YLE > Svenskfinland

Saturday, 23 June, 17:54

YLE - 28 jul 17 kl. 05:07

Ödmjukhet och uppmärksamhet kunde förhindra olyckor under BotniacyklingenOlyckor under ett cykellopp är svåra att förhindra på förhand, säger Dan Häggblom, Botniacyklingens initiativtagere. Ändå försöker man varje år förbättra säkerheten för att förhindra kollisioner. Ifjol skadades två av Botniacyklingens deltagare, en allvarligt, i en kollision på Larvvägen i Vörå. Dan Häggblom vill inte kommentera enskilda fall men säger att det räcker med en liten felbedömning av en cyklist så är olyckan framme. - Det innebär att olyckorna är väldigt svåra att förhindra, säger Häggblom.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Botniacyklingen, Dan Häggblom, Botniacyklingens, Larvvägen, Vörå, Häggblom, Enligt Häggblom, Norrvalla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ödmjukhetoch , uppmärksamhetkunde , förhindra, olyckorunder , Botniacyklingen
YLE - 03 aug 17 kl. 20:51

Finländare fördömer rattsurfning – några sekunder av ouppmärksamhet kan leda till allvarliga olyckor

Skolorna börjar så småningom fyllas med nya och gamla elever och Trafikskyddet påminner nu om att bilförare ska låta bli att använda telefonen då de kör. Rattsurfning fördöms av många finländare, men lockelserna är svåra att motstå, enligt Trafikskyddet. Att skicka textmeddelande eller använda sociala medier samtidigt som man kör bil ses som en mycket allvarlig trafikförseelse av över hälften (54 procent) av de personer som svarat på Trafikskyddets enkät.

YLE - 28 jun 17 kl. 14:43

Många leker livsfarligt på tågbanorna – ”Olyckor händer varje vecka”

”Äh, inte kommer det ändå något tåg. Och det här är en mycket kortare väg hem”. Det kan vara en mycket vanlig tankegång hos dem som rör sig olovligen på tågbanorna.

Trelleborgs Allehanda - 16 nov 12 kl. 11:30

Olyckor i rondell ska hårdgranskas

Foto: Claes Nyberg
De många olyckorna i Maglarpsrondellen har fått trelleborgarna att reagera med ilska och upprördhet. Nu ska Trafikverkets utredare lägga incidenterna under lupp. Något som ska resultera i nya åtgärder och höjd trafiksäkerhet.

UNT - 19 mar 16 kl. 12:19

"Pressade byggtider största orsaken till olyckor"

Svåra olyckor på byggarbetsplatser får stor uppmärksamhet i media, men för Byggnadsarbetareförbundet är många olyckor som inte når media lika viktiga..

YLE - 09 mar 17 kl. 18:58

JO: Helsingforspolisen hade kunnat förhindra misshandel av nazist

En bättre informationsgång inom Helsingforspolisen hade kunnat förhindra att en motdemonstrant misshandlade en nazist i en polisbil på självständighetsdagen i fjol. Det här konstaterar riksdagens biträdande justitieombudsman Jussi Pajuoja i ett färskt beslut. Det var i samband med nynazistiska Nordiska motståndsrörelsens marsch i Helsingfors på självständighetsdagen i fjol som en svensk nazist misshandlades inne i en polisbil.

Kristianstadsbladet - 19 aug 13 kl. 11:47

Varg och olyckor i klicktoppen

Foto: Peter Åklundh, Tommy Svensson, Läsarbild och Annica Jönsson
Att två misstänkta vargar synts i Åhus var den mest lästa artikeln på Kristianstadsbladet.se. Dessutom fick flera trafikolyckor mycket uppmärksamhet.

YA - 23 sep 13 kl. 20:18

Med mörkret följer olyckor

Foto: Mark Hanlon
Tre miljarder kronor per år ? så mycket kostar viltolyckorna det svenska samhället. Nu satsar Motormännens riksförbund på att informera Ystadsborna om hur man kan skydda sig.

Nyheter 24 - 25 feb 14 kl. 08:47

Han vill förhindra homosexuella i NFL

USA. Den amerikanske lobbyisten Jack Burkman sade under måndagen att han jobbar med en regeländring som ska förbjuda homosexuella spelare i NFL.Burkman fick idén när han följde nyhetsrapporteringen kring Michael Sam, som kan bli den första öppet homosexuella spelaren i NFL.

Magazin24 - 28 feb 13 kl. 10:44

Trafiksäkerheten i baksätet när regeringen får bestämma

Socialdemokraterna vill lagstifta ett förbud mot användning av kommunikationsteknik som tar betydande uppmärksamhet från bilkörning och därmed hotar trafiksäkerheten. Sverige är idag det enda av EU:s 27 medlemsländer som saknar lagstiftning om krav på användning av så kallad handsfree eller motsvarande utrustning vid mobiltelefonanvändning i samband med bilkörning. Vi vet att felaktig användning av mobiltelefoner och annan kommunikationsutrustning i fordon ökar risken för olyckor.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 09:29

Skylt vid väg 23 får nobben

Skylt eller inte skylt på väg 23 för att göra reklam för Osby Shopping? Trafikverket och Osby näringsliv har delade meningar. Länsstyrelsen säger nu nej.

Fler nyheter från YLE

YLE - 23 timmar sedan

Båtar sjönk i Vasa skärgård och i Saimen - en person saknas

En båt sjönk vid Östmans Fjärden norr i Vasa skärgård i eftermiddags och tre personer hamnade i vattnet. De räddades av en förbipasserande båtförare. I Rantasalmi saknas en person efter att en större båt sjönk i kväll..

YLE - Igår: 09:44

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll alltjämt utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Cirka 27 000 hushåll var utan el klockan 19 i kväll..

YLE - 23 timmar sedan

Båt sjönk i Vasa skärgård - tre räddades ur vattnet

En båt sjönk vid Östmans Fjärden i Vasa skärgård i eftermiddags och tre personer hamnade i vattnet. De räddades av en förbipasserande båtförare..

YLE - Igår: 09:44

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll blev utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Över 17 000 hushåll var utan el i eftermiddags..

YLE - Igår: 09:44

Det blir en blåsig midsommarafton – många hushåll utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Över 17 000 hushåll var på eftermiddagen utan el..

YLE - Igår: 09:44

Det blir en blåsig midsommarafton – elbolagen förbereder sig för elavbrott

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Under morgonen har tusentals hushåll varit utan el..

YLE - Igår: 09:23

Stormen är här - "Stanna på land om läget inte är akut"

Det råder stormvarning och vid Vallgrunds sjöbevakningsstation ger man rådet att stanna på land om det är möjligt..

YLE - Igår: 05:17

Reidar Strömvall gav hjärtmassage åt en man i skidspåret – belönades med räddningsverkets religraf

I januari var gymnastikläraren Reidar Strömvall vid ett skidspår i Vasa då en man låg stilla på marken. Strömvall gick fram till mannen och försökte få kontakt med mannen som andades väldigt svagt och ojämnt..

YLE - I förrgår: 13:14

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..

YLE - I förrgår: 12:21

Testa dina kunskaper med sjöväderspelet - Hur bra känner du till vädret på kuststationerna och vad vet du om våra kusttrakter?

När du hör det vet du att allt är i sin ordning, att jorden snurrar på som den ska. Det har sagts att det är som en dikt. Eller en meditativ upplevelse.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.