SVT > Inrikes

Monday, 23 April, 03:49

SVT - 17 jul 17 kl. 10:52

IT-experten: Informationen som läckt kan innebära stora risker för SverigeEfter skandalen inom Transportstyrelsen växer nu kritiken. Den hemliga information som hamnat hos länder i Östeuropa kan enligt IT-säkerhetsexperten Joakim von Braun innebära stora risker för rikets säkerhet. – Jag skulle inte tveka att sätta begreppet spioneri på den här händelsen, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Transportstyrelsen, Östeuropa, IT, Joakim, Braun

Dela artikeln

1889 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IT-experten, Informationensom , läcktkan , innebärastora , riskerför , Sverige
Dagens PS - 06 apr 17 kl. 12:27

Börsprofil kan ha läckt hemlighet: ”Fånade mig”

På onsdagen genomförde det First North-noterade bolaget Gomspace en riktad emission vilket har fått aktien att backa 5 procent. Nyheten kom i ett pressmeddelande kl.17.

SmålandsPosten - 25 okt 13 kl. 07:44

Sekretessuppgifter kan ha läckt från familjerätten

Känsliga och sekretessbelagda uppgifter om en mans personliga problem kan ha läckt ut från familjerätten i Älmhult. ? Jag kan inte säga att uppgifterna inte har läckt från oss.

YLE - 16 sep 14 kl. 04:00

Informationen om Norra hamnen ska bli bättre

Nu ska informationen bli bättre om hur processen kring planeringen av Norra hamnen i Ekenäs fortlöper. En ny planeprocess ska göra det möjligt. På onsdag (17.

Cornucopia - 22 jul 17 kl. 21:02

Åtalet mot Ågren bekräftar: Transportstyrelsen har läckt hemliga operatörers identiteter

DN:s Mikael Holmström bekräftar i en artikel det jag bloggade om för en vecka sedan. Transportstyrelsen har läckt polisens, Säpos och Försvarsmaktens militära underrättelsetjänst hemliga särskilda operatörers identiteter. Detta bekräftas av gärningsbeskrivningen i åtalet mot fd GD:n Ågren.

SvD - 01 aug 14 kl. 18:51

Gotlandspolitiker: ”Inte från SvD man borde få informationen”

Kränkningen av svenskt luftrum över Gotland den 18 juli har väckt reaktioner på ön. Regionstyrelsens ordförande, Åke Svensson, undrar varför han inte nåtts av informationen tidigare. – Som politiskt ansvarig vill jag ha den kunskapen så snart som möjligt, säger han..

SvD - 29 apr 15 kl. 22:36

”FN ville begrava informationen”

Anders Kompass, en av Sveriges högst uppsatta inom FN, har stängts av från sin tjänst efter att ha läckt en rapport om att FN-styrkor utnyttjat barn sexuellt. ”Allvarligt protokollbrott”, sade FN på onsdagskvällen. ”FN ville gömma informationen”, säger människorättsaktivisten Paula Donovan som läst rapporten, till SvD..

YLE - 04 sep 14 kl. 12:24

Finland i Nato? Experten svarar

Skulle ett Natomedlemskap innebära utländska militärbaser på finländsk mark? Yles finskspråkiga nyhetsredaktion lovade svara på frågor om vad ett finländskt Natomedlemskap skulle föra med sig. Specialforskare Tommi Koivula på Försvarshögskolan svarar på frågor.

Dalarnas tidningar - 15 feb 18 kl. 18:30

OS-studion – experten: "Har varit mållös hela dagen och gråtit flera gånger"

Torsdagen blev en blågul succédag med bland annat Charlotte Kallas silvermedalj i längdskidor och Hanna Öbergs överraskande guld i skidskyttet. Framgångar som har väckt starka känslor i många svenska hem – men även på redaktionen. – Jag har varit helt mållös hela dagen och gråtit flera gånger, men det här har varit fantastiskt, säger experten Jennifer Engström i dagens avsnitt av OS-studion..

