YLE > Svenskfinland

Sunday, 18 February, 21:19

YLE - 24 jul 17 kl. 09:22

Lövdal skiftade fokus: ”Löpning är lättare att kombinera med övriga livet”Victor Lövdal har övergett skidsatsningen till förmån för löpningen. I FM visade IF Femman-löparen att han håller hög nationell klass. Jag ska nog tävla i några år till, säger Lövdal till Yle Sporten. Det blev världscupdebut, men inget genombrott i skidvärlden för Victor Lövdal. Det gjorde att motivationen tog slut och ett beslut växte fram: dags att lägga av med toppsatsningen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lövdal, FM, IF Femman, Yle Sporten, Victor Lövdal, Karleby, Lövdal Mindre, Löpningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lövdal, skiftade, fokus, Löpningär , lättareatt , kombineramed , övriga livet
YLE - 27 jan 17 kl. 09:23

Ida Kronholm: Ultralöpning med hjärtat på rätt ställe

Ida Kronholm: Ultralöpning med hjärtat på rätt ställe
Tänk dig att löpa i två dygn i varierande terräng runt Europas högsta berg utan längre pauser. Den drömmen har blivit verklighet för ultarlöparen Ida Kronholm från Jakobstad. Egentligen vill hon inte bli kallad ultralöpare, påpekar hon, när Yle Sporten träffar henne i samband med ett träningspass vid havet i Fäboda.

YLE - 21 nov 14 kl. 09:47

Löpning längs riksåttan i West Coast Race

Programserien Mitt triathlon har kommit så långt som till avsnitt 4 och nu är det löpning och mental träning som är i fokus. I avsnittet som sänds söndagen den 23.11 kl.

HBL - 23 sep 12 kl. 06:37

Omstöpning av tidningsvärlden att vänta

Nyheten om att 60 tjänster tas bort på Svenska Dagbladet i Stockholm förebådar förändringar i hela branschen. ? Det här är det första riktigt stora strukturella ingreppet som sker i vår medieomgivning på länge, säger Hufvudstadsbladets chefredaktör Jens Berg.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 06:30

Förvirrande träning för rätt fokus

Foto: Peter Åklundh
Tre kontroller i en ring och bara en är den rätta. Orienterande skånska ungdomar tränade sig i helgen på att fokusera och hantera stress.
Centimetertjockt snötäcke och några minusgrader.

Cornucopia - 30 mar 17 kl. 18:16

HMS Stockholms beväpning är intakt

Kanske kan det kallas för ännu en Bydénare - att med små medel höja försvarets operativa förmåga via befintliga eller avställda system - men enligt Officerstidningens senaste nummer är beväpningen på patrullartyget HMS Stockholm intakt och förändringen från korvett är inte en så stor förmågesänkning som man kan tro.
Fartygschefen HMS Stockholm, Niklas "Skipper" Wiklund.Officerstidningen rapporterar att det "enda" som hänt med HMS Stockholm är att släpsonar 184 avrustats, samt att man inte till vardags har besättning för ubåtsjakt ombord och därmed alltså inte kan agera i samtliga tre dimensioner - undervattenstrid, ytstrid och luftförsvar.

Jönköpingsnytt - 24 aug 17 kl. 21:31

Löparsatsning med nya upplevelser

På lördag är det premiär för Vätter Trail Tour – en helt ny tävlingsserie där naturen är i fokus. – Löpning är bäst i naturen, säger initiativtagaren Johan Brodén..

YLE - 04 feb 17 kl. 10:04

Fyra olympier, många fler har slutat – vad hände med ungdomspristagarna?

Friidrottarna dominerar det finlandssvenska ungdomspriset, visar Yle Sportens kartläggning. Av de 30 pristagarna har en tredjedel lagt av, men det finns även internationellt erkända namn bland de premierade. På lördagens finlandssvenska idrottsgala delas FSI:s ungdomspris ut för elfte gången, då de tre kandidaterna Julia Häger, Alina Strömberg och Susanna Törrönen gör upp om huvudpriset värt 3000 euro.

