Dagens PS > Ekonomi

Friday, 25 May, 07:17

Dagens PS - 20 jul 17 kl. 12:58

Väska från månen under klubban för miljonerDen väska som astronauten Neil Armstrong använde under för att samla in markprover på månen – och som i dag fortfarande innehåller spår av måndamm – går i dag under klubban på auktionshuset Sotheby’s i New York som värderat den till mellan 2 och 4 miljoner dollar, motsvarande 16,5 och 33 miljoner kronor, rapporterar TT. Enligt artikeln ägdes väskan senast av en kvinna i delstaten Illinois som köpt den på en auktion för bara 995 dollar. Föremålet hade då av misstag – efter en förväxling – auktionerats ut. Kvinnan ska då ha skickat väskan till Nasa för identifiering varpå den amerikanska rymdmyndigheten vägrade lämna tillbaka den.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Neil Armstrong, Sotheby, New York, TT, Illinois, Nasa, MISSA INTE, LÄS ÄVEN, Väska, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väskafrån , månenunder , klubbanför miljoner
Kristianstadsbladet - 09 feb 17 kl. 03:00

Hundra år gamla vykort ska gå under klubban

På torsdagskvällen blir det auktion på brandstationen. Vykort med hundra år på nacken ska gå under klubban..

Dagens PS - 16 dec 17 kl. 22:36

Kinneviks blivande vd ska ta över klubban i Tele2

Teleoperatören Tele2s ordförande Mike Parton har avböjt omval till styrelsen. Valberedningen föreslår samtidigt att Kinneviks blivande vd Georgi Ganev tar över rollen. Ledamoten Irina Hemmers har även hon informerat valberedningen att hon avstår omval.

Expressen - 29 aug 15 kl. 06:33

100 veteranbilar ska gå under klubban

Bilmuseet Autoseum byter ägare. Från och med nyår tar Nisse Nilsson över ruljansen och garanterar verksamhetens fortlevnad. Under hösten ska dessutom uppåt 100 exklusiva veteraner gå under klubban när delar av den nuvarande samlingen säljs ut.

Expressen - 09 apr 14 kl. 13:44

Premiärjordgubbarna ska gå under klubban

Årets första jordgubbar har skördats i Hjälmshult. Under onsdagseftermiddagen går de under klubban vid Svenska Odlarlagets grönsaksauktion i Helsingborg. – Det är lite som den första färskpotatisen.

Mobil - 28 feb 18 kl. 09:05

Nu ska månen få 4G-nät

Ett av de mer udda tillkännagivanden som gjordes i samband med årets upplaga av Mobile World Congress var att månen nu ska förses med ett 4G-nät. Det är Vodafone och Nokia som med hjälp av Elon Musks rymdbolag SpaceX ska koppla upp himlakroppen, och den första leveransen av material ska ske redan nästa år..

Nerikes Allehanda - 19 feb 16 kl. 09:19

Nu ska fontänen bli billigare

Det har varit dyrt att sköta fontänen på Järntorget. Nu ska kommunen försöka sänka kostnaderna..

Nya Wermlands Tidningen - 09 maj 14 kl. 06:00

Nu ska fontänen i Letälven rustas upp

Fontänen i Letälven, nedanför Bruksmässen, har inte varit i gång på hela våren. Den är trasig. Nu har den fiskats upp ur vattnet..

IDG - 23 mar 17 kl. 14:29

Nu ska månen kopplas upp – snart har himlakroppen ett eget 4g-nät


På månen finns en dal som fått namnet Taurus Littrow. Där kommer, om allting går enligt planerna, himlakroppens första mobila basstation för telefoner att ta plats..

Västerbottens Folkblad - 04 mar 18 kl. 21:22

Så ska lånen i hockeyallsvenskan regleras

Lånecirkusen i hockeyallsvenskan har varit en snackis under säsongen. Nu skriver SportExpressen att antalet lån ska begränsas till max en målvakt och två utespelare per lag och säsong. – Något formellt beslut är ännu inte fattat, säger ligachefen Sonny Lundwall till tidningen.

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 17 kl. 08:55

Astronauters foton går under klubban

En serie ovanliga fotografier, tagna av astronauter i rymden, ska säljas på auktion av Skinner Auctioneers and Appraisers, rapporterar CNN. Bland det som ska gå under klubban märks bland annat John Glenns bild på jorden – det första fotot taget från rym.

