SVT > Inrikes

Monday, 26 February, 02:30

SVT - 17 jul 17 kl. 10:52

IT-experten: Informationen som läckt kan innebära stora risker för SverigeEfter skandalen inom Transportstyrelsen växer nu kritiken. Den hemliga information som hamnat hos länder i Östeuropa kan enligt IT-säkerhetsexperten Joakim von Braun innebära stora risker för rikets säkerhet. – Jag skulle inte tveka att sätta begreppet spioneri på den här händelsen, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Transportstyrelsen, Östeuropa, IT, Joakim, Braun

Dela artikeln

1889 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IT-experten, Informationensom , läcktkan , innebärastora , riskerför , Sverige
Dagens PS - 06 apr 17 kl. 12:27

Börsprofil kan ha läckt hemlighet: ”Fånade mig”

På onsdagen genomförde det First North-noterade bolaget Gomspace en riktad emission vilket har fått aktien att backa 5 procent. Nyheten kom i ett pressmeddelande kl.17.

SmålandsPosten - 25 okt 13 kl. 07:44

Sekretessuppgifter kan ha läckt från familjerätten

Känsliga och sekretessbelagda uppgifter om en mans personliga problem kan ha läckt ut från familjerätten i Älmhult. ? Jag kan inte säga att uppgifterna inte har läckt från oss.

YLE - 16 sep 14 kl. 04:00

Informationen om Norra hamnen ska bli bättre

Nu ska informationen bli bättre om hur processen kring planeringen av Norra hamnen i Ekenäs fortlöper. En ny planeprocess ska göra det möjligt. På onsdag (17.

Cornucopia - 22 jul 17 kl. 21:02

Åtalet mot Ågren bekräftar: Transportstyrelsen har läckt hemliga operatörers identiteter

DN:s Mikael Holmström bekräftar i en artikel det jag bloggade om för en vecka sedan. Transportstyrelsen har läckt polisens, Säpos och Försvarsmaktens militära underrättelsetjänst hemliga särskilda operatörers identiteter. Detta bekräftas av gärningsbeskrivningen i åtalet mot fd GD:n Ågren.

SvD - 01 aug 14 kl. 18:51

Gotlandspolitiker: ”Inte från SvD man borde få informationen”

Kränkningen av svenskt luftrum över Gotland den 18 juli har väckt reaktioner på ön. Regionstyrelsens ordförande, Åke Svensson, undrar varför han inte nåtts av informationen tidigare. – Som politiskt ansvarig vill jag ha den kunskapen så snart som möjligt, säger han..

SvD - 29 apr 15 kl. 22:36

”FN ville begrava informationen”

Anders Kompass, en av Sveriges högst uppsatta inom FN, har stängts av från sin tjänst efter att ha läckt en rapport om att FN-styrkor utnyttjat barn sexuellt. ”Allvarligt protokollbrott”, sade FN på onsdagskvällen. ”FN ville gömma informationen”, säger människorättsaktivisten Paula Donovan som läst rapporten, till SvD..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Englands taktik har läckt ut

Det engelska fotbollslandslagets taktik för att slå Sverige i fredagens ödesdigra gruppmatch har läckt ut.Ögonvittnen såg och hörde när Englands förbundskapten Roy Hodgson instruerade spelarna inför kvällens EM-möte, skriver Svenska Dagbladet.Det svenska landslaget har fått del av informationen..

YLE - 04 sep 14 kl. 12:24

Finland i Nato? Experten svarar

Skulle ett Natomedlemskap innebära utländska militärbaser på finländsk mark? Yles finskspråkiga nyhetsredaktion lovade svara på frågor om vad ett finländskt Natomedlemskap skulle föra med sig. Specialforskare Tommi Koivula på Försvarshögskolan svarar på frågor.

Affärsvärlden - 06 apr 17 kl. 11:51

Syding kan ha läckt börshemligheter på Youtube

Rymdbolaget Gomspace genomförde på onsdagen en riktad emission. Problemet? Informationen verkar ha läckt ut i förtid..

