YLE > Finland

Monday, 10 December, 03:21

YLE - 20 jul 17 kl. 11:14

Sommarens väder har irriterat många människor - men inte jordgubbarnaDen hittills kalla sommaren har pinat många finländare. Men de som älskar jordgubbar får kanske nu lite plåster på såren. Det kalla vädret har nämligen inte påverkat jordgubbsskörden negativt i år - snarare positivt. – Det svala vädret har gjort att blomningen har varat under en lång period. Det har resulterat i att vi får en liten mängd jordgubbar under en längre tid, säger jordgubbsodlaren Kalle Åberg i Veikkola i norra Kyrkslätt.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kalle Åberg, Veikkola, Kyrkslätt, Frukt, Hannu Salo, Men, Salo, Åberg, Hedvig Sandell, Östeuropa, Ukraina, Vitryssland, Kracmarova, Marketa Kracmarova, Tjeckien, Åbergs, Finland, På Åbergs

Dela artikeln

93 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sommarens, väderhar , irriteratmånga människor men inte , jordgubbarna
Nerikes Allehanda - 26 maj 15 kl. 16:13

Nu avgörs sommarens väder

Urban, Vilhelmina och Beda, skola sommaren leda. Ja, de tre första dagarna i denna vecka bestämmer faktiskt hela sommarens väder. I alla fall om man ska tro bondepraktikan..

DN - 11 aug 18 kl. 05:50

Sommarens extremväder i bilder

Bränder, värmebölja, översvämningar och jordskalv. Sommarens väder har drabbat människor över hela världen. .

BT - 05 aug 14 kl. 18:42

SMHI: Mer extremt väder att vänta

Skogsbränder, tågstopp, översvämningar och elavbrott – det är följderna av sommarens åskoväder. Med ett varmare klimat är fler kraftfulla åskoväder att vänta, enligt SMHI. Samtidigt är vårt allt mer elektroniska samhälle sårbart för blixtnedslag.

Dalarnas tidningar - 27 jul 15 kl. 16:11

Fullbokat på Rättviks camping trots regnväder

Sommarens regnväder har gjort så att marken är mättad med vatten på många ställen. Och med söndagens regnväder blev det lite för mycket på flera ställen på Rättviks camping vid Enåbadet..

DN - 29 jul 18 kl. 21:00

Ny bok om svälten visar vad kommande extremväder kan leda till

Först kom värmen och torkan. Sedan bränderna och nödslakten. För 150 år sedan ledde sommarens extremväder till den största hungersnöden och massutvandring i modern svensk historia.

Sydsvenskan - 02 aug 18 kl. 17:06

Varmt och torrt juliväder genererade många rubriker

Sommarens superväder går till historien..

SvD - 17 aug 14 kl. 09:29

En ”karljohansvamp-boom” - tack vare sommarens väder

En riktigt varm och torr sommar, följt av regnskurar - då frodas karljohan. – Det är en karljohansvamp-boom! säger mykologen Bo Nylén..

NSD - 08 aug 15 kl. 15:38

Sommarens väder – ett uppsving för handeln

Möbler, golv och tapeter har sålts över förväntan i sommar..

ÖstersundsPosten - 21 aug 17 kl. 13:58

Efter sommarens väder – slitlagret på Skalstugevägen regnade bort

Skalstugevägen mellan Duved och Sandvika har haft en tuff sommar. Regnvädret har gjort att det slitlager som lagts på vägen släppt, skriver P4 Jämtland..

Länstidningen i Jämtland - 21 aug 17 kl. 13:58

Efter sommarens väder – slitlagret på Skalstugevägen regnade bort

Skalstugevägen mellan Duved och Sandvika har haft en tuff sommar. Regnvädret har gjort att det slitlager som lagts på vägen släppt, skriver P4 Jämtland..

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Mycket byggrätt i nytt industriområde i Skogby

Drygt 180 000 kvadratmeter byggrätt planeras i det nya industriområdet i Skogby i Raseborg. Det 66 hektar stora området är obebyggt..

YLE - 12 timmar sedan

I centrumbiblioteket Ode finns 85 000 böcker – men endast två hyllor skönlitteratur är på svenska

Det nyöppnade centrumbiblioteket Ode i Helsingfors har hyllats för att vara så vackert och att det har många funktioner. Många besökare har ändå önskat att det skulle finnas mera svenskspråkiga böcker i Ode..

YLE - 16 timmar sedan

Julmarknad i hällregn i Pargas

Det ihållande regnet i lördags avskräckte varken besökare eller försäljare från julmarknaden i Pargas..

YLE - 16 timmar sedan

En person död i gängslagsmål på Kervo tågstation - en man och en kvinna greps

Polisinrättningen i Östra Nyland uppger att en person har dött till följd av ett gängslagsmål på järnvägsstationen i Kervo. Polisen har gripit två personer som misstänks för dråp..

YLE - 15 timmar sedan

Larm om storolycka vid Kittilä flygplats - passagerarplanet kunde landa normalt

Det gav larm om storolycka för Kittilä flygplats vid middagstid i dag efter att ett passagerarplan meddelat om ett tekniskt fel. Planet i fråga kunde dock landa normalt..

YLE - 16 timmar sedan

En person död i gängslagsmål på Kervo tågstation

Polisinrättningen i Östra Nyland uppger att en person har dött till följd av ett gängslagsmål på järnvägsstationen i Kervo..

YLE - 16 timmar sedan

Ekström och Lindqvist fortsätter i Ekenäs IF i fotbollens division 1

Ekenäs IF herrlag som förbereder sig för sin femte säsong i fotbollens division 1 har under veckoslutet skrivit kontrakt med två egna adepter..

YLE - 16 timmar sedan

En person död i gruppslagsmål på Kervo tågstation

Polisinrättningen i Östra Nyland uppger att en person har dött till följd av ett gruppslagsmål på järnvägsstationen i Kervo..

YLE - 18 timmar sedan

Allt under 80 kilometer i timmen är för långsamt för den tunga trafiken - Hangö vill att trafiken ska löpa på riksväg 25

Den tunga trafiken på riksväg 25 fortsätter att öka. För att trafiken ska löpa vill Hangö att hastighetsbegränsningarna på riksväg 25 inte skulle vara lägre än 80 kilometer i timmen..

YLE - 19 timmar sedan

Det bryts mer metall än någonsin i Finland - men de inhemska bolagen lyser fortfarande med sin frånvaro

Lejonparten av alla gruvor i Finland är fortfarande i utländsk ägo och på lång sikt är det också de utländska bolagen som kammar hem vinsten. Är Finland Europas Kongo?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.