Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 23 September, 00:33

Cornucopia - 16 jul 17 kl. 15:16

Icke-inflationen: Vattenfall höjer elnätpriserna med 6% (igen)Icke-inflationen fortsätter sitt segertåg genom Sverige. Nu höjer statliga Vattenfall sina elnätpriser igen, denna gång blir det 6% från årsskiftet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Vattenfall, Vattenfall Eldistributions, Industri, Trots, DI, EllevioFortum, Eldistribution, kSEK

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Icke-inflationen, Vattenfall, höjer, elnätprisernamed 6% , igen
Cornucopia - 13 okt 15 kl. 19:59

Icke-inflationen: Även Vattenfall höjer elnätpriserna med 11%

Icke-inflationen slår till igen. Nu följer Vattenfall efter Ellevio med en andra höjning av elnätpriset i år. Prishöjningen är 11% och har förstås ingenting med Vattenfalls katastrofala affärer på kontinenten att göra, utan på något mystiskt sätt har Vattenfall nu upptäckt att deras elnät är eftersatt sedan miljarder pumpats in i projekt nere i Europa.

Cornucopia - 18 maj 17 kl. 17:16

Icke-inflationen: I snitt 7.5% högre elnätpriser i landet

Årets sk Nils Holgersson-undersökning har nu presenterats. Elnätpriserna höjdes i snitt med 7.5% riket runt, med i snitt högre höjningar hos de tre stora elnätbolagen Ellevio, Vattenfall och E.

Cornucopia - 09 maj 16 kl. 09:50

Replik från Ellevio - endast 9% höjning av elnätpriserna

Nedanstående är en replik från Ellevio angående förra veckans blogginlägg om 16% prishöjning. I sedvanlig ordning försöker jag publicera eventuella officiella repliker.

Avsändare är Jonatan Björck, pressansvarig på Ellevio.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 9 timmar sedan

Försvarsmakten bekräftar flera UAV-observationer under Aurora

Försvarsmakten bekräftar nu för Officerstidningen Josefine Owetz att flera UAV:er ("drönare") har observerats i anslutning till övningen Aurora.

Detta framgår av tweets från Josefine Owetz. Man bekräftar återigen det som tidigare avslöjats här på bloggen (åtminstone Gotland och Vintersol), dvs att flera tidigare övningar också har uppvaktats av UAV:erJUST NU: Försvarsmakten bekräftar för Officerstidningen att observationer av UAV:er har gjorts på flera platser under övning Aurora.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Höjs maxtaxan med lika mycket som barnbidraget?

En läsare skrev att det som ett bokstavligt brev på posten kom ett besked om att kommunen höjde maxtaxan för dagis med 200:- SEK, eller lika mycket som höjningen av barnbidraget. Frågan är om detta är generellt, då regeringen har oklara formuleringar om inkomstindex för maxtaxan i höstbudgeten. I så fall äts alltså hela barnbidragshöjningen upp av höjd dagistaxa, undantaget för de som inte har sina barn på uppfostringsanstalt.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Climeons prospekt för börsintroduktionen nu ute

Energiteknikbolaget Climeons börsintroduktionsprospekt finns nu ute för de som är intresserade.

Prospektet hittas här, men får förstås inte läsas om man t ex befinner sig i USA mfl länder, där ett emitterande bolag kan bli stämda ner på bara skinnet och lite till. Ändå är typ de första 23 sidorna disclaimers, risker etc som alla ska avråda från att teckna aktier.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Terrorhot mot Stockholm passar regeringen perfekt

Uppgifter om ett terrorhot mot Stockholm ska ha spridits. Detta passar regeringen perfekt, eftersom man behöver ett nytt lagrum för att behålla de svenska gränskontrollerna nu när EU-kommissionen förbjudit dem och en ny asylfest annars kommer utbryta i vår och sommar, vilket kommer dra upp Sverigedemokraternas resultat i valet nästa höst med kanske tio procentenheter mot dagens opinion.

Vad terrorhotet består i spelar mindre roll - kanske är det uppgifter om en specifik hotbild, men terrorhotnivån ligger kvar på en trea vilket innebär att det inte föreligger underrättelser som något specifikt hot, avgränsat i tid eller plats.

Cornucopia - Igår: 18:19

Aktuella topplisteplaceringar för Höstsol

Efter att ha flängt runt i Baltikum har jag anlänt till Stockholm, vilket dock innebär en massa möten och sociala åtaganden, så ni får nöja er med aktuella topplisteplaceringar för Höstsol så länge medan jag mellanlandar i lägenheten på Södermalm.

Bjuder på ett foto från någonstans i Baltikum, rensat för tid, geodata och geolokaliseringspunkter i omgivningen.
Det ser ganska stabilt ut på topplistorna, med få förändringar.

Cornucopia - Igår: 16:41

Kremls propaganda-TV intervjuar Aurora-motståndare

En intressant inblick i hur Kremls propaganda-TV arbetar är att man nu kontaktat personer man tror till nätverket Stoppa Aurora för att intervjua och kabla ut i sin propaganda. Av misstag har de tillfrågat mig. Förfrågan följer nedan.

Cornucopia - Igår: 09:30

Nya drönare stör Aurora

Intrången med okända (=främmande makts) drönare (UAV) fortsätter. Nu har en större vingdrönare om 4 - 5 meters vingspann siktats över Öland och läsare rapporterar om egna siktningar av UAV:er runt Slite. Svenska militära fordon ska också stoppat en öststatslastbil vid Åkersberga och sedan fått hjälp av polisen.

Cornucopia - I förrgår: 16:45

Lotta Lexén: Orimligt att staten bjuder medelklassen på utlandsresor

Den absolut viktigaste miljöfrågan är att begränsa antalet människor på jordklotet, t ex genom att varje kvinna högst skaffar två barn. Det är skrämmande att se att en regering med Miljöpartiet nu höjer barnbidraget och i praktiken bjuder medelklassen på två utlandssemstrar om året. Författarkollegan Lotta Lexén skriver om detta i Expressen.

Cornucopia - I förrgår: 14:15

SVT har överlevt sig själv - dags att banta kraftigt - en kanal duger

SVT har överlevt sig själv och är en rest från gamla DDR-Sverige, där inget kunde ske utan att staten godkände det hela. Nu när tvångsfinansiering ska införas är det dags att kraftigt banta SVT till minsta nödvändiga för att säkerställa samhällsinformation och totalförsvarsfunktioner. En kanal räcker och finansieringen bör kapas med åtminstone 80%.

Cornucopia - I förrgår: 11:46

Citerad av professor Krusell vid SU

Tydligen blev bloggen citerad av professor Per Krusell från Stockholms Universitet vid en presentation för riksdagens finansutskott.Det handlade om en dragning av diverse ränteexperter, och det är ju trevligt att se att bloggen kunnat minska offentliganställdas arbetsinsatser på detta vis så skattepengar kunnat gå till nyttigare saker. Nu har iofs underlaget till ovanstående graf, den sk riksbanksigelkotten, kommit från en av bloggens läsare som gjort hästjobbet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.