YLE > Svenskfinland

Tuesday, 21 November, 07:25

YLE - 24 jul 17 kl. 09:22

Lövdal skiftade fokus: ”Löpning är lättare att kombinera med övriga livet”Victor Lövdal har övergett skidsatsningen till förmån för löpningen. I FM visade IF Femman-löparen att han håller hög nationell klass. Jag ska nog tävla i några år till, säger Lövdal till Yle Sporten. Det blev världscupdebut, men inget genombrott i skidvärlden för Victor Lövdal. Det gjorde att motivationen tog slut och ett beslut växte fram: dags att lägga av med toppsatsningen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lövdal, FM, IF Femman, Yle Sporten, Victor Lövdal, Karleby, Lövdal Mindre, Löpningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lövdal, skiftade, fokus, Löpningär , lättareatt , kombineramed , övriga livet
YLE - 27 jan 17 kl. 09:23

Ida Kronholm: Ultralöpning med hjärtat på rätt ställe

Ida Kronholm: Ultralöpning med hjärtat på rätt ställe
Tänk dig att löpa i två dygn i varierande terräng runt Europas högsta berg utan längre pauser. Den drömmen har blivit verklighet för ultarlöparen Ida Kronholm från Jakobstad. Egentligen vill hon inte bli kallad ultralöpare, påpekar hon, när Yle Sporten träffar henne i samband med ett träningspass vid havet i Fäboda.

YLE - 21 nov 14 kl. 09:47

Löpning längs riksåttan i West Coast Race

Programserien Mitt triathlon har kommit så långt som till avsnitt 4 och nu är det löpning och mental träning som är i fokus. I avsnittet som sänds söndagen den 23.11 kl.

HBL - 23 sep 12 kl. 06:37

Omstöpning av tidningsvärlden att vänta

Nyheten om att 60 tjänster tas bort på Svenska Dagbladet i Stockholm förebådar förändringar i hela branschen. ? Det här är det första riktigt stora strukturella ingreppet som sker i vår medieomgivning på länge, säger Hufvudstadsbladets chefredaktör Jens Berg.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 06:30

Förvirrande träning för rätt fokus

Foto: Peter Åklundh
Tre kontroller i en ring och bara en är den rätta. Orienterande skånska ungdomar tränade sig i helgen på att fokusera och hantera stress.
Centimetertjockt snötäcke och några minusgrader.

Cornucopia - 30 mar 17 kl. 18:16

HMS Stockholms beväpning är intakt

Kanske kan det kallas för ännu en Bydénare - att med små medel höja försvarets operativa förmåga via befintliga eller avställda system - men enligt Officerstidningens senaste nummer är beväpningen på patrullartyget HMS Stockholm intakt och förändringen från korvett är inte en så stor förmågesänkning som man kan tro.
Fartygschefen HMS Stockholm, Niklas "Skipper" Wiklund.Officerstidningen rapporterar att det "enda" som hänt med HMS Stockholm är att släpsonar 184 avrustats, samt att man inte till vardags har besättning för ubåtsjakt ombord och därmed alltså inte kan agera i samtliga tre dimensioner - undervattenstrid, ytstrid och luftförsvar.

Jönköpingsnytt - 24 aug 17 kl. 21:31

Löparsatsning med nya upplevelser

På lördag är det premiär för Vätter Trail Tour – en helt ny tävlingsserie där naturen är i fokus. – Löpning är bäst i naturen, säger initiativtagaren Johan Brodén..

YLE - 04 feb 17 kl. 10:04

Fyra olympier, många fler har slutat – vad hände med ungdomspristagarna?

Friidrottarna dominerar det finlandssvenska ungdomspriset, visar Yle Sportens kartläggning. Av de 30 pristagarna har en tredjedel lagt av, men det finns även internationellt erkända namn bland de premierade. På lördagens finlandssvenska idrottsgala delas FSI:s ungdomspris ut för elfte gången, då de tre kandidaterna Julia Häger, Alina Strömberg och Susanna Törrönen gör upp om huvudpriset värt 3000 euro.

