YLE > Finland

Tuesday, 18 September, 15:55

YLE - 31 jul 17 kl. 07:55

Försvunna parkeringsplatser och buller i centrala Grankulla – "Man vänjer sig"Hela platsen mellan köpcentret och bliblioteket i Grankulla är en enda stor byggarbetsplats på grund av köpcentrets utvidgning. Varken på biblioteket eller i butikerna i köpcentret har man nämnvärt störts av buller eller damm från byggarbetsplatsen. Bygget beräknas vara klart i april 2018 och hittills har allt gått som planerat. Gröna skivor och stängsel inhägnar den före detta parkeringsplatsen utanför köpcentret och en grävmaskin och en lyftkran ses arbeta med att påla upp den utvidgade delen av köpcentret. Henrik Lenck, informatiker på biblioteket i Grankulla, säger att det största problemet som bygget har medfört är att parkeringsplatserna precis intill biblioteket är borta för alltid.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Grankulla, Lenck, Henrik Lenck, Christoffer Kaski, Vesa Sitkanen, Sitkanen, Hallbäck, Promenaden, , Dennis Hallbäck, Siltanen, Ingenjör Mika Kivien, Fira, Kivinen

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvunna, parkeringsplatseroch , bulleri , centrala, GrankullaMan , vänjer, sig
YA - 22 aug 18 kl. 10:59

Centrum ska bli en mötesplats – men företagare är oroliga för parkeringsbrist och buller

Brist på parkeringsplatser, buller från multisportsbanan och en häck som försvårar för trafiken. Det är några av de problem som företagare i Lövestad ser med den nya utformningen av marknadsplatsen..

Dalarnas tidningar - 11 mar 15 kl. 20:22

Flera centrala gator får nya parkeringsplatser

I dag finns det cirka 3 000 parkeringsplatser i centrala Falun, varav drygt hälften är belagda dagtid..

GT - 01 jul 13 kl. 12:57

Dyrare att parkera i centrala Göteborg

GÖTEBORG. Med start nästa vecka höjs avgifterna på 17 parkeringsplatser i centrala Göteborg. Det handlar om ökningar på 2-4 kronor per timme.

Skånskan - 03 dec 15 kl. 16:11

Parkeringsavgifter i centrala Eslöv 2017

ESLÖV Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Bengt Andersson (M) ger klart besked: Det blir parkeringsavgifter i centrala Eslöv från 2017. Dessa ska finansiera ett nytt parkeringshus.Beskedet lämnade han vid kommunfullmäktiges budgetssammanträde.

Barometern - 02 aug 13 kl. 08:04

Buller från tåg ska minskas

När trafiken snart rullar i?gång på järnvägslinjen Emmaboda-Karlskrona kan det innebära problem för de som bor utmed sträckan. Därför kommer Trafikverket att utföra vissa åtgärder för att minska bullret hos de som bor nära järnvägen.

Barometern - 21 nov 13 kl. 16:23

Fler centrala ställplatser för husbilar i sommar

Det blir fler parkeringsplatser för husbilar till centrala Kalmar. Till sommaren ska det finns fler i Stationsområdet och så blir det helt nya vid Elevatorkajen. Frågan om husbilarnas framfart vid Elevatorkajen och andra centrala parkeringsplatser kom upp till debatt i somras och nu har samhällsbyggnadsnämnden beslutat att det ska bli fler ställplatser för fordonen.

YLE - 17 mar 16 kl. 05:47

”Färre parkeringsplatser skulle sänka bostadspriserna”

Bostäderna skulle kunna vara upp till 30 procent billigare. Dags att slopa parkeringsnormerna helt och hållet, det anser stadsplanerare på företaget Sito. Parkeringsnormer leder till dyrare och större bostäder.

Nya Wermlands Tidningen - 10 apr 13 kl. 09:18

Sunne får över 80 nya parkeringsplatser

Till sommaren ska mer än 80 nya parkeringsplatser stå färdiga på Kotorget i Sunne. Parkeringsplatserna är en av de förändringar som kommer att ske i centrala Sunne. Omvandlingen av Kvarngatan till gårdsgata är ett annat planerat projekt ?