Länstidningen i Jämtland - 15 feb 18 kl. 18:30

OS-studion – experten: "Har varit mållös hela dagen och gråtit flera gånger"

Torsdagen blev en blågul succédag med bland annat Charlotte Kallas silvermedalj i längdskidor och Hanna Öbergs överraskande guld i skidskyttet. Framgångar som har väckt starka känslor i många svenska hem – men även på redaktionen. – Jag har varit helt mållös hela dagen och gråtit flera gånger, men det här har varit fantastiskt, säger experten Jennifer Engström i dagens avsnitt av OS-studion..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Englands taktik har läckt ut

Det engelska fotbollslandslagets taktik för att slå Sverige i fredagens ödesdigra gruppmatch har läckt ut.Ögonvittnen såg och hörde när Englands förbundskapten Roy Hodgson instruerade spelarna inför kvällens EM-möte, skriver Svenska Dagbladet.Det svenska landslaget har fått del av informationen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Ylva Johansson (S) i Agenda: Rimligt att ha regler för arbetskraftsinvandring

Socialdemokraterna gjorde i veckan ett valutspel om att begränsa invandringen av arbetskraft för okvalificerade jobb. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) säger i Agenda att Sverige har den mest liberala lagstiftningen i hela världen..

SVT - 5 timmar sedan

När ”Mini-me” sjöng allsång hos IOGT-NTO

SVT Nyheter grävde i inslagsarkivet och hittade Verne ”Mini-me” Troyer i några oväntade sammanhang..

SVT - 6 timmar sedan

Olagligt att döda häckande fåglar

Nu är det full aktivitet bland måsar och trutar inför häckningssäsongen. Allt fler måsar flyttar in till städerna och bygger bon på olämpliga ställen där de stör och smutsar ner. Det är inte tillåtet att döda fåglarna, enligt lagen, men det finns undantag..

SVT - 6 timmar sedan

Så här gör du om du vill flytta måsungar

Vad ska man göra om man inte vill bli väckt av en flock skränande måsar utanför fönstret? Eller om fåglarna byggt bo vid en förskola där barnen kan känna sig hotade när de är ute och leker på gården? Här får du tips på hur man gör om man vill flytta måsungar..

SVT - 8 timmar sedan

”Det är hårresande dumt”

LO:s valfilm kritiseras för osaklighet, inte minst för dess påståenden om moderat politik. – Hårresande dumt, säger Johan Ingerö på Timbro. Men medverkande Malin Sjunneborn är stolt..

SVT - 8 timmar sedan

Öva repliker och boosta dig själv – så får du upp din lön

Sätt upp tydliga mål, tänk igenom vad du bidrar med på jobbet och träna på att förhandla. Det är några av tipsen som experten ger alla som funderar på hur de ska höja sin lön under revisionstider. – Det gäller att göra jobbet i god tid innan mötet med chefen, inte en kvart innan, säger Karin Klerfelt, expert i förhandlingsstrategi..

SVT - Igår: 00:02

Gängskjutningar och Palmevapen i fokus under vapenamnestin

Flera vapen som misstänks ha koppling till kriminella miljöer har lämnats in till polisen under vapenamnestin. Bland dem 17 automatvapen som alla kommer att provskjutas på Nationellt forensiskt centrum i Linköping för att se om de har kopplingar till ouppklarade gängskjutningar..

SVT - 18 timmar sedan

Finns det någon som låter valutakursen styra utlandsresan?

Om du åker på utlandssemester, blir valutakursen en glad överraskning eller sur besvikelse? Eller är du en av dem som har stenkoll?.

SVT - 22 timmar sedan

Jobbtjänst för asylsökande ska locka arbetsgivare – efter tre år och 90 miljoner

För tre år sedan förklarade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) att regeringen skulle beställa en webbtjänst som skulle ta asylsökande närmare jobb. Tre år senare har satsningen kostat 90 miljoner, samtidigt som målgruppen krympt rejält. Arbetsförmedlingen har inte nått målet för antalet användare – och fram till nu har det knappt funnits några arbetsgivare i systemet..

SVT - 22 timmar sedan

Hårdare ton i valkampanjer – ”hör inte riktigt hemma i svensk tradition”

De senaste månaderna har valkampanjer från LO, Moderaterna och Svenskt Näringsliv fått hård kritik för att bland annat vara osakliga. Frågan är nu om detta bäddar för ett hårdare tonläge i årets valrörelse, jämfört med tidigare. Mycket möjligt, enligt experter som SVT talat med – Det verkar som om man kommer att ha en hårdare retorik, säger Orla Vigsö, professor vid Göteborgs universitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.