YLE - 31 mar 17 kl. 09:11

Andreas Romar: "Världscupen tog slut just när jag började komma igång"

Just nu befinner sig Andreas Romar i Åre och siktar under våren på att få så många dagar på skidor som möjligt. För den 27-årige alpina fartspecialisten tog årets världscup slut på tok för tidigt. På onsdag var han etta i SM-startfältet i störtlopp och på torsdagen avgick Korsholmaren med segern i super-G i vad som var en FIS-tävling.

Skånskan - 10 okt 15 kl. 14:00

Jorden runt på 83 år

Personligt EKONOMISK. – Jag är smålänning. Och att övernatta under bar himmel eller i tält är billigt.

YLE - 12 dec 14 kl. 14:22

Förläng livet - satsa på konditionsträning

Så mycket som 10 procent av alla dödsfall i västvärlden beror på för lite fysisk aktivitet enligt World Health Organisations (WHO) rapport från 2009. Det gör fysisk inaktivitet till den fjärde största orsaken till en för tidig död. På första till tredje plats kommer ett för högt blodtryck, rökning och ett för högt blodsocker.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Simon Gripenberg kombinerar konst och teknik i vinddrivna iskaruseller

Bildkonstnären Simon Gripenberg i Jakobstad kombinerar konst med teknik, naturvetenskap och forskning. Just nu är Gripenberg aktuell med vinddrivna iskaruseller..

YLE - 4 timmar sedan

Trevliga besked från inomhus-FM i friidrott: Arttu Kangas klarade EM-kvalgränsen i kula

Inomhus-FM i friidrott anno 2018 är över. Söndagen bjöd på en del högklassiga resultat, bland dem Arttu Kangas nästan 20 meter långa stöt som berättigar till en EM-plats i Berlin i sommar..

YLE - 6 timmar sedan

Djuret som terapi och sällskap - Elin rider med ett syfte: "Jag har fått rutiner och självförtroende"

Hundar är fortfarande det vanligaste terapidjuret, men också katter och hästar används för att ge närhet och trygghet. Undersökningar visar att till exempel hästar skapar självförtroende, ansvarskänsla och balans hos sin skötare..

YLE - 9 timmar sedan

Mattias Björkas: ”Jag hade en längtan av att skriva på svenska”

Som frontfigur i den kritikerrosade gruppen ”Vasas Flora och Fauna” har Mattias Björkas introducerat Gerby-dialekten för en större publik. Med annorlunda texter och ord som ”stritta”, ”paka” och ”kytta” har bandet vunnit många svenska och finlandssvenska hjärtan. Nu uppträder han i programserien Ensam på scenen..

YLE - 11 timmar sedan

16-åriga Jonas blev inbördeskrigets första offer i Karleby

Ett foto i Facebookgruppen Kokkola-Karleby fångade min uppmärksamhet. En gosse, ännu med barnets runda kinder men med allvar i blicken. Han hette Jonas Jauckens och var 16 år då en ryss sköt honom i huvudet nära Västra parken i Karleby..

YLE - 12 timmar sedan

Rattfull lastbilschaufför åkte fast i razzia Karleby

En man som körde lastbil i Karleby på lördagkväll blåste 1.62 promille i polisens alkotest. Mannen misstänks för grovt rattfylleri..

YLE - 13 timmar sedan

Vanligare att familjer åker på långa resor på skoltid: "Kan bli stor press på barnet att komma ifatt efteråt"

Tidigare anhöll familjer om några dagars skolfrånvaro till följd av resor. Idag har de dagarna förvandlats till veckor. En sådan skolfrånvaro kan utgöra en stressfaktor för både barnet och skolan..

YLE - Igår: 17:13

Sex personer förda till sjukhus efter krock i Pedersöre

Sex personer fördes till sjukhus efter en krock mellan två bilar i Pedersöre..

YLE - Igår: 17:01

Två Vasakockar vid grytorna i årets Masterchef

Sebu Björklund och Ville Kärki är med och tävlar..

YLE - Igår: 16:21

Hur förbättra livskvaliteten för dem som bor nära vargar?

Saklig och trovärdig information från myndigheternas sida är lika viktig som personlig kunskap om vargen, för att motarbeta vargrädslan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.