YLE > Finland

Monday, 18 February, 14:11

YLE - 18 jul 17 kl. 05:22

Skippa fleecen och undvik snabbmat – 11 tips för hur du kan rädda våra hav från plastAtt leva mer ekologiskt betyder inte att man måste avstå från allt, bo i en stuga utan el och leva på kottar. Då det gäller att minska på plastskräpet som hotar våra hav kan små förändringar i vår dagliga konsumtion ha en stor inverkan. Det goda med att plastproblemet orsakas av människans konsumtion är att vi genom att ändra på våra vanor också kan bidra till att lösa problemet. - Då det gäller plastskräp spelar vår egen konsumtion en stor roll. Naturligtvis finns det också plast som kommer direkt från industrin, men det här är ett av de miljöproblem där vi kan göra mycket också på individnivå, konstaterar WWF:s havsexpert Jannica Borg.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
WWF, Jannica Borg, Yle, Borg, Håll Skärgården Ren, Aija Kaski, Plastpåsar, Finland, En, Kaski, Chadwick, Den, Förutom, Ungefär, Tiotals, Östersjön, CommonsKendra, Många, Skärgården Ren, Du, Ingen, YLEChanette Härus, Jakobstadfäboda

Dela artikeln

2371 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skippa, fleecenoch , undvik, snabbmat11 , tipsför hur , du kan rädda våra hav från plast
Sydsvenskan - 25 dec 13 kl. 09:16

”Undvik burgare med pommes”

Visst, snabbmat är enkelt när man har bråttom, men undvik kaloristinna hamburgare med pommes frites!.

BT - 23 dec 14 kl. 16:27

Undvik julbråk - skippa politiksnack

Julfrid kan snabbt förvandlas till julstrid när släktens olika politiska åsikter kommer ut i ljuset efter ett par snapsar. Men det går att förebygga den dåliga stämningen. Med ett extraval för dörren finns större risk än vanligt för gräl över sillen och köttbullarna.

Dagens PS - 16 aug 18 kl. 09:28

Stå upp för hälsan – skippa kontorsstolen

Känner du att ryggen får lida och att humöret försämras efter en lång dag i kontorsstolen? Det kan bero på att du spenderar får lång tid stillasittandes. Topphälsa listar sju anledningar till att stå upp och jobba.

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 06:00

Undvik sockerfällorna i påsk

Dignande bufféer och stinna påskägg som räcker ända fram till sommaren. Påsken kan vara svår för den som vill undvika onyttigheter. Men det finns några enkla knep som kan göra kommande helg både hälsosam och god.

BT - 17 apr 14 kl. 06:00

Undvik sockerfällorna i påsk

Dignande bufféer och stinna påskägg som räcker ända fram till sommaren. Påsken kan vara svår för den som vill undvika onyttigheter. Men det finns några enkla knep som kan göra kommande helg både hälsosam och god.

DI - 09 jul 15 kl. 15:36

Spotify: Skippa Apple

Musikstreamingtjänsten Spotify har ett meddelande till sina kunder – undvik Appstore om du inte vill betala mer för ditt abonnemang. Det skriver tekniksajten Verge..

Dagens PS - 09 jul 18 kl. 09:40

Undvik sjukdomar i sommar – sluta dubbeldippa!

Chips och dipp eller grönsaksstavar och hummus? Somrigt snacks som passar perfekt under tiden grillen blir varm. En morot med dipp närmar sig munöppningen, en tugga tas, och moroten förs ned mot dippen igen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 riktigt otäcka saker som snabbmat gör med din hjärna

1. Atmosfären på restaurangen gör att du äter fortare, och för mycket Du äter fortare än vanligt på en snabbmatsrestaurang. Faktum är att hela stället ofta är noggrantBildkälla: Svenska Dagbladet/TT Folk som ofta äter snabbmat är också dåliga på hantera pengar, visar en kanadensisk studieBildkälla: Jessica Gow/TT  4.

Kristianstadsbladet - 10 jul 12 kl. 12:37

Musikalisk snabbmat i Tivoliparken

Foto: Annica Jönsson
Det är alltid en fröjd för ögat att se Tivoliparken fylld till bristningsgränsen. När picknickkorgarna och rosévinet plockas fram så vet man att hjärtat av vår stad kommer att dunka extra hårt. Rix FM-festivalen är inget undantag, även om publiken bjuds på svag underhållning.

BT - 30 jul 14 kl. 06:01

Undvik saltet i sommarhettan

Undvik saltet, tro inte att glassen släcker törsten och varva gärna köttgrillande med grönsaker och fisk. Sommar och sol kanske inte är den största aptitretaren men det gäller att fundera på vad man äter i hettan.- Drick vanligt vatten, ät kalla svalkande soppor och mycket frukt och skaldjur, tipsar Lena Hulthén, professor i klinisk näringslära vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Fortkörare blev fast i motorvägstunnel i Lojo

Enligt polisens hastighetsmätare körde hen 159 kilometer i timmen genom tunneln där hastighetsbegränsningen är 100 kilometer i timmen..

YLE - 1 timme sedan

Vården vid Attendo i Alavo kan bli ärende för polisen

Sex klienter dog och tio anställda sade upp sig inom en månad efter att vårdhemmet Pelimanni hade öppnat. Nu har polisen begärts reda ut vad som har hänt..

YLE - 2 timmar sedan

Flyttlådorna packades snabbt upp - Tidningen Östnyland finns nu nära Borgå torg

Målet är att vara närmare läsarna. Från gatuplanet på Lundagatan är det öppen insyn in till redaktionen..

YLE - 2 timmar sedan

Hangöpolitiker efterlyser vegetarisk skolmat en gång i veckan

Barn i Hangöskolor borde serveras vegetarisk mat en gång i veckan anser 19 Hangöpolitiker i en motion till stadsfullmäktige..

YLE - 3 timmar sedan

Staten står för Matti Nykänens begravningskostnader

Finska staten kommer att stå för Matti Nykänens begravningskostnader, bekräftar Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terhos (Blå) specialmedarbetare för Yle. Tidigare utredde Terho ifall Nykänen kunde ha fått en statsbegravning..

YLE - 3 timmar sedan

Seiska: Staten står för Matti Nykänens begravningskostnader

Finska staten kommer att stå för Matti Nykänens begravningskostnader, rapporterar Seiska. Det är Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho (Blå) som bekräftar nyheten för tidningen. Tidigare utredde Terho ifall Nykänen kunde ha fått en statsbegravning..

YLE - 6 timmar sedan

Polisen om olyckan i Himos: Inget fel på skidutrustningen

Helgens olycka i skidcentret Himos utreds av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Polisen meddelar i sin tur att de inte misstänker något brott i samband med olyckan. En femtonårig pojke från Pargas omkom i en skidolycka i Himos på lördagen..

YLE - 4 timmar sedan

Flygledarkonflikten fortsätter – nytt lockouthot från Palta

Arbetsgivarna för servicebranscherna Palta meddelade på måndagen riksförlikningsmannen om en ny lockout. Lockouten pågår under östra och norra Finlands sportlovsvecka..

YLE - 6 timmar sedan

Tukes utreder helgens skidolycka i Himos - flera möjligheter till samtalsstöd erbjuds i Pargas

Helgens olycka i skidcentret Himos utreds av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). En femtonårig pojke från Pargas omkom i en skidolycka i Himos på lördagen..

YLE - 7 timmar sedan

EU-parlamentet vill att medicinsk cannabis omfattas av FPA-stöd

EU-parlamentet uppmanar medlemsländer att undanröja hinder för bruk av cannabis i medicinskt syfte..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.