Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 19 September, 13:42

Liknande nyheter

Taggar: På Le Fay, sys, lundabornas, kläderom
YLE - 30 maj 16 kl. 12:31

Skotsk fotbollsklubb i blåsväder efter vågad reklam – ”Ett sexistiskt självmål”

Fotbollsklubben Ayr United löste ut en biljett till den nästhögsta serien i Skottland efter en lyckad säsong 2015-16. Inför den kommande hösten valde klubben att göra reklam för sina nya uniformer på kontroversiellt sätt. Klubben gör reklam för den nya dressen med en topless-modell iklädd den nya skjortan i kroppsfärg.

Skånskan - 26 nov 16 kl. 16:39

Nu är Lundabornas jul i gång

Lund I traditionsenligt grådaskväder invigdes julen i Lund i går. På Stortorget hade Thomanders jul ansträngt sig och skapat en liten snöbacke för dem som längtar mest efter julstämning. ERWP.

BT - 04 sep 14 kl. 08:07

Omsydda kläder blir konst

Nyblivna studenter förvandlar secondhandkläder till nya plagg. Plaggen ska visas på textilhögskolans fasad som en del i street art-festivalen No Limit. Studenter från textilhögskolans olika program har spritt ut sig i lokalerna med kläder och tyger som ska sys om.

Nerikes Allehanda - 22 jan 17 kl. 13:31

Larsmässtema inspirerar till att sy medeltida kläder

Mönstren är ritade efter kläder som hittats i gamla vinkingagravar, och alla sömmar sys för hand. I helgen hölls den första av två kurshelger i rad för den som vill sy medeltidskläder för att matcha temat vid årets Larsmäss..

Nerikes Allehanda - 04 jan 16 kl. 18:04

Sofies underkläder sys av tyg som blir över

Redan som barn gjorde Sofie Andersson egna modeskisser och skickade in till tävlingar. I dag driver hon designmärket Anekdot.– Det är att skapa med mina egna händer som lockar.

YLE - 29 okt 16 kl. 19:08

Brist på kunniga sömmerskor i Finland - kompetensen finns i Estland

Majoriteten av de finskdesignade kläderna sys utomlands, dels för att företagen vill ha billigare arbetskraft, men också för att det inte finns yrkeskunniga industrisömmare i Finland längre. Då designföretaget Tauko ville börja producera sina kläder i Finland, fick de erfara hur svårt det var att hitta lämpliga syateljéer. - Det fanns inga samarbetspartners i Finland, så nu produceras det mesta för den finska marknaden i Estland istället.

Alliansfritt Sverige - 17 mar 14 kl. 16:31

Reinfeldt har siffertrixat till sig ett gult kort

I gårdagens Agenda på SVT2 bjöds vi på en sifferspäckad debatt mellan Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt. I debatten hävdade den nuvarande statsministern att Socialdemokraterna har ett budgethål på elva miljarder kronor, Löfven menade att Reinfeldt hittar på och kör på sitt gamla vanliga siffertrixande. TT gjorde därför en faktameter som visar att Reinfeldt minsann har sin vana trogen och siffertrixade återigen iväg De siffror Reinfeldt använde kommer från Socialdemokraternas senaste budgetmotion.

Skånskan - 08 nov 15 kl. 17:02

Var kommer de nya jobben?

Opinion Un­der nå­gra år på 1970-talet sysslade jag pro­fes­sio­nellt med ar­bets­mark­nads­po­li­tiska frå­gor i re­ger­ings­kans­liet. Det var mitt un­der bransch­kriserna för varv, teko, stål, glas och tex­til­in­du­strin och många tim­mar gick år att vrida och vända på olika för­slag till sys­sel­sätt­nings­ska­pan­de åt­gärder som skulle un­der­lätta för fri­ställda män­ni­skor att kun­na gå över till nya jobb.
Fa­cit var inte di­rekt ly­san­de och har egent­li­gen ald­rig varit det för så­dana åt­gärder trots att skilda re­ger­ingar lan­serat mängder av jobb­för­slag med lite olika namn på un­ge­fär sam­ma sak.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 04:00

Fak­ta be­hövs i de­batten

Opinion Skåne har flyttat fram po­si­tionerna inom par­tiet Li­be­ralerna. I tis­dags valdes Chris­ter Ny­lan­der, Kris­tian­stad, till ny grupp­le­da­re. Ti­digare har Mats Persson, Lund, blivit eko­no­misk-po­li­tisk ta­les­man.

Alliansfritt Sverige - 19 aug 13 kl. 17:53

Genom att räkna bort de som solkar ner statistiken får Reinfeldt allt att se rätt bra ut

Emellanåt stöter statsminister Fredrik Reinfeldt på faktum i vårt samhälle som inte riktigt stämmer överens med hans världsbild. Då brukar han börja fiffla med siffrorna. Ett bra exempel på detta siffertrixande är från Reinfeldts sommartal.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Filip Hammars känslofyllda MFF-match: ”Ska din aska strös över Malmö Stadion?”

Se och hör tv-profilens citatfest från när han kommenterade Malmö FF-Hammarby..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Region Skåne köper digitalt journalsystem för en miljard

Slut med pappersjournaler och faxar i den skånska vården..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Våldskvinna döms för misshandel – efter sex års vägran att infinna sig i domstol

När kvinnan struntade i sin åttonde raka rättegång döms hon i sin frånvaro..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Cykelväg hela vägen mellan Kävlinge och Lund planeras

Cykelvägen längs 108:an förlängs så att du kan cykla säkert..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Björnar skrämde bort bärplockare

Fem thailändska bärplockare i Narken, Pajala, bestämde sig för att packa sina väskor och resa hem efter att ha ställts öga mot öga mot björnar fyra gånger på några dagar, rapporterar SVT Nyheter som citerar Haparandabladet. Bärplockarna anlände till Nar.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Pojke kastade sten från bro över Inre ringvägen – bil nära att krocka

Stenen var centimeter från att krossa bilens vindruta..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Redhawks förlänger med tränarna: ”Viktiga pjäser för oss”

I förra veckan förlängde Malmö Redhawks med huvudtränare Peter Andersson och nu är det klart att de båda assisterande tränarna Martin Filander och Jesper Mattsson också stannar..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ännu ett dödsoffer i militärövning

Militärövningen Northern Coasts har drabbats av ett andra dödsoffer. En dansk marinofficer miste livet i en olycka utanför Bornholm, rapporterar SVT Nyheter Blekinge. Mannen ska ha klämt huvudet i en lucka ombord på ett danskt skepp och avlidit av sina.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ghoddos inför MFF-mötet: ”Östersund är bäst i Sverige”

Anfallaren vrider upp temperaturen inför onsdagens heta drabbning..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Irak vill utvisa 500 IS-fruar

Irak har placerat drygt 800 barn och 500 fruar till IS-krigare i ett särskilt förvar i en förberedelse till att utvisa dem. Kvinnorna och barnen greps i Mosul efter att de irakiska styrkorna återerövrade staden i juli. Enligt de irakiska myndigheterna k.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.