Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 14 December, 15:48

Dagensanalys.se - 16 jul 17 kl. 21:04

Din röstdata kan lämnas utOm du använder en Amazon Alexa så kan du vara i färd med att lämna ifrån dig all röstdata till tredjepartsutvecklare. Någonstans i de allmänna villkoren från Amazon, som du kryssade i när du startade tjänsten, står det att Amazon har rätt att lämna ut din röstdata till andra leverantörer. Syftet med att lämna ut din röstdata till andra utvecklar är så att de kan göra bättre appar till Amazon Alexa. En bra idé men jobbigt samtidigt att det är din röstdata. Fast Amazon lovar att ingen ska kunna identifiera just dig.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Amazon Alexa, Amazon, Apple

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Din röstdatakan , lämnasut

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Vi svenskar gillar verkligen Apple

I en studie genomförd av Telia framkommer det tydligt at svenskarna väljer Apple över andra tillverkare som Samsung. Det är ingen tvekan om att Sverige är ett Apple-land; hela 33%, eller motsvarande 17,6 miljoner prylar kommer från Apple. Samsung kniper andraplatsen med 6,5%, avslöjar data från Telias bredbandkunders WiFi och Telia Zone.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Confirmit satsar på maskininlärning

Norska Confirmit, som utvecklar mjukvara och tjänster för undersökningsbranschen, lägger nu krut på att ta fram lösningar för maskininlärning. Funktionerna landar i Confirmit Horizons där man nu kan använda maskininlärning för att hantera analysen. Förutom det har man även uppdaterat för mobila undersökningsteman, nytt interface för att skapa undersökningar och öppna svar samt en ny app för att hantera projekt..

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Öka dina visningar på Facebook med 400 procent – använd Facebook Live

Att få organisk spridning på Facebook handlar om att knäcka deras algoritmer. Det enklaste knepet att nå fram är att använda Facebook Live. Vi på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Disney har köpt 21st Century Fox i en jätteaffär som ska konkurrera med Netflix och Amazon

Disney har köpt upp film och tv-företaget 21st Century för hela 435 miljarder kronor i en jätteaffär. För oss tittare blir det med andra ord en mega-satsning som ska konkurrera med andra jättar som Netflix och Amazon. I köpet ingår alla 20th Century Fox, 20th Century Fox Television, FX, National Geographic samt ägande i Star TV och Sky.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Sveriges Annonsörer söker analytiker till KIA-index

Gillar du att hantera stora datamängder, älskar du siffror och analys samt är duktig på att skriva nyheter om all data som du hanterar varje vecka – då har vi drömjobbet för dig. Om tjänsten Sveriges Annonsörer – som driver och äger KIA-index – behöver förstärkning då vi nyligen lanserat populära Poddindex. Du kommer i huvudsak att arbeta med databashantering och publicering av siffror.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Robotisering sker nu på allt fler företag och kan ersätta 52 procent

Intresset för robotisering och artificiell intelligens växer snabbt bland företag. I en ny undersökning från Deloitte svarar över hälften av bolagen att de påbörjat robotiseringsprojekt. I genomsnitt förväntar sig respondenterna att 20 procent av de befintliga medarbetarnas kapacitet kan ersättas av robotar.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Twitter gör som de andra, och mäter hur många som sett en video

Att kunna se hur många som tittat på ett videoklipp är för många ett viktigt mått. Det ger en möjlighet att jämföra hur väl en video fungerar på olika plattformar, samt se om räckvidden kan behöva en skjuts genom köpt räckvidd. Därför är det glädjande att även Twitter nu hakar på tåget.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Nyhetsbyråerna vill ha betalt av Facebook för sina nyheter

Svenska TT ingår i en grupp med åtta andra nyhetsbyråer som vill tvinga Facebook, Google och andra internetjättar att betala för att de använder deras nyheter på sina plattformar. I gruppen förutom svenska TT (som publiceras i Le Monde) ingår bland andra AFP från Frankrike och DPA från Tyskland, skriver IDG. Enligt nyhetsbyråerna har internetjättarna tjänat enorma pengar på deras nyheter genom att locka till sig publiken och sedan visa dem annonser.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Google utökar sin retargeting i Adwords med telefonnummer och adresser

Hohohooo, du som inte fått nog av retargeting kan fira en tidig julklapp när Google nu utökar möjligheterna att nå konsumenter med telefonnummer och adresser i Adwords. Okej, här är jag lite sarkastisk eftersom jag starkt ogillar retargeting som annonsformat. Men det måste ju fungera eftersom många använder formatet och Google satsar vidare på det.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Idag röstar USA om att riva upp nätneutraliteten

Idag kan vara dagen då vi får se nätneutraliteten bli ett minne blott. Och ja, det påverkar dig trots att omröstningen sker i Trump-land. I USA har man titulerat den här agendan som Net Neutrality där Federal Communications Commission har tagit fram ett lagförslag som man vilseledande nog kallar för ”Restoring Internet Freedom”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.