Dagens PS > Ekonomi

Friday, 22 September, 09:59

Dagens PS - 20 jul 17 kl. 12:58

Väska från månen under klubban för miljonerDen väska som astronauten Neil Armstrong använde under för att samla in markprover på månen – och som i dag fortfarande innehåller spår av måndamm – går i dag under klubban på auktionshuset Sotheby’s i New York som värderat den till mellan 2 och 4 miljoner dollar, motsvarande 16,5 och 33 miljoner kronor, rapporterar TT. Enligt artikeln ägdes väskan senast av en kvinna i delstaten Illinois som köpt den på en auktion för bara 995 dollar. Föremålet hade då av misstag – efter en förväxling – auktionerats ut. Kvinnan ska då ha skickat väskan till Nasa för identifiering varpå den amerikanska rymdmyndigheten vägrade lämna tillbaka den.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Neil Armstrong, Sotheby, New York, TT, Illinois, Nasa, MISSA INTE, LÄS ÄVEN, Väska, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väskafrån , månenunder , klubbanför miljoner
Kristianstadsbladet - 09 feb 17 kl. 03:00

Hundra år gamla vykort ska gå under klubban

På torsdagskvällen blir det auktion på brandstationen. Vykort med hundra år på nacken ska gå under klubban..

Expressen - 29 aug 15 kl. 06:33

100 veteranbilar ska gå under klubban

Bilmuseet Autoseum byter ägare. Från och med nyår tar Nisse Nilsson över ruljansen och garanterar verksamhetens fortlevnad. Under hösten ska dessutom uppåt 100 exklusiva veteraner gå under klubban när delar av den nuvarande samlingen säljs ut.

Expressen - 09 apr 14 kl. 13:44

Premiärjordgubbarna ska gå under klubban

Årets första jordgubbar har skördats i Hjälmshult. Under onsdagseftermiddagen går de under klubban vid Svenska Odlarlagets grönsaksauktion i Helsingborg. – Det är lite som den första färskpotatisen.

Nerikes Allehanda - 19 feb 16 kl. 09:19

Nu ska fontänen bli billigare

Det har varit dyrt att sköta fontänen på Järntorget. Nu ska kommunen försöka sänka kostnaderna..

Nya Wermlands Tidningen - 09 maj 14 kl. 06:00

Nu ska fontänen i Letälven rustas upp

Fontänen i Letälven, nedanför Bruksmässen, har inte varit i gång på hela våren. Den är trasig. Nu har den fiskats upp ur vattnet..

IDG - 23 mar 17 kl. 14:29

Nu ska månen kopplas upp – snart har himlakroppen ett eget 4g-nät


På månen finns en dal som fått namnet Taurus Littrow. Där kommer, om allting går enligt planerna, himlakroppens första mobila basstation för telefoner att ta plats..

BT - 22 mar 13 kl. 12:58

Beatles-gitarr går under klubban

En elgitarr som Beatlesstjärnorna John Lennon och George Harrison har spelat på säljs nu på auktion i New York i maj. Uppemot 300 000 dollar, motsvarande runt 2 miljoner kronor förväntas bli priset. Den specialbyggda gitarren användes av Harrison i samband med inspelningen av "I am the walrus" och Lennon spelade på den under en videoinspelning av "Hello, goodbye".

DN - 27 aug 15 kl. 16:02

Abbas piano under klubban – väntas gå för 10 miljoner


Ett piano som Abba använde på bland annat låten ”Dancing queen” ska gå under klubban på Sotheby's i London. Det förväntade priset ligger på nätta 10,5 miljoner kronor..

Västerbottens Folkblad - 11 nov 14 kl. 14:08

Nya amorteringskrav för bolånen

Nya bolånetagare ska amortera ner sina bolån till 50 procents belåningsgrad. Först ska lånen amorteras med minst 2 procent varje år ner till 70 procents belåningsgrad. Efter det ska minst 1 procent amorteras årligen ner till 50 procents belåningsgrad.

