SVT Debatt > Opinion

Sunday, 24 September, 19:42

Liknande nyheter

Taggar: Pröva, kristna, irakiers, asylansökningar, nytt
YLE - 30 mar 16 kl. 04:53

Bara enstaka asylansökningar kring påsk

Antalet nya asylsökande har minskat stadigt sedan början av året. De senaste dagarna har bara enstaka personer sökt om asyl – jämfört med början av januari då det kom in kring 250 nya asylansökningar per vecka. Vid Migrationsverket säger Tirsa Forssell att siffrorna för i år pekar neråt.

YLE - 09 aug 16 kl. 14:39

Förra höstens asylansökningar klara före jul

Migrationsverkets enhet i Vasa har ungefär 1200 asylansökningar som ännu väntar på beslut, de flesta från förra hösten. Men före julen hoppas de att alla ska ha fått besked om uppehållstillstånd. I februari öppnade Migrationsverket en ny enhet i Vasa för att underlätta processen med de 2000 asylsökande i Österbotten.

HBL - 13 aug 12 kl. 11:47

Migrationsverket börjar behandla asylansökningar i Åbo

Migrationsverket utvidgar behandlingen av asylansökningar till Åbo. En av de anställda på myndigheten började arbeta på Egentliga Finlands polisstation i dag och får senare i höst sällskap av en kollega.Verket vill ha personal i de områden där asylsökande inkvarteras under behandlingsprocessen.

EU-Parlamentet - 16 mar 16 kl. 15:13

Pressmeddelande - Ledamöter föreslår centraliserat EU-system med kvoter för asylansökningar - Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor

EU:s asylsystems misslyckanden den senaste tiden att klara av det ständigt ökande antalet flyktingar, leder till behovet av en radikal omarbetning av de så kallade Dublinreglerna. Det fastslog ledamöterna i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter på onsdagen. De föreslår inrättandet av ett centralt system för att samla in och fördela asylansökningar.

SR - 15 apr 16 kl. 21:00

Press på Grekland att hantera alla asylansökningar

Grekland är nu under hårt tryck för att snabbt hantera flera tusen asylansökningar från migranter som har kommit efter att avtalet mellan EU och Turkiet trädde i kraft den 20 mars..

YLE - 23 okt 14 kl. 04:27

Sannfinländarna vill inte dela på asylansökningar

Sannfinländarna motsätter sig att EU fördelar asylansökningarna. I Dublinförordningen 3, som ska inlemmas i lagstiftningen, är det inte längre så viktigt att de asylsökande får sin sak prövad i det EU-land de först kommer till. Huvudsaken är att de får sin sak prövad.

EU-Parlamentet - 20 jun 16 kl. 12:05

Artikel - Nyhetsgrafik: om flyktingkrisen och asylansökningar i EU

Allmän information : Idag, 20 juni, är det världsdagen för flyktingar, ägnad alla människor som tvingas fly från sina hemländer på grund av krig, konflikt eller fattigdom. Under 2015 anlände 1 015 078 människor till EU över medelhavet. 3 771 har rapporterades försvunna eller döda, 32 procent av dem var kvinnor och barn.

YLE - 04 jun 16 kl. 08:55

Fler asylsökningar får negativt beslut

Allt färre asylsökande beviljas asyl då antalet negativa asylbeslut har fördubblats. Av de asylansökningar som behandlats i år har nästan var tredje asylsökande fått negativt beslut. I fjol fick var sjätte asylsökande negativt beslut.

Nyhetskanalen - 01 jun 12 kl. 13:39

Asylansökningarna ökar i EU

Antalet asylansökningar ökade kraftigt i EU i fjol, visar EU-kommissionens årliga rapport om migration och asyl.Runt 302 000 personer sökte asyl i EU under 2011, en ökning med nästan 17 procent jämfört med 2010. De flesta asylsökande kom från Afghanistan, Ryssland, Pakistan, Irak och Serbien.

