YLE > Svenskfinland

Friday, 17 August, 21:34

YLE - 28 jul 17 kl. 05:07

Ödmjukhet och uppmärksamhet kunde förhindra olyckor under BotniacyklingenOlyckor under ett cykellopp är svåra att förhindra på förhand, säger Dan Häggblom, Botniacyklingens initiativtagere. Ändå försöker man varje år förbättra säkerheten för att förhindra kollisioner. Ifjol skadades två av Botniacyklingens deltagare, en allvarligt, i en kollision på Larvvägen i Vörå. Dan Häggblom vill inte kommentera enskilda fall men säger att det räcker med en liten felbedömning av en cyklist så är olyckan framme. - Det innebär att olyckorna är väldigt svåra att förhindra, säger Häggblom.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Botniacyklingen, Dan Häggblom, Botniacyklingens, Larvvägen, Vörå, Häggblom, Enligt Häggblom, Norrvalla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ödmjukhetoch , uppmärksamhetkunde , förhindra, olyckorunder , Botniacyklingen
YLE - 03 aug 17 kl. 20:51

Finländare fördömer rattsurfning – några sekunder av ouppmärksamhet kan leda till allvarliga olyckor

Skolorna börjar så småningom fyllas med nya och gamla elever och Trafikskyddet påminner nu om att bilförare ska låta bli att använda telefonen då de kör. Rattsurfning fördöms av många finländare, men lockelserna är svåra att motstå, enligt Trafikskyddet. Att skicka textmeddelande eller använda sociala medier samtidigt som man kör bil ses som en mycket allvarlig trafikförseelse av över hälften (54 procent) av de personer som svarat på Trafikskyddets enkät.

YLE - 28 jun 17 kl. 14:43

Många leker livsfarligt på tågbanorna – ”Olyckor händer varje vecka”

”Äh, inte kommer det ändå något tåg. Och det här är en mycket kortare väg hem”. Det kan vara en mycket vanlig tankegång hos dem som rör sig olovligen på tågbanorna.

Trelleborgs Allehanda - 16 nov 12 kl. 11:30

Olyckor i rondell ska hårdgranskas

Foto: Claes Nyberg
De många olyckorna i Maglarpsrondellen har fått trelleborgarna att reagera med ilska och upprördhet. Nu ska Trafikverkets utredare lägga incidenterna under lupp. Något som ska resultera i nya åtgärder och höjd trafiksäkerhet.

UNT - 19 mar 16 kl. 12:19

"Pressade byggtider största orsaken till olyckor"

Svåra olyckor på byggarbetsplatser får stor uppmärksamhet i media, men för Byggnadsarbetareförbundet är många olyckor som inte når media lika viktiga..

YLE - 09 mar 17 kl. 18:58

JO: Helsingforspolisen hade kunnat förhindra misshandel av nazist

En bättre informationsgång inom Helsingforspolisen hade kunnat förhindra att en motdemonstrant misshandlade en nazist i en polisbil på självständighetsdagen i fjol. Det här konstaterar riksdagens biträdande justitieombudsman Jussi Pajuoja i ett färskt beslut. Det var i samband med nynazistiska Nordiska motståndsrörelsens marsch i Helsingfors på självständighetsdagen i fjol som en svensk nazist misshandlades inne i en polisbil.

Nyheter 24 - 25 feb 14 kl. 08:47

Han vill förhindra homosexuella i NFL

USA. Den amerikanske lobbyisten Jack Burkman sade under måndagen att han jobbar med en regeländring som ska förbjuda homosexuella spelare i NFL.Burkman fick idén när han följde nyhetsrapporteringen kring Michael Sam, som kan bli den första öppet homosexuella spelaren i NFL.

Kristianstadsbladet - 19 aug 13 kl. 11:47

Varg och olyckor i klicktoppen

Foto: Peter Åklundh, Tommy Svensson, Läsarbild och Annica Jönsson
Att två misstänkta vargar synts i Åhus var den mest lästa artikeln på Kristianstadsbladet.se. Dessutom fick flera trafikolyckor mycket uppmärksamhet.

