YLE > Svenskfinland

Sunday, 21 October, 04:15

YLE - 28 jul 17 kl. 05:07

Ödmjukhet och uppmärksamhet kunde förhindra olyckor under BotniacyklingenOlyckor under ett cykellopp är svåra att förhindra på förhand, säger Dan Häggblom, Botniacyklingens initiativtagere. Ändå försöker man varje år förbättra säkerheten för att förhindra kollisioner. Ifjol skadades två av Botniacyklingens deltagare, en allvarligt, i en kollision på Larvvägen i Vörå. Dan Häggblom vill inte kommentera enskilda fall men säger att det räcker med en liten felbedömning av en cyklist så är olyckan framme. - Det innebär att olyckorna är väldigt svåra att förhindra, säger Häggblom.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Botniacyklingen, Dan Häggblom, Botniacyklingens, Larvvägen, Vörå, Häggblom, Enligt Häggblom, Norrvalla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ödmjukhetoch , uppmärksamhetkunde , förhindra, olyckorunder , Botniacyklingen
YLE - 03 aug 17 kl. 20:51

Finländare fördömer rattsurfning – några sekunder av ouppmärksamhet kan leda till allvarliga olyckor

Skolorna börjar så småningom fyllas med nya och gamla elever och Trafikskyddet påminner nu om att bilförare ska låta bli att använda telefonen då de kör. Rattsurfning fördöms av många finländare, men lockelserna är svåra att motstå, enligt Trafikskyddet. Att skicka textmeddelande eller använda sociala medier samtidigt som man kör bil ses som en mycket allvarlig trafikförseelse av över hälften (54 procent) av de personer som svarat på Trafikskyddets enkät.

YLE - 28 jun 17 kl. 14:43

Många leker livsfarligt på tågbanorna – ”Olyckor händer varje vecka”

”Äh, inte kommer det ändå något tåg. Och det här är en mycket kortare väg hem”. Det kan vara en mycket vanlig tankegång hos dem som rör sig olovligen på tågbanorna.

Trelleborgs Allehanda - 16 nov 12 kl. 11:30

Olyckor i rondell ska hårdgranskas

Foto: Claes Nyberg
De många olyckorna i Maglarpsrondellen har fått trelleborgarna att reagera med ilska och upprördhet. Nu ska Trafikverkets utredare lägga incidenterna under lupp. Något som ska resultera i nya åtgärder och höjd trafiksäkerhet.

UNT - 19 mar 16 kl. 12:19

"Pressade byggtider största orsaken till olyckor"

Svåra olyckor på byggarbetsplatser får stor uppmärksamhet i media, men för Byggnadsarbetareförbundet är många olyckor som inte når media lika viktiga..

YLE - 09 mar 17 kl. 18:58

JO: Helsingforspolisen hade kunnat förhindra misshandel av nazist

En bättre informationsgång inom Helsingforspolisen hade kunnat förhindra att en motdemonstrant misshandlade en nazist i en polisbil på självständighetsdagen i fjol. Det här konstaterar riksdagens biträdande justitieombudsman Jussi Pajuoja i ett färskt beslut. Det var i samband med nynazistiska Nordiska motståndsrörelsens marsch i Helsingfors på självständighetsdagen i fjol som en svensk nazist misshandlades inne i en polisbil.

Nyheter 24 - 25 feb 14 kl. 08:47

Han vill förhindra homosexuella i NFL

USA. Den amerikanske lobbyisten Jack Burkman sade under måndagen att han jobbar med en regeländring som ska förbjuda homosexuella spelare i NFL.Burkman fick idén när han följde nyhetsrapporteringen kring Michael Sam, som kan bli den första öppet homosexuella spelaren i NFL.

Kristianstadsbladet - 19 aug 13 kl. 11:47

Varg och olyckor i klicktoppen

Foto: Peter Åklundh, Tommy Svensson, Läsarbild och Annica Jönsson
Att två misstänkta vargar synts i Åhus var den mest lästa artikeln på Kristianstadsbladet.se. Dessutom fick flera trafikolyckor mycket uppmärksamhet.

YA - 23 sep 13 kl. 20:18

Med mörkret följer olyckor

Foto: Mark Hanlon
Tre miljarder kronor per år ? så mycket kostar viltolyckorna det svenska samhället. Nu satsar Motormännens riksförbund på att informera Ystadsborna om hur man kan skydda sig.

