Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 24 January, 12:39

Dagens PS - 20 jul 17 kl. 12:58

Väska från månen under klubban för miljonerDen väska som astronauten Neil Armstrong använde under för att samla in markprover på månen – och som i dag fortfarande innehåller spår av måndamm – går i dag under klubban på auktionshuset Sotheby’s i New York som värderat den till mellan 2 och 4 miljoner dollar, motsvarande 16,5 och 33 miljoner kronor, rapporterar TT. Enligt artikeln ägdes väskan senast av en kvinna i delstaten Illinois som köpt den på en auktion för bara 995 dollar. Föremålet hade då av misstag – efter en förväxling – auktionerats ut. Kvinnan ska då ha skickat väskan till Nasa för identifiering varpå den amerikanska rymdmyndigheten vägrade lämna tillbaka den.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Neil Armstrong, Sotheby, New York, TT, Illinois, Nasa, MISSA INTE, LÄS ÄVEN, Väska, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väskafrån , månenunder , klubbanför miljoner
Kristianstadsbladet - 09 feb 17 kl. 03:00

Hundra år gamla vykort ska gå under klubban

På torsdagskvällen blir det auktion på brandstationen. Vykort med hundra år på nacken ska gå under klubban..

Dagens PS - 16 dec 17 kl. 22:36

Kinneviks blivande vd ska ta över klubban i Tele2

Teleoperatören Tele2s ordförande Mike Parton har avböjt omval till styrelsen. Valberedningen föreslår samtidigt att Kinneviks blivande vd Georgi Ganev tar över rollen. Ledamoten Irina Hemmers har även hon informerat valberedningen att hon avstår omval.

Expressen - 29 aug 15 kl. 06:33

100 veteranbilar ska gå under klubban

Bilmuseet Autoseum byter ägare. Från och med nyår tar Nisse Nilsson över ruljansen och garanterar verksamhetens fortlevnad. Under hösten ska dessutom uppåt 100 exklusiva veteraner gå under klubban när delar av den nuvarande samlingen säljs ut.

Expressen - 09 apr 14 kl. 13:44

Premiärjordgubbarna ska gå under klubban

Årets första jordgubbar har skördats i Hjälmshult. Under onsdagseftermiddagen går de under klubban vid Svenska Odlarlagets grönsaksauktion i Helsingborg. – Det är lite som den första färskpotatisen.

Nerikes Allehanda - 19 feb 16 kl. 09:19

Nu ska fontänen bli billigare

Det har varit dyrt att sköta fontänen på Järntorget. Nu ska kommunen försöka sänka kostnaderna..

Nya Wermlands Tidningen - 09 maj 14 kl. 06:00

Nu ska fontänen i Letälven rustas upp

Fontänen i Letälven, nedanför Bruksmässen, har inte varit i gång på hela våren. Den är trasig. Nu har den fiskats upp ur vattnet..

IDG - 23 mar 17 kl. 14:29

Nu ska månen kopplas upp – snart har himlakroppen ett eget 4g-nät


På månen finns en dal som fått namnet Taurus Littrow. Där kommer, om allting går enligt planerna, himlakroppens första mobila basstation för telefoner att ta plats..

DI - 30 minuter sedan

Rallydrottningens Volvo under klubban

En riktig pärla i svensk rallyhistoria ska gå under klubban på den stora Retromobilemässan i Paris. Det är den Volvo PV 544 som Sveriges främsta rallydrottning, Ewy Rosqvist von Korff, tog hem damklassen med i Monte Carlorallyt 1962..

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 17 kl. 08:55

Astronauters foton går under klubban

En serie ovanliga fotografier, tagna av astronauter i rymden, ska säljas på auktion av Skinner Auctioneers and Appraisers, rapporterar CNN. Bland det som ska gå under klubban märks bland annat John Glenns bild på jorden – det första fotot taget från rym.

Barometern - 14 okt 17 kl. 08:55

Astronauters foton går under klubban

En serie ovanliga fotografier, tagna av astronauter i rymden, ska säljas på auktion av Skinner Auctioneers and Appraisers, rapporterar CNN. Bland det som ska gå under klubban märks bland annat John Glenns bild på jorden - det första fotot taget från rymden av en människa.(TT).

