GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 24 September, 19:30

GöteborgsPosten - 17 jul 17 kl. 06:00

Demokratin är ansatt från flera hållHögerextremister, vänsterextremister och islamister jobbar alla aktivt för att rasera det liberaldemokratiska samhälle västvärlden under generationer, med tårar, svett och blod byggt upp och hållit levande under 100 år, skriver gästkolumnisten Björn Werner..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Björn Werner

Dela artikeln

1481 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demokratinär , ansattfrån flera , håll
BT - 14 mar 12 kl. 14:01

Om vi inte berättar kapsejsar demokratin

Mod, rädsla och berättelser är temat i Roberto Savianos Kom med mig. En berättelse handlar om två män ombord på ett fartyg i ett stormigt väder. Den ene mannen står på däck.

YLE - 20 jun 12 kl. 16:01

"Populism är bra för demokratin"

Populismen lyfter fram den rådande politikens brist på alternativ och är på så sätt bra för den europeiska demokratin, säger forskaren Emilia Palonen vid Helsingfors Universitet. Det är Europarådet som slår larm om att grundläggande värderingar som demokrati och mänskliga rättigheter har börjat ifrågasättas i samband med den ekonomiska krisen och de samhälleliga omvälvningarna i Europa de senaste åren. Rådet, som inriktar sig på frågor just kring demokrati och mänskliga rättigheter, ska samlas i Strasbourg nästa vecka.

DN - 02 sep 16 kl. 06:18

Sajt för jakt på fildelare hårt ansatt

Sajten spridningskollen.se var hårt ansatt på fredagen. Den utsattes för en överbelastningsattack och anklagades för varumärkesintrång.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 16 kl. 15:00

Politiker hårt ansatt efter tv-inslag om äldremat

Reaktionerna har varit starka efter Sydnytts inslag i förra veckan om äldrematen på Östergården. Socialnämndens ordförande Lennart Höckert (S) har blivit hårt ansatt på sociala medier..

YA - 04 jun 11 kl. 06:30

Ansvaret för demokratin

Var fjärde ung svensk mellan 18 och 29 år tycker att det vore ganska eller mycket bra om demokratin ?
Det framgår av den senaste World Values Survey-undersökningen, som presenterades av stats­vetaren Staffan I Lindberg på Dagens Nyheters debattsida på fredagen. Det är alltid vanskligt att dra långtgående slutsatser av enstaka undersökningar.

Barometern - 25 jun 13 kl. 07:50

Riktade valkampanjer urholkar demokratin

Barack Obamas valkampanjer 2008 och 2012 blev berömda världen över, inte bara för att de fick sin kandidat vald, utan också för det sätt på vilket det skedde. I stället för stora annonskampanjer riktade mot alla, men ingen särskild, väljare använde sig Obamakampanjerna i stor utsträckning av marknadsföring som riktade in sig på små avgränsade grupper med gemensamma referenser eller till och med enskilda individer. Detta ?

Barometern - 25 jun 13 kl. 07:50

Riktade valkampanjer urholkar demokratin

Barack Obamas valkampanjer 2008 och 2012 blev berömda världen över, inte bara för att de fick sin kandidat vald, utan också för det sätt på vilket det skedde. I stället för stora annonskampanjer riktade mot alla, men ingen särskild, väljare använde sig Obamakampanjerna i stor utsträckning av marknadsföring som riktade in sig på små avgränsade grupper med gemensamma referenser eller till och med enskilda individer. Detta ?

SVT Debatt - 29 apr 14 kl. 10:26

Lobbyister inom EU hotar demokratin

EU-VALET Företagslobbyister och ljusskygga organisationer lyckas i allt högre utsträckning få igenom sina intressen bakom stängda dörrar. Ett aktuellt exempel på det är förhandlingarna om handelsavtalet. EU behöver mer insyn.

Kristianstadsbladet - 26 jan 13 kl. 16:32

Slå vakt om demokratin!

Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Demokrati är ingen lättköpt seger, skriver Eskil Franck på Forum för levande historia. Imorgon är det Förintelsens minnesdag och Franck ser med oro tendenser i det svenska samhället som liknar det som föregick andra världskriget. Vi måste slå vakt om demokratin, slår han fast.

SVT Debatt - 28 jul 13 kl. 16:43

Islamofobisk humor gynnar inte demokratin, Gardell

SKÄMT SOM SÅRAR Jonas Gardell använder ofta humor för att granska makten och dra ner byxorna på fåniga fördomar. Men det betyder inte att humor i alla lägen gynnar demokratin. Gardells twitterskämt om att muslimska kvinnor ser ut som ?

Barometern - 15 mar 14 kl. 08:21

M: Läckor kan hota demokratin

Information om politiska ärenden som läcker i förtid till medierna kan hota demokratin, anser Moderaterna i Nybro. I ett inlägg på Moderaternas hemsida, författad av M-politikern Mats Laveborn och publicerad av kommunalrådet Peter Lilja, anges en oro för att politiker kan gå till medierna med vinklad information för att nå ”skräddarsydd” publicitet. Mats Laveborn menar att medierna på det sättet kan låta sig styras.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Åkesson: Ovärdigt av Morgan Johansson

Justitieminister Morgan Johansson (S) jämför Sverigedemokraterna med Nordiska motståndsrörelsen i SVT:s agenda. Verklighetsfrånvänt och ovärdigt, svarar SD-ledaren Jimmie Åkesson..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Ted Cruz säger nej till sjukvårdsförslag

Den välkände republikanske senatorn Ted Cruz säger att han tänker rösta nej till republikanernas senaste förslag om att reformera sjukförsäkringssystem i USA, skriver Politico..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Ny roll för 50-årsfirande bankomat

Tekniken var revolutionerande på sin tid – nu kunde man få pengar direkt i handen även efter att banken hade stängt. Bankomaten fyller 50 år i år, och branschen tror att kontanternas roll kommer vara viktig även i framtiden..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Två "förlorare" i Helsingborg

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Minst sex skjutna vid kyrka i USA

En skottlossning ska ha skett vid en kyrka utanför Nashville i östra USA:s inland. Sex personer har bekräftats skjutna, enligt räddningstjänsten..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Underhållande men inte överdrivet vasst

Gertrud Larssons rekonstruktion av krisen på GP är underhållande men inte särskilt vass satir. Och Stampens huvudägare kommer väl billigt undan, skriver Kristina Lindquist i en gästrecension..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Första prognosen: Merkel går mot seger

Drygt 60 miljoner tyskar har i dag möjlighet att rösta fram landets nästa parlament. I den första prognosen går Angela Merkels kristdemokrater mot seger, och högerpopulistiska AfD ser ut att bli tredje största parti..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Stahres ilska: "Det ser förjävligt ut"

BK Häcken släppte in fyra mål mot AIK - i den första halvleken. Då rann det över för tränare Mikael Stahre. – Det ser förjävligt ut, säger han till C More..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Ted Cruz går emot sjukvårdsförslag

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Spårvagn i krock med bil

En spårvagn har kolliderat med en bil i Majorna. Krocken inträffade strax efter klockan 18..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.