Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 February, 09:29

Dagens PS - 18 jul 17 kl. 07:58

Ericssons storfiasko: ”Nästan en bomb”Ericssons förlust för andra kvartalet i år landar på 1.172 miljoner kronor vilket är nära en miljard sämre än vad analytikerna hade förväntat, rapporterar nyhetsbyråerna Direkt och TT. Enligt en sammanställning från Reuters hade experterna räknat med ett resultat på minus 244 miljoner kronor och tittar man på samma period förra året gick telekombolaget då med vinst på 2.763 miljoner kronor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Direkt, TT, Reuters, Börje Ekholm, SvD, Dagens Industris, Rapportmorgon, Anders Hägerstrand, MISSA INTE, Ericsson, LÄS ÄVEN, Ericssons, Dagensps

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ericssons, storfiaskoNästan en , bomb
DI - 11 mar 15 kl. 11:56

Ericssons jobbslakt - 2200 jobb försvinner

Ericsson släppte en bomb på onsdagen och meddelade att 2200 tjänster ska plockas bort i Sverige. Di rapporterar live från vd Hans Vestbergs presskonferens..

DI - 20 jan 11 kl. 13:16

Sony Ericssons dåliga rapport sänker Ericssons vinst

Den finansiella påverkan på Ericsson av Sony Ericssons rapport på torsdagen är en sänkning av estimatet för Ericssons vinst per aktie för det fjärde kvartalet med 2-3 procent..

Sydsvenskan - 24 jan 11 kl. 06:30

Stora utmaningar för Ericssons ledning

Ericsson presenterar sin kvartalsrapport imorgon bitti och efter julveckornas kursrally har aktiekur?
Ericsson presenterar sin kvartalsrapport imorgon bitti och efter julveckornas kursrally har aktiekursen åter hamnat i utförslöpa. Huvudorsaken till kursnedgången sedan årsskiftet är en ökad osäkerhet kring Ericssons framtid och för vd Hans Vestberg väntar fyra stora utmaningar i år.

TA - 25 jan 12 kl. 09:51

Ericssons aktie störtdyker

Det gick betydligt sämre än väntat för Ericsson under fjärde kvartalet. Vinsten föll rejält: - Det här var det sämsta kvartalet under 2011, säger Ericssonchefen Hans Vestberg till TT.
Aktien rasade efter beskedet.

BT - 20 dec 12 kl. 09:08

ST Ericsson sänker Ericssons vinst

Ericsson har beslutat att inte köpa ST Microelectronics aktiepost i ST Ericsson. Ericssons resultat i fjärde kvartalet belastas av en icke kassapåverkande kostnad på cirka 8 miljarder kronor på grund av det 50-procentiga innehavet i ST-Ericsson. Kostnaden inkluderar nedskrivningar av tillgångar för att återspegla det aktuella uppskattade marknadsvärdet på Ericssons andel i det samägda bolaget, enligt ett pressmeddelande.

Dagen - 28 mar 11 kl. 10:40

Bomb i kyrka

En bomb exploderade i Saidat al-Najat, en kyrka i Zahle, Libanon, i söndags. Ingen människa skadades, men kyrkan fick en hel del skador.

Politiker och religiösa ledare i Libanon menar att det var en attack mot Libanons stabilitet.

Nyheter 24 - 01 aug 13 kl. 17:41

"En bomb har placerats utanför ditt hem" ? hot mot kvinnliga skribenter

LONDON. Hot mot kvinnliga skribenter och journalister har den senaste tiden lett till debatt i Storbritannien. Nu har även bombhot riktats mot kvinnor via Twitter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Lärare letade bomb i elevs väska – hänvisade till ISLärare fick inte vara med

STOCKHOLM. Förra veckan kränktes en elev av en gymnasielärare i Stockholmsområdet på grund av sin religiösa bakgrund. Det hela hände när eleven gick på toaletten och läraren tog tag i elevens väska, enligt eleven.

Uppsalanyheter.se - 04 nov 14 kl. 22:19

Misstänkt bomb på parkeringsplats i Sävja

Stora delar av Sävja runt Ölandsresan har evakuerats efter polisen fått in larm om en misstänkt bomb under en parkerad bil, evakueringen pågick fortfarande vid 22-tiden fyra timmar efter larmet.Stora delar av Sävja runt Ölandsresan har evakuerats efter polisen fått in larm om en misstänkt bomb under en parkerad bil, evakueringen pågick fortfarande vid 22-tiden fyra timmar efter larmet.   Det var vid 18,20 som polisen fick in larm om en misstänkt bomb under en parkerad bil på Ölandsresan vid den gamla konsumbutiken.