Dalarnas tidningar - 15 feb 18 kl. 18:30

OS-studion – experten: "Har varit mållös hela dagen och gråtit flera gånger"

Torsdagen blev en blågul succédag med bland annat Charlotte Kallas silvermedalj i längdskidor och Hanna Öbergs överraskande guld i skidskyttet. Framgångar som har väckt starka känslor i många svenska hem – men även på redaktionen. – Jag har varit helt mållös hela dagen och gråtit flera gånger, men det här har varit fantastiskt, säger experten Jennifer Engström i dagens avsnitt av OS-studion..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Så håller du dig varm i vinterkylan

SMHI har lovat minusgrader i hela landet den kommande veckan och många sportlovslediga och andra friluftssugna planerar att ge sig ut i naturen. Med några enkla knep går det att bemästra vintervädret och ha skoj..

SVT - 3 timmar sedan

Ex-flickvännen: Så bluffade kirurgen Paolo Macchiarini om sitt privatliv

I en ny dokumentär, ”He lied about everything”, berättar journalisten Benita Alexander – före detta flickvän till Paolo Macchiarini – hur hon luras på ett sagobröllop där påven ska förrätta vigseln, där John Legend ska sjunga och USA:s förre president Bill Clinton och Rysslands president Vladimir Putin finns med på en stjärnspäckad gästlista. – Jag tror att han lurade sig själv till slut genom att tro på lögnerna, säger journalisten Bo Lindquist, som själv medverkar i dokumentären som går på Dplay.se..

SVT - 3 timmar sedan

Benita Alexander: Därför gjorde jag dokumentärfilmen

Det handlade om att låta sanningen om den före detta KI-kirurgen och ex-pojkvännen Paolo Macchiarini komma fram, menar journalisten Benita Alexander. I videon ovan förklarar hon varför hon gjorde dokumentärfilmen ”He lied about everything”..

SVT - 4 timmar sedan

Andersson (S) och Svantesson (M) i debatt om välfärd och skatter

Trots högkonjunktur och starka statsfinanser visar prognoser på stora underskott i många kommuners ekonomi de kommande åren. Under söndagskvällen möttes finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson i en debatt om välfärden och skatterna i Sverige..

SVT - 4 timmar sedan

Socialdemokraternas löfte: 14.000 fler vårdanställda till 2022

Väntetiden i vården är för lång och personalen har det för tufft. Nu lovar Socialdemokraterna 14.000 fler vårdanställda till 2022..

SVT - 10 timmar sedan

Dystra ekonomiska utsikter för kommunerna

Sveriges ekonomi går som tåget och politikerna slår sig för bröstet. Enligt regeringens prognos väntas ekonomiska överskott på 50 till 70 miljarder kronor de närmaste åren. Annat är det inom kommunerna, där man på många håll brottas med en dalande servicesektor och en åldrande befolkning.

SVT - 12 timmar sedan

Jan har varit med om två stora börskrascher

”Du måste ha råd att förlora”.

SVT - 13 timmar sedan

Statsvetaren Jonas Hinnfors: Både S och M vill ha en omfattande välfärdsstat

Kan man satsa på välfärden och ändå sänka skatterna? I kväll möts finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas Elisabeth Svantesson i valårets första stora debatt om välfärd och skatter. Statsvetaren Jonas Hinnfors reder ut hur partierna skiljer sig i frågan för SVT:s Agenda..

SVT - 14 timmar sedan

”Sveriges beredskap god” inför nästa dödliga virus

Det är bara en tidsfråga innan nästa pandemi slår till. Samtidigt tappar viktiga mediciner som antibiotika i kraft och vaccinavtal och antivirala läkemedel ifrågasätts. Men på Folkhälsomyndigheten är man inte orolig över Sveriges beredskap.

SVT - 14 timmar sedan

100 år sedan Spanska sjukan: ”En ny pandemi är oundviklig”

Våren 1918 började den värsta smitta som drabbat mänskligheten sedan digerdöden att spridas över världen. En tredjedel av jordens befolkning smittades och över 50 miljoner dog.  – En ny pandemi är oundviklig, vi vet bara inte hur allvarlig den blir nästa gång, säger Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar vid Uppsala Universitet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.