SvD - 12 dec 15 kl. 06:12

Fler drar tillbaka asylansökan

Allt fler flyktingar har de senaste månaderna dragit tillbaka sina asylansökningar. Långa väntetider och svår boendesituation är ett par faktorer som tros ligga bakom. Men det tyder också på att en del av dem som söker asyl faktiskt inte har behov av skydd, enligt Migrationsverket..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - I förrgår: 14:20

”Tyska valet – viktigt för Europa”

”I Sverige var det regeringarna Bildt (M) och Reinfeldt (M) som skapade förutsättningar för bosnier, somalier och syrier att bygga ett nytt liv i trygghet. Ett Tyskland och därmed ett Europa som även fortsättningsvis står upp för frihet och mänskliga rättigheter skulle gynnas av att Merkel återigen sätter sig i regering med liberalerna”, skriver Jasenko Selimovic (L)..

SVT Debatt - I förrgår: 13:45

”Jag blev slaktad – funktionellt”

”Jag förlitade mig helt på kirurgen, men jag blev slaktad – funktionellt”, sade Dalia Missikos, som lät operera näsan, men nu har svårt att leva ett vanligt liv. Hon medverkade i Opinion live den 21 september 2017. I klippet ovan hör du henne berätta vad som hände efter ingreppet..

SVT Debatt - I förrgår: 09:00

”Så kommer det gå för Merkel”

”Merkels mest sannolika koalitionspartner är i nuläget FDP. Beroende på valresultatet kan Merkel dock behöva ta in även Miljöpartiet som koalitionspartner. Det skulle påverka dynamiken i regeringen, där invandrings- och klimatpolitiken kan bli konflikthärdar”, skriver Niels Stöber om det tyska parlamentsvalet..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Det här har kurderna väntat på länge”

”Nu är det äntligen dags för kurderna i Irak att få rösta om självständighet. För mig som kurd är det väldigt stort”, säger artisten Darin Zanyar. Hör vad det kurdiska valet betyder för honom i klippet ovan..

SVT Debatt - I förrgår: 20:40

”Nordiska motståndsrörelsen – en terroristorganisation”

”Vi måste i ord uttrycka vår avsky mot de som vill ont. Men vi kan inte stanna där. Vår beslutsamhet måste kanaliseras till handling”, skriver Ebba Busch Thor (KD) och Andreas Carlsson (KD)..

SVT Debatt - 21 sep 17 kl. 15:28

”Kurderna har rätt till självbestämmande ”

”FN avråder nu kurderna från att genomföra valet. Som kurd vänder jag mig emot att FN verkar gå i samma fotspår som Iran, Irak och Turkiet”, skriver Amineh Kakabaveh (V)..

SVT Debatt - 21 sep 17 kl. 13:10

”Skönhetsindustrin skadar”

”Att det finns vårdgivare inom landstingsvården som anser att ”man har sig själv att skylla”, gör det inte lättare att hitta korrigeringsalternativ för skador som kanske vanställt kroppen för all framtid. Samhällsekonomiskt är det inget annat än en katastrof, att bli vägrad korrigeringsvård för skador uppkomna av oseriösa klåpare!”, skriver Mia Berg..

SVT Debatt - 21 sep 17 kl. 11:01

Opinion live 21 september

Demonstrerande nazister och skönhetsingrepp som har gått fel – vem ska betala?.

SVT Debatt - 21 sep 17 kl. 07:00

”Kvinnan hamnar i underläge med en attraktiv man”

”Samhällets krav på oss kvinnor säger att vi ska vara attraktiva och vackra för att kunna bli älskade. Om en kvinna möter en man som anses vara mer attraktiv än vad hon är, så ligger det djupt rotat i oss att vi hamnar i underläge”, säger Greta Tidholm apropå nyheten om att kvinnor med fulare män är lyckligare..

SVT Debatt - 20 sep 17 kl. 11:16

”Budgeten – en sockerchock”

”Efter en period av successivt uppskruvat skattetryck plockas gottskålen fram. Men det godisregn som finansministern serverat i dag riskerar att få samma konsekvenser på samhället som en sockerchock för en otränad kropp”, skriver Christian Ekström, VD Skattebetalarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.