YLE > Finland

Monday, 20 January, 19:36

YLE - 19 jul 17 kl. 08:02

Stort intresse för att återvinna plast – få gör det i praktikenIntresset för att återvinna plastförpackningar ökar i huvudstadsregionen. Finland ligger ändå långt efter Sverige då det kommer till att återvinna plast. Nu efterfrågas sopkärl för plastavfall i allt högre grad. Både utvecklingschef Peter Rasmussen på producentorganisationen Finlands Returplast Ab och miljöexpert Minna Partti på Helsingforsregionens miljötjänster HRM säger att intresset för att återvinna plastförpackningar ökar i huvudstadsregionen. Som bäst pågår ett försök där HRM samlar in plastförpackningar i ungefär 3500 olika fastigheter i huvudstadsregionen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sverige, Peter Rasmussen, Finlands Returplast Ab, Minna Partti, Helsingforsregionens, HRM, Fortums, Riihimäki, Rasmussen, Partti, Enligt Minna Partti, Finland, Många, Hannele Haapaniemi, Haapaniemi, Lehtonen, Linnanmäki, Nieminen

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, intresseför att , återvinna, plast, , gördet , i praktiken
YLE - 15 apr 18 kl. 07:02

Varför återvinna plast när den kan brännas? I Finland är plaståtervinningen bara i startgroparna

I Helsingforsregionen tog insamlingskärlen för plast slut i höstas, så många hushåll var det som ville börja återvinna plast. Men de flesta i Finland har lång väg till plastinsamlingskärlen..

YLE - 15 jan 15 kl. 05:46

Stort intresse för tornhus i Böle

Byggandet av Mellersta Böle i Helsingfors inleds under våren. Detaljplanen för området godkändes på onsdag i Helsingforsfullmäktige. Samtidigt görs ett program för en arkitekttävling för tornhusen söder om Böle tågstation och intresset uppges vara stort.

Trelleborgs Allehanda - 29 mar 11 kl. 17:15

Stort intresse för tur längs vägbygge

Nyfikenheten när det gäller vägbygget längs E 6 tycks vara stor.
För Andreas Simonsson, informatör på Trafikverket, var det ett oväntat stort intresse. ?

YLE - 17 mar 17 kl. 09:35

Skärgårdsstiftelsen: ”Överraskande stort intresse för Björkholm”

Det har varit ett överraskande stort intresse att ta över Björkholm efter paret Kronehag. Det säger Bengt Backman som är ordförande för Åbolands skärgårdsstiftelse som söker ny företagare till ön. - Några har ringt och vi har diskuterat med dem alla men ännu har vi inte fört några närmare förhandlingar, säger Backman.

Dagensanalys.se - 11 sep 19 kl. 16:28

Stort intresse för Apples och Disneys kommande streamingtjänster

Konkurrensen på streamingmarknaden tilltar. Och nu står de båda giganterna Apple och Disney redo att släppa nya tjänster i Sverige. Apple planerar en lansering redan den 1 november i år.

Skånskan - 10 feb 16 kl. 14:00

Stort intresse för att bo på Åkerbruket

SVEDALA Mer än 400 personer har visat intresse för BoKlok lägenheterna som ska byggas på Åkerbruket i Svedala.
– Det är över förväntan och jätteskojigt för oss, konstaterar Martin Dahlberg som är projektledare på BoKlok Housing AB.Inflyttningen i de 32 lägenheterna i den första etappen är planerad till våren 2017.

Kristianstadsbladet - 14 okt 13 kl. 08:30

Stort intresse för tingsrättens arbete

Foto: Peter Åklundh
Vad händer om man ljuger när man vittnar? Blir man hårdare dömd ifall man är med i ett motorcykelgäng? Om gärningsmännen skyller på varandra, blir båda frikända då?

Cornucopia - 17 mar 17 kl. 11:44

Oscar Properties: "Stort intresse" - tappade nästan 10%

Tydligen var det ett sk stort intresse för aktierna i bostadsbubbleföretaget Oscar Properties (OMX:OP) när storägaren dumpade aktier för ca 300 MSEK. Aktierna ska ha övertecknats, men ändå skedde affären till ca 10% rabatt mot aktiekursen dagen innan.
Dagschart Oscar Properties.

BT - 26 okt 16 kl. 22:34

Stjärnans agent träffade tysk klubb: "Stort intresse"

Bäst på planen igen – och redan efter tre månader i Elfsborg bekräftar Issam Jebalis agent utländskt intresse för succéspelaren. – Det vore konstigt om en av allsvenskans bästa spelare inte skapade stort intresse kring sig, säger Kian Karam till BT..

