Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 23 July, 08:41

Sydsvenskan - 17 jul 17 kl. 09:43

På Le Fay sys lundabornas kläder omFörst ut i Sydsvenskan nya serie om lokala proucenter är Ateljé Le Fay..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Le Fay, Sydsvenskan, Ateljé Le Fay

Dela artikeln

251 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: På Le Fay, sys, lundabornas, kläderom
YLE - 30 maj 16 kl. 12:31

Skotsk fotbollsklubb i blåsväder efter vågad reklam – ”Ett sexistiskt självmål”

Fotbollsklubben Ayr United löste ut en biljett till den nästhögsta serien i Skottland efter en lyckad säsong 2015-16. Inför den kommande hösten valde klubben att göra reklam för sina nya uniformer på kontroversiellt sätt. Klubben gör reklam för den nya dressen med en topless-modell iklädd den nya skjortan i kroppsfärg.

Skånskan - 26 nov 16 kl. 16:39

Nu är Lundabornas jul i gång

Lund I traditionsenligt grådaskväder invigdes julen i Lund i går. På Stortorget hade Thomanders jul ansträngt sig och skapat en liten snöbacke för dem som längtar mest efter julstämning. ERWP.

BT - 04 sep 14 kl. 08:07

Omsydda kläder blir konst

Nyblivna studenter förvandlar secondhandkläder till nya plagg. Plaggen ska visas på textilhögskolans fasad som en del i street art-festivalen No Limit. Studenter från textilhögskolans olika program har spritt ut sig i lokalerna med kläder och tyger som ska sys om.

Nerikes Allehanda - 22 jan 17 kl. 13:31

Larsmässtema inspirerar till att sy medeltida kläder

Mönstren är ritade efter kläder som hittats i gamla vinkingagravar, och alla sömmar sys för hand. I helgen hölls den första av två kurshelger i rad för den som vill sy medeltidskläder för att matcha temat vid årets Larsmäss..

Nerikes Allehanda - 04 jan 16 kl. 18:04

Sofies underkläder sys av tyg som blir över

Redan som barn gjorde Sofie Andersson egna modeskisser och skickade in till tävlingar. I dag driver hon designmärket Anekdot.– Det är att skapa med mina egna händer som lockar.

YLE - 29 okt 16 kl. 19:08

Brist på kunniga sömmerskor i Finland - kompetensen finns i Estland

Majoriteten av de finskdesignade kläderna sys utomlands, dels för att företagen vill ha billigare arbetskraft, men också för att det inte finns yrkeskunniga industrisömmare i Finland längre. Då designföretaget Tauko ville börja producera sina kläder i Finland, fick de erfara hur svårt det var att hitta lämpliga syateljéer. - Det fanns inga samarbetspartners i Finland, så nu produceras det mesta för den finska marknaden i Estland istället.

Alliansfritt Sverige - 17 mar 14 kl. 16:31

Reinfeldt har siffertrixat till sig ett gult kort

I gårdagens Agenda på SVT2 bjöds vi på en sifferspäckad debatt mellan Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt. I debatten hävdade den nuvarande statsministern att Socialdemokraterna har ett budgethål på elva miljarder kronor, Löfven menade att Reinfeldt hittar på och kör på sitt gamla vanliga siffertrixande. TT gjorde därför en faktameter som visar att Reinfeldt minsann har sin vana trogen och siffertrixade återigen iväg De siffror Reinfeldt använde kommer från Socialdemokraternas senaste budgetmotion.

Skånskan - 08 nov 15 kl. 17:02

Var kommer de nya jobben?

