Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 19 October, 14:33

Dagens PS - 18 jul 17 kl. 07:58

Ericssons storfiasko: ”Nästan en bomb”Ericssons förlust för andra kvartalet i år landar på 1.172 miljoner kronor vilket är nära en miljard sämre än vad analytikerna hade förväntat, rapporterar nyhetsbyråerna Direkt och TT. Enligt en sammanställning från Reuters hade experterna räknat med ett resultat på minus 244 miljoner kronor och tittar man på samma period förra året gick telekombolaget då med vinst på 2.763 miljoner kronor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Direkt, TT, Reuters, Börje Ekholm, SvD, Dagens Industris, Rapportmorgon, Anders Hägerstrand, MISSA INTE, Ericsson, LÄS ÄVEN, Ericssons, Dagensps

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ericssons, storfiaskoNästan en , bomb
DI - 11 mar 15 kl. 11:56

Ericssons jobbslakt - 2200 jobb försvinner

Ericsson släppte en bomb på onsdagen och meddelade att 2200 tjänster ska plockas bort i Sverige. Di rapporterar live från vd Hans Vestbergs presskonferens..

DI - 20 jan 11 kl. 13:16

Sony Ericssons dåliga rapport sänker Ericssons vinst

Den finansiella påverkan på Ericsson av Sony Ericssons rapport på torsdagen är en sänkning av estimatet för Ericssons vinst per aktie för det fjärde kvartalet med 2-3 procent..

Sydsvenskan - 24 jan 11 kl. 06:30

Stora utmaningar för Ericssons ledning

Ericsson presenterar sin kvartalsrapport imorgon bitti och efter julveckornas kursrally har aktiekur?
Ericsson presenterar sin kvartalsrapport imorgon bitti och efter julveckornas kursrally har aktiekursen åter hamnat i utförslöpa. Huvudorsaken till kursnedgången sedan årsskiftet är en ökad osäkerhet kring Ericssons framtid och för vd Hans Vestberg väntar fyra stora utmaningar i år.

TA - 25 jan 12 kl. 09:51

Ericssons aktie störtdyker

Det gick betydligt sämre än väntat för Ericsson under fjärde kvartalet. Vinsten föll rejält: - Det här var det sämsta kvartalet under 2011, säger Ericssonchefen Hans Vestberg till TT.
Aktien rasade efter beskedet.

BT - 20 dec 12 kl. 09:08

ST Ericsson sänker Ericssons vinst

Ericsson har beslutat att inte köpa ST Microelectronics aktiepost i ST Ericsson. Ericssons resultat i fjärde kvartalet belastas av en icke kassapåverkande kostnad på cirka 8 miljarder kronor på grund av det 50-procentiga innehavet i ST-Ericsson. Kostnaden inkluderar nedskrivningar av tillgångar för att återspegla det aktuella uppskattade marknadsvärdet på Ericssons andel i det samägda bolaget, enligt ett pressmeddelande.

Dagen - 28 mar 11 kl. 10:40

Bomb i kyrka

En bomb exploderade i Saidat al-Najat, en kyrka i Zahle, Libanon, i söndags. Ingen människa skadades, men kyrkan fick en hel del skador.

Politiker och religiösa ledare i Libanon menar att det var en attack mot Libanons stabilitet.

Nyheter 24 - 01 aug 13 kl. 17:41

"En bomb har placerats utanför ditt hem" ? hot mot kvinnliga skribenter

LONDON. Hot mot kvinnliga skribenter och journalister har den senaste tiden lett till debatt i Storbritannien. Nu har även bombhot riktats mot kvinnor via Twitter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Lärare letade bomb i elevs väska – hänvisade till ISLärare fick inte vara med

STOCKHOLM. Förra veckan kränktes en elev av en gymnasielärare i Stockholmsområdet på grund av sin religiösa bakgrund. Det hela hände när eleven gick på toaletten och läraren tog tag i elevens väska, enligt eleven.

Uppsalanyheter.se - 04 nov 14 kl. 22:19

Misstänkt bomb på parkeringsplats i Sävja

Stora delar av Sävja runt Ölandsresan har evakuerats efter polisen fått in larm om en misstänkt bomb under en parkerad bil, evakueringen pågick fortfarande vid 22-tiden fyra timmar efter larmet.Stora delar av Sävja runt Ölandsresan har evakuerats efter polisen fått in larm om en misstänkt bomb under en parkerad bil, evakueringen pågick fortfarande vid 22-tiden fyra timmar efter larmet.   Det var vid 18,20 som polisen fick in larm om en misstänkt bomb under en parkerad bil på Ölandsresan vid den gamla konsumbutiken.

