Dagens PS > Ekonomi

Friday, 17 November, 23:56

Dagens PS - 17 jul 17 kl. 10:31

JUST NU: Svenska hem i stor hackerattack70.000 privata övervakningskameror, varav 300 svenska, har kapats i en omfattande hackerattack, rapporterar Aftonbladet på måndagen. Strömmarna från dessa är i skrivande stund utlagda på nätet och sänder live – i de flesta fall utan ägarens vetskap. Kamerorna kan finnas i både butiker och museer eller vara riktade mot människors bilar, båtar eller annan egendom. Men många finns också inne i svenska hem där hushållen alltså inte vet om att deras tillvaro direktsänds på nätet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU, Aftonbladet, Moldavien, Politikens, AB, Tomas Djurling, MISSA INTE, Sverige, LÄS ÄVEN, Dagensps

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU Svenska , hemi , stor, hackerattack
Dagens PS - 05 apr 17 kl. 09:22

JUST NU: Stor hackerattack mot Sverige

Stora svenska it-företag och offentlig verksamhet inom sjukvård, kommunikation, energi och forskning har attackerats i ett omfattande hackerintrång mot länder i hela världen. Det skriver MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, i ett pressmeddelande på onsdagen. Attacken kallad ”Cloud Hopper” har riktats mot stora driftleverantörer vars kunder sedan drabbats.

Expressen - 20 jan 12 kl. 18:51

Familjeliv skakas av en stor hackerattack

Sajten Familjeliv upptäckte i går, torsdag, att de utsatts för en hackerattack. Hackaren kan ha kommit över tusentals användarnamn och lösenord - men enligt Familjelivs vd Ylva Hvarfner ska krypteringen inte gå att knäcka. - Det lovar jag, säger hon till Expressen.

Expressen - 20 dec 13 kl. 06:53

Stor hackerattack mot butikskedja i USA

Mitt i julruschen drabbas en av USA:s största butikskedjor av en omfattande hackerattack. Nu misstänker Target Corporation att kortuppgifter från 40 miljoner kunder har stulits ur deras databas, skriver AP..

DI - 07 aug 15 kl. 08:51

Ryssland i stor hackerattack mot Pentagon

Ryssland uppges ligga bakom en massiv hackerattack mot Pentagon som ska ha ägt rum någon gång runt 25 juli. Totalt ska 4.000 militär- och civilanställda på departementet ha utsatts för attacken, enligt amerikanska tjänstemän.

IDG - 24 aug 16 kl. 10:56

Stor hackerattack mot speljätte – 800 000 användare drabbade


Ny hackerattack slår hårt mot populära utvecklarens forum..

UNT - 09 apr 13 kl. 17:03

JUST NU: Stor dramatik i finalen

BADMINTON. Fyrisfjädern har chans att spela hem guldet i SM-finalen mot Kista. Matchen följer ni på unt.

VA - 02 jun 17 kl. 14:53

83-årige svetsaren från Orust kammade just hem 675 miljoner – genom att se investeringsläget alla andra missade

En 83-årig svetsare från västkusten lyckades just kamma hem 675 miljoner. .

Nerikes Allehanda - 14 jan 14 kl. 12:12

Just nu: Stor polisinsats i Gyttorp

En stor polisinsats pågår just nu i centrum i Gyttorp utanför Nora. Flera polispatruller finns på plats och poliser söker med hundar i området..

Nerikes Allehanda - 12 jun 15 kl. 19:17

JUST NU: Stor polisinsats i Oxhagen

Just nu pågår en stor polisinsats på Tornfalkgatan i Oxhagen. - Ett tiotal poliser rörde sig snabbt mot ett av bostadshusen här. Några hade sköldar, säger ett vittne till na.

DN - 18 mar 16 kl. 17:15

Just nu: Stor polisinsats i Bryssel

En stor polisinsats pågår just nu i belgiska Molenbeek sedan spår efter den för Parisdåden misstänkte Salah Abdeslam hittats i den lägenhet som stormades i södra Bryssel på tisdagen. Ett stort antal skott har hörts från området. DN rapporterar direkt..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Ny tjänst: Lånekostnad sjönk 74 procent

Svenska snilleblixten jackpot för låntagare.
SvD berättar om den nya tjänsten, Anyfin, som baseras på artificiell intelligens, AI. Från den egna plattformen utfärdar och administrerar AI-tjänsten extremt låga lånekostnader; varje kund erhåller en individuell ränta utifrån risken för deras specifika lån.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Kritikstorm mot Bard – kickas från prestigepris

Musikprofilen och filosofen stryks från nomineringslistan efter #metoo-kontrovers. När bolaget Consid nyligen presenterade årets nomineringar till priset som ”Årets digitala influenser – en person som ”drivit digitaliseringsfrågan framåt på ett föredömligt sätt”, enligt bolaget – fanns Alexander Bard med på listan tillsammans med Frida Boisen, digital chef på Bonnier samt entreprenören Per Kolknekt. Men nu har den förstnämndes namn strukits från listan, uppger Consid i ett pressmeddelande på fredagen.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Apples mångfaldschef slutar

Har en helt annan karriär på gång. Denise Young Smith som är mångfaldschef på Apple kommer att frånträda den rollen efter mindre än ett år, rapporterar CNet. Hon har meddelat sin avgång vid slutet av året.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Skatteutbetalning ändras – 1 miljon kan drabbas

Klockan tickar för många svenskar och deras återbäring, konstaterar Skatteverket. Från och med den 22 november måste alla anmäla bankkonto till Skatteverket för att få utbetalningar automatiskt. Då skrotas nämligen myndigheten användningen av utbetalningskort.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Handelsstopp i piskad aktie – av misstag

Aktien rasade över 10 procent när Stockhomsbörsen drog i nödbromsen. Men det hela var en miss, förklarar David Augustsson på Stockholmsbörsen presstjänst, för Dagens Industri. ”Det berodde på den mänskliga faktorn, det var ett misstag.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Boom i bostadsbyggandet – upp med 11 procent

Preliminärt påbörjades byggandet av cirka 49.800 lägenheter årets tre första kvartal. Cirka 49.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Finanshus satsar på Bitcoins kursfall

Rasar bitcoin stiger den här. Schweiziska finanshuset Vontobel lanserar i dag två mini-futures för den som vill ha inverterad exponering mot bitcoin. Det är alltså minishort-instrument som rör sig i motsatt riktning som kryptovalutan.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Därför faller H&M i dag

Aktien är fredagens mest omsatta på Stockholmsbörsen. Strax före klockan 10 var H&M-aktien ned med drygt 3 procent till 196 kronor, vilket innebär att kursen nu är under den magiska 200-kronorsnivån. Sedan årsskiftet har H&M-aktien backat med 23 procent, konstaterar Direkt, som uppger att dagens rekyl är kopplad till att SEB Equity Research sänkt sina prognoser för H&M efter negativ marknadsstatistik i framför allt Tyskland.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Goldman Sachs: Här finns 7 bästa börsklippen 2018

Så ska du positionera dig nästa år, menar investmentbanken. Goldman Sachs listar sju investeringsteser för 2018 som präglas av sencyklisk optimism. Det rapporterar Bloomberg News som tagit del av bankens analys.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Boräntor kvar på rekordlåg nivå

Det bedömer flera experter. ”Med den svagare inflation som vi räknar med bedömer vi att Riksbanken kommer att börja höja styrräntan först i början av 2019”, säger Lena Hagman, chefekonom på Almega, till Expressens Dina Pengar. Hon anser att Riksbanken gjort felbedömningar om löneutveckling och inflation.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.