy Jassy som är vd för Amazon Web Services. Under trion återfinns bolagets 15 affärsområdeschefer.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Nordea Fonder ser rejäl uppsida i Millicom

Förväntningarna på teleoperatören Millicom är körda i botten vilket gör aktien högintressant. Det menar John Hernander som är förvaltningschef på Nordea Fonder. Nordea Fonder har varit en av de större institutionella ägarna i Millicom sedan 2014.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Jättebanken utreds av polisen

Här är bakgrunden till polisens utredning. Royal Bank of Scotland utreds för om dess numera nedlagda division Global Restructuring Division bröt mot reglerna när man försökte hjälpa småföretag att komma på fötter, rapporterar Sky News. GSD har tidigare anklagats för att man inte varit helt öppna kring avgifter och även pressat företagen in i finansiella problem i strävan efter en högre vinst.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Krönika: Mobilen död inom fem år

Och snart går datorn samma öde till mötes, menar DagensPS nye teknikkrönikör Johan Hagegård i en premiärkrönika och förklarar varför. Historisk sett har den tekniska utvecklingen skett med en exponentiell kurva, från cykler på runt hundra år per gång ned till 20-50 år på 1900-talet. Men bara de senaste 25 åren har vi haft flera stora, livsförändrande tekniska skiften.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Ännu en Allra-topp begärs häktad

Åklagaren lämnade in begäran till tingsrätten på söndagen. Dagens Industri berättar att det handlar om vd:n för det skandalomsusade pensionsbolagets dotterbolag i Dubai, Evran Mersin, som åklagaren nu vill frihetsberöva. Enligt misstankarna har Allra-bolaget i Dubai ”mjölkat Allras sparare på pengar”, vinsterna ska sedan ha skickats till Allra.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.