Dagens PS > Ekonomi

Friday, 18 August, 14:51

Dagens PS - 18 jul 17 kl. 07:58

Ericssons storfiasko: ”Nästan en bomb”Ericssons förlust för andra kvartalet i år landar på 1.172 miljoner kronor vilket är nära en miljard sämre än vad analytikerna hade förväntat, rapporterar nyhetsbyråerna Direkt och TT. Enligt en sammanställning från Reuters hade experterna räknat med ett resultat på minus 244 miljoner kronor och tittar man på samma period förra året gick telekombolaget då med vinst på 2.763 miljoner kronor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Direkt, TT, Reuters, Börje Ekholm, SvD, Dagens Industris, Rapportmorgon, Anders Hägerstrand, MISSA INTE, Ericsson, LÄS ÄVEN, Ericssons, Dagensps

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ericssons, storfiaskoNästan en , bomb
DI - 11 mar 15 kl. 11:56

Ericssons jobbslakt - 2200 jobb försvinner

Ericsson släppte en bomb på onsdagen och meddelade att 2200 tjänster ska plockas bort i Sverige. Di rapporterar live från vd Hans Vestbergs presskonferens..

DI - 20 jan 11 kl. 13:16

Sony Ericssons dåliga rapport sänker Ericssons vinst

Den finansiella påverkan på Ericsson av Sony Ericssons rapport på torsdagen är en sänkning av estimatet för Ericssons vinst per aktie för det fjärde kvartalet med 2-3 procent..

Sydsvenskan - 24 jan 11 kl. 06:30

Stora utmaningar för Ericssons ledning

Ericsson presenterar sin kvartalsrapport imorgon bitti och efter julveckornas kursrally har aktiekur?
Ericsson presenterar sin kvartalsrapport imorgon bitti och efter julveckornas kursrally har aktiekursen åter hamnat i utförslöpa. Huvudorsaken till kursnedgången sedan årsskiftet är en ökad osäkerhet kring Ericssons framtid och för vd Hans Vestberg väntar fyra stora utmaningar i år.

TA - 25 jan 12 kl. 09:51

Ericssons aktie störtdyker

Det gick betydligt sämre än väntat för Ericsson under fjärde kvartalet. Vinsten föll rejält: - Det här var det sämsta kvartalet under 2011, säger Ericssonchefen Hans Vestberg till TT.
Aktien rasade efter beskedet.

BT - 20 dec 12 kl. 09:08

ST Ericsson sänker Ericssons vinst

Ericsson har beslutat att inte köpa ST Microelectronics aktiepost i ST Ericsson. Ericssons resultat i fjärde kvartalet belastas av en icke kassapåverkande kostnad på cirka 8 miljarder kronor på grund av det 50-procentiga innehavet i ST-Ericsson. Kostnaden inkluderar nedskrivningar av tillgångar för att återspegla det aktuella uppskattade marknadsvärdet på Ericssons andel i det samägda bolaget, enligt ett pressmeddelande.

Dagen - 28 mar 11 kl. 10:40

Bomb i kyrka

En bomb exploderade i Saidat al-Najat, en kyrka i Zahle, Libanon, i söndags. Ingen människa skadades, men kyrkan fick en hel del skador.

Politiker och religiösa ledare i Libanon menar att det var en attack mot Libanons stabilitet.

Nyheter 24 - 01 aug 13 kl. 17:41

"En bomb har placerats utanför ditt hem" ? hot mot kvinnliga skribenter

LONDON. Hot mot kvinnliga skribenter och journalister har den senaste tiden lett till debatt i Storbritannien. Nu har även bombhot riktats mot kvinnor via Twitter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Lärare letade bomb i elevs väska – hänvisade till ISLärare fick inte vara med

STOCKHOLM. Förra veckan kränktes en elev av en gymnasielärare i Stockholmsområdet på grund av sin religiösa bakgrund. Det hela hände när eleven gick på toaletten och läraren tog tag i elevens väska, enligt eleven.

Uppsalanyheter.se - 04 nov 14 kl. 22:19

Misstänkt bomb på parkeringsplats i Sävja

Stora delar av Sävja runt Ölandsresan har evakuerats efter polisen fått in larm om en misstänkt bomb under en parkerad bil, evakueringen pågick fortfarande vid 22-tiden fyra timmar efter larmet.Stora delar av Sävja runt Ölandsresan har evakuerats efter polisen fått in larm om en misstänkt bomb under en parkerad bil, evakueringen pågick fortfarande vid 22-tiden fyra timmar efter larmet.   Det var vid 18,20 som polisen fick in larm om en misstänkt bomb under en parkerad bil på Ölandsresan vid den gamla konsumbutiken.