DI - 25 jan 11 kl. 08:02

Ericssons nätverksdel starkare än väntat

Ericssons affärssegment Networks redovisar en omsättning på 36.445 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (31.844), med en justerad rörelsemarginal på 15,6 procent exklusive omstruktureringsposter (16,6).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Han önskar 40 miljarder kronor i julklapp

Superentreprenören behöver slantarna för att förverkliga sin dröm. Peter Carlsson, en gång kollega med Teslas skapare Elon Musk, är mannen bakom den gigantiska batterifabriken i Sverige, som DagensPS tidigare skrivit om. I dag, torsdag, blev det klart att hans batterifabrik hamnar i Skellefteå medan utvecklingsenheten ska ligga i Västerås.

Dagens PS - 1 timme sedan

Makthavarna höjer sina löner

Påslaget högre än de generella löneavtalen. Riksdagens arvodesnämnd har bestämt att riksdagens ledamöter ska ha bättre betalt. Därför höjs nu politikernas löner med 2,5 procent.

Dagens PS - 1 timme sedan

Bitcoin steg i värde hos kronofogden

Köpare betalade ”klart över marknadspris” på exekutiv auktion. Det här skriver TT och konstaterar att det var första gången som den digitala valutan blev föremål för ingripande från fogden. Nyhetsbyrån uppger att den statliga myndigheten gjorde utmätningen av kryptovalutan tidigare i år hos ett skuldsatt företag i Västerås.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Birro om varför hans penna glöder

”Mitt skrivande är en kallelse från Gud”. Yrket att formulera sig i ord är inte något jag bestämde mig för i en viss ålder eller så. Yrket låg nedärvt i mig från början.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Indianstam stämmer techjättarna

Microsoft och Amazon vägrar kommentera stämningen. Den amerikanska indianstammen Saint Regis Mohawk har stämt Microsoft och Amazon vid en federal domstol i Virginia, rapporterar Reuters. Stämningen är kopplad till intrång på patent som Mohawk-stammen förvarat åt teknikföretaget SRC Labs.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Scandic Hotels åker på skattesmäll

Här är bakgrunden till snytingen mot hotellkedjan. Hotelloperatören Scandic Hotels meddelar att skatteförvaltningen i Finland har beslutat om eftertaxering avseende beskattningsår 2008 på totalt 9,6 miljoner euro. Scandic kommer att överklaga beslutet då man anser att bolaget agerat rätt och helt i enlighet med tillämplig lagstiftning, framgår det av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Zlatans extremt dyra miss – förlorade 66 miljoner

Stjärnans bråk har resulterat i en skyhög nota. I amerikanska tidskriften Forbes, som varje år redogör för bland andra de högst betalda idrottsstjärnornas tillgångar, har den svenske superhjälten Zlatan Ibrahimovic intäkter minskat med 66 miljoner kronor jämfört med fjolåret. Det här berättar Expressen, som refererar Forbes, och i artikeln konstaterar man att orsaken till Zlatans hisnande mångmiljontapp är ”en affär som resulterat i ett mindre fiasko” för Zlatan.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Här är AFV:s senaste börstips

Läge att skugga tidningens tips? Affärsvärlden ger köpråd för Inwido i den den senaste utgåvan. Gunnebo och Prime Living får säljråd medan rådet för Swedol sänks till avvakta.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Börsjätten gör vinstras på flera miljarder

Kolla in tappet – men tappa inte hakan. Telia gör en vinst före skatt på drygt 1 miljard kronor tredje kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 4,4 miljarder kronor motsvarande period i fjol.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Wallenbergarna och H&M:s vd letar techbolag

Det finns gott om cash i jakten på framgångssagor. 41:an Invest, det riskkapitalbolag som är etablerat av H&M:s vd Karl-Johan Persson och entreprenören Stefan Krook, går samman med Wallenbergstiftelsernas FAM och bildar 81:an Invest. Satsningen ihop med FAM innebär att investeringsförmågan dubblas för 41:an Invest, därav namnet 82:an Invest.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.