YLE - 31 mar 17 kl. 09:11

Andreas Romar: "Världscupen tog slut just när jag började komma igång"

Just nu befinner sig Andreas Romar i Åre och siktar under våren på att få så många dagar på skidor som möjligt. För den 27-årige alpina fartspecialisten tog årets världscup slut på tok för tidigt. På onsdag var han etta i SM-startfältet i störtlopp och på torsdagen avgick Korsholmaren med segern i super-G i vad som var en FIS-tävling.

Skånskan - 10 okt 15 kl. 14:00

Jorden runt på 83 år

Personligt EKONOMISK. – Jag är smålänning. Och att övernatta under bar himmel eller i tält är billigt.

Sydsvenskan - 13 dec 15 kl. 15:17

Svensk topp tio-plats i terräng-EM

David Nilsson slog till med en överraskande tiondeplats i EM i terränglöpning i franska Hyères. Nilsson avverkade det drygt milslånga loppet på 30.25 minuter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Sydin: Omfattande fuktskador i Kristinestads simhall – kan bli fråga om miljonkostnader

Det är nu bekräftat att fuktskadorna i Kristinestads simhall är omfattande, [link:https://www.sydin.fi/Artikel/Visa/165706;skriver tidningen Syd-Österbotten.

YLE - 11 timmar sedan

Privata vårdhem och dagis fick kalla handen i Jakobstad

Tre ansökningar om att få arrendetomt för två privata vårdhem och ett privat daghem i Jakobstad fick nej i stadsstyrelsen. I två fall blev det grönt ljus i tekniska nämnden, men stadsstyrelsen trädde in och ändrade besluten..

YLE - 14 timmar sedan

Inga fler spaningar efter försvunnen Vasakvinna

Polisen letar inte längre aktivt efter Araxie Illman som försvann i Vasa i oktober. Vi har letat överallt, säger kriminalkommissarie Eero Välimäki..

YLE - 14 timmar sedan

Vasabladet: Carola Lithén fick fortsatt förtroende

Fullmäktigeordförande Carola Lithén i Korsholm har fått fortsatt förtroende, skriver Vasabladet. SFP-gruppen hade möte på måndagen och beslutet fattades efter omröstning..

YLE - 16 timmar sedan

Wärtsilä levererar motorer till ny Viking Line-färja

Wärtsilä levererar sex flerbränslemotorer till den nya färja som Viking Line låter bygga i Kina. Motorerna byggs i Vasa..

YLE - 16 timmar sedan

"Integreringen är en del av vardagen i Närpes"

Tillsammans är vi starka. Det var budskapet då Närpes på måndagen fick ta emot en utmärkelse av Unicef för sitt arbete för barnens rättigheter..

YLE - 17 timmar sedan

Optimas samarbetsförhandlingar är avslutade — målet nåddes

Samarbetsförhandlingarna vid Optima avslutades på måndagen och målet på en inbesparing på en halv miljon euro nåddes. Samkommunstyrelsen ska ännu godkänna resultatet innan detaljerna blir offentliga..

YLE - 18 timmar sedan

Concordia vd Jarl Sundqvist: "Tillsammans ska vi försöka få så många russin som möjligt ur Northvolt-kakan"

Batterifabriken Northvolt i Skellefteå kan ge näringslivet i Jakobstadregionen en skjuts framåt. Nu ska det redas ut hur företagen i Jakobstad kan bli en del av mångmiljardprojektet..

YLE - 18 timmar sedan

Concordia vd Jarl Sundqvist: "Tillsammans skall vi försöka få så många russin som möjligt ur Northvolt-bullen"

Batterifabriken Northvolt i Skellefteå kan ge näringslivet i Jakobstadregionen en skjuts framåt. Näringslivscentralen Concordia skall nu utreda möjligheterna för näringslivet i Jakobstadsregionen att ta del av det mångmiljardprojekt som planeras till Skellefteå när batterifabriken Northvolt kommer ur startgropen..

YLE - 18 timmar sedan

Överfullt på tågen - VR tar gamla vagnar i bruk för att förbättra läget

Det har varit rusning till de populäraste tågavgångarna i år, bland annat i Österbotten. Nästa år tar VR i bruk gamla Intercity-vagnar för att underlätta situationen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.