YLE > Finland

Saturday, 16 February, 23:01

YLE - 31 jul 17 kl. 07:55

Försvunna parkeringsplatser och buller i centrala Grankulla – "Man vänjer sig"Hela platsen mellan köpcentret och bliblioteket i Grankulla är en enda stor byggarbetsplats på grund av köpcentrets utvidgning. Varken på biblioteket eller i butikerna i köpcentret har man nämnvärt störts av buller eller damm från byggarbetsplatsen. Bygget beräknas vara klart i april 2018 och hittills har allt gått som planerat. Gröna skivor och stängsel inhägnar den före detta parkeringsplatsen utanför köpcentret och en grävmaskin och en lyftkran ses arbeta med att påla upp den utvidgade delen av köpcentret. Henrik Lenck, informatiker på biblioteket i Grankulla, säger att det största problemet som bygget har medfört är att parkeringsplatserna precis intill biblioteket är borta för alltid.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Grankulla, Lenck, Henrik Lenck, Christoffer Kaski, Vesa Sitkanen, Sitkanen, Hallbäck, Promenaden, , Dennis Hallbäck, Siltanen, Ingenjör Mika Kivien, Fira, Kivinen

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvunna, parkeringsplatseroch , bulleri , centrala, GrankullaMan , vänjer, sig
YA - 22 aug 18 kl. 10:59

Centrum ska bli en mötesplats – men företagare är oroliga för parkeringsbrist och buller

Brist på parkeringsplatser, buller från multisportsbanan och en häck som försvårar för trafiken. Det är några av de problem som företagare i Lövestad ser med den nya utformningen av marknadsplatsen..

Dalarnas tidningar - 11 mar 15 kl. 20:22

Flera centrala gator får nya parkeringsplatser

I dag finns det cirka 3 000 parkeringsplatser i centrala Falun, varav drygt hälften är belagda dagtid..

GT - 01 jul 13 kl. 12:57

Dyrare att parkera i centrala Göteborg

GÖTEBORG. Med start nästa vecka höjs avgifterna på 17 parkeringsplatser i centrala Göteborg. Det handlar om ökningar på 2-4 kronor per timme.

Expressen - 2 timmar sedan

Pappans vädjan i sökandet efter försvunna Velmira, 34

Pappan till försvunna Velmira har kommit till Sverige för att få svar på vad som hänt henne.Han säger till SVT Nyheter att den svenska polisen inte har kontaktat honom – och berättar om dagarna av oro innan beskedet kom.– Vi hörde inte av henne på två dagar, och jag kände på mig att något var fel.

Skånskan - 03 dec 15 kl. 16:11

Parkeringsavgifter i centrala Eslöv 2017

ESLÖV Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Bengt Andersson (M) ger klart besked: Det blir parkeringsavgifter i centrala Eslöv från 2017. Dessa ska finansiera ett nytt parkeringshus.Beskedet lämnade han vid kommunfullmäktiges budgetssammanträde.

Barometern - 02 aug 13 kl. 08:04

Buller från tåg ska minskas

När trafiken snart rullar i?gång på järnvägslinjen Emmaboda-Karlskrona kan det innebära problem för de som bor utmed sträckan. Därför kommer Trafikverket att utföra vissa åtgärder för att minska bullret hos de som bor nära järnvägen.

Barometern - 21 nov 13 kl. 16:23

Fler centrala ställplatser för husbilar i sommar

Det blir fler parkeringsplatser för husbilar till centrala Kalmar. Till sommaren ska det finns fler i Stationsområdet och så blir det helt nya vid Elevatorkajen. Frågan om husbilarnas framfart vid Elevatorkajen och andra centrala parkeringsplatser kom upp till debatt i somras och nu har samhällsbyggnadsnämnden beslutat att det ska bli fler ställplatser för fordonen.

YLE - 17 mar 16 kl. 05:47

”Färre parkeringsplatser skulle sänka bostadspriserna”

Bostäderna skulle kunna vara upp till 30 procent billigare. Dags att slopa parkeringsnormerna helt och hållet, det anser stadsplanerare på företaget Sito. Parkeringsnormer leder till dyrare och större bostäder.

