YLE > Svenskfinland

Wednesday, 23 January, 19:30

YLE - 28 jul 17 kl. 05:07

Ödmjukhet och uppmärksamhet kunde förhindra olyckor under BotniacyklingenOlyckor under ett cykellopp är svåra att förhindra på förhand, säger Dan Häggblom, Botniacyklingens initiativtagere. Ändå försöker man varje år förbättra säkerheten för att förhindra kollisioner. Ifjol skadades två av Botniacyklingens deltagare, en allvarligt, i en kollision på Larvvägen i Vörå. Dan Häggblom vill inte kommentera enskilda fall men säger att det räcker med en liten felbedömning av en cyklist så är olyckan framme. - Det innebär att olyckorna är väldigt svåra att förhindra, säger Häggblom.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Botniacyklingen, Dan Häggblom, Botniacyklingens, Larvvägen, Vörå, Häggblom, Enligt Häggblom, Norrvalla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ödmjukhetoch , uppmärksamhetkunde , förhindra, olyckorunder , Botniacyklingen
YLE - 03 aug 17 kl. 20:51

Finländare fördömer rattsurfning – några sekunder av ouppmärksamhet kan leda till allvarliga olyckor

Skolorna börjar så småningom fyllas med nya och gamla elever och Trafikskyddet påminner nu om att bilförare ska låta bli att använda telefonen då de kör. Rattsurfning fördöms av många finländare, men lockelserna är svåra att motstå, enligt Trafikskyddet. Att skicka textmeddelande eller använda sociala medier samtidigt som man kör bil ses som en mycket allvarlig trafikförseelse av över hälften (54 procent) av de personer som svarat på Trafikskyddets enkät.

YLE - 28 jun 17 kl. 14:43

Många leker livsfarligt på tågbanorna – ”Olyckor händer varje vecka”

”Äh, inte kommer det ändå något tåg. Och det här är en mycket kortare väg hem”. Det kan vara en mycket vanlig tankegång hos dem som rör sig olovligen på tågbanorna.

Trelleborgs Allehanda - 16 nov 12 kl. 11:30

Olyckor i rondell ska hårdgranskas

Foto: Claes Nyberg
De många olyckorna i Maglarpsrondellen har fått trelleborgarna att reagera med ilska och upprördhet. Nu ska Trafikverkets utredare lägga incidenterna under lupp. Något som ska resultera i nya åtgärder och höjd trafiksäkerhet.

UNT - 19 mar 16 kl. 12:19

"Pressade byggtider största orsaken till olyckor"

Svåra olyckor på byggarbetsplatser får stor uppmärksamhet i media, men för Byggnadsarbetareförbundet är många olyckor som inte når media lika viktiga..

YLE - 09 mar 17 kl. 18:58

JO: Helsingforspolisen hade kunnat förhindra misshandel av nazist

En bättre informationsgång inom Helsingforspolisen hade kunnat förhindra att en motdemonstrant misshandlade en nazist i en polisbil på självständighetsdagen i fjol. Det här konstaterar riksdagens biträdande justitieombudsman Jussi Pajuoja i ett färskt beslut. Det var i samband med nynazistiska Nordiska motståndsrörelsens marsch i Helsingfors på självständighetsdagen i fjol som en svensk nazist misshandlades inne i en polisbil.

Nyheter 24 - 25 feb 14 kl. 08:47

Han vill förhindra homosexuella i NFL

USA. Den amerikanske lobbyisten Jack Burkman sade under måndagen att han jobbar med en regeländring som ska förbjuda homosexuella spelare i NFL.Burkman fick idén när han följde nyhetsrapporteringen kring Michael Sam, som kan bli den första öppet homosexuella spelaren i NFL.

Kristianstadsbladet - 19 aug 13 kl. 11:47

Varg och olyckor i klicktoppen

Foto: Peter Åklundh, Tommy Svensson, Läsarbild och Annica Jönsson
Att två misstänkta vargar synts i Åhus var den mest lästa artikeln på Kristianstadsbladet.se. Dessutom fick flera trafikolyckor mycket uppmärksamhet.

YA - 23 sep 13 kl. 20:18

Med mörkret följer olyckor

Foto: Mark Hanlon
Tre miljarder kronor per år ? så mycket kostar viltolyckorna det svenska samhället. Nu satsar Motormännens riksförbund på att informera Ystadsborna om hur man kan skydda sig.

