SVT Debatt > Opinion

Friday, 23 March, 00:20

SVT Debatt - 17 jul 17 kl. 10:15

”Pröva kristna irakiers asylansökningar på nytt””Vi i ADFA anser att personer vars folkgrupper utsatts för folkmord skulle behöva omfattas av begreppet särskilt ömmande omständigheter”, skriver Nuri Kino..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
ADFA, Nuri Kino

Dela artikeln

184 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pröva, kristna, irakiers, asylansökningar, nytt
YLE - 30 mar 16 kl. 04:53

Bara enstaka asylansökningar kring påsk

Antalet nya asylsökande har minskat stadigt sedan början av året. De senaste dagarna har bara enstaka personer sökt om asyl – jämfört med början av januari då det kom in kring 250 nya asylansökningar per vecka. Vid Migrationsverket säger Tirsa Forssell att siffrorna för i år pekar neråt.

YLE - 09 aug 16 kl. 14:39

Förra höstens asylansökningar klara före jul

Migrationsverkets enhet i Vasa har ungefär 1200 asylansökningar som ännu väntar på beslut, de flesta från förra hösten. Men före julen hoppas de att alla ska ha fått besked om uppehållstillstånd. I februari öppnade Migrationsverket en ny enhet i Vasa för att underlätta processen med de 2000 asylsökande i Österbotten.

HBL - 13 aug 12 kl. 11:47

Migrationsverket börjar behandla asylansökningar i Åbo

Migrationsverket utvidgar behandlingen av asylansökningar till Åbo. En av de anställda på myndigheten började arbeta på Egentliga Finlands polisstation i dag och får senare i höst sällskap av en kollega.Verket vill ha personal i de områden där asylsökande inkvarteras under behandlingsprocessen.

EU-Parlamentet - 16 mar 16 kl. 15:13

Pressmeddelande - Ledamöter föreslår centraliserat EU-system med kvoter för asylansökningar - Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor

EU:s asylsystems misslyckanden den senaste tiden att klara av det ständigt ökande antalet flyktingar, leder till behovet av en radikal omarbetning av de så kallade Dublinreglerna. Det fastslog ledamöterna i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter på onsdagen. De föreslår inrättandet av ett centralt system för att samla in och fördela asylansökningar.

SR - 15 apr 16 kl. 21:00

Press på Grekland att hantera alla asylansökningar

Grekland är nu under hårt tryck för att snabbt hantera flera tusen asylansökningar från migranter som har kommit efter att avtalet mellan EU och Turkiet trädde i kraft den 20 mars..

YLE - 23 okt 14 kl. 04:27

Sannfinländarna vill inte dela på asylansökningar

Sannfinländarna motsätter sig att EU fördelar asylansökningarna. I Dublinförordningen 3, som ska inlemmas i lagstiftningen, är det inte längre så viktigt att de asylsökande får sin sak prövad i det EU-land de först kommer till. Huvudsaken är att de får sin sak prövad.

EU-Parlamentet - 20 jun 16 kl. 12:05

Artikel - Nyhetsgrafik: om flyktingkrisen och asylansökningar i EU

Allmän information : Idag, 20 juni, är det världsdagen för flyktingar, ägnad alla människor som tvingas fly från sina hemländer på grund av krig, konflikt eller fattigdom. Under 2015 anlände 1 015 078 människor till EU över medelhavet. 3 771 har rapporterades försvunna eller döda, 32 procent av dem var kvinnor och barn.

Dagen - 12 mar 18 kl. 14:50

Kristna kineser vädjar om asyl i Tjeckien

Kristna kineser som har fått avslag på sina asylansökningar överklagar nu beslutet..

Dagen - 12 mar 18 kl. 14:50

Kristna kineser vädjar om asyl i Tjeckien

Kristna kineser som har fått avslag på sina asylansökningar överklagar nu beslutet..

YLE - 04 jun 16 kl. 08:55

Fler asylsökningar får negativt beslut

Allt färre asylsökande beviljas asyl då antalet negativa asylbeslut har fördubblats. Av de asylansökningar som behandlats i år har nästan var tredje asylsökande fått negativt beslut. I fjol fick var sjätte asylsökande negativt beslut.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 6 timmar sedan

Kollegernas ilska över granskningen av Benny Fredriksson

Kritiken mot Aftonbladets granskning av chefen för stadsteatern Benny Fredriksson är hård från tidigare kolleger. – Det var ett drev, de var ute efter skandalerna. Jag sa att jag har inget ont att säga om Benny Fredriksson och då var det inte intressant, säger skådespelaren Leif Andrée inför kvällens Opinon live..

SVT Debatt - 10 timmar sedan

LUF: ”Låt muslimernas kyrkklockor ringa”

”I Sverige gillar vi en yttrandefrihet som gäller alla. Vi gillar att leva våra liv på olika sätt. Det är bra.

SVT Debatt - 12 timmar sedan

”Ulrica Hydman Vallien tog glaskonsten ett steg vidare – och vilket steg sedan!”

”Hon hade ett bildspråk som är få konstnärer förunnade, ett alldeles eget universum”, skriver Lovisa Törnsten..

SVT Debatt - 16 mar 18 kl. 12:33

Sverigedemokraterna: ”Slå inte sönder grunden till vårt välfärdssamhälle”

I september går Sverige till val. SVT Opinion går bortom politiska utspel, infekterade debatter i specifika sakfrågor och lyfter blicken. I fokus står ideologi.

SVT Debatt - 15 timmar sedan

Twitterkontot alla pratar om – här är Hanif Balis mest delade tweets

Moderate politikern Hanif Bali har gjort sig känd för att ha en hård ton på Twitter. Men vilken politik är det han nådde ut med på sitt omtalade twitterkonto?.

SVT Debatt - 14 timmar sedan

”Backa aldrig, sa Moderaterna och drog i nödbromsen”

”Bali lär komma tillbaka – och det gör han rätt i. Med alla sina fel och brister är en opolerad samhällsdebatt att föredra framför en statligt städad. Partier och makthavare bör därför delta i sociala medier och uppmuntra lärande snarare än pauser”, skriver Mattias Svensson..

SVT Debatt - 17 timmar sedan

”Polisavhoppen hotar landets trygghet”

”Vi måste erkänna att omorganisationen inte föll väl ut i alla delar och dessutom är den inte fullt ut genomförd. Resurserna måste ner till den lokala polisnivån, fler områdespoliser som arbetar förebyggande måste ut, antalet poliser i yttre tjänst måste öka, skriver Roger Haddad..

SVT Debatt - Igår: 16:15

hej

Mediekritik, ifrågasättande av ensamkommandes ålder och raljerande över meningsmotståndare. Det innehåller Hanif Balis mest spridda tweets..

SVT Debatt - Igår: 11:26

Camilla Björkbom: ”Det är dags att syna det vita köttet”

”Eftersom kycklingarna är avlade för att växa väldigt snabbt blir en av konsekvensen att deras ben inte orkar hålla upp den egna kroppsvikten. Kycklingar dör varje dag i fabrikslokalen som är deras hem, och det är innan de ens nått den ringa åldern på omkring 35 dagar, då de vanligen slaktas”, skriver Camilla Björkbom..

SVT Debatt - Igår: 07:00

Amanda Malmberg: ”Downs syndrom är min superkraft!”

”Vi är som batterier spridda med energi, glädje, kärlek och envishet”, säger bloggaren och föreläsaren Amanda Malmberg på Internationella Downs syndrom-dagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.