Barometern - 07 sep 16 kl. 06:40

Auktion ska skapa bättre ordning

Målilla-Gårdveda hembygdsförening är trångbodd och ska därför börja sälja av delar av sina saker. Minst 300 utrop och sammanlagt tusentals prylar ska gå under klubban..

Nyteknik - 21 sep 15 kl. 16:45

80 veteranbilar ska gå under klubban

I oktober kommer ett 80-tal veteranbilar att auktionernas ut på motormuseet Autoseum i Simrishamn..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Reinfeldt KU-anmäls: ”Har yttersta ansvaret”

Riksdagsledamoten Hans Hoff (S) medger att tilltaget är ovanligt – men nödvändigt. Socialdemokraternas riksdagsledamot Hans Hoff vill att den tidigare Alliansregeringen, och ”framför allt Fredrik Reinfeldt”, ska kallas till KU-förhör, rapporterar Aftonbladet på fredagen och hänvisar till en nyinkommen anmälan. Anledningen, menar Hans Hoff, är att regeringen Reinfeldt aldrig verkställde riksdagens beslut att säkerställa informationssäkerheten vid outsourcing av it-tjänster.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Så ska Ryanair stoppa flygkaoset

Michael O’Leary har tagit ett radikalt beslut. Ryanair hukar under strejkhot bland piloter och inställda flyg, som DagensPS berättat i veckan. Men i går, torsdag, meddelade lågprisflygbolagets vd Michael O’Leary att 125 nya piloter ska anställas under de kommande en till två veckorna.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Dagens snackis: Zuckerberg delar världen i två läger

Joakim Jardenberg om Facebookgrundarens niopunkters-program för att göra gott i stället för ont för våra demokratiska processer. Om vad han säger, och hur det tas emot. Men också om Sheryl Sandbergs brev.

Dagens PS - 1 timme sedan

Nordea kan mista över en miljon kunder

Det visar en ny undersökning. SvD skriver i dag om undersökningen, som opinionsinstitutet Inizio gjort på uppdrag av tidningen och som baseras på 1.100 intervjuer bland allmänheten som är Nordeakunder.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Kampards nya drag – storsatsar på elbilar

Efter vindkraft och solenergi kommer nästa nyhet från Kamprads Ikea. Det nya initiativet stavas EV100, ett projekt som syftar till att snabba på övergången till elfordon. Satsningen görs samtidigt som klimatveckan äger rum i New York.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Musk skrotar populär Tesla Model S-modell

Produktionen läggs ned meddelar miljardärens elbilstillverkare. Tesla kommer att sluta producera sin instegsvariant av Model S, den bakhjulsdrivna S 75, nu på söndag. Det skriver Business insider.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Telias vd: ”Ett sorgligt kapitel i vår historia”

Johan Dennelind bedrövad över turerna i miljardhärvan. Telia ska betala 965 miljoner dollar, motsvarande 7,7 miljarder kronor efter mutanklagelserna i Uzbekistan. Det framgår av av ett pressmeddelande från bolaget.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Världens rikaste kvinna död – dottern ärver allt

Blev 94 år. ”Min mor gick bort i stillhet”, skriver dottern. Liliane Bettencourt skulle fyllt 95 år om knappt en månad.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Telia förnekar uppgifter om mångmiljardböter

Reuters rapporterade tidigare under eftermiddagen att Telia har enats om att betala 4,4 miljarder kronor. Teleoperatören Telia uppger i ett pressmeddelande att dagens uppgifter om villkoren för förlikningen i en amerikansk domstol inte är kompletta. 
”Telia har redan aviserat att man gjort reservationer med hänsyn till de förväntade finansiella sanktionerna.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Facebook flyttar in i jättekontor

Fastighetsaffären i San Francisco är historisk. Facebook har tecknat avtal om att hyra en kontorsfastighet i San Francisco som har plats för upp emot 3.000 anställda.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.