SVT > Inrikes

Friday, 24 November, 17:46

SVT - 17 jul 17 kl. 10:52

IT-experten: Informationen som läckt kan innebära stora risker för SverigeEfter skandalen inom Transportstyrelsen växer nu kritiken. Den hemliga information som hamnat hos länder i Östeuropa kan enligt IT-säkerhetsexperten Joakim von Braun innebära stora risker för rikets säkerhet. – Jag skulle inte tveka att sätta begreppet spioneri på den här händelsen, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Transportstyrelsen, Östeuropa, IT, Joakim, Braun

Dela artikeln

1889 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IT-experten, Informationensom , läcktkan , innebärastora , riskerför , Sverige
Dagens PS - 06 apr 17 kl. 12:27

Börsprofil kan ha läckt hemlighet: ”Fånade mig”

På onsdagen genomförde det First North-noterade bolaget Gomspace en riktad emission vilket har fått aktien att backa 5 procent. Nyheten kom i ett pressmeddelande kl.17.

SmålandsPosten - 25 okt 13 kl. 07:44

Sekretessuppgifter kan ha läckt från familjerätten

Känsliga och sekretessbelagda uppgifter om en mans personliga problem kan ha läckt ut från familjerätten i Älmhult. ? Jag kan inte säga att uppgifterna inte har läckt från oss.

YLE - 16 sep 14 kl. 04:00

Informationen om Norra hamnen ska bli bättre

Nu ska informationen bli bättre om hur processen kring planeringen av Norra hamnen i Ekenäs fortlöper. En ny planeprocess ska göra det möjligt. På onsdag (17.

Cornucopia - 22 jul 17 kl. 21:02

Åtalet mot Ågren bekräftar: Transportstyrelsen har läckt hemliga operatörers identiteter

DN:s Mikael Holmström bekräftar i en artikel det jag bloggade om för en vecka sedan. Transportstyrelsen har läckt polisens, Säpos och Försvarsmaktens militära underrättelsetjänst hemliga särskilda operatörers identiteter. Detta bekräftas av gärningsbeskrivningen i åtalet mot fd GD:n Ågren.

SvD - 01 aug 14 kl. 18:51

Gotlandspolitiker: ”Inte från SvD man borde få informationen”

Kränkningen av svenskt luftrum över Gotland den 18 juli har väckt reaktioner på ön. Regionstyrelsens ordförande, Åke Svensson, undrar varför han inte nåtts av informationen tidigare. – Som politiskt ansvarig vill jag ha den kunskapen så snart som möjligt, säger han..

SvD - 29 apr 15 kl. 22:36

”FN ville begrava informationen”

Anders Kompass, en av Sveriges högst uppsatta inom FN, har stängts av från sin tjänst efter att ha läckt en rapport om att FN-styrkor utnyttjat barn sexuellt. ”Allvarligt protokollbrott”, sade FN på onsdagskvällen. ”FN ville gömma informationen”, säger människorättsaktivisten Paula Donovan som läst rapporten, till SvD..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Englands taktik har läckt ut

Det engelska fotbollslandslagets taktik för att slå Sverige i fredagens ödesdigra gruppmatch har läckt ut.Ögonvittnen såg och hörde när Englands förbundskapten Roy Hodgson instruerade spelarna inför kvällens EM-möte, skriver Svenska Dagbladet.Det svenska landslaget har fått del av informationen..

YLE - 04 sep 14 kl. 12:24

Finland i Nato? Experten svarar

Skulle ett Natomedlemskap innebära utländska militärbaser på finländsk mark? Yles finskspråkiga nyhetsredaktion lovade svara på frågor om vad ett finländskt Natomedlemskap skulle föra med sig. Specialforskare Tommi Koivula på Försvarshögskolan svarar på frågor.

Affärsvärlden - 06 apr 17 kl. 11:51

Syding kan ha läckt börshemligheter på Youtube

Rymdbolaget Gomspace genomförde på onsdagen en riktad emission. Problemet? Informationen verkar ha läckt ut i förtid..

SR - 08 feb 14 kl. 11:21

Experten: Thorgrens åk borde räckt till brons

Radiosportens slopestyleexpert Jim Johansson-Wolf tycker att Sven Thorgrens andra finalåk borde räckt till en medalj..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

SD-kvinnor: ”#metoo inte bara en kvinnofråga”

”Både kvinnor och män drabbas”.

SVT - 1 timme sedan

Trustordömd åter i fängsligt förvar

Tre svenskar sitter gripna i Frankrike och Monaco, misstänkta för försök till grovt bedrägeri. En av de tre, Thomas Jisander, är sedan tidigare dömd för sin medverkan i den så kallade Trustorhärvan för 20 år sedan..

SVT - 1 timme sedan

Psykologerna medverkar i metoo-kampanjen

”Om ni berättar lyssnar vi” lyder den rubrik som Sveriges psykologer nu går ut med för att medverka i metoo-kampanjen. Psykologerna delar inte med sig av egna erfarenheter i uppropet utan riktar fokus på patientperspektivet, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 1 timme sedan

Mona Sahlin straffas för skattebrott

Villkorlig dom och 50 dagsböter på 23.000 kronor för två fall av skattebrott. Det blir följden för Mona Sahlin, tidigare partiledare för Socialdemokraterna..

SVT - 2 timmar sedan

Lars Ohly portas från V-arrangemang

Vänsterpartiets förre partiledare Lars Ohly portas från alla partiets arrangemang efter sexuella trakasserier, uppger partiet..

SVT - 3 timmar sedan

Forskaren: ”Så undviker du att luras av rean”

–Vi rättfärdigar vårt shoppande med att alla andra också gör det, det menar Per Kristensson, forskare i konsumentpsykologi. Här tipsar han om hur du undviker att bli lurad av röda prislappar..

SVT - 7 timmar sedan

”SD kan bli ett statsbärande regeringsparti”

– SD kan bli ett statsbärande regeringsparti, sade Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson när partiets landsdagar började på fredagsförmiddagen..

SVT - 7 timmar sedan

Vittnesmål från kyrkan om övergrepp

Svenska kyrkan har fått ett eget metoo-upprop. Under namnet #vardeljus delar anställda, frivilliga, förtroendevalda och församlingsbor sina berättelser om sexism och övergrepp..

SVT - 7 timmar sedan

Män och #metoo – dela med dig av dina tankar!

Har det här varit en ögonöppnare för dig som man eller känner du inte alls igen dig i debatten? Känner du att du behöver ändra ditt beteende till följd av #metoo? Här kan du dela med dig av dina tankar och erfarenheter.

SVT - 7 timmar sedan

Svenska män om #metoo

En dryg månad efter att #metoo-kampanjen drog igång träffade SVT Nyheter ett antal vanliga svenska män. Hör deras tankar kring mansrollen och de sexövergrepp som kvinnor vittnat om den senaste tiden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.