Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 13:02

Liknande nyheter

Taggar: Brittisk, inflationunder , förväntan
DrivaEget - 17 dec 14 kl. 07:03

“Nollräntan ger gyllene tillfällle”

 Pengar  Nollränta, oljepris som rasar och ekonomisk kaos i Ryssland? Inte katastrof, utan gyllene tillfälle för ny svensk reform. Anders Andersson förklarar här.

Ekonomistas - 02 sep 13 kl. 06:45

Facit för penningpolitiken: För låg inflation, för hög arbetslöshet och något högre (inte lägre) skuldkvot

Sammantaget har Riksbanken fört en politik som lett till alldeles för låg inflation, alldeles för hög arbetslöshet och något högre skuldkvot jämfört med om räntan fått ligga kvar på 0,25 procent från sommaren 2010. Det är inget bra facit. [English translation.

Cornucopia - 30 mar 17 kl. 15:52

Löneökningar - inte inflation - betalar dina skulder

Som ett felaktigt mantra cirkulerar självbedrägeriet om att inflationen kommer betala av hushållens skuldberg. Men det enda som betalar av skulderna är löneökningar och inte inflationen i sig. Tydligen måste man upprepa detta med några års mellanrum.

BT - 08 jan 15 kl. 13:12

Oförändrad brittisk styrränta

Den brittiska centralbanken Bank of England lämnar som väntat styrräntan oförändrad på 0,5 procent och behåller sitt program för stödköp på nivån 375 miljarder pund. Beslutet fattas sedan landets inflation, trots tillväxt, har tryckts ned till den lägsta nivån på tolv år och tillväxten ser ut att bromsa in något under 2015.De flesta bedömare räknar trots detta med att Bank of England börjar höja styrräntan under tredje kvartalet i år.

TA - 29 jun 14 kl. 12:03

Kritiserad riksbank sänker räntan

Riksbanken sänker styrräntan i veckan som kommer. Nästan alla bedömare är överens.Och många tror att det kan bli ytterligare en sänkning efter sommaren.

BT - 29 jun 14 kl. 12:03

Kritiserad riksbank sänker räntan

Riksbanken sänker styrräntan i veckan som kommer. Nästan alla bedömare är överens. Och många tror att det kan bli ytterligare en sänkning efter sommaren.

YLE - 04 nov 13 kl. 17:52

ECB väntas sänka räntan

Det ekonomiska läget i eurozonen är fortfarande så dåligt att Europeiska centralbanken, ECB väntas lätta på penningpolitiken. Frågan lär inte vara om ECB sänker räntan, utan när man sänker. Det som har fått marknadsbedömare att reagera är förra veckans inflationssiffror.

HBL - 28 okt 14 kl. 12:42

Sveriges riksbank sänkte räntan till noll

Den svenska Riksbanken sänker den styrande reporäntan med 0,25 procentenheter till noll procent.Direktionen bedömer att reporäntan måste vara kvar på den här nivån till dess att inflationen tydligt har tagit fart. Enligt direktionen bedöms det vara lämpligt att långsamt börja höja räntan först i mitten av 2016.

Cornucopia - 11 feb 16 kl. 09:34

Riksbanken sänker reporäntan till -0.50%

Riksbanken toksänker sin styrränta reporäntan med 0.15 procentenheter till -0.50%.

Dagens PS - 06 sep 18 kl. 09:37

Riksbank rör som väntat inte räntan

Riksbanken lämnar som väntat reporäntan oförändrad vid -0,5 procent, enligt dagens penningpolitiska besked. Ingen av de 16 deltagarna i Thomson Reuters analytikerenkät trodde på en förändrad ränta. Direktionen bedömer samtidigt att reporäntan hålls oförändrad även vid det penningpolitiska mötet i oktober och därefter höjs med 0,25 procentenheter antingen i december eller i februari.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Julen – det är inte snön som faller

Lyssna på Affärsvärldens chefredaktör Erik Wahlin och Cordials ordförande Linus Malmberg när de pratar om julen. Inte julen och firandet som du kanske tänker, utan julens affärsmodell, givetvis..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Trump ger skriftliga svar på Mueller-frågor

USA:s president Donald Trumps advokater lämnade på tisdagen in skriftliga svara på frågor från den särskilde utredaren Robert Mueller vad gäller den ryska inblandningen i valet 2016. Det rapporterar Washington Post..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

OECD: Stark export stöttar svensk expansion

Stark export till följd av tillväxt hos Sveriges största handelspartners och en svagare krona, tillsammans med solid inhemsk efterfrågan kommer fortsätta stötta den svenska expansionen. Det skriver OECD, industriländernas ekonomiska samarbetsorganisation, i höstprognosen, Economic Outlook, som presenterades på onsdagen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

7500 jobb försvinner från Ikea

Ikeakoncernen möblerar om med en helt ny organisation - 7500 jobb försvinner globalt varav 650 tjänster varslas i Sverige..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Uppgifter: USA-notering av Tencent Music försenas igen

Den planerade börsintroduktionen av musikströmningsbolaget Tencent Music i New York ser ut att skjutas fram igen. Tidigare planer på en notering i oktober i år stoppades i sista stund på grund av en osäker börs och beskedet då var att noteringen i stället kunde ske i november..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Pareto: Studien ett stort steg framåt för Ngex

Ngex förstudie (pre-feasibility study, PFS) av koppar- och guldfyndigheten Josemaria i Argentina utgör ett stort steg framåt för gruvprospekteringsbolaget och innebär en klar förbättring jämfört med tidigare studier..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Nordea höjer Hemfosa

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Uppåt på Stockholmsbörsen

Oron på världens börser får inte handlarna på Stockholmsbörsen att fortsätta deppa. Börsen stiger i den inledande handeln. OMXS-index steg 0,4 procent i öppningen..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Stilles vd lämnar bolaget på egen begäran

Stilles vd David Jern har meddelat styrelsen om att han önskar avsluta sin anställning i bolaget..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Getinge ser möjlighet att förbättrad lönsamhet

Getinge ser stora möjligheter till förbättrad lönsamhet och kassagenerering, vilket bidrar till solida finanser även med hänsyn till de utbetalningar som kan komma att ske för gjorda avsättningar. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande inför onsdagens kapitalmarknadsdag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.