Cornucopia > Ekonomi

Friday, 17 November, 23:56

Liknande nyheter

Taggar: Icke-inflationen, Vattenfall, höjer, elnätprisernamed 6% , igen
Cornucopia - 13 okt 15 kl. 19:59

Icke-inflationen: Även Vattenfall höjer elnätpriserna med 11%

Icke-inflationen slår till igen. Nu följer Vattenfall efter Ellevio med en andra höjning av elnätpriset i år. Prishöjningen är 11% och har förstås ingenting med Vattenfalls katastrofala affärer på kontinenten att göra, utan på något mystiskt sätt har Vattenfall nu upptäckt att deras elnät är eftersatt sedan miljarder pumpats in i projekt nere i Europa.

Cornucopia - 18 maj 17 kl. 17:16

Icke-inflationen: I snitt 7.5% högre elnätpriser i landet

Årets sk Nils Holgersson-undersökning har nu presenterats. Elnätpriserna höjdes i snitt med 7.5% riket runt, med i snitt högre höjningar hos de tre stora elnätbolagen Ellevio, Vattenfall och E.

Cornucopia - 09 maj 16 kl. 09:50

Replik från Ellevio - endast 9% höjning av elnätpriserna

Nedanstående är en replik från Ellevio angående förra veckans blogginlägg om 16% prishöjning. I sedvanlig ordning försöker jag publicera eventuella officiella repliker.

Avsändare är Jonatan Björck, pressansvarig på Ellevio.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Fredagsmys: Hindrar science fiction mänsklig utveckling?

Dags för lite fredagsmys igen. Och då passar det med en reflektion kring hur fiktiv science fiction verkar hindra mänsklig utveckling. Denn filmserie som började med James Camerons Terminator från 1984, eller syskonen Wachowskis The Matrix från 1999 är så väletablerade i det popkulturella medvetandet att mänskligheten kanske hindras från den positiva utveckling som fortsatt automatisering innebär.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Se upp för tjurfällan i bostadspriserna

Så här när bostadspriserna ser ut att falla hastigt är det på sin plats att påminna om marknadsbubblans anatomi och den kommande tjurfällan, dvs en liten upprekyl i bostadspriserna som lockar in de sista positiva alldeles för tidigt.
Bostadspriserna är fortfarande ganska starkt nedåt, t ex -13% sedan toppen och -4% sedan förra året på veckobasis för Stor-Stockholm, eller -29% respketive -2% för Uppsala kommun. Men det kommer i sedvanlig ordning komma en lite upprekyl, en sk tjurfälla.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Fredagslunch: Vad äter du för "schysst arbetarlunch" idag? #vadfanfårjag

Dags för lite härlig fredagslunch. Medan EU-elitens nyadel drabbas av "inget lunchfjäsk" och serveras en "schysst arbetarlunch" på restaurang Rivers övervåning i Göteborg, så kan vi väl diskutera våra egna luncher. Frågan är #vadfanfårjag?

Cornucopia - 14 timmar sedan

Diktaturer på parad: Venezuela, Saudi-Arabien, Zimbabwe

Låt oss inleda morgonen med att hoppa lite utrikes. Socialiststaten Venezuela har ställt in betalningarna, någon form av uppresning och intern stridighet pågår i Saudi-Arabien med Iran med på ett hörn, och i Zimbabwe har den nationalpatriotiska socialistdiktatorn Mugabe avsatts i en militärkupp som vill ha en annan diktator.Kommunism!

Cornucopia - 14 timmar sedan

Göteborg helt avspärrat för passage

Göteborg har sedan åtminstone en timme varit helt avspärrat från väst till öst. Det går inte längre för vare sig bussar eller bilar att passera norr-söder, då all trafik längs riksväg 40, E6, Söderleden och upp till Älvsborgsbron stängts av för EU-elitens nyadels skull.Avstängda vägar enligt Google.

Cornucopia - Igår: 17:15

Kraftig samvariation mellan svenska bostadspriser och konsumtion

Det sägs från högavlönade expertanalytiker att slutet på bostadsbubblans uppumpande inte är ett problem och att det inte kommer drabba svensk ekonomi som står stark. Dock finns det en kraftig samvariation ("korrelation" - korrelation är inte kausalitet bla bla bla) mellan bostadsprisernas utveckling och hushållskonsumtionens utveckling. Samtidigt som priserna viker så konsumerar hushållen mindre.

Cornucopia - Igår: 16:15

Foton: Klart EU-politruken ska ha en egen motorväg!

Nedan följer lite foton på hur det kan se ut när EU-politruker ska få en egen motorväg. Och så sägs det att polisen inte hinner med att utreda brott som allmänheten drabbas av. Uppenbarligen beror inte detta på grund av brist på poliser, utan handlar om prioriteringar.

Cornucopia - Igår: 10:33

Upper House: Vill du också bo som EU-elitens politruker?

Hotel Gothia är ett av Göteborgs bästa hotell, men det finns också ett hotell i hotellet, som är ännu finare, nämligen Upper House. Här kan man förvänta sig att den finaste EU-eliten inkvarteras. Nedan följer lite bilder för den som vill titta på ett av de större Deluxe-rummen.

Cornucopia - Igår: 09:09

EU-toppmötet: Försenad post i postnummer 40-51

PostNord meddelar nu att bolagets leveranser av post och paket i postnummerområden 40 - 51, dvs avsevärt större än enbart Stor-Göteborg kommer fösenas eller rent av helt utebli under torsdagen och fredagen på grund av EU-toppmötet. Så för företag och privatpersoner i dessa postnummer får man hoppas att ni inte väntade på någon kritisk leverans, t ex av reservdelar eller liknande.
Hela sträckan om 23 kilometer från Landvetter flygplats och in till Göteborg kommer periodvis vara avstängd under dagen, för att EU-elitens politruker inte ska behöva utsättas för normal biltrafik.

Cornucopia - I förrgår: 21:22

Anders Ygeman räknade med att poliser skulle säga upp sig

”19 000 eller 20 000 poliser spelar ingen roll” - inrikesminister Anders Ygeman (s)Enligt källor till SvD räknade den socialistiska regeringen 2014 med att poliser skulle säga upp sig på grund av omorganisationen. Inrikesminister Anders Ygeman sade att det inte spelade någon roll.
Arkitekten bakom beslutet att lamslå svensk polis.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.