Kristianstadsbladet - 07 dec 18 kl. 06:00

Skyddsskog hotad - boende oroliga för buller

Boende i området reagerar starkt på kommunens planer att avverka delar av skogen vid Stubbagatan till förmån för parkeringsplatser till sommarens evenemang. .

Nya Wermlands Tidningen - 10 apr 13 kl. 09:18

Sunne får över 80 nya parkeringsplatser

Till sommaren ska mer än 80 nya parkeringsplatser stå färdiga på Kotorget i Sunne. Parkeringsplatserna är en av de förändringar som kommer att ske i centrala Sunne. Omvandlingen av Kvarngatan till gårdsgata är ett annat planerat projekt ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Skidåkare död i skidolycka i Himos

En allvarlig olycka har skett vid skidcentret i Himos i Jämsä. En person har omkommit som följd av olyckan..

YLE - 9 timmar sedan

Tack vare mormor spelar isländska Hermina Fjòla Ingòlsdottir teater på finlandssvenska

Den 25-åriga isländskan gillar att utforska olika karaktärer och känslor på Tryckeriteaterns scen. Hon säger att finländarna liknar islänningarna allra mest..

YLE - 9 timmar sedan

Jouni Eho mediterar för att bli en bättre kommundirektör: Jag tror på en politisk kultur som utgår ifrån medkänsla i stället för motsättningar

Jouni Eho är en modern kommundirektör som stöder närdemokrati och är aktiv på sociala medier. Han tror att Pyttis har en lysande framtid för både företagare, invånare och turister..

YLE - 11 timmar sedan

Sportlovet igång för skolorna i söder - det utlovas sol, snö, regn, värmegrader och tidvis sträng köld

Vädret ser ut att bli växlande nästa vecka då skolorna i södra Finland firar sportlov. Det utlovas ömsom plusgrader, ömsom sträng kyla..

YLE - 13 timmar sedan

Massvis av anmälningar till Valvira om brister vid vårdhem – stängning av fler boenden för äldre att vänta

Tillsyningsverket för social- och hälsovården, Valvira, har de tre senaste veckorna tagit emot ovanligt många anmälningar om brister vid boenden. Samtidigt bedömer man att ytterligare vårdboenden för äldre kommer att stänga..

YLE - 13 timmar sedan

Författaren Peter Sandelin är död

Författaren och poeten Peter Sandelin avled under natten till lördag på Folkhälsans seniorhus i Brunakärr i Helsingfors, bekräftar anhöriga..

YLE - 14 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Kan man påverka enskilda flyktingbeslut genom sitt röstande?

Gymnasieeleven Johannes Karf från Pensala blir berörd av ett avvisningsfall han läst om i tidningen. Hur kan man som röstberättigad påverka dylika beslut? Längst ner i artikeln kan du också ställa din egen fråga..

YLE - 14 timmar sedan

Isolering, tvångsmetoder, kränkningar och mängder av olika psykmediciner - patientförening hoppas att den våldsbetonade vården försvinner med det nya psykiatriska sjukhuset

Efter att den dåliga vårdkulturen på Kuppis avslöjades, började en positiv utveckling inom psykvården. Det säger patientföreningen ITU i Åbo..

YLE - 14 timmar sedan

Facebooks har skräddarsytt annonser för vaccinmotståndare och tagit betalt för det – bolaget lovar att bättra sig

Facebook har tidigare riktat annonser till vaccinmotståndare och sådana som är intresserade av "vaccinkontroverser", [link:https://www.theguardian.com/technology/2019/feb/15/facebook-anti-vaccination-advertising-targeting-controversy;berättar tidningen The Guardian;standard;]..

YLE - Igår: 22:40

Tilläggsbudget: Staten behöver 270 miljoner mera lån, extra pengar till migration och brottsförebyggande

Fem miljoner euro till att förebygga sexualbrott, mera resurser för att övervaka äldreomsorgen. Det är några av de utgiftsposter som finansministeriet vill sätta mera pengar på i år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.