GöteborgsPosten > Sport

Tuesday, 24 April, 10:57

GöteborgsPosten - 17 jul 17 kl. 05:00

Så utsätts unga för rasismSmå barn som kallas "invandrarjävlar", "apor" och n-ordet. GP:s rundringning visar att många barnlag inom fotbollen får utstå grova rasistiska påhopp — från föräldrar. – Det slängs väldigt mycket med n-ordet. Det händer också att föräldrar jämför barn med apor, säger tränaren Alexander Olofsson i Hisingsbacka FC..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Alexander Olofsson, Hisingsbacka FC

Dela artikeln

9684 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , utsätts, ungaför , rasism
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Miljöpartiets Mehmat Kaplan utsätts för hot, hat och rasism

Mehmet Kaplan (MP) är Sveriges bostadsminister. Han utsätts för hot, hat och rasism.
Han har suttit i riksdagen i åtta år men när han blev stadsråd brakade det loss ordentligt berättar han själv i en intervju med Aftonbladet.

Barometern - 10 dec 17 kl. 21:35

App inrättas för att stötta unga som utsätts för kränkningar

Nu ska det bli lättare för alla unga som utsätts för olika typer av kränkningar, rasism eller näthat att få hjälp och stöd. På nyåret startar projektet We Stand App..

YLE - 09 dec 15 kl. 18:19

”Säg till direkt om du utsätts för rasism”

Diskussionerna går heta efter att Mostagh Yaghoubis berättade om den rasism han har blivit utsatt för. Nu ställer sig finländska idrottare bakom honom. Simmaren Mimosa Jallow, som har en gambisk pappa, säger att man måste våga prata öppet om vad man har upplevt.

Sydsvenskan - 28 nov 14 kl. 11:44

Vi döva utsätts för strukturell diskriminering dagligen

Voff, voff!
Det var en gång en grupp jyckar som levde i Hundborg. Dessa jyckar hade haft det lite tufft på arbetsmarknaden, varit lite utanför och så, på grund av de renrasiga hundarnas attityd och inbillning.

P3 - 10 sep 13 kl. 16:53

Oftast unga som utsätts för hatbrott

Unga rör sig i miljöer där hatbrott ofta uppstår. Och det är oftast unga som upplever att de utsätts för hatbrott, enligt Brottsförebyggande rådet..

GöteborgsPosten - 19 okt 16 kl. 15:27

Faktumförsäljare utsätts för rasism

Faktum-försäljare med osvenskt utseende utsätts dagligen för glåpord och diskriminering. Nu drar Faktum i gång en kampanj för att stoppa rasismen..

Nyheter 24 - 17 jul 17 kl. 10:28

Så utsätts svenska barn för rasism inom fotbollen

Det är Göteborgs-Posten som ringt runt till fotbollsklubbar med barnlag i Göteborg. Samtliga klubbar ligger i områden där en stor del av de boende invandrat till Sverige, eller har föräldrar med invandrarbakgrund.
Tränare fick svara på om det är vanligt med rasistiska kränkningar inom fotbollen – och resultatet är förkrossande.

DN - 15 jun 16 kl. 10:06

Allt fler unga kvinnor utsätts för sexuella trakasserier i arbetet


Allt fler unga kvinnor utsätts för sexuella trakasserier i arbetet. Och kunder och klienter ligger bakom ökningen, snarare än chefer och arbetskamrater. Det visar Arbetsmiljöverket i en ny rapport..

Kristianstadsbladet - 15 nov 17 kl. 11:43

Fler utsätts för brott - unga kvinnor utsatta

Bedrägerier, sexbrott och trakasserier mot privatpersoner har ökat, enligt Brås Nationella trygghetsundersökning. "Unga kvinnor är inte bara mer utsatta för trakasserier, de utsätts också oftare för sexualbrott", säger Åsa Strid, biträdande enhetschef på Brå, i ett pressmeddelande.(TT).

YA - 15 nov 17 kl. 11:43

Fler utsätts för brott - unga kvinnor utsatta

Bedrägerier, sexbrott och trakasserier mot privatpersoner har ökat, enligt Brås Nationella trygghetsundersökning. "Unga kvinnor är inte bara mer utsatta för trakasserier, de utsätts också oftare för sexualbrott", säger Åsa Strid, biträdande enhetschef på Brå, i ett pressmeddelande.(TT).

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Ullström lämnar HV för NHL-spel

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

"Vänsterns avhopp ger snabbare arenabeslut"

Vänsterpartiet har hoppat av arenasamarbetet i Göteborg – och det kan skynda på beslutet? – Förutsättningarna att komma till beslut har förbättrats efter Vänsterns avhopp, säger Jonas Ransgård, Moderaterna..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Oro i Frölunda efter Vänsterns avhopp

Vänsterpartiet har hoppat av arenasamarbetet i Göteborg – och det oroar den största hyresgästen Frölunda. – Jag hoppas att vi inte tappar fart fram till ett beslut, säger ordförande Mats Grauers..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Washington vill ha revansch på Pittsburgh

Washington är klart för kvartsfinal i Stanley Cup efter att ha slagit ut Columbus. Nu väntar det regerande mästarlaget Pittsburgh. Och kanske revanschen..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Signell hoppas komma tillbaka till Sävehof

Det är en duo som blivit synonym med framgångarna för Sävehof. För Henrik Signell och Ida Odén kan måndagens möte med Skuru varit duons sista på hemmaplan för klubben. – Jag hoppas att detta var sista, säger Odén..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Så vände Sävehof förlustsviten till en mäktig segersvit

Det var en segermaskin som var i gungning. Men Sävehof lyckades vända på trenden och har nu 15 raka segrar. – Vi har höjt oss på alla plan, säger Julia Eriksson..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Zibanejad: "Duktig på att bryta barriärer"

Avicii ledde Mika Zibanejad till musiken. Under Sweden Hockey Games kommer artistens låtar hålla Tre Kronor-stjärnan sällskap under uppvärmningen..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Här är spelartyperna Blåvitt scoutar inför sommaren

Utgående avtal i sommar - utgående avtal efter säsongen. Det kommer finnas luckor att fylla i IFK Göteborgs trupp.
I en längre intervju med GP berättar sportchef Mats Gren om klubbens scoutingarbete och om vilka spelartyper som står högst upp på värvningslistan..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Rakell och Lindholm tackar ja till VM

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Tvåmålsskytten Rosenberg: "Extremt viktigt"

Redan i den femte omgången ställdes Malmö FF inför en måstematch i allsvenskan. Det regerande svenska mästarlaget svarade med en 3–1-seger hemma mot Brommapojkarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.