Barometern > Nyheter

Tuesday, 23 January, 07:17

Barometern - 17 jul 17 kl. 11:02

Nytt varningssystem testades under översvämning5000 sms-larm skickades ut till personer som befann sig nära översvämningen i centrala Kalmar under lördagsmorgonen. Det är första gången SOS Alarm prövar det nya larmsystemet i Kalmar..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, SOS Alarm

Dela artikeln

266 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, varningssystem, testadesunder , översvämning
Barometern - 26 jun 13 kl. 11:04

Översvämning på flera platser

Det kraftiga skyfall som kommer ner orsakar just nu problem med översvämningar runt om i Kalmar. Räddningstjänsten har fått rycka ut till flera platser. Calmar Stadshotell har drabbats av översvämning.

Skånskan - 09 okt 15 kl. 14:00

Slipper betala skada efter översvämning

SKURUP Skurups kommun slipper betala för den skada som uppkom i samband med en översvämning i en
villakällare i Saritslövsområdet.Villaägaren drabbades i juli i år av översvämning i sin källare efter ett skyfall. Vattnet steg upp från golvbrunnar i källaren.

YLE - 12 feb 16 kl. 11:03

Så här gör du då översvämning hotar

I flera österbottniska älvar och åar har vi just nu lika stort vattenflöde som på våren. Tidpunkten för flödet är exceptionellt säger projektledare Satu-Mikaela Burman från NTM- centralen. Hon jobbar med att informera allmänheten om vad man själv kan göra för att förebygga och bekämpa översvämningar.

BT - 18 aug 14 kl. 15:25

Svår översvämning bredvid mackefter kraftiga skyfall

Kraftigt regnväder ledde till översvämning vid en bensinmack i Borås. Se bilder över regnovädrets framfart i artikeln. – Det är inte första gången det händer men den här gången var det extremt, säger mackens stationschef Johan Uhlén.

BT - 10 jul 12 kl. 07:24

Flera orter klarar inte översvämning

I Sverige finns 18 tätorter med betydande översvämningsrisk, men ingen av räddningstjänsterna i dessa riskområden bedömer att de ensamma kan klara en omfattande översvämning, skriver Svenska Dagbladet. Orterna pekas ut i en ny rapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), som kallat till krismöte på måndagen efter skyfallen i Småland. Karlstad, Uppsala, Lidköping, Göteborg, Kristianstad, Stockholm och Värnamo finns bland de utpekade orterna.

YLE - 13 mar 13 kl. 05:53

Svårt att förbereda sig på översvämning

Nu går Finlands miljöcentral och Räddningsbranschens centralorganisation i Finland SPEK ut med påminnelser om vad hus- och markägare kan göra på förhand för att skydda sig mot översvämningar. Men det är egentligen väldigt lite som hus- och markägare kan göra för att förbereda sig på en översvämning säger Stefan Thölix som är fullmäktigeordförande för Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC. - Det går att föbereda sig mentalt men det är egentligen bara små kosmetiska saker man kan göra.

Cornucopia - 19 aug 14 kl. 14:54

Dammbrottsöversvämning i Getinge

Halländska Getinge har drabbats av översvämning, sedan den rekordvarma juli månad bytts till en kall och mycket regnig augusti. Vattnet svämmar över Räddningsverkets (numera del av MSB) tidigare karteringar för både 100-årsflöden och dimensionerande nivåer vid vattenkraftsdammbrott.

Vi pratar alltså om flöden som bara ska inträffa om en kraftverksdamm brister.

YLE - 19 okt 12 kl. 04:48

Borrning för bergvärme orsakade översvämning hos grannen två hus bort

Familjen Lillas i Nykarleby hade maximal otur när man borrade för bergvärme hos grannen två hus från deras. Borrandet orsakade nämligen översvämning hos Lillas och man fick 20-25 centimeter med gyttjigt vatten i hela källaren. Under tomterna finns rikligt med vatten och ett mindre underjordiskt hav.

BT - 07 aug 12 kl. 14:23

Ny översvämning på Bäckängs- gymnasiet - samma lokal som i går

För andra dagen i rad orsakade det kraftiga skyfallet översvämning på Bäckängsgymnasiet. ? Kommunen var här och damsög, men tydligen har de inte hittat problemet, säger Jan Kuusisto räddningstjänsten.

Västerbottens Folkblad - 23 dec 12 kl. 09:06

Översvämning åtgärdas

Tekniska kontoret kommer under söndagen att åtgärda isproppen som orsakat översvämning i Myrheden utanför Jörn. Under lördagen orsakade en ispropp i Långträskån översvämning i Myrheden. [...

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

NHL: Ny seger för Colorado

Gabriel Landeskog gjorde mål och Carl Söderberg en assist när Colorado vann med 4-2 mot Toronto. - Det är väldigt roligt att spela hockey just nu. Hoppas det håller i sig, säger Söderberg till Expressen.

Barometern - 15 minuter sedan

Algoritm får flyktingarna i arbete

Med hjälp av en enkel algoritm kan andelen flyktingar som kommer ut i arbetslivet och blir självförsörjande öka dramatiskt. Var i landet flyktingen bosätter sig har en avgörande betydelse, visar det sig.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Stor gasläcka vid Charing Cross i London

Charing Cross-stationen är stängd och tusentals människor har tvingats utrymma fastigheter på sidogator på grund av en gasläcka, meddelar London-polisen. Gasläckan är lokaliserad till den lilla gatan Craven Street, där höga halter naturgas uppmäts i luften nu på morgonen.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Elfel bakom hundratals husbränder

Varje år orsakas hundratals husbränder på grund av elfel. Nu genomför Elsäkerhetsverket en omfattande undersökning för att reda på vad det kan beror på. En första analys från Elsäkerhetsverket visar att cirka 490 bränder är orsakade av elfel.

Barometern - 1 timme sedan

Hans Rosengren: ”Det som stör mig är att man slarvar bort äldre människors erfarenheter och kunnande”

Hans Rosengren har en lång karriär som lektor i navigation och nautiska ämnen bakom sig. Trots att det gått 15 år sedan han slutade på dåvarande Sjöfartsskolan har han fortfarande nycklarna kvar till sin gamla arbetsplats. .

Barometern - 1 timme sedan

Kalmar: Fler anmälningar om barn som far illa

Antalet anmälningar om barn som mår dåligt har fördubblats sedan 2010. När den allmänna psykiska hälsan hos vuxna försämras så drabbas barnen också. Det gjordes mer än fyra anmälningar per dag under förra året.

Barometern - 1 timme sedan

Nybro: Kommunen vann tvist om toalett

Förvaltningsrätten gick på Nybro kommuns linje i upphandlingstvisten om en ny offentlig toalett vid Sveaplan. Överklagandet avslogs..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.