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 11 kl. 13:50

Stort intresse för resten av Onoff

Intresset är stort även för de resterande 37 Onoff-butikerna. Det säger konkursförvaltaren Lars Eric Gustafsson sedan 30 butiker sålts till Expert. ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Så här ser det ut på nya Hagahemmet i Gammelboda i Ekenäs

Ljusa lokaler med många fönster. Smala korridorer med prydliga enrummare på rad, bastu och rymlig terrass. Det sammanfattar det första intrycket av servicehemmet i Gammelboda dit flyttlasset från Hagahemmet går..

YLE - 15 minuter sedan

Borgå energis kunder har fått falska elräkningar: "Sådana här räkningar ska man absolut inte betala"

Se upp för falska elräkningar från främmande elbolag. Inom ett par veckor har flera av Borgå energis kunder fått räkningar från Fi-Nergy Voima Oy som de inte ens har avtal med..

YLE - 45 minuter sedan

President Niinistö donerar stor del av överskottet av sin kampanjfinansiering till mindre bemedlade studerande

Överskottet efter president Sauli Niinistös kampanjfinansiering har delats ut med hjälp av kyrkan. Kyrkans diakonifond fick 200 000 av de ungefär 300 000 euro som blev över efter Niinstös presidentvalskampanj år 2018 för att stödja ungdomars studier och sysselsättning..

YLE - 2 timmar sedan

Två 13-åringar filmade när de rånade och misshandlade en 12-åring i Karis på lördagen

Två 13-åriga killar från Karis misstänks ha misshandlat och rånat en 12-årig pojke från orten i Karis nya järnvägstunnel på lördagen. Pojkarna filmade misshandeln och videon spred sig på sociala medier..

YLE - 2 timmar sedan

Etelä-Uusimaa: Två 13-åringar filmade när de rånade och misshandlade en 12-åring i Karis på lördagen

Två 13-åriga killar från Karis misstänks ha misshandlat en 12-årig pojke från orten i Karis nya järnvägstunnel på lördagen, skriver tidningen Etelä-Uusimaa på sin webbplats. Pojkarna filmade misshandeln och videon spred sig på sociala medier..

YLE - 3 timmar sedan

Hasselhängen pryder redan träden och alen blommar – den milda vintern kan göra pollensäsongen lång: "Väldigt ovanligt att det redan finns pollen i luften"

Dåliga nyheter för alla pollenallergiker: hasseln och alen blommar redan och om vädret fortsätter att vara så här milt kan pollensäsongen bli lång och jobbig, säger Anne Vuorenmaa som är sakkunnig på Allergi-, hud- och astmaförbundet..

YLE - 3 timmar sedan

Akut brist på svenska dagisplatser i Helsingfors - då fick Edvin börja dagis på finska: “Nog är man ju besviken”

Det råder en allvarlig personalbrist på de svenskspråkiga daghemmen i Helsingfors. Staden var vid årsskiftet tvungen att erbjuda platser på finska daghem till hälften av de barn som sökte dagisplats på svenska. Staden klarar inte längre av att uppfylla de språkliga rättigheterna..

YLE - 5 timmar sedan

Snappertunaskytten Niklas Hyvärinen vill delta i VM-tävlingarna i juni - hoppas rörligt mål skulle bli OS-gren

Sedan tonåren har Snappertunabon Niklas Hyvärinen, 32 år, tävlingsskjutit. Hans huvudmål säsongen 2020 är att delta i VM-tävlingarna i Frankrike i juni. På längre sikt skulle han gärna delta i de olympiska spelen, men först måste rörligt mål bli en gren i OS..

YLE - 5 timmar sedan

Klimatförändringen som businessmöjlighet: Så här ska de finländska företagen förbereda sig på klimatriskerna

Den globala uppvärmningen innebär många risker för företagen i Finland. Inte minst på grund av förändringar som drabbar andra länder och världsdelar. Ökad protektionism på världsmarknaden kan minska Finlands möjligheter att sälja ren teknik..

YLE - 6 timmar sedan

Polisen avslöjade omfattande snussmuggling - de misstänkta undvek skatter på närmare en halv miljon euro

Tolv personer misstänks ha smugglat hundratals kilo snus från Torneå i Sverige till Finland åren 2018 och 2019. Snuset har sålts på flera orter – bland annat Helsingfors..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.