Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 21 January, 19:41

Cornucopia - 16 jul 17 kl. 15:16

Icke-inflationen: Vattenfall höjer elnätpriserna med 6% (igen)Icke-inflationen fortsätter sitt segertåg genom Sverige. Nu höjer statliga Vattenfall sina elnätpriser igen, denna gång blir det 6% från årsskiftet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Vattenfall, Vattenfall Eldistributions, Industri, Trots, DI, EllevioFortum, Eldistribution, kSEK

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Icke-inflationen, Vattenfall, höjer, elnätprisernamed 6% , igen
Cornucopia - 13 okt 15 kl. 19:59

Icke-inflationen: Även Vattenfall höjer elnätpriserna med 11%

Icke-inflationen slår till igen. Nu följer Vattenfall efter Ellevio med en andra höjning av elnätpriset i år. Prishöjningen är 11% och har förstås ingenting med Vattenfalls katastrofala affärer på kontinenten att göra, utan på något mystiskt sätt har Vattenfall nu upptäckt att deras elnät är eftersatt sedan miljarder pumpats in i projekt nere i Europa.

Cornucopia - 18 maj 17 kl. 17:16

Icke-inflationen: I snitt 7.5% högre elnätpriser i landet

Årets sk Nils Holgersson-undersökning har nu presenterats. Elnätpriserna höjdes i snitt med 7.5% riket runt, med i snitt högre höjningar hos de tre stora elnätbolagen Ellevio, Vattenfall och E.

Cornucopia - 09 maj 16 kl. 09:50

Replik från Ellevio - endast 9% höjning av elnätpriserna

Nedanstående är en replik från Ellevio angående förra veckans blogginlägg om 16% prishöjning. I sedvanlig ordning försöker jag publicera eventuella officiella repliker.

Avsändare är Jonatan Björck, pressansvarig på Ellevio.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Hur länge har du bott i din nuvarande bostad?

I det moderna Sverige flyttar man historiskt sett ofta, eftersom dynamiska familjesituationer och det faktum att man sällan kan jobba på samma arbetsplats livet ut, tvingar fram flytt. Så hur ser det ut för dig som läsare? Hur länge har du bott i din nuvarande bostad?

Cornucopia - 2 timmar sedan

Gästinlägg: Jurist ett överskottsyrke - ung ambitiös jurist söker jobb

Nedanstående är ett gästinlägg från en läsare tillika nyexaminerad jurist, som även söker jobb. Bloggens egen kommentar kommer i ett separat inlägg.

Akademiker som har svårt att få jobb är inget nytt problem.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Personal riskerar sluta om Försvarsmakten ska göra polisens uppgifter

Om de socialdemokratiska partierna Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna går vidare med att Försvarsmaktens personal ska utföra polisens uppgifter finns det en stor risk att personal säger upp sig om försvarets rekryteringsproblem blir ännu större. Man har helt enkelt inte tagit värvning för att utföra polisens sysslor i fredstid, dessutom på heltid. Det är en stor skillnad mot att vid enskilda händelser stödja samhället, inklusive polisen.

Cornucopia - Igår: 18:59

Uppdatering om kommentarer - antispam fördröjer vissa kommentarer

En liten kort uppdatering så här på lördagskvällen. Som många märkt fungerar kommentarer lite annorlunda numera. I grunden handlar det om tidigare åtgärder mot spam och att även Google nu fått ordning på sin spamteknik.

Cornucopia - Igår: 16:24

Hur mycket energi och el gör en normal villa av med?

Så hur mycket energi gör en normal villa av med numera? Gamla schabloner gäller inte längre, på grund av teknikutvecklingen och energieffektiviseringar. Från forna 25 000 kWh el kan man idag säga att en normalvilla gör av med mellan 10 000 och 15 000 kWh om man inte har fjärrvärme eller biobränsleuppvärmning.

Cornucopia - Igår: 09:35

Nya produktionsrekord för solkraften

Föga överraskande kryper energiproduktionen i solcellsanläggningen så sakteliga uppåt. Med gårdagens sol slogs nytt rekord, även om det fortfarande är långt kvar till sommarhalvårets nivåer.Solenergiproduktion per dag under januariNytt dagsrekord är 1.

Cornucopia - Igår: 20:33

Fredagsmys: Hur ser ert fredagsmys ut, egentligen?

Dags för lite sent fredagsmys. Var gör ni egentligen nu på fredagskvällen? Vad jag själv gör hittar ni nedan.

Cornucopia - I förrgår: 11:50

PostNord inför handelshinder - tar 125:- SEK per beställning utanför EU

På grund av de sk Kinapaketen kommer PostNord nu att ta ut en administrativ avgift om 125:- SEK per paket från utanför EU, plus moms. PostNord inför alltså som monopolföretag ett ensidigt handelshinder och ägnar sig åt en form av myndighetsutövning.
Försvunnen post?

Cornucopia - I förrgår: 09:49

Stena Fastigheter gör om bostadsrätter till hyresrätter i Uppsala

En av de orter som har störst överutbud av nyproducerade bostadsrätter framöver är Uppsala. Stena Fastigheter gör nu planerade bostadsrätter till hyresrätter i Sveriges fjärde största stad, rapporterar Göteborgs-Posten.
Påbörjade respektive färdigställda lägenheter i flerbostadshus i Uppsala.

Cornucopia - I förrgår: 08:09

Gästinlägg: Erfarenheter från dagens bostadsmarknad utanför Stockholm

Nedanstående är ett gästinlägg av en läsare.

Mot bakgrund av din betraktelse i dag gällande bostadsmarknaden i Stockholm tänkte jag ge dig några reflektioner från oss som springer runt på visningar på helgerna samt diskuterar med mäklare av försäljning av egen bostad. Vi har även vänner och bekanta som köpt och sålt fastigheter under det senaste året.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.