Opinion Un­der nå­gra år på 1970-talet sysslade jag pro­fes­sio­nellt med ar­bets­mark­nads­po­li­tiska frå­gor i re­ger­ings­kans­liet. Det var mitt un­der bransch­kriserna för varv, teko, stål, glas och tex­til­in­du­strin och många tim­mar gick år att vrida och vända på olika för­slag till sys­sel­sätt­nings­ska­pan­de åt­gärder som skulle un­der­lätta för fri­ställda män­ni­skor att kun­na gå över till nya jobb.
Fa­cit var inte di­rekt ly­san­de och har egent­li­gen ald­rig varit det för så­dana åt­gärder trots att skilda re­ger­ingar lan­serat mängder av jobb­för­slag med lite olika namn på un­ge­fär sam­ma sak.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 04:00

Fak­ta be­hövs i de­batten

Opinion Skåne har flyttat fram po­si­tionerna inom par­tiet Li­be­ralerna. I tis­dags valdes Chris­ter Ny­lan­der, Kris­tian­stad, till ny grupp­le­da­re. Ti­digare har Mats Persson, Lund, blivit eko­no­misk-po­li­tisk ta­les­man.

Alliansfritt Sverige - 19 aug 13 kl. 17:53

Genom att räkna bort de som solkar ner statistiken får Reinfeldt allt att se rätt bra ut

Emellanåt stöter statsminister Fredrik Reinfeldt på faktum i vårt samhälle som inte riktigt stämmer överens med hans världsbild. Då brukar han börja fiffla med siffrorna. Ett bra exempel på detta siffertrixande är från Reinfeldts sommartal.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Pfeiffer klar för nästa "Ant-man"

Michelle Pfeiffer dyker upp i Marvel-filmen "Ant-man and the wasp", uppger Hollywood Reporter. 59-åringen gör något som är snubblande nära en biroll när hon gestaltar "Wasp", även känd som Janet van Dyne. Filmen är en uppföljare till 2015 års "Ant-man",.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Jinder om kommande operationen: "Rätt sjukt"

Hon är på turné, avslutar Emmabodafestivalen och kommer med ett nytt album i oktober. Mitt i alltihop måste Little Jinder operera halsen. – Skivan kommer ju att vara inspelad under den här tiden så jag har en liten annan klang på rösten, säger hon.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Tumult när nazister delade ut flygblad

När nazistiska Nordiska motståndsrörelsen delade ut flygblad i centrala Oskarshamn på lördagen blev det bråk. En man i 40-årsåldern blev knuffad till marken av nazisterna och fem personer misstänks nu för misshandel, rapporterar lokala medier. Enligt Os.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

USA till final i Gold Cup

De amerikanska fotbollsherrarna har slagit ut Costa Rica i semifinalen i Gold Cup i Arlington i Texas, USA. Hemmanationen segrade med 2–0, efter mål av Jozy Altidore och Clint Dempsey. USA nådde semifinal genom att slå ut El Salvador, medan Costa Rica.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Försvunnen cyklist hittad

En tysk man som försvann efter en cykeltur i Undenäs utanför Karlsborg i Västra Götaland har hittats. – Han var vid god vigör. Det är skönt att han har kommit tillrätta nu, säger Jörgen Gustavsson, inre befäl vid Skövdepolisen, till Skaraborgs Allehand.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Ny generalstrejk utlyst i Venezuela

Oppositionen i Venezuela utlyser en ny, två dagar lång generalstrejk i nästa vecka i protest mot president Nicolás Maduro och hans planer på en ny grundlag. Vid sidan av generalstrejk onsdag och torsdag kommer också stora demonstrationer hållas på månda.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Larm om bilbrand utanför Staffanstorp

Ett larm om en bilbrand på Knästorps Kvarnväg utanför Staffanstorp kom in vid 00.19..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Andra VM-segern i rad för Janowski

Polske Maciej Janowski blev först med att ta två VM-segrar i speedway i år..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Inbrott på samma företag för andra kvällen i rad – stöldgodset upphittat

Ett företag på Agnesfridsvägen i Malmö har utsatts för två inbrott under fredagen och lördagen..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Tuff natt för Ladonia Mountain Memorial-löparna: ”Jag tror många fick en chock”

11 timmar efter start hade endast 4 av 70 deltagare gått i mål och många redan gett upp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.