Supermiljöbloggen > Nyheter

Saturday, 21 July, 17:31

Supermiljöbloggen - 19 jul 17 kl. 13:34

”EU behöver en ny handelspolitik som fokuserar på klimat, miljö och människor”"Det kontroversiella TTIP-avtalet mellan EU och USA kan vara på väg att återupptas. Men att återuppta förhandlingarna vore ett fatalt snedsteg. Den berättigade kritiken mot CETA-avtalet med Kanada visar med all önskvärd tydlighet att EU:s handelspolitik behöver byta kurs", skriver Max Andersson (MP), EU-parlamentariker idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.  Tidigare i år godkände EU-parlamentet det kontroversiella CETA-avtalet med Kanada.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
TTIP, EU, USA, CETA, Kanada, Max Andersson, Supermiljöbloggen, Donald Trump, Atlanten, Trump, Paris, REACH, Sverige, Andersson

Dela artikeln

152 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU behöver en ny handelspolitiksom , fokuserar, klimat miljö och människor
Barometern - 04 apr 14 kl. 06:56

Europa för miljön och människor

Miljöpartiet har visat att det spelar roll vilka som representerar Sverige i EU-parlamentet. Våra båda företrädare har ändrat fiskeripolitiken och satt hård press på kemikalielobbyn. Våra företrädare har tydligt visat att det går att göra skillnad.

SmålandsPosten - 20 maj 14 kl. 06:51

Miljön och människorna känner inga gränser

För att säkra skyddet av miljö och biologisk mångfald – och för att minimera mängden gifter som människor utsätts för i sin vardag – vill Miljöpartiet att EU ska ha en offensiv miljö- och naturvårdspolitik, skriver Cheryl Jones Fur (MP) språkrör för MP Kronoberg och kandidat till EU-parlamentet. Ett välkommet vårtecken är flyttfåglarnas återkomst varje år. Efter den långa mörka årstiden är det upplyftande att återigen få höra tranornas rop och lövsångarens avslappnande sång.

Supermiljöbloggen - 17 jan 17 kl. 12:04

Ett rikt växt- och djurliv – vad är rikedom?

Det sextonde och sista svenska miljökvalitetsmålet i vår artikelserie är Ett rikt växt- och djurliv. Det vävs in i många av de andra målen och knyter ihop säcken för den biologiska mångfalden. Den biologiska mångfalden ska bevaras och nyttjas på ett hållbart sätt, för nuvarande och framtida generationer.

Kristianstadsbladet - 08 apr 14 kl. 07:30

S fokuserar på jobb, skola och miljöfrågor

Ingen lämnas utanför i Socialdemokraternas kommunalpolitiska handlingsprogram för mandatperioden 2015–2018, ”Vårt Kristianstad”.
– Vi hoppas i det här programmet signalera ett tydligt vägval, satsningen på välfärdsfrågorna, säger Emma Bruce, fullmäktigeledamot.Handlingsprogrammet, som presenterades vid en pressträff på måndagen, är mycket omfattande.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

Supermiljöbloggen - 05 mar 14 kl. 10:00

Susan Bergman & Sten Haugli, Combitech: Miljö – en särskild punkt på krisberedskapsagendan

Miljö och krisberedskap – hänger de ihop? Har klimatförändringar, naturkatastrofer och politiska problem med varandra att göra? Kan miljökonsekvenser lindras genom ett förebyggande krisberedskapsarbete?

Supermiljöbloggen - 02 feb 15 kl. 08:44

Matilda Ernkrans (S): ”Så får vi människor med oss i omställningen”

I morgon har den högerinriktade tankesmedjan Fores ett seminarium om en ny bok om moderat miljöpolitik. I inbjudan påstås att det är liberaliseringar och marknadsekonomi som kan lösa våra miljöproblem. Ronald Reagan och Margaret Thatcher lyfts fram som "miljöhjältar".

Barometern - 08 jan 14 kl. 10:10

Resa för miljö och klimat i hela Sverige

Lokalt engagemang bygger gemensam kraft. Det gäller i kommunen, regionalt och nationellt. Det gäller också i Europa, som är vår självklara plattform för en tuffare miljö- och klimatpolitik.

Supermiljöbloggen - 24 apr 15 kl. 12:27

Therese Jacobson, Greenpeace: ”Wallström måste ifrågasätta olje- och gasutvinningen i Arktis”

I dag är utrikesminister Margot Wallström (S) på Arktiska rådets ministermöte i Kanada. Det blir första gången som den nuvarande regeringen uttalar sin Arktisposition och ambitionerna för det svenska Arktisarbetet de närmaste åren. Greenpeace med många andra kritiserade starkt tidigare regeringens arbete för att vara för passivt för att möta de stora klimat- och miljöhot som finns i Arktis.

