Supermiljöbloggen > Nyheter

Thursday, 20 September, 23:58

Supermiljöbloggen - 19 jul 17 kl. 13:34

”EU behöver en ny handelspolitik som fokuserar på klimat, miljö och människor”"Det kontroversiella TTIP-avtalet mellan EU och USA kan vara på väg att återupptas. Men att återuppta förhandlingarna vore ett fatalt snedsteg. Den berättigade kritiken mot CETA-avtalet med Kanada visar med all önskvärd tydlighet att EU:s handelspolitik behöver byta kurs", skriver Max Andersson (MP), EU-parlamentariker idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.  Tidigare i år godkände EU-parlamentet det kontroversiella CETA-avtalet med Kanada.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
TTIP, EU, USA, CETA, Kanada, Max Andersson, Supermiljöbloggen, Donald Trump, Atlanten, Trump, Paris, REACH, Sverige, Andersson

Dela artikeln

152 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU behöver en ny handelspolitiksom , fokuserar, klimat miljö och människor
Barometern - 04 apr 14 kl. 06:56

Europa för miljön och människor

Miljöpartiet har visat att det spelar roll vilka som representerar Sverige i EU-parlamentet. Våra båda företrädare har ändrat fiskeripolitiken och satt hård press på kemikalielobbyn. Våra företrädare har tydligt visat att det går att göra skillnad.

SmålandsPosten - 20 maj 14 kl. 06:51

Miljön och människorna känner inga gränser

För att säkra skyddet av miljö och biologisk mångfald – och för att minimera mängden gifter som människor utsätts för i sin vardag – vill Miljöpartiet att EU ska ha en offensiv miljö- och naturvårdspolitik, skriver Cheryl Jones Fur (MP) språkrör för MP Kronoberg och kandidat till EU-parlamentet. Ett välkommet vårtecken är flyttfåglarnas återkomst varje år. Efter den långa mörka årstiden är det upplyftande att återigen få höra tranornas rop och lövsångarens avslappnande sång.

Supermiljöbloggen - 17 jan 17 kl. 12:04

Ett rikt växt- och djurliv – vad är rikedom?

Det sextonde och sista svenska miljökvalitetsmålet i vår artikelserie är Ett rikt växt- och djurliv. Det vävs in i många av de andra målen och knyter ihop säcken för den biologiska mångfalden. Den biologiska mångfalden ska bevaras och nyttjas på ett hållbart sätt, för nuvarande och framtida generationer.

Kristianstadsbladet - 08 apr 14 kl. 07:30

S fokuserar på jobb, skola och miljöfrågor

Ingen lämnas utanför i Socialdemokraternas kommunalpolitiska handlingsprogram för mandatperioden 2015–2018, ”Vårt Kristianstad”.
– Vi hoppas i det här programmet signalera ett tydligt vägval, satsningen på välfärdsfrågorna, säger Emma Bruce, fullmäktigeledamot.Handlingsprogrammet, som presenterades vid en pressträff på måndagen, är mycket omfattande.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

Supermiljöbloggen - 05 mar 14 kl. 10:00

Susan Bergman & Sten Haugli, Combitech: Miljö – en särskild punkt på krisberedskapsagendan

Miljö och krisberedskap – hänger de ihop? Har klimatförändringar, naturkatastrofer och politiska problem med varandra att göra? Kan miljökonsekvenser lindras genom ett förebyggande krisberedskapsarbete?

Supermiljöbloggen - 02 feb 15 kl. 08:44

Matilda Ernkrans (S): ”Så får vi människor med oss i omställningen”

I morgon har den högerinriktade tankesmedjan Fores ett seminarium om en ny bok om moderat miljöpolitik. I inbjudan påstås att det är liberaliseringar och marknadsekonomi som kan lösa våra miljöproblem. Ronald Reagan och Margaret Thatcher lyfts fram som "miljöhjältar".

Barometern - 08 jan 14 kl. 10:10

Resa för miljö och klimat i hela Sverige

Lokalt engagemang bygger gemensam kraft. Det gäller i kommunen, regionalt och nationellt. Det gäller också i Europa, som är vår självklara plattform för en tuffare miljö- och klimatpolitik.

Supermiljöbloggen - 24 apr 15 kl. 12:27

Therese Jacobson, Greenpeace: ”Wallström måste ifrågasätta olje- och gasutvinningen i Arktis”

I dag är utrikesminister Margot Wallström (S) på Arktiska rådets ministermöte i Kanada. Det blir första gången som den nuvarande regeringen uttalar sin Arktisposition och ambitionerna för det svenska Arktisarbetet de närmaste åren. Greenpeace med många andra kritiserade starkt tidigare regeringens arbete för att vara för passivt för att möta de stora klimat- och miljöhot som finns i Arktis.