DI - 25 jan 11 kl. 08:02

Ericssons nätverksdel starkare än väntat

Ericssons affärssegment Networks redovisar en omsättning på 36.445 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (31.844), med en justerad rörelsemarginal på 15,6 procent exklusive omstruktureringsposter (16,6).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Bezos business sprängde historisk börsbarriär

E-handelsjätten Amazon nådde en milstolpe under onsdagen när man för första gången passerade 1.500-dollarstrecket på börsen. Aktien vände dock, liksom börserna i USA, ned på Feds protokoll från januarimötet där vissa av ledamöterna såg starkare siffror i närtid vilket kan leda till en räntehöjning i mars.

Dagens PS - 1 timme sedan

”Olämpligt beteende” kostar toppchef jobbet

Ansågs – fram till nu – vara en av företagets blivande stjärnor. Fords chef i Nordamerika, Raij Nair, har lämnat med omedelbar verkan efter att han varit under en intern utredning för olämpligt beteende, skriver Financial Times. I ett uttalande sade företaget att utredningen fastslog att Raij Nairs beteende i vissa fall var oförenligt med bolagets uppförandekod.

Dagens PS - 1 timme sedan

Hedgefonder tror på fortsatt H&M-kräftgång

Den svenska klädjätten är just nu den näst mest blankade aktien på storbolagslistan på Stockholmsbörsen. Klädjätten H&M:s aktie har haft en minst sagt svag utveckling under senare tid, bara under 2017 summerade nedgången till 33 procent och under inledningen av 2018 har aktien tappat dryga 16 procent. Ska man tro data över korta positioner i aktien kan dock ytterligare nedgångar stå för dörren.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Sluggern Heimersons hämnd på Aftonbladet

DAGENS PS RECENSERAR PUNKT. SLUT? Plötsligt ringer telefonen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

AFV bjuder på två guldkorn och ett säljcase

Affärsvärlden rekommenderar köp av Wallenstam och Evolution Gaming i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bong och säljråd för AstraZeneca. När bostadsrättsprojektörer står och vacklar är läget långt ifrån krisartat hos Wallenstam.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Leasing gör elbilen billig

VIDEO I SAMARBETE MED ADNEWS. Både du och företaget tjänar på det. Elbilen är inte bara skonsam mot miljön, den är även ett klipp för plånboken – både för dig privat och för företaget – med ett smart leasingavtal.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Jättens vd tvingas gå – fälls för mutbrott

Shin Dong-bin har avgått som vd för det japanska holdingbolag som kontrollerar den sydkoreanska konglomeratjätten Lotte Group, rapporterar Yonhap News. Han avgick på egen begäran och i japansk tradition med att stiga åt sidan när man rättsligt blivit fälld, stod det i ett uttalande. Det stod samtidigt klart att Shin Dong-bin kvarstår som vice ordförande för Lotte Holdings, samt att inga av hans positioner inom Lotte Group hotas.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Kryptovaluta-grävare har kapat Tesla

Hackare har stulit molndataresurser från Tesla för att kunna gräva efter kryptovalutor. Det rapporterar CNBC. Enligt uppgift har energin från molndatan använts på mjukvaran Stratum för att kunna gräva efter valutorna.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Nordkorea ställde in träff med Mike Pence

USA:s vice president Mike Pence var på väg att träffa Nordkoreas representanter vid vinter-OS, inklusive systen Kim Yo-Jong, men mötet uteblev två timmar innan den skulle dra igång. Enligt tjänstemannen Nick Ayers valde den nordkoreanska delegationen att avstå mötet utan förvarning, rapporterar Reuters. ”De lämnade mötet eller kanske var de aldrig uppriktiga med att sätta sig ned”, sade Nick Ayers som är Mike Pences personalchef.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Svensk startup tar in nästan 50 miljoner kronor

Svenska startupen Anyfin som gör det enkelt att återfinansiera befintliga lån med hjälp av en bild har tagit in 4,8 miljoner euro, motsvarande 48 miljoner kronor. Pengarna hämtades under Series-A finansieringsrunda som leddes av Accel och Northzone. Deltog gjorde även Rocket Internets Global Founder Capital samt ett antal hemliga affärsänglar med bakgrund inom konsumentfinans och fintech, skriver Techcrunch.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.