Mobil > Teknik

Thursday, 19 July, 19:10

Mobil - 21 jul 17 kl. 13:09

Techjättar sluter upp bakom Apple i fajten med QualcommNågon fred tycks inte vara i sikte när det gäller patentstriden mellan Apple och chippjätten Qualcomm. Och i den senaste vändningen tar nu bland annat Microsoft, Google och Facebook Apples sida i konflikten..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
Apple, Qualcomm, Microsoft, Facebook Apples

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Techjättar, sluterupp , bakom, Applei , fajtenmed , Qualcomm
Realtid - 05 okt 17 kl. 07:00

Tieto-chef: "Techjättar styckar upp bankernas värdekedjor"

En av tre svenskar vill låta techjättar som Google, Apple och Facebook hantera deras bank- och betaltjänster med hjälp av AI. "Svenskar är mer öppna för ny teknik än vad våra banker och finansiella institutioner är, säger Charlotta Wark, affärsansvarig för bank- och finanstjänster på Tieto, till Realtid.se..

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 08:50

Svenskt skatteklimat lockar världens techjättar

Gynnsam energiskatt får giganterna att flockas. Snart väntas branschen bidra med 52 nya BNP-miljarder och 30.000 heltidsanställningar.

E24 - 27 okt 15 kl. 14:15

Europeiska techjättar bildar lobbygrupp

Spotify, Skype, Swiftkey, Rovio och Blablacar är några av de europeiska techjättar som nu går samman och bildar en lobbygrupp vid namn European Technology Alliance som ska representera europeiska techbolag och försöka påverka lagstiftning och beslut inom EU..

Dagens PS - 13 jul 17 kl. 08:35

Techjättar rasar: Trump hotar internet

Google, Facebook, Netflix och svenska Spotify – totalt rör det sig om 200 företag och organisationer – har mobiliserat sig gemensamt för att slå vakt om ett fritt internet, som de anser nu är under attack av Donald Trumps administration och den ansvariga myndigheten FCC. Det här rapporterar bland annat Dagens Nyheter och SVT Nyheter. För några år sedan införde den dåvarande amerikanske presidenten Barack Obama den så kallade nätneutraliten, som FCC nu vill upphäva, vilket är bakgrunden till upproret bland internetjättarna.

Mobil - 10 aug 17 kl. 10:04

Tunga techjättar backar Andy Rubins Essential

Android-grundaren Andy Rubins bolag Essential, som inom kort släpper sin första smartphone, har dragit ihop motsvarande hela 2,4 miljarder kronor i en färsk investeringsrunda där flera techjättar finns med och satsar pengar..

Realtid - 07 mar 18 kl. 14:35

Techjättar hotar banker och fintechbolag

Både banker och fintechbolag kan bli omkörda av techjättar – och måste samarbete för överlevnad, enligt ny rapport som jämför med andra branscher. "Inom it, handel, transport och telekom har nischspelare redan segrat", säger Andreas Artelius, fintech-expert på Capgemini..

Mobil - 26 feb 18 kl. 08:59

Microsoft sluter avtal om AI-samarbete med Xiaomi

Det blir allt vanligare att techjättar sluter avtal med varandra, inte minst för att undvika stämningar av olika slag hit och dit. Senast i raden av sådana uppgörelser är ett samarbete mellan Microsoft och Xiaomi, som nu aviserat att man tänker samarbete på ett djupare plan när det rör utvecklingen av AI-baserade tjänster och produkter. Och nu har spekulationer om att de två har en gemensam AI-högtalare på gång tagit fart efter tillkännagivandet..

DI - 07 aug 17 kl. 10:32

Fransk-tysk allians mot skatteundvikande techjättar

Frankrike och Tyskland planerar att göra det svårare för amerikanska techgiganter som Apple, Facebook och Amazon att undvika skatt i Europa. Det rapporterar Bloomberg..

Dagens PS - 25 jun 18 kl. 16:49

Techjättar investerar i AI-startup

Amazon Alexa Fund, Salesforce Ventures och M12, tidigare Microsoft Ventures, har tillsammans med Comcast Ventures gjort en strategisk investering i Tact.AI på 27 miljoner dollar, rapporterar techcrunch. Startupen Tact har nu tagit in över 53 miljoner dollar.

DI - 23 maj 18 kl. 10:20

Techjättar vinner på nya EU-regler

Det är inte de små fintechbolagen som är de stora vinnarna på EU:s nya betaltjänstdirektiv. I stället är det techjättarna som kommer tjäna de stora pengarna. Det menar Benjamin Ståhl, ekonomie doktor och vd på forskningsinstitutet Blue Institute..

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 10 timmar sedan

Drivenow lägger ner i Stockholm

Den som trodde att Drivenow skulle ta över när konkurrenten Car2Go lade ner i Stockholm trodde fel..

Mobil - 10 timmar sedan

Gorilla Glass 6 ska ge tåligare, snyggare mobiltelefoner

Med den senaste versionen av Gorilla Glass har tillverkaren Corning inte bara förbättrat stöttåligheten, utan även estetiken..

Mobil - 12 timmar sedan

Nokia X5 officiell

HMD Globals senaste modell är den Kina-exklusiva Nokia X5, med sensorpanel i skärmens ovansida..

Mobil - 11 timmar sedan

Samsungs nästa surfplatta får extrastort batteri

Sajten SamMobile säger sig ha fått tag på de kompletta specifikationerna på Samsungs kommande surfplatta Tab S4..

Mobil - 10 timmar sedan

Därför vill EU att Google ska böta 45 miljarder

EU har beslutat att ålägga Google rekordstora böter för konkurrenshinder med Android..

Mobil - Igår: 10:29

Samsung släpper snabbare minneskretsar

Samsung har börjat tillverka de första i en ny generations minneskretsar som kan påverka mobilens hastighet märkbart..

Mobil - Igår: 12:40

Skola: Skaffa bättre täckning

Du behöver inte vara utelämnad till mobiloperatörerna för att få bättre täckning. Med en repeater kan du själv förbättra täckningen..

Mobil - Igår: 06:50

Sony lanserar den 30 augusti

Sony har bekräftat att man håller en presskonferens dagen innan IFA-mässan drar igång..

Mobil - Igår: 07:18

Systemuppdatering ger Oneplus 6 bättre kamera

Oneplus har rullat ut en uppdatering till Oneplus 6 som framför allt innebär förbättringar av kamerans bildkvalitet..

Mobil - I förrgår: 07:04

Huawei rullar ut grafikboost till sina mobiler

Funktionen GPU Turbo som först meddelades till Honor-telefonerna kommer nu att börja rullas ut till Huaweis mobiler..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.