DI > Ekonomi

Thursday, 24 May, 23:23

DI - 18 jul 17 kl. 22:31

USA-börser: it-sektorn dagens vinnareUSA-börserna stängde i olika riktningar på tisdagen. USAs president Donald Trump sade under dagen att han var missnöjd med Republikanernas fruktlösa försökt att ersätta Obamacare och att hans nya plan nu är att låta Obamacare misslyckas..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, USAs, Donald Trump, Republikanernas, Obamacare

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, it-sektorn, dagens, vinnare
DI - 24 jul 13 kl. 18:27

USA-börser: Teknikjättarna tidiga vinnare

Handeln på de amerikanska börserna var oregelbunden på onsdagen. Tekniksektorn stack dock ut som dagens vinnare efter en stark Apple-rapport..

Dagens PS - 18 mar 14 kl. 14:05

Muntert på USA-börser


USA:s industriproduktion steg med 0,6 procent i februari jämfört med januari, betydligt mer än väntat..

DI - 18 apr 18 kl. 22:08

USA-börser: Energibolagen dagens vinnare

USA-börserna visade en blandad utveckling på onsdagen med en dragning uppåt. Intresse riktades mot Fed Beige Book som publicerades på onsdagskvällen och William Dudley som talade om USA:s ekonomiska utsikter en timme efter att Beige Book publicerades.  Sektorvis befann sig energibolagen i toppen och var upp 1,6 procent..

DI - 21 jan 15 kl. 22:18

USA-börser: ECB-uppgifter stärkte

USA-börserna steg på onsdagen, med stöd av uppgifterna att ECB ska föreslå kvantitativa lättnader på kommande centralbanksmöte. Netflix var en av dagens stora vinnare efter att ha öppnat räkenskapsboken, medan IBM hade det tyngre..

DI - 26 jan 15 kl. 18:07

USA-börser: IBM dagens vinnare

USA-börserna inledde måndagen på minus men hade efter några timmar vänt upp till nivåer runt nollstrecket. Investerarna funderade bland annat över vad utfallet i helgens grekiska val kan innebära för finansmarknaderna..

DI - 25 feb 14 kl. 22:16

USA-börser: Berg- och dalbanehandel

Wall Street åkte berg-och-dalbana längs med nollstrecket på tisdagen och stängde slutligen i neutral zon.Tesla var vinnare på dagens börs efter att Morgan Stanley kraftigt höjt sin riktkurs för elbilstillverkaren..

DI - 05 apr 17 kl. 17:20

USA-börser: Flygbolag går starkt

Börserna i New York steg på onsdag sedan antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökat med 263.000 personer i mars - långt över förväntade 185.000 personer.

Kristianstadsbladet - 04 dec 13 kl. 22:08

USA-börser runt noll


Usa-börserna stängde runt noll efter en handelsdag med övervägande positiv ekonomisk statistik. Det blev fler jobb än väntat inom den privata sektorn under november, landets handelsbalans förbättrades, främst genom stark export, och försäljningen av nya hem steg mer än väntat. Enligt en rapport från centralbanken Fed på onsdagskvällen svensk tid fortsätter ekonomin att hämta sig i en "modest to moderate" takt med få moln på himlen, annat än möjligtvis företagens svårighet att hitta kvalificerad arbetskraft.

TA - 04 dec 13 kl. 22:08

USA-börser runt noll


Usa-börserna stängde runt noll efter en handelsdag med övervägande positiv ekonomisk statistik. Det blev fler jobb än väntat inom den privata sektorn under november, landets handelsbalans förbättrades, främst genom stark export, och försäljningen av nya hem steg mer än väntat. Enligt en rapport från centralbanken Fed på onsdagskvällen svensk tid fortsätter ekonomin att hämta sig i en "modest to moderate" takt med få moln på himlen, annat än möjligtvis företagens svårighet att hitta kvalificerad arbetskraft.

Helsingborgs Dagblad - 04 dec 13 kl. 22:12

USA-börser runt noll

Usa-börserna stängde runt noll efter en handelsdag med övervägande positiv ekonomisk statistik. Det blev fler jobb än väntat inom den privata sektorn under november, landets handelsbalans förbättrades, främst genom stark export, och försäljningen av nya hem steg mer än väntat..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Gaps resultat under förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett resultat per aktie på 0:42 dollar för det första kvartalet (månad februari-april) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Inhemska biltillverkare steg på Trumps tullhot

USA-börserna vände uppåt och tog igen något av nedgången tidigare under torsdagen tack vare en dämpad geopolitisk oro. Dippen i index efter ett par timmars handel var ett resultat av nyheten om att USA:s president Donald Trump har ställt in mötet mellan USA och Nordkorea som skulle ha ägt rum den 12 juni i Singapore. .

DI - 1 timme sedan

Rusning till Turkietresor

Samtidigt som den turkiska liran kollapsar har svenskarna fått tillbaka suget på Turkietsemester. Inför semestern har bokningarna ökat med omkring 85 procent jämfört med samma period i fjol. .

DI - 1 timme sedan

Hälften av svenskarna har tyckt att MP är "hemskt"

Nästan hälften av svenskarna har tyckt att Miljöpartiet är hemskt. I Sifos "hemskhetsindex" från 2017, som Svenska Dagbladet publicerar, svarade 49 procent detta..

DI - 1 timme sedan

Fler företag använder visselblåsartjänst efter Metoo

Näringslivet har agerat efter höstens kampanjer mot sexuella trakasserier genom att skaffa visselblåsartjänster. Företaget WhistleB redovisar att antalet nya kunder mer än tiodubblat och de inkomna rapporterna om missförhållanden ökat med 500 procent..

DI - 2 timmar sedan

Felicia Åkerman: EU har överläge i handelsstriden

Knappt hade investerare hunnit andas ut över ljusglimtar i förhandlingarna mellan Kina och USA innan det var dags igen. På torsdagen stod det klart att USA inleder en utredning om 25-procentiga importtullar på bilar från bland annat Europa..

DI - 2 timmar sedan

Trumps tullhot sänker bilindustrin

President Trump eldar på ett globalt handelskrig med beslutet att utreda tullar på bilar och bildelar. Tyska och asiatiska biltillverkare föll på börserna efter beskedet. För Volvo Cars är den nya fabriken i USA delvis en räddning..

DI - 2 timmar sedan

Råvaror: Guldet steg på inställt Nordkorea-möte

Oljepriset rörde sig nedåt på torsdagen medan bas- och ädelmetallpriser drog uppåt..

DI - 3 timmar sedan

Räder mot företag i musikinstrumentsbranschen

Konkurrensverket har gjort oanmälda besök, så kallade gryningsräder, hos flera företag i musikinstrumentsbranschen i Sverige. Räderna har gjorts som ett led i en pågående utredning om konkurrensbrott..

DI - 3 timmar sedan

Finansministern: Italienska signalerna väcker oro

Signalerna från den nya italienska regeringen inger en viss oro. Men det återstår att se vilken politik regeringen kommer att driva..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.