SVT Debatt > Opinion

Sunday, 23 July, 08:42

SVT Debatt - 17 jul 17 kl. 10:15

”Pröva kristna irakiers asylansökningar på nytt””Vi i ADFA anser att personer vars folkgrupper utsatts för folkmord skulle behöva omfattas av begreppet särskilt ömmande omständigheter”, skriver Nuri Kino..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
ADFA, Nuri Kino

Dela artikeln

171 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pröva, kristna, irakiers, asylansökningar, nytt
YLE - 30 mar 16 kl. 04:53

Bara enstaka asylansökningar kring påsk

Antalet nya asylsökande har minskat stadigt sedan början av året. De senaste dagarna har bara enstaka personer sökt om asyl – jämfört med början av januari då det kom in kring 250 nya asylansökningar per vecka. Vid Migrationsverket säger Tirsa Forssell att siffrorna för i år pekar neråt.

YLE - 09 aug 16 kl. 14:39

Förra höstens asylansökningar klara före jul

Migrationsverkets enhet i Vasa har ungefär 1200 asylansökningar som ännu väntar på beslut, de flesta från förra hösten. Men före julen hoppas de att alla ska ha fått besked om uppehållstillstånd. I februari öppnade Migrationsverket en ny enhet i Vasa för att underlätta processen med de 2000 asylsökande i Österbotten.

HBL - 13 aug 12 kl. 11:47

Migrationsverket börjar behandla asylansökningar i Åbo

Migrationsverket utvidgar behandlingen av asylansökningar till Åbo. En av de anställda på myndigheten började arbeta på Egentliga Finlands polisstation i dag och får senare i höst sällskap av en kollega.Verket vill ha personal i de områden där asylsökande inkvarteras under behandlingsprocessen.

EU-Parlamentet - 16 mar 16 kl. 15:13

Pressmeddelande - Ledamöter föreslår centraliserat EU-system med kvoter för asylansökningar - Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor

EU:s asylsystems misslyckanden den senaste tiden att klara av det ständigt ökande antalet flyktingar, leder till behovet av en radikal omarbetning av de så kallade Dublinreglerna. Det fastslog ledamöterna i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter på onsdagen. De föreslår inrättandet av ett centralt system för att samla in och fördela asylansökningar.

SR - 15 apr 16 kl. 21:00

Press på Grekland att hantera alla asylansökningar

Grekland är nu under hårt tryck för att snabbt hantera flera tusen asylansökningar från migranter som har kommit efter att avtalet mellan EU och Turkiet trädde i kraft den 20 mars..

YLE - 23 okt 14 kl. 04:27

Sannfinländarna vill inte dela på asylansökningar

Sannfinländarna motsätter sig att EU fördelar asylansökningarna. I Dublinförordningen 3, som ska inlemmas i lagstiftningen, är det inte längre så viktigt att de asylsökande får sin sak prövad i det EU-land de först kommer till. Huvudsaken är att de får sin sak prövad.

EU-Parlamentet - 20 jun 16 kl. 12:05

Artikel - Nyhetsgrafik: om flyktingkrisen och asylansökningar i EU

Allmän information : Idag, 20 juni, är det världsdagen för flyktingar, ägnad alla människor som tvingas fly från sina hemländer på grund av krig, konflikt eller fattigdom. Under 2015 anlände 1 015 078 människor till EU över medelhavet. 3 771 har rapporterades försvunna eller döda, 32 procent av dem var kvinnor och barn.

YLE - 04 jun 16 kl. 08:55

Fler asylsökningar får negativt beslut

Allt färre asylsökande beviljas asyl då antalet negativa asylbeslut har fördubblats. Av de asylansökningar som behandlats i år har nästan var tredje asylsökande fått negativt beslut. I fjol fick var sjätte asylsökande negativt beslut.

Nyhetskanalen - 01 jun 12 kl. 13:39

Asylansökningarna ökar i EU

Antalet asylansökningar ökade kraftigt i EU i fjol, visar EU-kommissionens årliga rapport om migration och asyl.Runt 302 000 personer sökte asyl i EU under 2011, en ökning med nästan 17 procent jämfört med 2010. De flesta asylsökande kom från Afghanistan, Ryssland, Pakistan, Irak och Serbien.

SvD - 12 dec 15 kl. 06:12

Fler drar tillbaka asylansökan

Allt fler flyktingar har de senaste månaderna dragit tillbaka sina asylansökningar. Långa väntetider och svår boendesituation är ett par faktorer som tros ligga bakom. Men det tyder också på att en del av dem som söker asyl faktiskt inte har behov av skydd, enligt Migrationsverket..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 12:32

”Är Turkiet på väg mot diktatur?”

”Till dags dato har 150.000 offentliganställda entledigats, och åtal har väckts mot 100.000 människor varav 50.

SVT Debatt - Igår: 10:00

”Värna säkerheten för judiska organisationer”

”Ingen ska behöva känna fruktan eller oro inför att besöka synagogan, den judiska skolan eller någon annan judisk institution”, skriver ordföranden och fyra ledamöter i Riksdagens konstitutionsutskott. .

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Hög tid att säkra framtida vattenförsörjning”

”Dålig eller ingen vattentillgång eller dålig vattenkvalitet slår snabbt hårt mot hela samhället och kan snabbt skapa stora ekonomiska förluster”, varnar Robert Jönsson och Anna Mäki..

SVT Debatt - I förrgår: 14:06

”Vår säkerhetspolitiska trovärdighet kan stå på spel”

”Om bilden blir att Sverige inte klarar detta kan både anseende och trovärdighet stå på spel när det gäller försvars- och säkerhetspolitiskt samarbete”, skriver Allan Widman (L)..

SVT Debatt - 20 jul 17 kl. 00:00

”Vår politik värnar dem som byggde landet”

”KD utgör det lysande undantaget från detta uppseendeväckande ointresse för Sveriges växande äldrebefolkning”, skriver Göran Dandelo (KD)..

SVT Debatt - I förrgår: 10:00

”Så skapas verklig valfrihet i äldreomsorgen”

”Låt Stockholms län visa vägen för resten av landet hur man sätter de äldres behov främst och skapar en riktig valfrihet i äldreomsorgen”, skriver tjugotvå företrädare för Kristdemokraterna..

SVT Debatt - 20 jul 17 kl. 07:30

”Vapentillgången måste stoppas”

”Fem dödsskjutningar i Stockholm på två dygn i mars. Men ingen partiledare nämnde vår tids ödesfråga i sina Almedalstal: tillgången till vapen”, skriver Lisa Palm, ordförande för Feministiskt initiativ, Stockholm..

SVT Debatt - 19 jul 17 kl. 14:45

”Undersköterskors lön är prio ett för Kommunal”

”Däremot är det en missuppfattning att Kommunal skulle vilja begränsa antalet arbetsgivare. Arbets- och anställningsvillkoren i all omsorg oavsett driftsform är alldeles för dåliga idag”, skriver Lenita Granlund..

SVT Debatt - 19 jul 17 kl. 13:00

”Sverige lär sig inget av alla IT-haverier”

”Det behövs en IT-haverikommission som kan analysera händelser och sprida kunskap så den svenska beredskapen kan stärkas”, skriver Niels Paarup-Petersen (C) och säkerhetsexperterna Patrik Fältström och Lars Mårelius..

SVT Debatt - 19 jul 17 kl. 10:13

”Lär dig stå ut med mobil-abstinensen!”

”Frågan är om vi kommer kunna stå ut med att vara ifrån våra mobiler under konserter och framträdanden i framtiden”, skriver Patrik Wincent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.