Dalarnas tidningar > Nyheter

Friday, 14 December, 18:11

Dalarnas tidningar - 28 jul 17 kl. 10:11

FN-veteraner på återträffMånga minnen från oroshärder och krigsdrabbade länder.
Under årens lopp är det många i Malung-Sälen kommun som gjort FN-tänst runt om i världen
På onsdagskvällen var 13 FN-veteraner från Malung,Lima och Torsby samlade till återträff på Sandbäcks Restaurang i Malung..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Malung-Sälen, FN, Lima, Torsby, Sandbäcks Restaurang, Malung

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN-veteraner, återträff
DalaDemokraten - 28 jul 17 kl. 10:11

FN-veteraner på återträff

Många minnen från oroshärder och krigsdrabbade länder.
Under årens lopp är det många i Malung-Sälen kommun som gjort FN-tänst runt om i världen
På onsdagskvällen var 13 FN-veteraner från Malung,Lima och Torsby samlade till återträff på Sandbäcks Restaurang i Malung..

Västerbottens Folkblad - 20 okt 15 kl. 06:00

[PLUS] ÅIK-veteraner sluter upp än en gång

Det blir en ny återträff för Åsele IK:s hockeyveteraner. I sommar träffas de som är födda 1961 och....

SVT Debatt - 03 mar 14 kl. 06:00

Försvarsmakten måste göra mer för veteraner

KRIG Sjukvården klarar inte att vårda veteraner från krigsområden med PTSD. Försvarsmakten sitter på alla forskningsanslag för veteranforskning, men de verkar inte intresserade av att ta reda på hur veteranerna mår. De allra flesta veteraner går stärkta ifrån sin utlandstjänst och tar med sig positiva erfarenheter och kompetenser.

SVT Debatt - 06 mar 14 kl. 11:02

Så tar vi hand om våra veteraner

VETERANER Den senaste veckan har frågan lyfts i bland annat Sveriges Radio P1 och på SVT:s debattsida om hur vi i Försvarsmakten tar hand om våra utlandsveteraner, den personal som kommer hem efter internationella militära insatser. Vi välkomnar debatten, och berättelserna från våra veteraner och deras anhöriga berör starkt. Veteran- och anhörigstöd är ett område där mycket energi har lagts ner de senaste åren, och jag är den första att skriva under på att våra veteraner förtjänar både Försvarsmaktens och det övriga samhällets respekt, stöd och erkänsla.

Cornucopia - 01 jan 15 kl. 19:25

Civilsamhället ställer upp för Sveriges veteraner

Att följa och verkställa Sveriges riksdags demokratiskt fattade beslut om militära insatser i utlandet kan innebära ett mycket högt personligt pris. När de svenska välfärdsinstitutionerna misslyckas att ställa upp för krisande veteraner så träder tack och lov det svenska civilsamhället in i form av Veteranstöd Rapid Reaction VRR.

Sveriges veteraner kan ofta hamna i kläm mellan våra oberoende och fristående myndigheter, dvs de vanliga luckorna i det sociala skyddsnäten.

UNT - 17 mar 14 kl. 11:00

Återträffen blev en pärs

Skolminnen Anna Odells prisbelönta film ”Återträffen” har väckt stor uppmärksamhet. Men det är fler än regissören själv som bär på minnen och erfarenheter. Anne från Uppsala minns sin klassåterträff som ett känsloladdat styrkeprov..

Expressen - 02 jun 14 kl. 02:42

Kvinna knivhuggen 18 gånger under återträff

Återträffen med de tidigare studiekamraterna blev allt annat än kärt. Kvinnan blev huggen och knivskuren 18 gånger när hon fått lift med en man som också hade varit med på återträffen, skriver Topnews.se..

Nya Wermlands Tidningen - 10 okt 14 kl. 13:57

Återträff med 2013 års Lucia

I veckan har förra årets luciatjejer haft en återträff för att minnas hur det var när de förra året jobbade i tio dagar med glädja människor med sin sång och ljusspridning. – Till återträffen kom fem av sju tjejer och vi hade en riktigt trevlig kväll, säger Henrik Seiver som är luciageneral hos Kiwanis klubb..

BT - 16 nov 14 kl. 14:43

Veteraner behöver stöd

Jag skriver de här raderna på Veterans Day. För inte så länge sedan tänkte man mest på den elfte timmen, den elfte dagen, den elfte månaden 1918. Det var då vapenstilleståndet i Första världskriget – kriget som skulle bli slutpunkt för alla krig – undertecknades.

Cornucopia - 28 mar 17 kl. 15:16

Centerpartiet säger nej till flaggdag för Sveriges veteraner

Centerpartiet har i riksdagen stoppat förslaget till flaggdag för Sveriges veteraner. De som riskerar sina liv för att genomföra riksdagens beslut om utlandsinsatser ska ej hedras med en flaggdag och förslaget som annars hade gått igenom stoppades genom att Centerpartiet anslöt sig till socialisterna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet.
Samtliga övriga borgerliga partier, Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet, samt de nationella betongsocialisterna i Sverigedemokraterna var för förslaget att införa en flaggdag för svenska utlandsveteraner på veterandagen den 29:e maj.

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommar

Nu är julruschen igång på allvar. Försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.