Magazin24 - 28 feb 13 kl. 10:44

Trafiksäkerheten i baksätet när regeringen får bestämma

Socialdemokraterna vill lagstifta ett förbud mot användning av kommunikationsteknik som tar betydande uppmärksamhet från bilkörning och därmed hotar trafiksäkerheten. Sverige är idag det enda av EU:s 27 medlemsländer som saknar lagstiftning om krav på användning av så kallad handsfree eller motsvarande utrustning vid mobiltelefonanvändning i samband med bilkörning. Vi vet att felaktig användning av mobiltelefoner och annan kommunikationsutrustning i fordon ökar risken för olyckor.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 09:29

Skylt vid väg 23 får nobben

Skylt eller inte skylt på väg 23 för att göra reklam för Osby Shopping? Trafikverket och Osby näringsliv har delade meningar. Länsstyrelsen säger nu nej.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

Koski har inga planer på att byta valkrets – "Mig driver man inte hemifrån"

Riksdagsledamot Susanna Koski (Saml.) räds inte kritiken från partikamraterna, hon säger att hon sällan tar saker personligt. Och hon har inga som helst planer på att byta valkrets..

YLE - 13 timmar sedan

Helsingfors IFK nära comeback till fotbollsligan – Sihvola sköt KPV i sank: "Hann aldrig bli oroad"

Pekka Sihvola var den stora hjälten då Helsingfors IFK tog ett stort kliv mot avancemang till fotbollsligan. Sihvola gjorde ett mål och spelade fram till det andra i 2–1-segern i seriefinalen mot KPV..

YLE - 13 timmar sedan

Helsingfors IFK nära comeback till fotbollsligan – Sihvola sköt KPV i sank

Pekka Sihvola var den stora hjälten då Helsingfors IFK tog ett stort kliv mot avancemang till fotbollsligan. Sihvola gjorde hemmalagets båda mål i 2–1-segern i seriefinalen mot KPV..

YLE - 13 timmar sedan

Man allvarligt skadad i utkörning i Särkimo

En äldre man skadades allvarligt då han på lördagen körde av vägen i Särkimo i Vörå kommun. Det är oklart vad som orsakade olyckan..

YLE - 15 timmar sedan

Hur skaffar man vänner som vuxen? Du måste våga för att vinna vet Helga och Sandra som lyckades

Att skaffa nya vänner som vuxen kan vara knepigt. Det krävs en del mod, men man har allt att vinna. Det vet Helga Rajala och Sandra Strömvall som beslöt sig för att på eget initiativ skaffa nya vänner i vuxen ålder..

YLE - 18 timmar sedan

Kommande strejk påverkar i Österbotten: Kall skolmat och ostädat på hvc

Den strejk som fackförbundet JHL har utlyst till måndag och tisdag kommer att synas på olika håll i Österbotten. I Karleby påverkas skolmaten, i Vasa syns strejken bland annat i att städning av hälsostationerna uteblir..

YLE - Igår: 20:53

Usel publiksiffra i Vasa – åskådarna fick se Sport tappa 4–0-ledning

Snubblande nära sämsta publiknoteringen sedan återkomsten till hockeyligan – och dessutom en 4–0-ledning som försvann. Sport hade det tufft på alla plan, men bröt ändå den dystra hemmastatistiken..

YLE - Igår: 16:35

De mindre sjukhusen återfår inte sin dagkirurgi

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott röstade för att inte ge de mindre sjukhusen rätt att återupprätta dagkirurgin. Till exempel på Malmska i Jakobstad har dagkirurgin varit indragen sedan årsskiftet. - Avstånden till närmaste operationssjukhus har ökat för väldigt många patienter, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson..

YLE - Igår: 15:16

Polisen ber om tips gällande allvarlig misshandel i Jakobstad

En man som misshandlades på Stadshotellets terass i Jakobstad förra helgen skadade sig allvarligt. Polisen ber nu de som har information om händelsen att ta kontakt..

YLE - Igår: 14:57

Samlingspartister i Vasa kritiserar partiledningen efter sjukhusbeslut

Ledande samlingspartister i Vasa går hårt ut mot partiledningen och mot egna riksdagsledamöter efter torsdagens riksdagsbeslut att inte bevilja Vasa centralsjukhus omfattande jour. Kritiken publiceras i tidningen Pohjalainen, som står Samlingspartiet nära..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.