GöteborgsPosten > Sport

Sunday, 23 July, 08:42

GöteborgsPosten - 17 jul 17 kl. 05:00

Så utsätts unga för rasismSmå barn som kallas "invandrarjävlar", "apor" och n-ordet. GP:s rundringning visar att många barnlag inom fotbollen får utstå grova rasistiska påhopp — från föräldrar. – Det slängs väldigt mycket med n-ordet. Det händer också att föräldrar jämför barn med apor, säger tränaren Alexander Olofsson i Hisingsbacka FC..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Alexander Olofsson, Hisingsbacka FC

Dela artikeln

8729 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , utsätts, ungaför , rasism
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Miljöpartiets Mehmat Kaplan utsätts för hot, hat och rasism

Mehmet Kaplan (MP) är Sveriges bostadsminister. Han utsätts för hot, hat och rasism.
Han har suttit i riksdagen i åtta år men när han blev stadsråd brakade det loss ordentligt berättar han själv i en intervju med Aftonbladet.

YLE - 09 dec 15 kl. 18:19

”Säg till direkt om du utsätts för rasism”

Diskussionerna går heta efter att Mostagh Yaghoubis berättade om den rasism han har blivit utsatt för. Nu ställer sig finländska idrottare bakom honom. Simmaren Mimosa Jallow, som har en gambisk pappa, säger att man måste våga prata öppet om vad man har upplevt.

Sydsvenskan - 28 nov 14 kl. 11:44

Vi döva utsätts för strukturell diskriminering dagligen

Voff, voff!
Det var en gång en grupp jyckar som levde i Hundborg. Dessa jyckar hade haft det lite tufft på arbetsmarknaden, varit lite utanför och så, på grund av de renrasiga hundarnas attityd och inbillning.

P3 - 10 sep 13 kl. 16:53

Oftast unga som utsätts för hatbrott

Unga rör sig i miljöer där hatbrott ofta uppstår. Och det är oftast unga som upplever att de utsätts för hatbrott, enligt Brottsförebyggande rådet..

GöteborgsPosten - 19 okt 16 kl. 15:27

Faktumförsäljare utsätts för rasism

Faktum-försäljare med osvenskt utseende utsätts dagligen för glåpord och diskriminering. Nu drar Faktum i gång en kampanj för att stoppa rasismen..

Nyheter 24 - 17 jul 17 kl. 10:28

Så utsätts svenska barn för rasism inom fotbollen

Det är Göteborgs-Posten som ringt runt till fotbollsklubbar med barnlag i Göteborg. Samtliga klubbar ligger i områden där en stor del av de boende invandrat till Sverige, eller har föräldrar med invandrarbakgrund.
Tränare fick svara på om det är vanligt med rasistiska kränkningar inom fotbollen – och resultatet är förkrossande.

DN - 15 jun 16 kl. 10:06

Allt fler unga kvinnor utsätts för sexuella trakasserier i arbetet


Allt fler unga kvinnor utsätts för sexuella trakasserier i arbetet. Och kunder och klienter ligger bakom ökningen, snarare än chefer och arbetskamrater. Det visar Arbetsmiljöverket i en ny rapport..

YLE - 20 aug 14 kl. 19:50

Många unga utsätts för sexuella trakasserier

Var tredje flicka har upplevt någon typ av sexuella trakasserier och bland pojkarna är det nästan var fjärde. Det visar en undersökning som Polisyrkeshögskolan har gjort bland 15-åringar. Tre femtonåriga pojkar som vi pratat med säger att de inte har utsatts för eller hört om någon grövre typ av sexuella trakasserier.

GöteborgsPosten - 06 nov 15 kl. 11:44

Unga utsätts för grova nätkränkningar

Ungdomar utsätts för grova kränkningar och kallas för horor, missbrukare och psykiskt sjuka på så kallade skvallerkonton på sajten Ask.fm. Flera kommunala skolor i Västsverige har nu blockerat sajten..

SVT Debatt - 27 jun 13 kl. 09:29

Fler borde anmäla när de utsätts för hatbrott

HATBROTT Drygt 5 500 polisanmälningar förra året gällde olika typer av hatbrott, visar statistik som Brå släpper idag. Men utsattheten för hatbrott är mer omfattande än vad polisanmälningarna visar. Uppskattningsvis 86 000 personer utsattes för främlingsfientliga hatbrott år 2011.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

USA till final i Gold Cup

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

De valde att fortsätta efter graviditeten

Trots att majoriteten av idrottskvinnorna väljer att avsluta sina karriärer i samband med graviditet, så finns det de som valt att fortsätta. GP har listat några av dem..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Inget skyddsnät för idrottskvinnorna

I dagsläget görs inga nationella satsningar för att stötta idrottskvinnor i att återuppta karriären efter ett graviduppehåll. Det bekräftar Riksidrottsförbundet..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

"Det ekonomiska stödet är helt avgörande"

Längtan efter barn kan vara stark. För GP berättar den tidigare fotbollsstjärnan Hanna Marklund och hockeyproffset Danijela Rundqvist om hur de bristande förutsättningarna påverkade dem till att göra valet att avsluta sina karriärer..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

"Man ska inte tappa sin identitet för att man blir mamma"

Trenden bland elitidrottande kvinnor är tydlig. En graviditet är lika med slutet på karriären. Nu ryter elitkvinnorna ifrån och med Sävehofs Ida Odén och Johanna Ahlm i täten vill de visa att det faktiskt går att fortsätta..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Frankrike tappade poäng mot EM-debutanten

Frankrike var illa ute mot Island, men fick med sig segern. Mot EM-debutanten Österrike lyckades storfavoriten återigen inte övertyga – och Österrike fick med sig en poäng efter 1–1..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Kramer under VM-kvalgränsen

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Spieth i ledning – kan skriva historia

Jordan Spieth kan bli den yngste spelaren någonsin som har vunnit tre olika majors. 23-åringen leder British Open med tre slag inför slutrundan på Royal Birkdale..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Sjuan Stenson jagar täten i The Open

Henrik Stenson klättrar rejält i British Open. Kan han upprepa fjolårets avslutning finns en avlägsen chans att slåss om segern igen..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Öis föll mot Helsingborg

Ett skadedrabbat Örgryte hängde med länge i bortamötet mot Helsingborg. Men efter att hemmalaget dragit upp tempot i andra halvlek föll gästerna till slut med uddamålet. – Det vi är mest besvikna över är att vi inte gör mål på de lägena vi har, säger Örgrytes tränare, Marcus Lantz..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.