Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 20 June, 00:51

Dagens PS - 25 jul 17 kl. 12:55

Husen med störst risk: ”Ryker i första hand”Fritidshus är den hustyp som faller först om marknaden vänder, konstaterar experterna. (Foto: TT) Det är fortfarande för tidigt att dra några växlar på den senaste tidens kräftgång i bostadspriserna med en nedgång på 1,4 procent för bostadsrätter och 1,2 procent för villor, enligt Valueguards junimätning. Det säger flera experter som Dagens Industri har talat med. Dock kan det finnas anledning att vara på sin vakt, speciellt om man sitter på sommar- eller fjällstugor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Valueguards, Dagens Industri, Bengt Hansson, Boverket, Di, Claudia Wörmann, SBAB, MISSA INTE, LÄS ÄVEN, Husen, Dagensps

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Husenmed , störst, risk, Rykeri första , hand
YLE - 03 jan 17 kl. 08:06

Storbrand i Umeå förstörde halvt kvarter - Polisen utreder branden

En våldsam brand har i natt härjat i centrum av Umeå, skriver svenska medier. Tidigt på tisdag förmiddag var branden någorlunda under kontroll. Det var strax före klockan 20 finsk tid på som det började brinna i en träbyggnad vid Storgatan.

NSD - 24 maj 17 kl. 06:30

Störst risk för strul när husen lyfts

Det är lyften upp och ner som är de mest kritiska momenten när kulturhusen flyttas..

Hela Gotland - 30 okt 16 kl. 11:16

Bränderna: Husen totalförstörda

Vid elvatiden på söndagsförmiddagen pågick fortfarande eftersläckningsarbetet efter branden i Vall strax före midnatt..

Cornucopia - 19 maj 18 kl. 15:50

Gärna populistiska skyddsrum - men först ett riktigt militärt och civilt försvar!

Det pratas återigen om det tomma slaget med populistiska - och i själva verket dyra och meningslösa - skyddsrum. Det är bra att allmänhet och tyckare upptäckt det nya säkerhetspolitiska läget och i panik springer på alla bollar de ser, men skyddsrum är det sista Sverige ska lägga pengar på. Först behövs ett riktigt militärt försvar och ett civilt försvar, och dit har vi långt att gå.

YLE - 21 aug 14 kl. 05:15

Rötmånad ökar risk för fuktskador i husen

För småhusägare lönar det sig nu att kolla att krypgrunden under huset är i skick. Varmt och fuktigt väder skapar god grund för mögel och röta. - Den mest kritiska punkten när det gäller det externa klimatets påverkan är under rötmånaderna juli och augusti när vi har det varmt och kan ha fuktigt också.

Trelleborgs Allehanda - 28 okt 14 kl. 06:30

Trelleborgshem vill filma vid miljöhusen

Foto: Tom Wall
En kamera vid varje miljöhus på Fagerängen. Det vill Trelleborgshem sätta upp. Vd Pia Jönsson menar att det är en del av en större satsning på att skapa trygghet i området.

Skånskan - 19 apr 18 kl. 05:00

Risk för att museum i Harlösa måste stänga 2019

HARLÖSA Eslövs kommun anser sig inte ha råd att hjälpa stiftelsen som sköter om kulturminnesmärkta Harlösa Donationshus – en gammal fattigstuga från 1823 som idag är ett museum och populärt utflyktsmål – med 10 000 kronor extra i år.
– Då blir det sista året vi kör, säger Sven Stridsberg och Rolf Jönsson från stiftelsen.Den ideellt driva stiftelsen har slagit larm om att de 60-70 i medlemsskaran blivit till åren komna utan att det fylls på med yngre.

Sydsvenskan - 25 maj 11 kl. 08:00

90-talshus: Risk för fukt i fasaden

Foto: Göran Engström
I början av 90-talet var byggandet billigt och gick fort.
Den tidstypiska konstruktionen ? ett lager puts på isolerande cellplast utanpå en oventilerad trästomme ?

