SVT Debatt > Opinion

Sunday, 20 May, 19:52

SVT Debatt - 17 jul 17 kl. 10:15

”Pröva kristna irakiers asylansökningar på nytt””Vi i ADFA anser att personer vars folkgrupper utsatts för folkmord skulle behöva omfattas av begreppet särskilt ömmande omständigheter”, skriver Nuri Kino..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
ADFA, Nuri Kino

Dela artikeln

184 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pröva, kristna, irakiers, asylansökningar, nytt
YLE - 30 mar 16 kl. 04:53

Bara enstaka asylansökningar kring påsk

Antalet nya asylsökande har minskat stadigt sedan början av året. De senaste dagarna har bara enstaka personer sökt om asyl – jämfört med början av januari då det kom in kring 250 nya asylansökningar per vecka. Vid Migrationsverket säger Tirsa Forssell att siffrorna för i år pekar neråt.

YLE - 09 aug 16 kl. 14:39

Förra höstens asylansökningar klara före jul

Migrationsverkets enhet i Vasa har ungefär 1200 asylansökningar som ännu väntar på beslut, de flesta från förra hösten. Men före julen hoppas de att alla ska ha fått besked om uppehållstillstånd. I februari öppnade Migrationsverket en ny enhet i Vasa för att underlätta processen med de 2000 asylsökande i Österbotten.

HBL - 13 aug 12 kl. 11:47

Migrationsverket börjar behandla asylansökningar i Åbo

Migrationsverket utvidgar behandlingen av asylansökningar till Åbo. En av de anställda på myndigheten började arbeta på Egentliga Finlands polisstation i dag och får senare i höst sällskap av en kollega.Verket vill ha personal i de områden där asylsökande inkvarteras under behandlingsprocessen.

EU-Parlamentet - 16 mar 16 kl. 15:13

Pressmeddelande - Ledamöter föreslår centraliserat EU-system med kvoter för asylansökningar - Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor

EU:s asylsystems misslyckanden den senaste tiden att klara av det ständigt ökande antalet flyktingar, leder till behovet av en radikal omarbetning av de så kallade Dublinreglerna. Det fastslog ledamöterna i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter på onsdagen. De föreslår inrättandet av ett centralt system för att samla in och fördela asylansökningar.

SR - 15 apr 16 kl. 21:00

Press på Grekland att hantera alla asylansökningar

Grekland är nu under hårt tryck för att snabbt hantera flera tusen asylansökningar från migranter som har kommit efter att avtalet mellan EU och Turkiet trädde i kraft den 20 mars..

YLE - 23 okt 14 kl. 04:27

Sannfinländarna vill inte dela på asylansökningar

Sannfinländarna motsätter sig att EU fördelar asylansökningarna. I Dublinförordningen 3, som ska inlemmas i lagstiftningen, är det inte längre så viktigt att de asylsökande får sin sak prövad i det EU-land de först kommer till. Huvudsaken är att de får sin sak prövad.

EU-Parlamentet - 20 jun 16 kl. 12:05

Artikel - Nyhetsgrafik: om flyktingkrisen och asylansökningar i EU

Allmän information : Idag, 20 juni, är det världsdagen för flyktingar, ägnad alla människor som tvingas fly från sina hemländer på grund av krig, konflikt eller fattigdom. Under 2015 anlände 1 015 078 människor till EU över medelhavet. 3 771 har rapporterades försvunna eller döda, 32 procent av dem var kvinnor och barn.

Dagen - 12 mar 18 kl. 14:50

Kristna kineser vädjar om asyl i Tjeckien

Kristna kineser som har fått avslag på sina asylansökningar överklagar nu beslutet..

Dagen - 12 mar 18 kl. 14:50

Kristna kineser vädjar om asyl i Tjeckien

Kristna kineser som har fått avslag på sina asylansökningar överklagar nu beslutet..