Barometern - 14 okt 17 kl. 08:55

Astronauters foton går under klubban

En serie ovanliga fotografier, tagna av astronauter i rymden, ska säljas på auktion av Skinner Auctioneers and Appraisers, rapporterar CNN. Bland det som ska gå under klubban märks bland annat John Glenns bild på jorden - det första fotot taget från rymden av en människa.(TT).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

Affärsvärlden vaskar fram tre guldkorn

Affärsvärlden rekommenderar köp av Volati, Gunnebo och danska Pandora i den senaste utgåvan. Volati har efter en lyckad börspremiär fallit ihop och handlas med en stor rabatt jämfört med relevanta jämförelsebolag. Affärsvärlden ser ett långsiktigt köpläge i aktien.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Dyraste fonden sämst i klassen

Fonden har skyhög avgift – men lägst avkastning, visar kartläggning. Placera.nu skriver att den dyraste fond-i-fonden, som kostar över 3 procent i avgift, också har den sämsta avkastningen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Börstips: Aktier värda en chans

Agnetha Jönsson på Dagens Industri står bakom råden. Hon har funnit en knapp handfull papper i vårdsektorn som hon anser kan vara värda ett försök att satsa på. Inledningsvis konstaterar hon att vårdaktier ”har det tufft” på grund av olika omständigheter som exempelvis hotet om ett vinsttak för privata bolag i välfärdssektorn.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Analys: Inget köpläge i kursförlorare

Det skriver Affärsvärlden på nätet och råder börsspekulanter att avvakta. Tidningen analyserar it-säkerhetsbolaget Clavister, som uppges vara en årets börsförlorare efter en klen resultatutveckling. ”Vi är inte övertygade om att det är köpläge ännu”, skriver AFV, som råder dig att vänta med att satsa på aktien.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Proffs utlovar ”stabila utdelningar”

Här är en it-aktie du bör ha bland innehaven, råder Privata Affärer. Tidningen rekommenderar dig att fylla på börsportföljen med Softronic, som beskrivs som ”ett bra placeringsalternativ”. Enligt artikeln ökade bolaget omsättningen under första kvartalet med 16,5 procent till 187 miljoner kronor, samtidigt lyfte vinsten före skatt med 49 procent till 18 miljoner kronor.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Här får Amazon stryk av Google

Google gick om Amazon vad gäller flest antal sålda smarta högtalare under det första kvartalet. Baserat på data från analysföretaget Canalys sålde Google 3,2 miljoner enheter av sin smarta högtalare, Home, under perioden. Samtidigt var Amazons försäljning för motsvarigheten Echo på 2,5 miljoner enheter.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Aktie i fritt fall på attack från blankare

Amerikanska Samsonite, världens största tillverkare av resväskor, rasade under torsdagen efter att en ny blankare gått till attack mot företaget, skriver Wall Street Journal. Texas-baserade Blue Orca Capital, som lanserades förra månaden, kom ut med en rapport på 48 sidor i vilken man inte visade någon nåd mot sin första blankarkandidat. I den anklagades Samsonite för att spela på att vara en premiumtillverkare när man i själva verket är ett varumärke i mellanprissegmentet.

Dagens PS - Igår: 09:08

Storbanken varnar: Då går USA in i recession

Om oljepriset stiger till 100 dollar per fat riskeras USA:s ekonomi att kastas in i en recession. Det varnar den schweiziska investmentbanken UBS för, enligt CNBC. Brentoljan har stigit nära 48 procent det senaste året och under den senaste tiden handlats över 80 dollar per fat.

Dagens PS - 19 timmar sedan

PC-jätten släpper katastrofrapport

Den kinesiska PC-jätten Lenovo redovisar den största årliga förlusten sedan 2009. Förlusten för räkenskapsåret som avslutades den 31 mars 2018 var på 189 miljoner dollar. Det var både sämre än fjolårets vinst på 535 miljoner dollar, men också en förlust som väntades bli 161,3 miljoner dollar, enligt en prognossammanställning från Thomson Reuters.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Anrik svensk kedja stänger allt – vd byts ut

Den klassiska, svenska butikskedjan Hobbex stänger ned samtliga 14 butiker i Sverige efter ny resultatbesvikelse. Dessutom byter bolaget ut vd:n, rapporterar branschsajten Market. Vårt konsumtionsmönster förändras i rasande takt just nu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.