Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 18 August, 14:40

Dagensanalys.se - 16 jul 17 kl. 21:04

Din röstdata kan lämnas utOm du använder en Amazon Alexa så kan du vara i färd med att lämna ifrån dig all röstdata till tredjepartsutvecklare. Någonstans i de allmänna villkoren från Amazon, som du kryssade i när du startade tjänsten, står det att Amazon har rätt att lämna ut din röstdata till andra leverantörer. Syftet med att lämna ut din röstdata till andra utvecklar är så att de kan göra bättre appar till Amazon Alexa. En bra idé men jobbigt samtidigt att det är din röstdata. Fast Amazon lovar att ingen ska kunna identifiera just dig.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Amazon Alexa, Amazon, Apple

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Din röstdatakan , lämnasut

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Deloitte köper Acne

Nu står det klart att redovisnings- och konsultbolaget Deloitte köper upp byrån Acne. Målet är att stärka företagets utbud av kreativa och digitala tjänster. I samband med köpet meddelar Deloitte även att de kommer dubbla antalet anställda i Västeuropa för att stärka sin marknadsposition i regionen.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Välj att bara annonsera i pågående videoklipp på Facebook

I början av året lanserade Facebook ”mitt-i-video”-annonser, men då som en del i ett paket med ”pre-roll”- ”mid-roll”- och ”stand-alone”-videoannonser. Nu går det att välja att enbart köpa mid-roll annonsering, och på så sätt öka effektiviteten i annonsen. Förändringen kommer i samband med att Facebook introducerar sin ”Watch-tab”, fliken där du kan hitta exklusivt Facebook-material i syfte att konkurrera med Hulu, YouTube och Netflix.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Alibaba dubblar vinsten i senaste kvartalsrapporten

E-handelsjätten Alibaba kom nyligen med sin rapport för Q2, som visar på en dubblering av vinsten jämfört med föregående år. Det senaste kvartalet genererade inte mindre än 2,1 miljarder dollar (17 miljarder kronor). Att Alibaba börjat bli en kraft att räkna med har blivit allt tydligare på senare tid.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Netflix spenderar mer på exklusivt material

Vi berättade igår om Apples satsning på exklusivt tv-innehåll. Nu meddelar Netflix att de ökar sin budget för egenproducerat material med en miljard dollar till sju miljarder. Samtidigt kommer indikationer på att deras bibliotek krymper.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Facebook agerar mot alla fejkvideor

Det är inte bara fejknyheter som irriterar användarna på Facebook, utan även fejkvideor. Facebook har tidigare agerat mot fejkade live-videor, men nu meddelar de att de ämnar agera hårdare mot alla typer av fejkvideor. Det har blivit allt vanligare med bilder som är maskerade som ett filmklipp där syftet är att få användare att klicka på bilden, och då hänvisas till en sida utanför Facebook.

Dagensanalys.se - Igår: 14:40

Två nya patent till Rocket Fuel

Företaget Rocket Fuel har nyligen tilldelats två nya patent. Dessa två syftar till att göra det enklare att hantera cookies för olika typer av användare i takt med att reklamblockerare och nya lagar gör det svårare att följa konsumenterna på nätet. Det första patentet (US Patent No.

Dagensanalys.se - Igår: 14:21

Australiensarna börjar tröttna på sociala medier

Efter att under många år ha sett en ökning i antalet dagliga användare av sociala medier visar en ny undersökning att australiensare verkar ha tröttnat. Nu visas vikande användarsiffror och ett uttalat missnöje med att spendera tid på sociala medier av olika slag. Det är Deloitte som genomfört undersökningen som visar på de förvånande resultaten.

Dagensanalys.se - Igår: 13:33

Vad är tanken bakom Googles reklamblockerare?

Google annonserade före sommaren att de höll på att utveckla sin egen reklamblockerare för webbläsare Chrome. Med tanke på att annonser är Googles absolut största intäktskälla, är det rimligt att ställa sig frågan vad som ligger bakom att de nu vill blockera reklam. Användandet av reklamblockerare har ökat dramatiskt de senaste åren, till annonsörers och publicisters stora förtvivlan.

Dagensanalys.se - Igår: 13:07

Olle F. förklarar: Fyra sätt att misslyckas

Ett av mina första uppdrag som nyanställd copywriter på Ervacos redaktion var att introducera världens första reservoarpenna med bläckpatron, en Sheaffer. När de amerikanska Parker-pennorna började säljas i Sverige efter kriget hade de fått ett varmt mottagande. Deras kvalitet var verkligen övertygande.

Dagensanalys.se - Igår: 12:43

Apple storsatsar på exklusivt TV-innehåll

Det är inte bara AR som står på Apples agenda, de vill även vara med i kampen om tv-tittarna. Därför satsar de nu en miljard dollar (över 8 miljarder kronor) på att ta fram eget exklusivt tv-innehåll. För att vara relevant i dagens rörliga medier måste du ha exklusivt innehåll, något som såväl de stora kanalerna HBO och Netflix, som Snapchat och YouTube förstått.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.