Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 20 September, 06:47

Affärsvärlden - 18 jul 17 kl. 10:47

Brittisk inflation under förväntanStorbritanniens konsumentpriser var oförändrade i juni, jämfört med föregående månad. Inflationstakten uppmättes till 2,6 procent, enligt den brittiska statistiska centralbyrån..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brittisk, inflationunder , förväntan
DrivaEget - 17 dec 14 kl. 07:03

“Nollräntan ger gyllene tillfällle”

 Pengar  Nollränta, oljepris som rasar och ekonomisk kaos i Ryssland? Inte katastrof, utan gyllene tillfälle för ny svensk reform. Anders Andersson förklarar här.

Ekonomistas - 02 sep 13 kl. 06:45

Facit för penningpolitiken: För låg inflation, för hög arbetslöshet och något högre (inte lägre) skuldkvot

Sammantaget har Riksbanken fört en politik som lett till alldeles för låg inflation, alldeles för hög arbetslöshet och något högre skuldkvot jämfört med om räntan fått ligga kvar på 0,25 procent från sommaren 2010. Det är inget bra facit. [English translation.

Cornucopia - 30 mar 17 kl. 15:52

Löneökningar - inte inflation - betalar dina skulder

Som ett felaktigt mantra cirkulerar självbedrägeriet om att inflationen kommer betala av hushållens skuldberg. Men det enda som betalar av skulderna är löneökningar och inte inflationen i sig. Tydligen måste man upprepa detta med några års mellanrum.

BT - 08 jan 15 kl. 13:12

Oförändrad brittisk styrränta

Den brittiska centralbanken Bank of England lämnar som väntat styrräntan oförändrad på 0,5 procent och behåller sitt program för stödköp på nivån 375 miljarder pund. Beslutet fattas sedan landets inflation, trots tillväxt, har tryckts ned till den lägsta nivån på tolv år och tillväxten ser ut att bromsa in något under 2015.De flesta bedömare räknar trots detta med att Bank of England börjar höja styrräntan under tredje kvartalet i år.

TA - 29 jun 14 kl. 12:03

Kritiserad riksbank sänker räntan

Riksbanken sänker styrräntan i veckan som kommer. Nästan alla bedömare är överens.Och många tror att det kan bli ytterligare en sänkning efter sommaren.

BT - 29 jun 14 kl. 12:03

Kritiserad riksbank sänker räntan

Riksbanken sänker styrräntan i veckan som kommer. Nästan alla bedömare är överens. Och många tror att det kan bli ytterligare en sänkning efter sommaren.

YLE - 04 nov 13 kl. 17:52

ECB väntas sänka räntan

Det ekonomiska läget i eurozonen är fortfarande så dåligt att Europeiska centralbanken, ECB väntas lätta på penningpolitiken. Frågan lär inte vara om ECB sänker räntan, utan när man sänker. Det som har fått marknadsbedömare att reagera är förra veckans inflationssiffror.

HBL - 28 okt 14 kl. 12:42

Sveriges riksbank sänkte räntan till noll

Den svenska Riksbanken sänker den styrande reporäntan med 0,25 procentenheter till noll procent.Direktionen bedömer att reporäntan måste vara kvar på den här nivån till dess att inflationen tydligt har tagit fart. Enligt direktionen bedöms det vara lämpligt att långsamt börja höja räntan först i mitten av 2016.

Cornucopia - 11 feb 16 kl. 09:34

Riksbanken sänker reporäntan till -0.50%

Riksbanken toksänker sin styrränta reporäntan med 0.15 procentenheter till -0.50%.

Dagens PS - 06 sep 18 kl. 09:37

Riksbank rör som väntat inte räntan

Riksbanken lämnar som väntat reporäntan oförändrad vid -0,5 procent, enligt dagens penningpolitiska besked. Ingen av de 16 deltagarna i Thomson Reuters analytikerenkät trodde på en förändrad ränta. Direktionen bedömer samtidigt att reporäntan hålls oförändrad även vid det penningpolitiska mötet i oktober och därefter höjs med 0,25 procentenheter antingen i december eller i februari.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 minuter sedan

Oscar Engelbert storsäljer i Oscar Properties

"Jag har för avsikt att göra lite andra investeringar i mitt moderbolag - det är därför jag säljer", säger Oscar Properties vd Oscar Engelbert..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

THQ köper två spelserier från Atari

Spelutvecklaren THQ Nordic förvärvar två spelserier från franska Atari Europe. Förvärvet avser spelserien Alone in the Dark och realtidsstrategiserien Act of War..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

EU-kommissionen granskar Amazon

EU-kommissionen har inlett en undersökning om hur e-handelsgiganten Amazon använder sina data om handlare, rapporterar Financial Times..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Jack Ma överger amerikanskt jobblöfte

Kinesiska Alibabas ordförande Jack Ma har övergett sitt löfte om att skapa 1 miljon nya jobb i USA, rapporterar Financial Times..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Magrare vinster väntar

Sveriges storbyggare Peab försåg sig av en övergödd bostadsguldkalv. Nu är kalven uppäten och magrare vinsttider än vad konsensus spår väntar..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

”Större aktörer gynnas”

Han vann sin första lottovinst som tioåring och har de senaste åren flerfaldigat intäkterna för Kindred. Spelbolagets vd Henrik Tjärnström välkomnar omregleringen av marknaden..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Väntar på svarta siffror

Efter tre år på börsen väntar aktieägarna i Hövding fortfarande på lyftet. Med färska nyemissionspengar på fickan är det upp till bevis..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

”Står inför potentiell budstrid”

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Mer att ge efter förvärvet

Konsolideringstrend och en ihållande efterfrågan lockar Affärsvärlden till ett klipp i skogen..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Möjlig styckning inprisad

Sectra positionerar sig för att klyva bolaget. Alla metoder för att locka fram dolda värden i bolaget synes dock redan vara inräknade i kursen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.