YA - 23 sep 13 kl. 20:18

Med mörkret följer olyckor

Foto: Mark Hanlon
Tre miljarder kronor per år ? så mycket kostar viltolyckorna det svenska samhället. Nu satsar Motormännens riksförbund på att informera Ystadsborna om hur man kan skydda sig.

Magazin24 - 28 feb 13 kl. 10:44

Trafiksäkerheten i baksätet när regeringen får bestämma

Socialdemokraterna vill lagstifta ett förbud mot användning av kommunikationsteknik som tar betydande uppmärksamhet från bilkörning och därmed hotar trafiksäkerheten. Sverige är idag det enda av EU:s 27 medlemsländer som saknar lagstiftning om krav på användning av så kallad handsfree eller motsvarande utrustning vid mobiltelefonanvändning i samband med bilkörning. Vi vet att felaktig användning av mobiltelefoner och annan kommunikationsutrustning i fordon ökar risken för olyckor.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 09:29

Skylt vid väg 23 får nobben

Skylt eller inte skylt på väg 23 för att göra reklam för Osby Shopping? Trafikverket och Osby näringsliv har delade meningar. Länsstyrelsen säger nu nej.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Antikexpert avslöjar vinnaren i vår fyndtävling på Juthbackamarknaden - Hansén vann såväl ekonomiskt som publikt

Magnus Hansén koras som vinnare i Yle Vegas fyndletartävling på Juthbackamarknaden..

YLE - I förrgår: 08:09

Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel – missnöjda med stadens beslut

Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel åt alla ungdomar under 25 år. Stadens beslut om gratis preventivmedel i sex månader räcker inte, anser de..

YLE - 5 timmar sedan

Hinderbaneloppet Toughest i Vörå – motionsevenemang för alla

Toughest Vörå är ett motions- och hinderbanelopp som är en del av Toughest-touren. Under veckoslutet ordnas evenemanget för första gången i Finland..

YLE - I förrgår: 04:33

"Lite morot och många hinder att hoppa över" - därför vill få vara kyrkoherde i Österbotten

Det finns många och små församlingar inom Borgå stift och det är svårt att locka sökande till kyrkoherdetjänsterna. Ansvar och utbildningskrav minskar intresset för jobben, säger Rune Lindblom som är nytillträdd t.f kyrkoherde i Kvevlax församling..

YLE - 5 timmar sedan

Hinderbaneloppet Toughest i Vörå – motionsevenemnag för alla

Toughest Vörå är ett motions- och hinderbanelopp som är en del av Toughest touren. Under veckoslutet ordnas evenemanget för första gången i Finland..

YLE - 8 timmar sedan

Lokalt live: Veteranbilsentusiasterna samlas på Juthbackamarknaden - vi hoppar på i en Mercedes cabriolet

Roger Källman åker en gammal Mercedes cabriolet tillsammans med Björn Palm..

YLE - 9 timmar sedan

Fabriksbrand på industriområde i Karleby

På fredag förmiddag vid 11-tiden brann det vid Yaras fabrik i Karleby..

YLE - 9 timmar sedan

Rösta! Vems Juthbackafynd är mer värda?

Redaktörerna Magnus Hansén och Jessica Morney har försökt överträffa varandra med sina Juthbackafynd, men vems är mer värda? Rösta!.

YLE - 11 timmar sedan

Bildgalleri: Människor på Juthbackamarknaden i Nykarleby

Yle är på plats på Juthbackamarknaden i Nykarleby, och vi frågar folk en enkel fråga: I dina vildaste drömmar, vad skulle du vilja fynda på marknaden?.

YLE - 11 timmar sedan

Nya resmål från Vasa flygplats

Antalet direkta charterflyg från Vasa ökar igen. Nya destinationer är Barcelona och Aten som erbjuder en kombination av storstadssemester och strandsemester..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.