SmålandsPosten - 23 apr 14 kl. 07:45

?Omoderna riktlinjer om parkeringsplatser?

Carin Högstedt (V) tycker att nuvarande rikt­linjer för nya parkeringsplatser är omoderna och hon vill nu att de ändras. Inriktningen ska vara att antalet nya parkeringsplatser ska minska och att cykelparkeringarna ska bli fler. Växjö växer och nya områden planläggs allteftersom de gamla bebyggs.

Skånskan - 06 apr 16 kl. 14:00

Centrala p-platser byggs i sommar

Sjöbo Snart kan bygget av 105 nya parkeringsplatser mellan Södergatan och busstationen vara igång. I fredags lämnade kommunen in en bygglovsansökan.
– Vi räknar med att vara igång till sommaren, säger Monica Strömbeck, utvecklingsstrateg i Sjöbo.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Mjölk utan kor, ägg utan höns och kött av stamceller - vad ska vi äta i framtiden?

Matproduktionen är stadd i förändring - mänskligheten kan stå inför något som kan jämföras med den agrikulturella revolutionen för 10 000 år sedan. Vad kommer människor att gå med på att äta i framtiden?.

YLE - 1 timme sedan

Sipilä om Soini och abortfrågan: Regeringen står bakom utrikesministern

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att regeringen står bakom sin utrikesminister vid en eventuell förtroendeomröstning i riksdagen. Vi har ingenting att anmärka på Timo Soinis (Blå) sätt att sköta sitt jobb, säger Sipilä..

YLE - 1 timme sedan

Budgeten debatteras i dagarna fyra - men partierna tänker mest på riksdagsvalet

Valåret märks i riksdagens budgetdebatt. Alla partier hittar sin egen hjärtesak att lyfta fram..

YLE - 1 timme sedan

Fyra delar på ordförandejobbet i De Gröna

En kvartett bestående av riksdagsgruppens ordförande och partiets viceordförande delar på ordförandeskapet i De Gröna så länge Touko Aalto är sjukskriven..

YLE - 2 timmar sedan

”När man scrollar ser man en massa perfekta flöden” – sociala medier skapar kroppskomplex och psykiskt illamående

De sociala medierna är den stora boven när det gäller att skapa psykiskt illamående och press på flickor. Det säger Maja Lundin och Tilde Selin som går i Ekenäs gymnasium..

YLE - 2 timmar sedan

"Barnen borde hälsogranskas före Move-testen" – föräldrar upprörda över dödsfallet men tycker tester är bra

Flera städer och kommuner, bland annat Salo, S:t Karins och Åbo har beslutat att avbryta Move-testen efter dödsfallet i Esbo. I Pargas och Kimitoön anser man att dödsfallet inte kan härledas till själva testet..

YLE - 2 timmar sedan

Två unga dömdes för misshandel av 13-åring i Esbo

Misshandeln ägde rum i närheten av köpcentret Sello i Esbo i början av 2017. Flera unga personer var inblandade i fallet..

YLE - 3 timmar sedan

Polisen undersöker inte dödsfallet under gymnastiktimme i Esbo

Polisens preliminära undersökningar har kommit fram till att polisen inte undersöker det fall där en pojke dog i en sjukdomsattack under gymnastiktimmen..

YLE - 3 timmar sedan

Företagarna: Facket biter den hand som föder dem

På arbetsmarknaden fortsätter käbblet om regeringens förslag att luckra upp anställningsskyddet på företag med 20 eller färre anställda. Företagarna ger facket skarp kritik..

YLE - 4 timmar sedan

JK: Soini borde som utrikesminister varit försiktigare och mer återhållsam i abortfrågan

Justitiekansler anser att utrikesminister Timo Soini inte iakttog tillräcklig försiktighet när han deltog i ett abortkritiskt evenemang under en tjänsteresa i Kanada i våras..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.