YLE > Svenskfinland

Tuesday, 20 November, 16:22

YLE - 24 jul 17 kl. 09:22

Lövdal skiftade fokus: ”Löpning är lättare att kombinera med övriga livet”Victor Lövdal har övergett skidsatsningen till förmån för löpningen. I FM visade IF Femman-löparen att han håller hög nationell klass. Jag ska nog tävla i några år till, säger Lövdal till Yle Sporten. Det blev världscupdebut, men inget genombrott i skidvärlden för Victor Lövdal. Det gjorde att motivationen tog slut och ett beslut växte fram: dags att lägga av med toppsatsningen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lövdal, FM, IF Femman, Yle Sporten, Victor Lövdal, Karleby, Lövdal Mindre, Löpningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lövdal, skiftade, fokus, Löpningär , lättareatt , kombineramed , övriga livet
YLE - 27 jan 17 kl. 09:23

Ida Kronholm: Ultralöpning med hjärtat på rätt ställe

Ida Kronholm: Ultralöpning med hjärtat på rätt ställe
Tänk dig att löpa i två dygn i varierande terräng runt Europas högsta berg utan längre pauser. Den drömmen har blivit verklighet för ultarlöparen Ida Kronholm från Jakobstad. Egentligen vill hon inte bli kallad ultralöpare, påpekar hon, när Yle Sporten träffar henne i samband med ett träningspass vid havet i Fäboda.

YLE - 21 nov 14 kl. 09:47

Löpning längs riksåttan i West Coast Race

Programserien Mitt triathlon har kommit så långt som till avsnitt 4 och nu är det löpning och mental träning som är i fokus. I avsnittet som sänds söndagen den 23.11 kl.

HBL - 23 sep 12 kl. 06:37

Omstöpning av tidningsvärlden att vänta

Nyheten om att 60 tjänster tas bort på Svenska Dagbladet i Stockholm förebådar förändringar i hela branschen. ? Det här är det första riktigt stora strukturella ingreppet som sker i vår medieomgivning på länge, säger Hufvudstadsbladets chefredaktör Jens Berg.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 06:30

Förvirrande träning för rätt fokus

Foto: Peter Åklundh
Tre kontroller i en ring och bara en är den rätta. Orienterande skånska ungdomar tränade sig i helgen på att fokusera och hantera stress.
Centimetertjockt snötäcke och några minusgrader.

Cornucopia - 30 mar 17 kl. 18:16

HMS Stockholms beväpning är intakt

Kanske kan det kallas för ännu en Bydénare - att med små medel höja försvarets operativa förmåga via befintliga eller avställda system - men enligt Officerstidningens senaste nummer är beväpningen på patrullartyget HMS Stockholm intakt och förändringen från korvett är inte en så stor förmågesänkning som man kan tro.
Fartygschefen HMS Stockholm, Niklas "Skipper" Wiklund.Officerstidningen rapporterar att det "enda" som hänt med HMS Stockholm är att släpsonar 184 avrustats, samt att man inte till vardags har besättning för ubåtsjakt ombord och därmed alltså inte kan agera i samtliga tre dimensioner - undervattenstrid, ytstrid och luftförsvar.

Jönköpingsnytt - 24 aug 17 kl. 21:31

Löparsatsning med nya upplevelser

På lördag är det premiär för Vätter Trail Tour – en helt ny tävlingsserie där naturen är i fokus. – Löpning är bäst i naturen, säger initiativtagaren Johan Brodén..

YLE - 04 feb 17 kl. 10:04

Fyra olympier, många fler har slutat – vad hände med ungdomspristagarna?

Friidrottarna dominerar det finlandssvenska ungdomspriset, visar Yle Sportens kartläggning. Av de 30 pristagarna har en tredjedel lagt av, men det finns även internationellt erkända namn bland de premierade. På lördagens finlandssvenska idrottsgala delas FSI:s ungdomspris ut för elfte gången, då de tre kandidaterna Julia Häger, Alina Strömberg och Susanna Törrönen gör upp om huvudpriset värt 3000 euro.

YLE - 31 mar 17 kl. 09:11

Andreas Romar: "Världscupen tog slut just när jag började komma igång"

Just nu befinner sig Andreas Romar i Åre och siktar under våren på att få så många dagar på skidor som möjligt. För den 27-årige alpina fartspecialisten tog årets världscup slut på tok för tidigt. På onsdag var han etta i SM-startfältet i störtlopp och på torsdagen avgick Korsholmaren med segern i super-G i vad som var en FIS-tävling.

