GöteborgsPosten > Sport

Monday, 25 September, 11:49

GöteborgsPosten - 17 jul 17 kl. 05:00

Så utsätts unga för rasismSmå barn som kallas "invandrarjävlar", "apor" och n-ordet. GP:s rundringning visar att många barnlag inom fotbollen får utstå grova rasistiska påhopp — från föräldrar. – Det slängs väldigt mycket med n-ordet. Det händer också att föräldrar jämför barn med apor, säger tränaren Alexander Olofsson i Hisingsbacka FC..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Alexander Olofsson, Hisingsbacka FC

Dela artikeln

9684 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , utsätts, ungaför , rasism
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Miljöpartiets Mehmat Kaplan utsätts för hot, hat och rasism

Mehmet Kaplan (MP) är Sveriges bostadsminister. Han utsätts för hot, hat och rasism.
Han har suttit i riksdagen i åtta år men när han blev stadsråd brakade det loss ordentligt berättar han själv i en intervju med Aftonbladet.

YLE - 09 dec 15 kl. 18:19

”Säg till direkt om du utsätts för rasism”

Diskussionerna går heta efter att Mostagh Yaghoubis berättade om den rasism han har blivit utsatt för. Nu ställer sig finländska idrottare bakom honom. Simmaren Mimosa Jallow, som har en gambisk pappa, säger att man måste våga prata öppet om vad man har upplevt.

Sydsvenskan - 28 nov 14 kl. 11:44

Vi döva utsätts för strukturell diskriminering dagligen

Voff, voff!
Det var en gång en grupp jyckar som levde i Hundborg. Dessa jyckar hade haft det lite tufft på arbetsmarknaden, varit lite utanför och så, på grund av de renrasiga hundarnas attityd och inbillning.

P3 - 10 sep 13 kl. 16:53

Oftast unga som utsätts för hatbrott

Unga rör sig i miljöer där hatbrott ofta uppstår. Och det är oftast unga som upplever att de utsätts för hatbrott, enligt Brottsförebyggande rådet..

GöteborgsPosten - 19 okt 16 kl. 15:27

Faktumförsäljare utsätts för rasism

Faktum-försäljare med osvenskt utseende utsätts dagligen för glåpord och diskriminering. Nu drar Faktum i gång en kampanj för att stoppa rasismen..

Nyheter 24 - 17 jul 17 kl. 10:28

Så utsätts svenska barn för rasism inom fotbollen

Det är Göteborgs-Posten som ringt runt till fotbollsklubbar med barnlag i Göteborg. Samtliga klubbar ligger i områden där en stor del av de boende invandrat till Sverige, eller har föräldrar med invandrarbakgrund.
Tränare fick svara på om det är vanligt med rasistiska kränkningar inom fotbollen – och resultatet är förkrossande.

DN - 15 jun 16 kl. 10:06

Allt fler unga kvinnor utsätts för sexuella trakasserier i arbetet


Allt fler unga kvinnor utsätts för sexuella trakasserier i arbetet. Och kunder och klienter ligger bakom ökningen, snarare än chefer och arbetskamrater. Det visar Arbetsmiljöverket i en ny rapport..

YLE - 14 sep 17 kl. 06:41

Allt fler i Esbo och Helsingfors utsätts för trafikbuller - kan orsaka skador i längden

Kring en fjärdedel av invånarna i Helsingfors utsätts för väg- och gatutrafikbuller. Ungefär en femtedel av alla Esbobor är bosatta i en bullerzon. Trafikbuller är farligt eftersom det i längden kan orsaka hörselproblem och stress.

YLE - 20 aug 14 kl. 19:50

Många unga utsätts för sexuella trakasserier

Var tredje flicka har upplevt någon typ av sexuella trakasserier och bland pojkarna är det nästan var fjärde. Det visar en undersökning som Polisyrkeshögskolan har gjort bland 15-åringar. Tre femtonåriga pojkar som vi pratat med säger att de inte har utsatts för eller hört om någon grövre typ av sexuella trakasserier.

GöteborgsPosten - 06 nov 15 kl. 11:44

Unga utsätts för grova nätkränkningar

Ungdomar utsätts för grova kränkningar och kallas för horor, missbrukare och psykiskt sjuka på så kallade skvallerkonton på sajten Ask.fm. Flera kommunala skolor i Västsverige har nu blockerat sajten..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Trump triggade stor NFL-protest

En våg av protester svepte genom NFL på söndagen, efter ny kritik från USA:s president Donald Trump. I protest mot hur svarta behandlas i USA har spelarna gått ned på knä under nationalsången, vilket Trump rasar mot..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Thomas vann PGA-slutspelet

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Europa firade vilt efter Laver Cup-segern

Lag Europa vann mot "Övriga världen" i den första upplagan av Laver Cup, som kallats tennisens motsvarighet till golfens Ryder Cup..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Aranäs första fullpoängare

Efter en tung inledning för Aranäs nye tränare Toni Johansson, 27, lossnade det ordentligt i bottenmötet mot Helsingborg. - Härligt med första segern, säger han efter segern med 32-24..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

"Vi var otroligt dåliga"

Rasmus Lindgren, mittback och lagkapten, konstaterade att matchen mot AIK var en av de värsta han någonsin upplevt. – Den här är där uppe och krigar om förstaplatsen..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

"Ibland får man käka upp sina ord"

För Ahmed Yasin var matchen speciell redan innan. Efteråt tvingades han medge att AIK – klubben han är utlånad från – var överlägset. – Ibland får man käka upp sina ord, så är det bara, säger han..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Max utdelning för Wahlgren

Pixbo inledde säsongen med vinst. - Nytt spelsystem och ny coach – då känns det bra med premiärseger, säger Max Wahlgren, 26, efter seger mot Höllviken med 7-4..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Säsongsdebut för Guidetti

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Häckens kollaps – föll med 1–6 mot AIK

Det som alla trodde skulle bli ett jämnt toppmöte blev en sanslös överkörning. Häcken föll med hela 1–6 på hemmaplan mot AIK..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Nattsvart för Alvik – premiärmatch inställd

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.