Mobil > Teknik

Friday, 18 August, 14:36

Mobil - 21 jul 17 kl. 13:09

Techjättar sluter upp bakom Apple i fajten med QualcommNågon fred tycks inte vara i sikte när det gäller patentstriden mellan Apple och chippjätten Qualcomm. Och i den senaste vändningen tar nu bland annat Microsoft, Google och Facebook Apples sida i konflikten..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
Apple, Qualcomm, Microsoft, Facebook Apples

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Techjättar, sluterupp , bakom, Applei , fajtenmed , Qualcomm
E24 - 27 okt 15 kl. 14:15

Europeiska techjättar bildar lobbygrupp

Spotify, Skype, Swiftkey, Rovio och Blablacar är några av de europeiska techjättar som nu går samman och bildar en lobbygrupp vid namn European Technology Alliance som ska representera europeiska techbolag och försöka påverka lagstiftning och beslut inom EU..

Dagens PS - 13 jul 17 kl. 08:35

Techjättar rasar: Trump hotar internet

Google, Facebook, Netflix och svenska Spotify – totalt rör det sig om 200 företag och organisationer – har mobiliserat sig gemensamt för att slå vakt om ett fritt internet, som de anser nu är under attack av Donald Trumps administration och den ansvariga myndigheten FCC. Det här rapporterar bland annat Dagens Nyheter och SVT Nyheter. För några år sedan införde den dåvarande amerikanske presidenten Barack Obama den så kallade nätneutraliten, som FCC nu vill upphäva, vilket är bakgrunden till upproret bland internetjättarna.

Mobil - 10 aug 17 kl. 10:04

Tunga techjättar backar Andy Rubins Essential

Android-grundaren Andy Rubins bolag Essential, som inom kort släpper sin första smartphone, har dragit ihop motsvarande hela 2,4 miljarder kronor i en färsk investeringsrunda där flera techjättar finns med och satsar pengar..

DI - 07 aug 17 kl. 10:32

Fransk-tysk allians mot skatteundvikande techjättar

Frankrike och Tyskland planerar att göra det svårare för amerikanska techgiganter som Apple, Facebook och Amazon att undvika skatt i Europa. Det rapporterar Bloomberg..

SvD - 05 dec 16 kl. 10:39

EU vill se hårdare tag från techjättar mot näthat

EU-kommissionen har släppt en rapport som visar att flera stora tech-jättar inte lever upp till sina tidigare löften om att agera mot näthat som rasism eller hot inom 24 timmar. Nu kräver EU att techbolagen tar hårdare tag mot näthatet, annars vill EU skärpa lagstiftningen på området. .

DI - 06 apr 16 kl. 07:38

Techjättar och biljättar gör gemensam sak mot Google

Biltillverkarna Audi, BMW och Daimler för diskussioner med Amazon och Microsoft om en gemensam plattform för uppkopplade bilar. Resultatet kan bli en direkt konkurrent till Googles planer på området. .

DI - 24 apr 14 kl. 15:05

USA-börser: Techjättar höjer humöret

USA-börserna väntas stiga i torsdagens inledande handel i linje med de ledande börserna i Europa. Denna dag präglas, liksom de senaste dagarna, av tunga kvartalsrapporter. Teknikaktier höjer börshumöret..

SvD - 07 dec 16 kl. 08:30

Trump kallar ledare för techjättar till möte

Den blivande amerikanske presidenten Donald Trump har kallat den amerikanska techindustrins ledare till ett runda bords-samtal nästa vecka..

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 14:08

Techjättar går ihop för att dominera den globala VR-marknaden

Nu satsar de stora spelarna på att ta över VR-marknaden. Acer, Google, HTC, Oculus, Samsung och Sony (alla riktiga drakar) har nu gått ihop och skapat GVRA – Global Virtual Reality Association. Tillsammans ska de säkra utvecklingen av VR-tekniken i framtiden.

DI - 09 jun 17 kl. 22:32

USA-börser: Kursfall för flera techjättar

Börserna i New York rörde sig åt olika håll på fredagen, dagen efter det brittiska parlamentsvalet som blev ett nederlag för premiärminister Theresa May. Teknikaktierna trendade nedåt under större delen av handelsdagen, men vid 20-tiden svensk tid tog nedgången rejäl fart med kursfall för flera av de tunga bolagen på Nasdaq..

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 2 timmar sedan

Intervju: Huaweis Nordenchef om nya mobilen

I samband med lanseringen av Honor 9 fick Mobil svar på frågor om både Honor 9 och kommande Mate 10..

Mobil - 4 timmar sedan

Massproduktion av Apple Watch 3 påstås vara nära

Enligt den kinesiska publikationen Economic Daily ska massproduktionen av Apples tredje generation av Apple Watch vara mycket nära att inledas. Klockan ska enligt de obekräftade uppgifterna befinna sig i den allra sista testfasen..

Mobil - 4 timmar sedan

Pioneers laddar-headset testat

En laddningskontakt i sladden gör lurarna unika, men de erbjuder mer än så..

Mobil - 5 timmar sedan

Nya smartphones från Polaroid

Det klassiska kameravarumärket Polaroid pryder nu mer en mängd olika konsumentelektronik-produkter. Nu har man till exempel släppt ett gäng mobila enheter i budgetsegmentet..

Mobil - 5 timmar sedan

Touch ID kan avaktiveras snabbt i IOS 11

Betaversionen av kommande IOS 11 bjuder nu på en helt ny möjlighet, nämligen att temporärt och smidigt avaktivera funktionen Touch ID. Vad som föranlett att Apple implementerat funktionen är oklart, men den senaste tidens debatt kring huruvida myndigheter ska ha rätt att snoka i allmänhetens telefoner kan förstås ha bidragit..

Mobil - 23 timmar sedan

Galaxy Note 4-enheter återkallas

Batterier som riskerar att överhettas och börja brinna, nu igen? Jodå. Ännu en Galaxy Note-enhet får nu återkallas just på grund av den saken.

Mobil - 23 timmar sedan

Smartphone-baserad separations-ångest allt större problem

Vi människor får allt mer svårt att vara ifrån våra smartphones, och allt pekar på att problemet bara kommer att växa sig större. Det hävdar forskaren Ki Joon Kim vid universitetet i Hongkong..

Mobil - Igår: 12:30

Huawei Mate 10 släpps den 16 oktober

Huawei ska ha börjat skicka ut inbjudningar till lanseringen av Mate 10..

Mobil - Igår: 11:53

Asus Zenfone 4-serie lanserad

Asus har lanserat Zenfone 4, Zenfone 4 Pro, Zenfone 4 Selfie, Zenfone 4 Selfie Pro, Zenfone 4 Max och Zenfone 4 Max Pro..

Mobil - Igår: 10:26

Kommentar: Nokia-mobilen du väntat på

Just lanserade Nokia 8 är den eftertraktade flaggskeppsmobil vi väntat på..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.