DI - 25 jan 11 kl. 08:02

Ericssons nätverksdel starkare än väntat

Ericssons affärssegment Networks redovisar en omsättning på 36.445 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (31.844), med en justerad rörelsemarginal på 15,6 procent exklusive omstruktureringsposter (16,6).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Hon ger bort 800 miljoner kronor

Skänker pengarna till välgörenhet. Breakit berättar att Sheryl Sandberg, operativ chef på sociala mediejätten Facebook, nu ger bort en förmögenhet. Gåvan på motsvarande cirka 800 miljoner sker i form av aktier och går enligt uppgift till en välgörenhetsfond.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Nätbank först ut med Swish

Nordnet är först ut att erbjuda insättning genom Swish. Nordnet blir första bank i Sverige att erbjuda sina kunder möjligheten att kunna göra insättningar via Swish, enligt ett pressmeddelande. Den nya placeringsmetoden kommer efter att regelverket för Swish ändrats under sommaren.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Toppchefen stortankar aktieportföljen

Investors vd Johan Forssell köper aktier för 1,3 miljoner kronor. Investmentbolaget Investors vd Johan Forssell har den 18 augusti köpt 3.000 A-aktier i bolaget till en kurs på 364,60 kronor per aktie till ett totalt pris av 1.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Miljardären av med körkortet

Blåste på i 97 km/tim på 60-sträcka. Expressens Dina Pengar berättar att den blytunge företagsledaren, en av Sveriges rikaste, Carl Bennet, 65 år, gjort sig skyldig till fortkörning med påföljden att hans körkort sedan mitten av juli är indraget i två månader. Dessutom åkte han på ett betalningsförelggande på 4.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Dagens snackis: ”Har du koll på din personliga säkerhet?”

Joakim Jardenberg om att om en ny – viktig – säkerhetsfunktion i TouchID. Han snackar också om hur vi silar mygg och sväljer kameler när det gäller personlig integritet och säkerhet, om hur vi rent generellt vet för lite om möjligheter och risker. Och om att vi bör träna upp integritets-muskeln.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Perkele – Finland spöar oss i startup-klimat

Spana in vilken plats Sverige får. Den brittiska bostadsförmedlaren Nestpick har rankat världens bästa startup-städer och placerar Singapore överst på tronen. Tvåa på listan hamnar – faktiskt – Finlands huvudstad Helsingfors medan Stockholm och Sverige får nöja sig med en femteplacering.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Blodbad i Spanien efter TVÅ terrorattacker

Först körde en vit skåpbil i hög fart in i en folkmassa på turisttäta La Rambla, Barcelonas paradgata. 13 människor dödades och ett 100-tal skadades. Flera timmar senare – vid halv två-tiden på natten – fick polisen larm om ett misstänkt terrordåd i den populära turistorten Cambrils utanför Tarragona söder om Barcelona.

Dagens PS - Igår: 14:28

Volvo Cars storsatsar i Sydkorea

Så mycket investerar biljätten i landet. Volvo Car Korea ska investera 100 miljarder won, cirka 700 miljoner kronor, för att utöka sitt återförsäljarnätverk och stärka kundservicen i Sydkorea. Det är den största investeringen sedan biltillverkaren gick in på den sydkoreanska marknaden 1997, skriver Korea Herald.

Dagens PS - Igår: 13:26

KU-granskning dolkstöt för Löfven?

Gräver på djupet i den smutsiga affären. ”Vi kommer begära att Säpos förundersökningsprotokoll lämnas ut till oss. Vi tror att den kommer att bli en viktig del av utredningen”, deklarerar Konstitutionsutskottets vice ordförande Björn von Sydow för Expressen.

Dagens PS - Igår: 11:23

Inflationen oroar Federal Reserve

Det visar ett mötesprotokoll från USA:s centralbank. Federal Reserve verkar allt mer oroad över den svaga inflationsutvecklingen och vissa ledamöter vill pausa räntehöjningarna till den har återhämtat sig. Det framgår av protokollet från centralbankens senaste penningpolitiska möte som släpptes under gårdagskvällen, enligt Reuters.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.