YLE > Finland

Wednesday, 21 November, 19:29

YLE - 31 jul 17 kl. 07:55

Försvunna parkeringsplatser och buller i centrala Grankulla – "Man vänjer sig"Hela platsen mellan köpcentret och bliblioteket i Grankulla är en enda stor byggarbetsplats på grund av köpcentrets utvidgning. Varken på biblioteket eller i butikerna i köpcentret har man nämnvärt störts av buller eller damm från byggarbetsplatsen. Bygget beräknas vara klart i april 2018 och hittills har allt gått som planerat. Gröna skivor och stängsel inhägnar den före detta parkeringsplatsen utanför köpcentret och en grävmaskin och en lyftkran ses arbeta med att påla upp den utvidgade delen av köpcentret. Henrik Lenck, informatiker på biblioteket i Grankulla, säger att det största problemet som bygget har medfört är att parkeringsplatserna precis intill biblioteket är borta för alltid.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Grankulla, Lenck, Henrik Lenck, Christoffer Kaski, Vesa Sitkanen, Sitkanen, Hallbäck, Promenaden, , Dennis Hallbäck, Siltanen, Ingenjör Mika Kivien, Fira, Kivinen

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvunna, parkeringsplatseroch , bulleri , centrala, GrankullaMan , vänjer, sig
YA - 22 aug 18 kl. 10:59

Centrum ska bli en mötesplats – men företagare är oroliga för parkeringsbrist och buller

Brist på parkeringsplatser, buller från multisportsbanan och en häck som försvårar för trafiken. Det är några av de problem som företagare i Lövestad ser med den nya utformningen av marknadsplatsen..

Dalarnas tidningar - 11 mar 15 kl. 20:22

Flera centrala gator får nya parkeringsplatser

I dag finns det cirka 3 000 parkeringsplatser i centrala Falun, varav drygt hälften är belagda dagtid..

GT - 01 jul 13 kl. 12:57

Dyrare att parkera i centrala Göteborg

GÖTEBORG. Med start nästa vecka höjs avgifterna på 17 parkeringsplatser i centrala Göteborg. Det handlar om ökningar på 2-4 kronor per timme.

Skånskan - 03 dec 15 kl. 16:11

Parkeringsavgifter i centrala Eslöv 2017

ESLÖV Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Bengt Andersson (M) ger klart besked: Det blir parkeringsavgifter i centrala Eslöv från 2017. Dessa ska finansiera ett nytt parkeringshus.Beskedet lämnade han vid kommunfullmäktiges budgetssammanträde.

Barometern - 02 aug 13 kl. 08:04

Buller från tåg ska minskas

När trafiken snart rullar i?gång på järnvägslinjen Emmaboda-Karlskrona kan det innebära problem för de som bor utmed sträckan. Därför kommer Trafikverket att utföra vissa åtgärder för att minska bullret hos de som bor nära järnvägen.

Barometern - 21 nov 13 kl. 16:23

Fler centrala ställplatser för husbilar i sommar

Det blir fler parkeringsplatser för husbilar till centrala Kalmar. Till sommaren ska det finns fler i Stationsområdet och så blir det helt nya vid Elevatorkajen. Frågan om husbilarnas framfart vid Elevatorkajen och andra centrala parkeringsplatser kom upp till debatt i somras och nu har samhällsbyggnadsnämnden beslutat att det ska bli fler ställplatser för fordonen.

YLE - 17 mar 16 kl. 05:47

”Färre parkeringsplatser skulle sänka bostadspriserna”

Bostäderna skulle kunna vara upp till 30 procent billigare. Dags att slopa parkeringsnormerna helt och hållet, det anser stadsplanerare på företaget Sito. Parkeringsnormer leder till dyrare och större bostäder.

Nya Wermlands Tidningen - 10 apr 13 kl. 09:18

Sunne får över 80 nya parkeringsplatser

Till sommaren ska mer än 80 nya parkeringsplatser stå färdiga på Kotorget i Sunne. Parkeringsplatserna är en av de förändringar som kommer att ske i centrala Sunne. Omvandlingen av Kvarngatan till gårdsgata är ett annat planerat projekt ?

SmålandsPosten - 23 apr 14 kl. 07:45

?Omoderna riktlinjer om parkeringsplatser?

