SVT > Inrikes

Sunday, 24 September, 19:29

SVT - 17 jul 17 kl. 10:52

IT-experten: Informationen som läckt kan innebära stora risker för SverigeEfter skandalen inom Transportstyrelsen växer nu kritiken. Den hemliga information som hamnat hos länder i Östeuropa kan enligt IT-säkerhetsexperten Joakim von Braun innebära stora risker för rikets säkerhet. – Jag skulle inte tveka att sätta begreppet spioneri på den här händelsen, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Transportstyrelsen, Östeuropa, IT, Joakim, Braun

Dela artikeln

1889 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IT-experten, Informationensom , läcktkan , innebärastora , riskerför , Sverige
Dagens PS - 06 apr 17 kl. 12:27

Börsprofil kan ha läckt hemlighet: ”Fånade mig”

På onsdagen genomförde det First North-noterade bolaget Gomspace en riktad emission vilket har fått aktien att backa 5 procent. Nyheten kom i ett pressmeddelande kl.17.

SmålandsPosten - 25 okt 13 kl. 07:44

Sekretessuppgifter kan ha läckt från familjerätten

Känsliga och sekretessbelagda uppgifter om en mans personliga problem kan ha läckt ut från familjerätten i Älmhult. ? Jag kan inte säga att uppgifterna inte har läckt från oss.

YLE - 16 sep 14 kl. 04:00

Informationen om Norra hamnen ska bli bättre

Nu ska informationen bli bättre om hur processen kring planeringen av Norra hamnen i Ekenäs fortlöper. En ny planeprocess ska göra det möjligt. På onsdag (17.

Cornucopia - 22 jul 17 kl. 21:02

Åtalet mot Ågren bekräftar: Transportstyrelsen har läckt hemliga operatörers identiteter

DN:s Mikael Holmström bekräftar i en artikel det jag bloggade om för en vecka sedan. Transportstyrelsen har läckt polisens, Säpos och Försvarsmaktens militära underrättelsetjänst hemliga särskilda operatörers identiteter. Detta bekräftas av gärningsbeskrivningen i åtalet mot fd GD:n Ågren.

SvD - 01 aug 14 kl. 18:51

Gotlandspolitiker: ”Inte från SvD man borde få informationen”

Kränkningen av svenskt luftrum över Gotland den 18 juli har väckt reaktioner på ön. Regionstyrelsens ordförande, Åke Svensson, undrar varför han inte nåtts av informationen tidigare. – Som politiskt ansvarig vill jag ha den kunskapen så snart som möjligt, säger han..

SvD - 29 apr 15 kl. 22:36

”FN ville begrava informationen”

Anders Kompass, en av Sveriges högst uppsatta inom FN, har stängts av från sin tjänst efter att ha läckt en rapport om att FN-styrkor utnyttjat barn sexuellt. ”Allvarligt protokollbrott”, sade FN på onsdagskvällen. ”FN ville gömma informationen”, säger människorättsaktivisten Paula Donovan som läst rapporten, till SvD..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Englands taktik har läckt ut

Det engelska fotbollslandslagets taktik för att slå Sverige i fredagens ödesdigra gruppmatch har läckt ut.Ögonvittnen såg och hörde när Englands förbundskapten Roy Hodgson instruerade spelarna inför kvällens EM-möte, skriver Svenska Dagbladet.Det svenska landslaget har fått del av informationen..

YLE - 04 sep 14 kl. 12:24

Finland i Nato? Experten svarar

Skulle ett Natomedlemskap innebära utländska militärbaser på finländsk mark? Yles finskspråkiga nyhetsredaktion lovade svara på frågor om vad ett finländskt Natomedlemskap skulle föra med sig. Specialforskare Tommi Koivula på Försvarshögskolan svarar på frågor.

Affärsvärlden - 06 apr 17 kl. 11:51

Syding kan ha läckt börshemligheter på Youtube

Rymdbolaget Gomspace genomförde på onsdagen en riktad emission. Problemet? Informationen verkar ha läckt ut i förtid..

SR - 08 feb 14 kl. 11:21

Experten: Thorgrens åk borde räckt till brons

Radiosportens slopestyleexpert Jim Johansson-Wolf tycker att Sven Thorgrens andra finalåk borde räckt till en medalj..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Johansson (S): SD ser NMR som en konkurrent

Ministern om att SD vill förbjuda nazistiska organisationer.

SVT - 2 timmar sedan

Här intar fallskärmsjägarna centrala Stockholm

I samband med att Försvarsmakten genomför sin största övning på 20 år – Aurora – bjöd man i dag in allmänheten till försvarsdagen i centrala Stockholm. Enheter från armén, marinen, flygvapnet och hemvärnet visade upp sina styrkor på Gärdet..

SVT - 7 timmar sedan

Så ser den nazistiska upptrappningen i Sverige ut

I förra veckan hölls en nazistisk demonstration utan tillstånd i Göteborg. Det har väckt en debatt om nazistiska aktiviteter i Sverige. Christer Mattsson forskar på förebyggande mot våldsbejakande extremism och säger att de nazistiska grupperna växer, men understryker att de är små.

SVT - 7 timmar sedan

Han överlevde förintelsen – nu väntas nazister demonstrera utanför hans synagoga

Frågan om nazister ska få lov att marschera i demonstrationståg med sköldar och nazistsymboler har debatterats sen Nordiska motståndsrörelsen fått tillstånd att demonstrera i Göteborg. Michael Ben-Menachem är en av få ungerska judar som överlevde förintelsen – nu väntas nazister marschera utanför hans synagoga..

SVT - 7 timmar sedan

Då och nu: Polisen tolkar lagen olika

Göteborgspolisen tolkar idag lagen om demonstrationsfrihet på ett annat sätt än vad som gjordes i Stockholm på 90-talet..

SVT - 9 timmar sedan

Funktionshindrade Ludwig, 3, får fortfarande ingen assistans

Familjen till svårt hjärnskadade Ludwig, 3, är en av dem som gått till domstol för att få assistans. Men trots att rätten slog fast att han har rätt till LSS har Ludwig fortfarande inte fått någon assistans. Kommunen säger att det är för dyrt..

SVT - 9 timmar sedan

Allt fler går till domstol för att få assistans

Under första halvåret 2017 var det lika många som gick till domstol för att få rätt till hjälp enligt LSS som det var under ett helt år för tio år sedan, det visar nya siffror som SVT Nyheter tagit fram..

SVT - 11 timmar sedan

MSB får kritik för arbete mot terrordåd

Räddningstjänsten i Storstockholm och Göteborg kritiserar MSB för brister i det förebyggande arbetet mot terrorattentat..

SVT - Igår: 16:50

Så ställer riksdagspartierna till en legalisering av cannabis

Ingen förespråkar legalisering.

SVT - Igår: 10:03

Carin, 36, vill skaffa barn själv: ”Man känner sig inte uppbackad av vården”

Kan tvingas vänta 1,5 år på hjälp – ”Det är en psykisk påfrestning”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.