YLE - 04 jun 16 kl. 08:55

Fler asylsökningar får negativt beslut

Allt färre asylsökande beviljas asyl då antalet negativa asylbeslut har fördubblats. Av de asylansökningar som behandlats i år har nästan var tredje asylsökande fått negativt beslut. I fjol fick var sjätte asylsökande negativt beslut.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 17:43

”Se bortom dagens bröllopsspektakel och gör verklig skillnad”

”Att ha svarta människor i inflytelserika positioner som en slags prydnad är inget nytt. Det är förvillande och riskerar istället att dra bort uppmärksamhet från djupa och viktiga politiska frågor kopplade till ras”, skriver Londonbon Minna Salami efter att ha följt senaste årets brittiska diskussioner om symbolvärde, etnicitet och tillhörighet..

SVT Debatt - I förrgår: 10:28

Susanna Popova: ”En Kung slår en Trump”

”I Sverige är det svårt att få reda på något om kungahus och monarki. Men det faktum att Amerika nu får en egen prinsessa, Meghan Markle, som gifter in sig i det brittiska kungahuset verkar kunna göra saken lättare för mediakonsumenter”, skriver Susanna Popova..

SVT Debatt - 17 maj 18 kl. 11:35

Björn Rosengren: ”Därför behöver Sverige och Norge varandra mer än någonsin!”

”Vi är varandras främsta handelspartners, men vi är också en gemensam skandinavisk fyrbåk i en allt mer globaliserad värld. Vi behöver varandra mer än någonsin”, skriver Björn Rosengren..

SVT Debatt - 17 maj 18 kl. 10:36

”Sverige måste ta en mer aktiv roll i den globala avvecklingen av vapen och krigsmaterial”

”Vi vill Inrätta ett Institut för global nedrustning och icke-spridning, med uppdraget att främja Sveriges arbete inom området, och till detta avsätta 300 miljoner kronor om året”, skriver Gudrun Schyman (FI) och Jaime Gomez (FI)..

SVT Debatt - 16 maj 18 kl. 09:53

”Dags för Sverige att ändra sin misslyckade Iranpolitik, istället för att kritisera Trump”

”Det är regeringens oansvariga och skamliga Iranpolitik som har försatt svenska företag i den nuvarande situationen. Detta trots varningar om att Irans ekonomi kontrolleras av företag och institutioner med direkta kopplingar till revolutionsgardet och den högsta andlige ledaren, Khamenei”, skriver Mojtaba Ghotbi..

SVT Debatt - 15 maj 18 kl. 11:24

Professorn: ”Höjda straff? Politikerna har rätt och kriminologerna fel!”

”Jag är övertygad om att politiken har satt fingret på ett problem med svensk kriminalpolitik och straffrätt när man föreslår justeringar av straffskalorna”, skriver Bo Wennström..

SVT Debatt - 14 maj 18 kl. 09:29

”Den bästa medicinen mot Israelkritik är att besöka landet”

”Idag fyller staten Israel fyller sjuttio år. Detta har föranlett mycket skriverier i media de senaste veckorna. Palestiniernas situation, följderna av Sexdagarskriget 1967, bosättarrörelsen, kritik av landets nuvarande högerregering, motsättningarna inom det israeliska samhället och frågan om kritik av Israel med nödvändighet ska anses vara antisemitism”, skriver Barbro Possner..

SVT Debatt - 11 maj 18 kl. 12:59

”Hög tid för jordbrukarna att värna om våra bin”

”Konventionella bönder säger nu att de måste spruta ännu mer av andra gifter och att det inte blir bättre för miljön. De tycks inte förstå grundvalen för sin egen existens – ett hållbart ekosystem med bland annat god tillgång till pollinerande insekter”, skriver biodlaren Eva Gustavsson med anledning av EU-beslutet om att förbjuda vissa insektsgifter..

SVT Debatt - 09 maj 18 kl. 15:22

”Förälder, våga prata med ditt barn om #metoo”

”Våga vara den förebild som behövs för att vi ska kunna sätta gränser och få stopp på det här”, säger Karin Jordås, föreläsare och generalsekreterare för Mentor Sverige..

SVT Debatt - 09 maj 18 kl. 14:56

”Så låter det efter Trumps besked om Iranavtalet”

SVT Opinion har tittat närmare på de reaktioner som följt på USA:s beslut att lämna Iranavtalet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.