SR > Nyheter

Sunday, 23 July, 08:43

SR - 17 jul 17 kl. 04:50

Sverige världsbäst på att minska klyftornaSverige är det land som bäst motverkar ekonomisk ojämlikhet, enligt en rapport från biståndsorganisationen Oxfam. Ändå har klyftorna ökat..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Oxfam

Dela artikeln

1868 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, världsbästpå att , minska, klyftorna
Sydsvenskan - 24 aug 15 kl. 17:00

Sänk ambitionsnivån. Så blir Sverige världsledande.

Det går inte att vara bäst på allt. Och den som ändå försöker löper stor risk att inte bli bäst på något alls. Nyckeln till framgång är ofta att fokusera på de områden där det finns störst potential.

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 15 kl. 17:00

Sänk ambitionsnivån. Så blir Sverige världsledande.

Det går inte att vara bäst på allt. Och den som ändå försöker löper stor risk att inte bli bäst på något alls. Nyckeln till framgång är ofta att fokusera på de områden där det finns störst potential.

Magazin24 - 27 sep 12 kl. 08:05

Samverkan kan göra Stockholm-Mälarregionen världsbäst på hållbarhet

Nanna Wikholm (S) och Martin Ahrne, projektledare Biogas Öst, argumenterar om biogas. Biogas som energikälla intar en särställning när det gäller att sluta kretsloppet och minska klimatpåverkan. Regeringens vision om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030 har en chans att bli verklighet ?

BT - 15 jan 14 kl. 09:56

Jobben största frågan under partiledardebatt

Skola och jobb. Det är frågor som partiledarna lär strida om när de i dag drabbar samman i årets första partiledardebatt. Fredrik Reinfeldt inledde partiledardebatten med att konstatera att jobben är valets huvudfråga.

BT - 17 sep 12 kl. 14:44

Bilåkandet i Borås minskar

I Borås kördes en bil i genomsnitt 11 930 kilometer i fjol. Det är en minskning på 2,2 procent på ett enda år, enligt Trafikanalys. I 283 av 290 kommuner minskade körsträckan, och den har nu minskat tre år i rad.

Alingsås tidning - 08 maj 17 kl. 05:30

Jakob har blivit miljömäktigare

Han lägger stor del av sin tid i Bryssel som lobbyist för miljövänliga fordonsbränslen.
Alingsåsaren Jakob Lagercrantz klättar starkt på listan över de mäktigaste i Hållbarhetssverige.
Det är landets största miljötidning, Aktuell Hållbarhet, som varje år presenterar en lista över de 101 personer som anses åstadkomma mest hållbarhetsnytta i relation till deras faktiska inflytande och reella makt.

Supermiljöbloggen - 02 dec 14 kl. 08:35

”Glaset är mer halvfullt än på många år”

Sex frågor till Mattias Goldmann, på plats i Lima för COP20. Mattias Goldmann, vd för den gröna och liberala tankesmedjan Fores, har varit på ett stort antal klimatförhandlingar genom åren. Från Lima, Peru, ger han följande lägesbeskrivning till Supermiljöbloggen: Hur är stämningen?

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Så påverkas turisterna när kontanterna försvinner

I Sverige sker cirka 90 procent av alla betalningar med kort och nu väljer allt fler caféer, butiker och turistmål att bli helt kontantfria. För de allra flesta svenskar är det sällan något problem, men för utländska turister kan det bli besvärligare..

SR - 2 timmar sedan

Demokrater och republikaner överens i kongressen

Utökade sanktioner mot Ryssland och ett veto att stoppa alla lättnader i sanktionerna. Det har ledamöter från båda sidor i USA:s kongress kommit överens om..

SR - 3 timmar sedan

Lurar till sig miljarder med falskt id

Falska identiteter och bulvaner används alltmer i olika brott, som kostar skattebetalarna miljarder. Och utredare på svenska myndigheter menar att sekretessregler hindrar dem att upptäcka och förebygga brott mot välfärdssystem och företag..

SR - 4 timmar sedan

Ny generalstrejk utlyst i Venezuela

Oppositionen i Venezuela utlyser en ny, två dagar lång generalstrejk i nästa vecka i protest mot president Nicolás Maduro och hans planer på en ny grundlag..

SR - 6 timmar sedan

Nya protester i Polen

I Warszawa samlades på lördagskvällen återigen tusentals människor i protest mot de förändringar i rättssystemet som regeringspartiet genomför, men det finns också de som stödjer regeringen..

SR - 9 timmar sedan

Vapenvila utlyst i östra Ghouta

Den syriska regimen har utlyst vapenvila i ett av de sista rebellfästena i närheten av huvudstaden Damaskus. Detta sedan Ryssland, Iran, Turkiet och regimen enats med rebeller om att upprätta en så kallad säker zon i det belägrade östra Ghouta..

SR - 12 timmar sedan

Nya sammandrabbningar på Västbanken

I östra Jerusalem och på den ockuperade Västbanken har palestinska demonstranter och israeliska säkerhetsstyrkor återigen drabbat samman, efter en relativt lugn dag, rapporterar AFP..

SR - 13 timmar sedan

Minnesdagen för Utöya — "det var terror"

Sex år har gått sedan terrordåden på Utöya och i Oslo. Under lördagen hölls en minnesstund där statsminister Erna Solberg varnade för att glömma..

SR - 15 timmar sedan

Justitieutskottet kallar till extramöte

Riksdagens justitieutskott kommer att hålla ett extra möte på tisdag med anledning av transportstyrelsens hantering av känsliga uppgifter..

SR - 16 timmar sedan

Thailands regering i kamp mot kopiorna

I Thailand trappar regeringen upp kampen mot piratkopiorna. Under sommaren genomför polisen extra många räder på marknader och köpcentrum i hela landet. Målet är att få bort alla märkeskopior..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.