BT - 07 maj 14 kl. 09:16

Ett grönt och humant EU

Vässad klimatstrategi. EU har EU sänkt sina ambitioner inom miljöområdet. Det anser skribenterna som därför tycker att Europaparlamentet behöver ta ut en ny riktning när det gäller de framtida miljöambitionerna.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - I förrgår: 14:55

Irland blir först i världen med enbart fossilfria fonder

Miljörörelsen jublar när den gröna ön gör skäl för sitt namn.  Förra veckan klubbade landets parlament ett lagförslag om att sluta investera i kol- olje- och gasindustrin. Den nationella investeringsfonden tvingas nu sälja av allt fossilinnehav så snart som möjligt.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 09:50

Extremvärmen: lägsta skörden på över tjugofem år

Lantmännens prognos för 2018 visar på den lägsta svenska skörden sedan 1992. Lantmännen förbereder sig för en bristsituation på spannmål i Sverige.  Odlingsåret 2018 har varit extra krävande på olika sätt.

Supermiljöbloggen - 06 jul 18 kl. 14:01

”Måste vara den enskilt dummaste saken vi gör inom klimatpolitiken”

Andelen palmolja i biodiesel som används inom EU har ökat de senaste åren för att möta kraven på förnyelsebar energi. Men är det smart att bränna regnskog för att byta ut bensinen mot förnybart? Inte alls, enligt Transport and Environment.

Supermiljöbloggen - 29 jun 18 kl. 12:22

”Effektiv markanvändning – ett måste för att nå tvågradersmålet”

"Vi kan minska våra utsläpp markant om vi bara optimerar våra beteenden och anpassar oss till den teknik vi besitter idag", skriver Johan Brändström från Klimatfokus.  I media skrivs det mycket om hur olika tekniska lösningar ska hjälpa oss minska våra växthusgasutsläpp och nå tvågradersmålet. Något inte alla känner till är att utsläppsökningen från ökad konsumtionstakt är högre än utsläppsminskningen som sker på grund av tekniska framsteg.

Supermiljöbloggen - 26 jun 18 kl. 20:49

Hållbarhet – Någonstans mellan biobränsle och sommargrönska

Hur brukar vi den svenska skogen på bästa sätt, och vad är egentligen hållbart? Dagens konflikt mellan bruksvärdet och det estetiska naturvärdet av den svenska skogen är djupt rotad i samhället, men också i själva hållbarhetsbegreppets natur. För att bättre förstå debatterna om biobränsle och europas sista urskogar, kan vi gå tillbaka till hållbarhetsbegreppets ursprung under 1800-talet.

Supermiljöbloggen - 26 jun 18 kl. 11:44

Statligt stöd till klimatångestterapi

Kurser i klimatångestterapi och koldioxidbantning har fått hundratusentals kronor av det statliga initiativet Klimatklivet, rapporterar Aktuell Hållbarhet. Flera kommuner i Sverige ska ha fått pengar för att införa kursen. Studiefrämjandet i Luleå anordnade under förra året genom pilotprojektet Be change kursen "klimatbanta med klimatångestterapi" där 21 deltagare fick hjälp att minska sitt koldioxidavtryck.

Supermiljöbloggen - 24 jun 18 kl. 18:57

Delhis luftförorening bortom mätbara nivåer

Delhi ligger på plats 14 av 20 på listan över världens mest förorenade städer. I mitten av juni under en för tidig sandstormssäsong uppmättes historiskt höga nivåer i staden. I mitten av juni slogs den indiska staden Dehli av sin säsongsriktiga sandstorm - flera månader för tidigt.

Supermiljöbloggen - 21 jun 18 kl. 10:59

VM-fans från Japan och Senegal städade upp arenan efter sig

Japans och Senegals fans blev lyriska när de vann sina matcher i fotbolls-VM. I yran kastades en hel del skräp runt, men innan de gick städade de upp efter sig. Senegals lag var det första afrikanska laget att vinna sin match.

Supermiljöbloggen - 19 jun 18 kl. 23:46

Ny studie : cirkulär ekonomi kan halvera industrins utsläpp i EU

Konsultbyrån Material economics har i en rapport räknat på hur mycket vi i EU skulle kunna minska industrins koldioxidutsläpp genom att återanvända, dela och återanvända material. Deras resultat är slående; mer än hälften av utsläppen kan reduceras bort genom cirkulära flöden! I rapporten tittar konsultbyrån på de största utsläpparna i materialtillverkning, nämligen produktionen av stål, plast, aluminium och cement.

Supermiljöbloggen - 19 jun 18 kl. 08:12

De bär ansvaret för en hållbar konsumtion

Svenskarna tycker att det är konsumenten själv som bär det största ansvaret för en hållbar konsumtion, enligt en undersökning gjord av företaget SodaStream. Av företag, politiker och konsumenter så är det enligt svenskarna först och främst vi själva som bär ansvaret för att ställa om konsumtionen i linje med en hållbar utveckling. Cirka en av tre tycker också att politikerna och företagen har ett stort ansvar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.