Magazin24 - 28 feb 13 kl. 10:44

Trafiksäkerheten i baksätet när regeringen får bestämma

Socialdemokraterna vill lagstifta ett förbud mot användning av kommunikationsteknik som tar betydande uppmärksamhet från bilkörning och därmed hotar trafiksäkerheten. Sverige är idag det enda av EU:s 27 medlemsländer som saknar lagstiftning om krav på användning av så kallad handsfree eller motsvarande utrustning vid mobiltelefonanvändning i samband med bilkörning. Vi vet att felaktig användning av mobiltelefoner och annan kommunikationsutrustning i fordon ökar risken för olyckor.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 09:29

Skylt vid väg 23 får nobben

Skylt eller inte skylt på väg 23 för att göra reklam för Osby Shopping? Trafikverket och Osby näringsliv har delade meningar. Länsstyrelsen säger nu nej.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Enkät om inneluften: Många mår dåligt i Oxhamns skola i Jakobstad

Både lärare och elever lider av den dåliga inneluften i Oxhamns skola i Jakobstad. Arbetshälsovårdens enkät bland lärare visar att var tionde mår direkt dåligt..

YLE - 2 timmar sedan

En vecka vid fjället som tog fyra skidturisters liv – Svenska Yles reporter berättar om en veckas intensiv sökoperation

Det vackra men brutala berget, de frivilliga som ställde upp dygnet runt och polisen som informerade journalisterna trots den intensiva sökoperationen. Svenska Yles reporter Anna Ruda berättar om intrycken vid Blåbærfjellet som tog fyra skidturisters liv..

YLE - 4 timmar sedan

Eftersökningarna i Tamokdalen upphör – återupptas inte förrän framåt våren

Det har snöat och blåst i Tamokdalen i Nordnorge de senaste dagarna och därför är lavinfaran igen större. Därför meddelar polisen i Troms att de avslutar sökoperationen och återupptar den igen först på vårkanten..

YLE - 4 timmar sedan

Eftersökningarna i Tamokdalen upphör – återupptas inte före framåt våren

De har snöat och blåst i Tamokdalen i Nordnorge de senaste dagarna och därför är lavinfaran igen större. Därför meddelar polisen i Troms att de avslutar sökoperationen för tillfället och återupptar den igen på vårkanten..

YLE - 7 timmar sedan

Polisen i Österbotten beslagtog 4 kilo amfetamin - 22-årig man huvudmisstänkt

En 22-årig man som bott i Vasa och Seinäjoki misstänks för att upprepade gånger ha rest till Sverige för att hämta narkotika. I november åkte han fast med 4 kg amfetamin i sin bil..

YLE - 8 timmar sedan

Frusna rör kan bli dyr affär – äldre trähus mer utsatta

Det kalla vädret kan orsaka att vattenrör fryser och spricker, vilket i sin tur kan leda till dyra vattenskador. Moderna hus klarar av kölden, men äldre trähus är mer utsätta, säger VVS-ingenjören Håkan Nylund..

YLE - 8 timmar sedan

Bakslag för svenskan i Karleby – bildningsdirektörstjänst kan gå förlorad

Att svenska bildningsdirektörens och ungdomsdirektörens tjänster kan komma att slås ihop, på försök, kom som en total överraskning för de svenskspråkiga Karlebypolitikerna. - En domänförlust för svenskan, säger Camilla Wikman (SFP)..

YLE - 10 timmar sedan

Skogskonto kunde hjälpa skogsägare efter storm – "Låter som en vettig idé"

Det är hög tid att även finländska skogsägare får ett bättre ekonomiskt skydd mot stormskador, anser den åländske riksdagsledamoten Mats Löftström och föreslår att man adopterar den svenska modellen med ett skogskonto. I Österbotten får förslaget får tummen upp..

YLE - 14 timmar sedan

Bedömningsblanketter vållar inga bekymmer för Pedersöreelever – utformad enligt barnets språknivå

Blanketten där eleverna själva ska bedöma sin kompetens anses vara svårförstådd, byråkratisk och trist i Helsingfors. Men i Kyrkoby skola i Pedersöre vållar den inga bekymmer..

YLE - Igår: 18:44

Har du åkt färja mellan Vasa och Umeå? – Vi vill höra dina minnen

En ny Kvarkenfärja är beställd och nu vill Yle Österbotten höra dina minnen från rutten mellan Vasa och Umeå. Är det en sommarkryssning under trafikens glasdagar som dyker, eller är det året då taxfree-försäljningen upphörde och festen tog slut som fastnat i minnet?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.