SVT > Inrikes

Sunday, 23 July, 08:45

SVT - 17 jul 17 kl. 10:52

IT-experten: Informationen som läckt kan innebära stora risker för SverigeEfter skandalen inom Transportstyrelsen växer nu kritiken. Den hemliga information som hamnat hos länder i Östeuropa kan enligt IT-säkerhetsexperten Joakim von Braun innebära stora risker för rikets säkerhet. – Jag skulle inte tveka att sätta begreppet spioneri på den här händelsen, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Transportstyrelsen, Östeuropa, IT, Joakim, Braun

Dela artikeln

1826 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IT-experten, Informationensom , läcktkan , innebärastora , riskerför , Sverige
Dagens PS - 06 apr 17 kl. 12:27

Börsprofil kan ha läckt hemlighet: ”Fånade mig”

På onsdagen genomförde det First North-noterade bolaget Gomspace en riktad emission vilket har fått aktien att backa 5 procent. Nyheten kom i ett pressmeddelande kl.17.

SmålandsPosten - 25 okt 13 kl. 07:44

Sekretessuppgifter kan ha läckt från familjerätten

Känsliga och sekretessbelagda uppgifter om en mans personliga problem kan ha läckt ut från familjerätten i Älmhult. ? Jag kan inte säga att uppgifterna inte har läckt från oss.

YLE - 16 sep 14 kl. 04:00

Informationen om Norra hamnen ska bli bättre

Nu ska informationen bli bättre om hur processen kring planeringen av Norra hamnen i Ekenäs fortlöper. En ny planeprocess ska göra det möjligt. På onsdag (17.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Åtalet mot Ågren bekräftar: Transportstyrelsen har läckt hemliga operatörers identiteter

DN:s Mikael Holmström bekräftar i en artikel det jag bloggade om för en vecka sedan. Transportstyrelsen har läckt polisens, Säpos och Försvarsmaktens militära underrättelsetjänst hemliga särskilda operatörers identiteter. Detta bekräftas av gärningsbeskrivningen i åtalet mot fd GD:n Ågren.

SvD - 01 aug 14 kl. 18:51

Gotlandspolitiker: ”Inte från SvD man borde få informationen”

Kränkningen av svenskt luftrum över Gotland den 18 juli har väckt reaktioner på ön. Regionstyrelsens ordförande, Åke Svensson, undrar varför han inte nåtts av informationen tidigare. – Som politiskt ansvarig vill jag ha den kunskapen så snart som möjligt, säger han..

SvD - 29 apr 15 kl. 22:36

”FN ville begrava informationen”

Anders Kompass, en av Sveriges högst uppsatta inom FN, har stängts av från sin tjänst efter att ha läckt en rapport om att FN-styrkor utnyttjat barn sexuellt. ”Allvarligt protokollbrott”, sade FN på onsdagskvällen. ”FN ville gömma informationen”, säger människorättsaktivisten Paula Donovan som läst rapporten, till SvD..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Englands taktik har läckt ut

Det engelska fotbollslandslagets taktik för att slå Sverige i fredagens ödesdigra gruppmatch har läckt ut.Ögonvittnen såg och hörde när Englands förbundskapten Roy Hodgson instruerade spelarna inför kvällens EM-möte, skriver Svenska Dagbladet.Det svenska landslaget har fått del av informationen..

YLE - 04 sep 14 kl. 12:24

Finland i Nato? Experten svarar

Skulle ett Natomedlemskap innebära utländska militärbaser på finländsk mark? Yles finskspråkiga nyhetsredaktion lovade svara på frågor om vad ett finländskt Natomedlemskap skulle föra med sig. Specialforskare Tommi Koivula på Försvarshögskolan svarar på frågor.

Affärsvärlden - 06 apr 17 kl. 11:51

Syding kan ha läckt börshemligheter på Youtube

Rymdbolaget Gomspace genomförde på onsdagen en riktad emission. Problemet? Informationen verkar ha läckt ut i förtid..

SR - 08 feb 14 kl. 11:21

Experten: Thorgrens åk borde räckt till brons

Radiosportens slopestyleexpert Jim Johansson-Wolf tycker att Sven Thorgrens andra finalåk borde räckt till en medalj..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Alkoholskadade barn förblir utan diagnos

Många barn med alkoholrelaterade fosterskador får aldrig rätt diagnos – eller hjälp.

SVT - 1 timme sedan

FAS-diagnosen blev en räddning för Katarinas son

Det blev en stor lättnad för Katarina Wittgard, när hon till slut fick en förklaring till adoptivsonen Karls svårigheter. Då hade han hunnit fylla elva, men med diagnosen blev det lättare att få det stöd han behöver. Många andra med medfödda alkoholskador får aldrig en diagnos som skulle underlätta vardagen..

SVT - 8 timmar sedan

Försvarsmakten begär information från Transportstyrelsen

Efter att Försvarsmakten i fredags bekräftade att information från det militära fordonsregistret finns hos Transportstyrelsen gör Försvarsmakten nu en formell hemställan till myndigheten..

SVT - 10 timmar sedan

Svenska agenters identiteter kan ha röjts

Uppgifter om Säpos och Försvarsmaktens agenter, som verkar under falsk identitet, kan ha röjts i samband med att Transportstyrelsens IT-system lades ut på IBM, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 11 timmar sedan

Hög brandrisk i stora delar av landet

SVT:s meteorolog ”Var försiktig”.

SVT - 14 timmar sedan

Justitieutskottet kallar till extramöte på tisdag

På torsdagen meddelade Alliansen att de kommer att kalla inrikesminister Anders Ygeman (S) till ett extrainsatt möte i justitieutskottet. Nu meddelar man att mötet kommer äga rum på tisdag klockan 14.30, det skriver Expressen..

SVT - 15 timmar sedan

Ny studie: Fyraåringar rör sig för lite

Forskaren: Barnen rör sig på sig betydligt mindre på helgen än i vardagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.