Barometern > Nyheter

Monday, 25 September, 11:49

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, varningssystem, testadesunder , översvämning
Barometern - 26 jun 13 kl. 11:04

Översvämning på flera platser

Det kraftiga skyfall som kommer ner orsakar just nu problem med översvämningar runt om i Kalmar. Räddningstjänsten har fått rycka ut till flera platser. Calmar Stadshotell har drabbats av översvämning.

Skånskan - 09 okt 15 kl. 14:00

Slipper betala skada efter översvämning

SKURUP Skurups kommun slipper betala för den skada som uppkom i samband med en översvämning i en
villakällare i Saritslövsområdet.Villaägaren drabbades i juli i år av översvämning i sin källare efter ett skyfall. Vattnet steg upp från golvbrunnar i källaren.

YLE - 12 feb 16 kl. 11:03

Så här gör du då översvämning hotar

I flera österbottniska älvar och åar har vi just nu lika stort vattenflöde som på våren. Tidpunkten för flödet är exceptionellt säger projektledare Satu-Mikaela Burman från NTM- centralen. Hon jobbar med att informera allmänheten om vad man själv kan göra för att förebygga och bekämpa översvämningar.

BT - 18 aug 14 kl. 15:25

Svår översvämning bredvid mackefter kraftiga skyfall

Kraftigt regnväder ledde till översvämning vid en bensinmack i Borås. Se bilder över regnovädrets framfart i artikeln. – Det är inte första gången det händer men den här gången var det extremt, säger mackens stationschef Johan Uhlén.

BT - 10 jul 12 kl. 07:24

Flera orter klarar inte översvämning

I Sverige finns 18 tätorter med betydande översvämningsrisk, men ingen av räddningstjänsterna i dessa riskområden bedömer att de ensamma kan klara en omfattande översvämning, skriver Svenska Dagbladet. Orterna pekas ut i en ny rapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), som kallat till krismöte på måndagen efter skyfallen i Småland. Karlstad, Uppsala, Lidköping, Göteborg, Kristianstad, Stockholm och Värnamo finns bland de utpekade orterna.

YLE - 13 mar 13 kl. 05:53

Svårt att förbereda sig på översvämning

Nu går Finlands miljöcentral och Räddningsbranschens centralorganisation i Finland SPEK ut med påminnelser om vad hus- och markägare kan göra på förhand för att skydda sig mot översvämningar. Men det är egentligen väldigt lite som hus- och markägare kan göra för att förbereda sig på en översvämning säger Stefan Thölix som är fullmäktigeordförande för Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC. - Det går att föbereda sig mentalt men det är egentligen bara små kosmetiska saker man kan göra.

Cornucopia - 19 aug 14 kl. 14:54

Dammbrottsöversvämning i Getinge

Halländska Getinge har drabbats av översvämning, sedan den rekordvarma juli månad bytts till en kall och mycket regnig augusti. Vattnet svämmar över Räddningsverkets (numera del av MSB) tidigare karteringar för både 100-årsflöden och dimensionerande nivåer vid vattenkraftsdammbrott.

Vi pratar alltså om flöden som bara ska inträffa om en kraftverksdamm brister.

BT - 07 aug 12 kl. 14:23

Ny översvämning på Bäckängs- gymnasiet - samma lokal som i går

För andra dagen i rad orsakade det kraftiga skyfallet översvämning på Bäckängsgymnasiet. ? Kommunen var här och damsög, men tydligen har de inte hittat problemet, säger Jan Kuusisto räddningstjänsten.

YLE - 19 okt 12 kl. 04:48

Borrning för bergvärme orsakade översvämning hos grannen två hus bort

Familjen Lillas i Nykarleby hade maximal otur när man borrade för bergvärme hos grannen två hus från deras. Borrandet orsakade nämligen översvämning hos Lillas och man fick 20-25 centimeter med gyttjigt vatten i hela källaren. Under tomterna finns rikligt med vatten och ett mindre underjordiskt hav.

Västerbottens Folkblad - 23 dec 12 kl. 09:06

Översvämning åtgärdas

Tekniska kontoret kommer under söndagen att åtgärda isproppen som orsakat översvämning i Myrheden utanför Jörn. Under lördagen orsakade en ispropp i Långträskån översvämning i Myrheden. [...

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

"Världens fetaste kvinna" död

En egyptiska, som tidigare kallats världens fetaste kvinna, har avlidit på ett sjukhus i Förenade arabemiraten. 37-åriga Iman Ahmad Abdulati vägde som mest över 500 kilo, men blev genom operationer i Indien av med runt 300 kilo.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Forskning visar: Djuren närgångna – inte berusade

Vildsvin som vinglar och älgar som härjar runt i trädgården. På hösten kommer många rapporter om vilda djur som beter sig berusat efter att ha ätit jäst frukt. Men att djuren skulle bli fulla ger inte forskningen mycket för..

Barometern - 1 timme sedan

The Chainsmokers till Sverige nästa år

När The Chainsmokers ger sig ut på Europaturné nästa år gör de ett stopp i Sverige. Den 9 mars ställer sig den amerikanska duon på scen på Tele 2 Arena i Stockholm, meddelar arrangören Live Nation. The Chainsmokers, som består av Andrew Taggart och Alex Pall, slog igenom 2014 med hitten "Selfie".

Barometern - 1 timme sedan

Bärgningen dröjer – först ska oljan bort från fartyget

Det grundstötta fartyget utanför Oskarshamn kommer inte att bärgas under måndagen, meddelade Kustbevakningen under måndagsförmiddagen. Istället läggs fokus på att tömma fartyget på 44 000 liter dieselolja..

Barometern - 1 timme sedan

Cykel istället för bil kan rädda liv

Forskare vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm (Gih) har kommit fram till att en tredjedel av Stockholms bilpendlare skulle kunna ta cykeln till jobbet. - Vi har sagt att upp till en halvtimme borde inte vara något problem att cykla.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Uppmärksammat tonårsmord i Malmö ännu olöst

Han var bara 16 år när livet tog slut. Ahmed Obaid blev ihjälskjuten vid en busshållplats i Malmö. Åtta månader senare är mordet ännu olöst - men tips från allmänheten kan leda utredningen framåt och åklagaren vill att folk som hållit tyst börjar prata.

Barometern - 1 timme sedan

EU avvaktar om Polen

EU-kommissionen avvaktar med att gå vidare i sin kritik mot Polen. Först ska den polske presidentens nya domstolsförslag undersökas. EU-kritiken har under de senaste åren varit tung mot den polska regeringens agerande på framför allt domstolssidan.

Barometern - 1 timme sedan

Landstingets kulturstipendiater utsedda

Barometern - 45 minuter sedan

Plåtslagare visade upp sig

Barometern - 45 minuter sedan

Färre arbetslösa förra veckan

I slutet av förra veckan var 195 207 personer inskrivna som öppet arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är 2 827 färre än veckan före men 2 639 fler än samma vecka i fjol. Samtidigt deltog 164 443 personer i program med aktivitetsstöd, 1 973 fler än veckan före men 657 färre än i fjol.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.