GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 23 July, 08:43

GöteborgsPosten - 17 jul 17 kl. 06:00

Demokratin är ansatt från flera hållHögerextremister, vänsterextremister och islamister jobbar alla aktivt för att rasera det liberaldemokratiska samhälle västvärlden under generationer, med tårar, svett och blod byggt upp och hållit levande under 100 år, skriver gästkolumnisten Björn Werner..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Björn Werner

Dela artikeln

1354 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demokratinär , ansattfrån flera , håll
BT - 14 mar 12 kl. 14:01

Om vi inte berättar kapsejsar demokratin

Mod, rädsla och berättelser är temat i Roberto Savianos Kom med mig. En berättelse handlar om två män ombord på ett fartyg i ett stormigt väder. Den ene mannen står på däck.

YLE - 20 jun 12 kl. 16:01

"Populism är bra för demokratin"

Populismen lyfter fram den rådande politikens brist på alternativ och är på så sätt bra för den europeiska demokratin, säger forskaren Emilia Palonen vid Helsingfors Universitet. Det är Europarådet som slår larm om att grundläggande värderingar som demokrati och mänskliga rättigheter har börjat ifrågasättas i samband med den ekonomiska krisen och de samhälleliga omvälvningarna i Europa de senaste åren. Rådet, som inriktar sig på frågor just kring demokrati och mänskliga rättigheter, ska samlas i Strasbourg nästa vecka.

DN - 02 sep 16 kl. 06:18

Sajt för jakt på fildelare hårt ansatt

Sajten spridningskollen.se var hårt ansatt på fredagen. Den utsattes för en överbelastningsattack och anklagades för varumärkesintrång.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 16 kl. 15:00

Politiker hårt ansatt efter tv-inslag om äldremat

Reaktionerna har varit starka efter Sydnytts inslag i förra veckan om äldrematen på Östergården. Socialnämndens ordförande Lennart Höckert (S) har blivit hårt ansatt på sociala medier..

YA - 04 jun 11 kl. 06:30

Ansvaret för demokratin

Var fjärde ung svensk mellan 18 och 29 år tycker att det vore ganska eller mycket bra om demokratin ?
Det framgår av den senaste World Values Survey-undersökningen, som presenterades av stats­vetaren Staffan I Lindberg på Dagens Nyheters debattsida på fredagen. Det är alltid vanskligt att dra långtgående slutsatser av enstaka undersökningar.

Barometern - 25 jun 13 kl. 07:50

Riktade valkampanjer urholkar demokratin

Barack Obamas valkampanjer 2008 och 2012 blev berömda världen över, inte bara för att de fick sin kandidat vald, utan också för det sätt på vilket det skedde. I stället för stora annonskampanjer riktade mot alla, men ingen särskild, väljare använde sig Obamakampanjerna i stor utsträckning av marknadsföring som riktade in sig på små avgränsade grupper med gemensamma referenser eller till och med enskilda individer. Detta ?

Barometern - 25 jun 13 kl. 07:50

Riktade valkampanjer urholkar demokratin

Barack Obamas valkampanjer 2008 och 2012 blev berömda världen över, inte bara för att de fick sin kandidat vald, utan också för det sätt på vilket det skedde. I stället för stora annonskampanjer riktade mot alla, men ingen särskild, väljare använde sig Obamakampanjerna i stor utsträckning av marknadsföring som riktade in sig på små avgränsade grupper med gemensamma referenser eller till och med enskilda individer. Detta ?

SVT Debatt - 29 apr 14 kl. 10:26

Lobbyister inom EU hotar demokratin

EU-VALET Företagslobbyister och ljusskygga organisationer lyckas i allt högre utsträckning få igenom sina intressen bakom stängda dörrar. Ett aktuellt exempel på det är förhandlingarna om handelsavtalet. EU behöver mer insyn.

Kristianstadsbladet - 26 jan 13 kl. 16:32

Slå vakt om demokratin!

Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Demokrati är ingen lättköpt seger, skriver Eskil Franck på Forum för levande historia. Imorgon är det Förintelsens minnesdag och Franck ser med oro tendenser i det svenska samhället som liknar det som föregick andra världskriget. Vi måste slå vakt om demokratin, slår han fast.

SVT Debatt - 28 jul 13 kl. 16:43

Islamofobisk humor gynnar inte demokratin, Gardell

SKÄMT SOM SÅRAR Jonas Gardell använder ofta humor för att granska makten och dra ner byxorna på fåniga fördomar. Men det betyder inte att humor i alla lägen gynnar demokratin. Gardells twitterskämt om att muslimska kvinnor ser ut som ?

Barometern - 15 mar 14 kl. 08:21

M: Läckor kan hota demokratin

Information om politiska ärenden som läcker i förtid till medierna kan hota demokratin, anser Moderaterna i Nybro. I ett inlägg på Moderaternas hemsida, författad av M-politikern Mats Laveborn och publicerad av kommunalrådet Peter Lilja, anges en oro för att politiker kan gå till medierna med vinklad information för att nå ”skräddarsydd” publicitet. Mats Laveborn menar att medierna på det sättet kan låta sig styras.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Testpilot: Fel beslut kan bli ödesdigra

Klockan 10.32 den 15 juni lyfte ett av världens modernaste stridsflygplan värt hundratals miljoner kronor för första gången. Bakom spakarna satt testpiloten Marcus Wandt..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Pfeiffer klar för nästa "Ant-man"

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Jinder om kommande operationen: "Rätt sjukt"

Hon är på turné, avslutar Emmabodafestivalen och kommer med ett nytt album i oktober. Mitt i alltihop måste Little Jinder operera halsen..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Tumult när nazister delade ut flygblad

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Onanerade i centrala Luleå

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Onanerade i centrum – greps

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Sommar i P1: Karin Laserow

Karin Laserow är underhållande i tv. Betydligt svårare blir det i radio..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Kurdo Baksi: Yttrandefriheten skrämmer Erdogan

Åtalspunkterna är fabricerade när tolv av den turkiska dagstidningen Cumhuriyet medarbetare står inför rätta under måndagen, skriver Kurdo Baksi..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Vinter i Välfärdssverige

Vägen åter till välståndsskapande och utveckling för såväl fattig som rik kräver att vi lyckas skilja på offentlig statsmakt och medmänskligt samhälle, skriver sommarkolumnisten Alexandra Ivanov..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Mariwan hjälper dem som flyr IS

På 1990-talet flydde han till Sverige från irakiska Kurdistan. Nu viger Mariwan Baker sitt liv åt att hjälpa människor på flykt undan IS och krigets Syrien. På två år har hans organisation nått en halv miljon flyktingar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.