Skånskan - 10 okt 15 kl. 14:00

Jorden runt på 83 år

Personligt EKONOMISK. – Jag är smålänning. Och att övernatta under bar himmel eller i tält är billigt.

YLE - 12 dec 14 kl. 14:22

Förläng livet - satsa på konditionsträning

Så mycket som 10 procent av alla dödsfall i västvärlden beror på för lite fysisk aktivitet enligt World Health Organisations (WHO) rapport från 2009. Det gör fysisk inaktivitet till den fjärde största orsaken till en för tidig död. På första till tredje plats kommer ett för högt blodtryck, rökning och ett för högt blodsocker.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Vasas nya museidirektör vill samarbeta med skolorna - "om du inte känner till dina rötter vet du inte vem du är"

Vid årsskiftet tar Elina Bonelius över som museidirektör i Vasa. Med redan lång erfarenhet av jobbet ville hon ta chansen att flytta till Vasa. - Varför inte försöka, säger Bonelius..

YLE - 4 timmar sedan

Misstankar om fiffel i lottningen, matcher framför tomma läktare – men Bollförbundet vill tona ner kritiken kring Finlands cup: ”Ett missförstånd”

Finlands cup i fotboll upprör. Trots att Bollförbundet tidigare talade om en öppen lottning av kvalgrupperna visade sig lagen vara indelade enligt region. FC Lahti åkte dessutom på en riktig nitlott.

YLE - 6 timmar sedan

Proffsdrömmen driver Rory Penttinen framåt i GT-serien: "Vi skall se hur långt det går att komma som fattig Nykarlebybo"

Den 38-årige Nykarlebybon Rory Penttinen har ägnat de senaste 20 åren åt att köra ikapp och för tillfället är det just erfarenheten som är hans viktigaste trumfkort. Ifall pusselbitarna faller på plats kan drömmen om att bli professionell GT-förare vara följande steg i karriären..

YLE - 6 timmar sedan

Här är höstens studenter 2018 - Svenska Yle gratulerar

Här hittar du de som har avlagt studentexamen vid de svenskspråkiga gymnasierna hösten 2018..

YLE - 7 timmar sedan

Övis gymnasium kan flytta till Academill - beslut fattas i vår

Vasa övningsskolas gymnasium kan komma att flytta till Åbo Akademis campus Academill i Vasa. Åbo Akademi har nyligen startat en utredning för att se vilka fördelar det kan finnas med att ha gymnasiet under samma tak som lärarutbildningen..

YLE - 9 timmar sedan

"Det bästa är att få träffa alla barn" - nu börjar BUU-klubbens julturné 2018

Den 22 november är det dags för BUU-klubbens julturné. 1950 kilometer på vägen, 14 orter, 23 shower - det är BUU-turnén 2018 i ett siffernötskal. Men vad händer egentligen då BUU-klubben är ute och träffar sina fantastiska tittare?.

YLE - 11 timmar sedan

Myror i byxorna och svårt att läsa och skriva? – Dolt synfel kan misstas för adhd och dyslexi

Problem med inlärning och koncentration kan bero på dolda synfel men misstas för att vara adhd eller dyslexi. Det säger lärarna Anne Ström och Malin Enell-Grön i Jakobstad. Deras arbete med barnens dolda synproblem är banbrytande i Svenskfinland..

YLE - 11 timmar sedan

Ensaksfrågor och gammaldags könsroller - insändarstormarna handlar om skarv, varg och vaccinationer

Tidningarnas insändarspalter fylls tidvis av häftiga diskussioner om skarven, vargen eller vaccinationer. Enligt Vasabladets ledarskribent finns fortfarande en gammal tradition där männen som opinionsbildare tas på större allvar. Följden av det är tyvärr att kvinnorna då hellre låter bli att debattera, konstaterar man på Vbl.

YLE - 11 timmar sedan

Tiden börjar bli knapp för kommunfusion – svåra frågor ännu olösta mellan Vasa och Korsholm

Fredagen kan bli avgörande för hur det går med fusionsförhandlingarna mellan Vasa och Korsholm. Om inte förhandlingarna tar ett ordentligt steg framåt då äventyras tidtabellen för hela projektet..

YLE - Igår: 15:14

Församlingsvalet i Österbotten: Stor valseger för nya listan i Närpes – i Replot ökade valdeltagandet mest

Replotborna gick flitigt till valurnan i församlingsvalet. 26,9 procent röstade vilket är betydligt mer än 15,2 procent för fyra år sedan. Även i Närpes var man flitiga där en ny kandidatlista tog en stor seger.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.