SR > Nyheter

Tuesday, 24 April, 10:52

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, världsbästpå att , minska, klyftorna
Sydsvenskan - 24 aug 15 kl. 17:00

Sänk ambitionsnivån. Så blir Sverige världsledande.

Det går inte att vara bäst på allt. Och den som ändå försöker löper stor risk att inte bli bäst på något alls. Nyckeln till framgång är ofta att fokusera på de områden där det finns störst potential.

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 15 kl. 17:00

Sänk ambitionsnivån. Så blir Sverige världsledande.

Det går inte att vara bäst på allt. Och den som ändå försöker löper stor risk att inte bli bäst på något alls. Nyckeln till framgång är ofta att fokusera på de områden där det finns störst potential.

Magazin24 - 27 sep 12 kl. 08:05

Samverkan kan göra Stockholm-Mälarregionen världsbäst på hållbarhet

Nanna Wikholm (S) och Martin Ahrne, projektledare Biogas Öst, argumenterar om biogas. Biogas som energikälla intar en särställning när det gäller att sluta kretsloppet och minska klimatpåverkan. Regeringens vision om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030 har en chans att bli verklighet ?

BT - 15 jan 14 kl. 09:56

Jobben största frågan under partiledardebatt

Skola och jobb. Det är frågor som partiledarna lär strida om när de i dag drabbar samman i årets första partiledardebatt. Fredrik Reinfeldt inledde partiledardebatten med att konstatera att jobben är valets huvudfråga.

BT - 17 sep 12 kl. 14:44

Bilåkandet i Borås minskar

I Borås kördes en bil i genomsnitt 11 930 kilometer i fjol. Det är en minskning på 2,2 procent på ett enda år, enligt Trafikanalys. I 283 av 290 kommuner minskade körsträckan, och den har nu minskat tre år i rad.

Alingsås tidning - 08 maj 17 kl. 05:30

Jakob har blivit miljömäktigare

Han lägger stor del av sin tid i Bryssel som lobbyist för miljövänliga fordonsbränslen.
Alingsåsaren Jakob Lagercrantz klättar starkt på listan över de mäktigaste i Hållbarhetssverige.
Det är landets största miljötidning, Aktuell Hållbarhet, som varje år presenterar en lista över de 101 personer som anses åstadkomma mest hållbarhetsnytta i relation till deras faktiska inflytande och reella makt.

Supermiljöbloggen - 02 dec 14 kl. 08:35

”Glaset är mer halvfullt än på många år”

Sex frågor till Mattias Goldmann, på plats i Lima för COP20. Mattias Goldmann, vd för den gröna och liberala tankesmedjan Fores, har varit på ett stort antal klimatförhandlingar genom åren. Från Lima, Peru, ger han följande lägesbeskrivning till Supermiljöbloggen: Hur är stämningen?

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Nationella provet sprids i sociala medier

Nationella provet i engelska för årskurs nio som ska skrivas nu på morgonen har fått spridning via mobilappen Snapchat, skriver Skolverket..

SR - 2 timmar sedan

"Sånt här får inte hända på våra gator"

Gårdagens dåd i Toronto skapar sammanhållning, säger frilansjournalisten Ludvig Drevfjäll som befinner sig i staden..

SR - 2 timmar sedan

Domen mot Fikru Maru skjuts upp

Domen mot den svenska hjärtläkaren Fikru Maru skjuts upp ännu en gång. Det medddelar hans advokat Hans Bagner till Ekot i dag..

SR - 2 timmar sedan

Armenien efter maktskiftet – oppositionsrörelsen tar paus

I Armeniens huvudstad Jerevan har det firats intensivt inatt efter beskedet om att det blir ett maktskifte i landet. I dag tar oppositionsrörelsen paus för att uppmärksamma minnesdagen över folkmordet 1915 och de politiska förhandlingar som oppositionsledaren utlovade väntas först i morgon..

SR - 2 timmar sedan

Riksrevisionen: Ändra reglerna för förtidspension

Reglerna för sjuk- och aktivitetsersättning, det som tidigare kallades förtidspension, bör förändras så att fler kan få ersättningen. Det är slutsatsen i en ny rapport från Riksrevisionen..

SR - 4 timmar sedan

Alliansen vill ha norskt system med husläkare

Alliansen vill kopiera det norska husläkarsystemet för att möta problemen i den svenska primärvården. Det visar en enkät där Ekot bett alla riksdagspartier att lyfta fram ett vårdsystem i annat europeiskt land som Sverige kan ta efter..

SR - 4 timmar sedan

Mohammed en av tusentals som skadats i Gaza

Enligt det palestinska hälsoministeriet har 40 människor dödats och omkring 5 000 skadats i de senaste veckornas demonstrationer vid gränsen mot Israel..

SR - 6 timmar sedan

Självständighet ingen valfråga på Grönland

Grönland har självstyre sedan 2009 och frågan om fullständig självständighet från Danmark är ständigt aktuellt. Men självständighet är ingen fråga som dominerat i valdebatten..

SR - 7 timmar sedan

Ordningsvakter anlitas för att övervaka stadskärnor

Många kommuner anlitar i dag ordningsvakter för att bevaka hela centrum och stadskärnor. Detta visar en genomgång som Ekot har gjort..

SR - 13 timmar sedan

Misstänkt korruption i Europarådet

Flera ledamöter inom Europarådets parlamentariska församling misstänks i en extern granskning för korruption med kopplingar till Azerbajdzjan. Ekot har talat med en av utredarna Elisabet Fura, tidigare domare i Europadomstolen för mänskliga rättigheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.