Skånskan - 01 apr 16 kl. 06:00

Risk att Felixhallen rivs

ESLÖV Om Företagshus bostadsförslag på Orkla-området ska bli verklighet måste idrottshallen Felix-hallen rivas liksom den gamla ateljén och tidigare matsalen.
Hur det blir med företagshälsovården som Avonova bedriver i lokalerna bakom Felix-hallen är oklart.Företagshus ser ingen lönsamhet alls i att fortsätta driva Felix-hallen.

BT - 16 feb 13 kl. 13:30

Varg bland husen i Viskafors

Hemma hos familjen Hjärth ska det bli kalas. Och plötsligt dyker det upp en objuden gäst. En varg ?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

Politiska vildar, döds-fällor och kryptovaluta

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Hon har time-out – får över 200.000 kronor
Den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Finska Wolt tar in 1,5 miljarder – EQT kliver in

Den finska matbeställningsappen Wolt har tagit in 160 miljoner dollar, motsvarande 1,5 miljarder kronor, varav 130 miljoner är från en nyligen stängd Series-C finansieringsrunda.  Det framgår av ett pressmeddelande. C-rundan leddes av Iconiq Caiptal och har med som deltagare även EQT Ventures, Highland Europe och Lifeline Ventures.

Dagens PS - 10 timmar sedan

NY Times: USA riskerar att lämnas i sticket

USA var länge den fria marknadens förkämpe, men efter presidentvalet 2016 blåser förändringens vindar i Washington. Frågan är vad det betyder för den fortsatta globaliseringen? Efter Andra världskriget var det USA som drev på globaliseringen allra mest; ett internationellt utbyte av produkter och tjänster var nyckeln till världsfreden hette det då – i dag är det Donald Trumps handelskrig som gäller, skriver artikelförfattaren Peter S.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Säkerhetsbrist i lyxbygget: ”Dödsfällor”

Oscar Properties har precis färdigställt tornet Innovation vid Torsplan, och är i full färd med byggandet av systertornet Helix. Nu visar nya uppgifter på stora brister i säkerheten kring bygget. Det är Dagens Industri som rapporterar om lyxbyggarens bristande säkerhet.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Tesla släpper racingspel som går att styra med bilratten

I dagens techbrief kan du läsa om Boeings comeback på Paris Air Show, Googles miljardinvestering i San Francisco och Teslas nya racingspel. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Tvärvändningen: Boeing får löfte om stororder på olycksmodellen Trots att modellen 737-8 MAX stått på marken i fyra månader fick Boeing oväntat in ett löfte om en stororder på 200 plan under andra dagen av Paris Air Show, rapporterar CNET.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Spotify investerar i Facebooks nya valuta

Under nästa år planerar Facebook att lansera den digitala plånboken Calibra, med tillhörande kryptovaluta som ska heta Libra. Flera stora bolag har klivit in i satsningen – och nu ansluter även svenska Spotify.  Under gårdagen offentliggjorde Facebook officiellt planerna på en så kallad kryptovaluta, efter mycket spekulation och rykten.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Voi får kritik av Arbetsmiljöverket

Det unga företaget som hyr ut elsparkcyklar får kritik för undermålig arbetsmiljö. Det skriver Di Digital som tagit del av handlingar från Arbetsmiljöverket. Voi är ett av de ledande bolagen på den nya marknaden för elsparkcyklar i Sverige, och värderades nyligen till en miljard kronor.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Bör en politisk vilde få behålla riksdagsplatsen?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Emma Carlsson Löfdahl (L) valde att lämna Liberalerna men sitter kvar i riksdagen som politisk vilde och lyfter nu full lön och övriga förmåner – trots att hon alltså inte är i riksdagen eller på något sätt deltar i arbetet där.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Hon har time-out – plockar ut över 200.000 kronor

”Förtroendeskadligt”, säger talmannen om riksdagskvinnans agerande. Det är Aftonbladet som berättar att den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.000 kronor – trots att hon har time-out och inte närvarar överhuvud taget i riksdagsarbetet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Krisen fortsätter för pressade klädkedjan

Försäljningen fortsätter falla för MQ, som rapporterar ännu en förlust. MQ redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en förlust mot föregående periods vinst.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.