Blekinge Läns tidning - 14 okt 17 kl. 08:55

Astronauters foton går under klubban

En serie ovanliga fotografier, tagna av astronauter i rymden, ska säljas på auktion av Skinner Auctioneers and Appraisers, rapporterar CNN. Bland det som ska gå under klubban märks bland annat John Glenns bild på jorden - det första fotot taget från rymden av en människa.(TT).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Butiksjätte säger upp tusentals anställda

Brittiska dagligvarukedjan Sainsbury´s planerar att göra sig av med flera tusentals seniora medarbetare i sina butiker. Det rapporterar Sky News. Bolaget ville inte nämna en specifik siffra men sade att åtgärden är till för att effektivisera verksamheten.

Dagens PS - 1 timme sedan

Stjärnförvaltare nöjd med 2017: ”Starkt år”

Brummer Multi-Strategy (BMS) lade ett starkt år bakom sig 2017 med en uppgång om 6,4 procent. I en videointervju förklarar Mikael Spångberg, portföljförvaltare för BMS, att man var nöjda med utvecklingen under året, såväl vad gäller den absoluta avkastningen som hur fonden genererade alfa. ”Det viktigaste för oss var kvaliteten på vår avkastning under året.

Dagens PS - 1 timme sedan

Moodys: Elbilsskiftet negativt för branschen

Skiftet mot elbilar väntas sätta press på biltillverkarnas vinstmarginaler och är kreditnegativt för sektorn. Det framgår av en färsk rapport från Moodys, skriver Financial Times. Moodys räknar med att andelen elbilar av den totala nybilsförsäljningen ökar från dagens 1 procent till runt 7,5 procent till mitten av 2020-talet.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Nordea: Då först höjer Riksbanken räntan

Storbanken tror att räntehöjningen dröjer. Nordea tror att en första räntehöjning från Riksbanken dröjer ända till början av 2019. Detta eftersom inflationen sjunker under målet, skriver banken i sin senaste konjunkturprognos.

Dagens PS - 3 timmar sedan

BÖRSEN: Hexagon backar på Økokrim besked

Överklagar den frikännande domen mot Hexagons vd Ola Rollén. Som Dagens PS kunde berätta tidigare i morse är alltså den norska ekobrottsmyndigheten inte nöjd med den frikännande domen för insiderbrott, som det börsnoterade mätteknikbolaget Hexagons vd Ola Rollén stått inför rätta för i Norge. Det var den 10 januari som Oslo tingsrätt frikände Rollén för insiderbrott.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Swedbank: Bopriserna kan falla 5 procent till

Banken tror inte att boprisfallet är över i storstäderna med omnejd. Swedbank räknar med i sin senaste konjunkturrapport att bopriserna kan backa ytterligare 5 procent i storstadsregionerna. Det rapporterar flera medier nu på onsdagsmorgonen.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Snöovädret orsakar flygstopp på Arlanda

Kraftiga förseningar även på utrikesflyget och i stort sett alla inrikesflyg är inställda. Det här uppger Swedavia, rapporterar DN.se, som konstaterar att det är den tunga blötsnön i kombination med starka vindar som gör att inriksflygen stoppas.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Rekryterar mångfaldschef efter sexism-attack

Uber har rekryterat Bo Young Lee som sin första mångfaldschef. Det rapporterar Recode. Bo Young Lee kommer närmast från en liknande roll på finanstjänstebolaget Marsh och tar upp sin nya tjänst i mars, enligt Uber.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Friande domen mot stjärn-vd:n överklagas

Norska Økokrim överklagar frikännandet av Ola Rollén rörande insiderbrott. Rollén och hans advokater kommer samtidigt att yrka på ett avvisande, uppger advokatfirman Hjort. Advokaterna Christian B.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Ökad maktbalans mellan säljare och köpare

Det menar Fastighetsbyråns mäklarpanel. Priserna fortsätter enligt rapporterna falla men ändå råder det nu maktbalans mellan säljare och köpare – men det gäller endast sett till hela landet. I Stockholm och Göteborg är det alltjämt köparnas marknad, konstaterar mäklarpanelen, som består av 426 mäklare runt om i Sverige, skriver TT.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.