BT - 07 maj 14 kl. 09:16

Ett grönt och humant EU

Vässad klimatstrategi. EU har EU sänkt sina ambitioner inom miljöområdet. Det anser skribenterna som därför tycker att Europaparlamentet behöver ta ut en ny riktning när det gäller de framtida miljöambitionerna.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 8 timmar sedan

Supermiljöbloggen goes swish

"Var sitter ni?" är en fråga vi ofta får. "I soffan?

Supermiljöbloggen - Igår: 19:12

Svenskt Näringsliv motarbetar EU:s klimatarbete

Den mäktiga lobbygruppen BusinessEurope, där Svenskt Näringsliv ingår, försöker stoppa alla förslag på höjda klimatambitioner inom EU. Det visar ett läckt dokument. BusinessEurope lägger årligen ungefär 40 miljoner kronor på att försöka påverka våra beslutsfattare.

Supermiljöbloggen - 17 sep 18 kl. 12:55

Seger: Nej till kalkbrytning i Ojnareskogen

Miljörörelsen jublar när Mark- och miljö-domstolen sätter stopp för den långdragna kampen om Ojnareskogen på Gotland. Mark- och miljööverdomstolen meddelade i förra veckan att man upphäver Nordkalks och SMA Minerals tillstånd till kalkbrytning på norra Gotland. Beskedet mottogs med glädje av miljörörelsen, som kämpat i flera år för att hindra bolagen från att exploatera marken.

Supermiljöbloggen - 17 sep 18 kl. 12:48

Ny studie: samband mellan högernationalism och klimatförnekelse

Ett nytt internationellt forskningsnätverk har inlett ett projekt vars resultat visar på starka kopplingar mellan klimatförnekelse och högernationalism.  Bakom projektet, med titeln Varför tas inte klimatvetenskapen på allvar? Studier av klimatförnekelse, ligger forskningsnätverket Centre for Studies of Climate Change Denialism (CEFORCED) som har sitt centrum på Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Supermiljöbloggen - 09 sep 18 kl. 14:00

Idag passerade vi 1,5-gradersgränsen

Idag klockan 9.00 passerade vi tiden för att kunna hålla oss under 1,5-gradersgränsen, enligt forskningsinstitutet MCC. Vi kan fortsätta släppa ut växthusgaser i mellan åtta och 23 år till innan vi också passerar gränsen för två grader.

Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 17:59

”Vi måste tänka om kring skog och mark”

”Risken för skogsbrand kan minska genom att anpassa rätt trädslag till lämplig mark, öka inslaget av lövskog och genom att restriktioner för maskinkörning i skogen vid stark torka”, skriver Stina Bergström, miljöpolitisk talesperson för Miljöpartiet. Sommarens torka och bränder har påmint oss om de pågående klimatförändringarna och om vårt beroende av skog och jordbruksmark. Torka, bränder och extremväder blir vanligare till följd av klimatförändringar.

Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 10:31

Partigranskningen: Vad vill partierna göra för miljön?

Funderar du fortfarande över vilket parti du ska rösta på? Här sammanfattar vi våra våra längre partigranskningar, som grundligt går igenom hur partiernas miljöpolitik ser ut. Let's go supermiljöval 2018!.

Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 10:06

Tovatt (MP): Vi har världens mest ambitiösa klimatpolitik

"Denna regering väljer att lägga pengarna på det som faktiskt är bra för miljön, mer cykling och riktiga miljöbilar". Miljöpartiets riksdagsledamot Lorentz Tovatt svarar på Christofer Fjellners kritik mot MP:s klimatpolitik.  Fjellner har gjort sig ett namn inom miljöpolitiken genom det att han alltid försöker slinka undan sitt ansvar.

Supermiljöbloggen - 05 sep 18 kl. 13:40

Ny mätning: Klimatet är väljarnas viktigaste valfråga

Med fyra dagar kvar till valet seglar klimatet upp i topp som väljarnas absolut viktigaste fråga.  I en ny mätning av Expressen/Demoskop hamnar klimatfrågan på första plats när väljarna ska peka ut valspurtens viktigaste fråga. Klimatet passerar därmed invandring som väljarnas förstaval.

Supermiljöbloggen - 03 sep 18 kl. 14:47

Fjellner (M): Framgång i klimatpolitiken handlar om utsläppsminskningar

Politik ska bedömas utifrån resultaten – inte utifrån intentionerna. Miljöpartiets klimatpolitik är i praktiken ineffektiv, skriver EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M). Sju av åtta klimatförslag i regeringens budget får kritik av Konjunkturinstitutet för att de är ineffektiva.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.