Carin Högstedt (V) tycker att nuvarande rikt­linjer för nya parkeringsplatser är omoderna och hon vill nu att de ändras. Inriktningen ska vara att antalet nya parkeringsplatser ska minska och att cykelparkeringarna ska bli fler. Växjö växer och nya områden planläggs allteftersom de gamla bebyggs.

Skånskan - 06 apr 16 kl. 14:00

Centrala p-platser byggs i sommar

Sjöbo Snart kan bygget av 105 nya parkeringsplatser mellan Södergatan och busstationen vara igång. I fredags lämnade kommunen in en bygglovsansökan.
– Vi räknar med att vara igång till sommaren, säger Monica Strömbeck, utvecklingsstrateg i Sjöbo.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Finlands äldsta talgoxe hittades i Svartå

Fågelskådare i Svartå fick oväntat besök när en talgoxe dök upp vid hans hus tolv år efter ringmärkningen..

YLE - 45 minuter sedan

Arbetskraftsinvandring delar partierna - Henriksson: "Kom till Österbotten och jobba, från hela Finland, Europa och världen!"

De flesta partier vill öka arbetskraftsinvandringen, men de är långt ifrån överens om hur man ska göra det. Ledarna för nio riksdagspartier drabbade idag samman i Finlands näringsliv EK:s valdebatt. Åtminstone en sak klarnade: Sannfinländarna har inget i nästa regering att göra..

YLE - 45 minuter sedan

Arbetskraftsinvandring delar partierna - "Kom till Österbotten och jobba, från hela Finland, Europa och världen!"

De flesta partier vill öka arbetskraftsinvandringen, men de är långt ifrån överens om hur man ska göra det. Ledarna för nio riksdagspartier drabbade idag samman i näringslivet EK:s valdebatt. Åtminstone en sak klarnade: Sannfinländarna har inget i nästa regering att göra..

YLE - 1 timme sedan

Trubbel för jätteflaggstången i Fredrikshamn - säkerhet kan inte garanteras

Flaggceremonin fördröjs vid den nya superhöga flaggstången i Fredrikshamn..

YLE - 2 timmar sedan

Historiskt steg inom Försvarsmakten: Nu får flygvapnet sin första kvinnliga kommendör

Kvinnor bryter mark på topposter inom Försvarsmakten. Överstelöjtnant Inka Niskanen börjar efter årsskiftet arbeta som kommendör på det karelska flygvapnets jaktplanseskader..

YLE - 2 timmar sedan

Elevantalet rasar i Sjundeå - prognos visar minskning med över hälften i antal förskolebarn

Om inte inflyttningen ökar i Sjundeå så kommer en stor del av skolbänkarna snart att gapa tomma. Det visar en prognos som bildningsnämnden ska ta del av under sitt möte på onsdag (21.11)..

YLE - 2 timmar sedan

Exakta orsaker till takraset i Harjurinteen koulu i Lovisa undersöks

Huruvida det är frågan om fel i planeringen, i byggandet eller i båda torde klarna i rivningsskedet. Alla innertak i stadens byggnader kommer nu att granskas..

YLE - 3 timmar sedan

Pekka Lundmark ska leda näringslivet EK in i framtiden - ”Klimatmålen blir en stor möjlighet för våra företag”

Sysselsättningen är helt avgörande för det finländska samhället, säger Pekka Lundmark, som på onsdagen valdes till styrelseordförande för Finlands Näringsliv EK. Ambitiösa utsläppsmål anser han att är en möjlighet för finska företag, inte en belastning..

YLE - 4 timmar sedan

Bilförare körde på skolbarn i Esbo - nu varnar polisen föräldrar om barns mobilanvändning i trafiken

En personbil körde på två skolbarn på ett övergångsställe i Mankans i Esbo. Barnen skadades inte allvarligt i olyckan..

YLE - 4 timmar sedan

Ruttna stockar drar ut på fasadarbetet med gamla sjukvårdsskolan i Ekenäs

Arbetet med att snygga upp fasaderna på den gamla sjukvårdsskolan på Raseborgsvägen 5 i Ekenäs tar längre tid än beräknat. Det var meningen att arbetet skulle vara klart redan i år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.