GöteborgsPosten > Opinion

Thursday, 23 November, 10:24

GöteborgsPosten - 16 jul 17 kl. 07:00

Ett etniskt utanförskapAllt talar tyvärr för att vi, även med drastiskt minskad invandring, kommer att ha en mycket stor grupp som under en generation kommer att leva i utanförskap, skriver sommarkolumnisten Thomas Gür..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Thomas Gür

Dela artikeln

8565 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett etniskt, utanförskap
SmålandsPosten - 30 nov 13 kl. 09:47

Ny fond ska förhindra utanförskap för barn

Margareta Schlee (M) ger inte upp sin ambition att få Uppvidinge kommun att införa en socioekonomisk fond för att förhindra utanförskap bland barn och ungdomar. Hon har tidigare i år informerat kommunfullmäktige om fördelarna med en socioekonomisk fond, men eftersom ingen tagit tag i idén valde hon nu att lägga en motion till kommunfullmäktige.
Syftet med en socioekonomisk fond är att göra uppväxten bättre för barn och unga i Uppvidinge.

SVT Debatt - 21 okt 13 kl. 16:37

Arbetslinjen minskade vårt utanförskap

ARBETE När Socialdemokraterna styrde Sverige satt mina föräldrar fast i ett bidragssystem, det fanns inga incitament för dem att jobba. De fick ingen chans att bli en del av samhället, att lära sig språket eller få rutin i vardagen. Arbetslinjen har hjälpt dem till ett innanförskap, men nu är jag orolig att oppositionens politik kan skicka tillbaka oss, skriver Armend Dushica, Moderata studenter och Muf.

SmålandsPosten - 11 mar 14 kl. 08:24

Poesins dubbla utanförskap

Var är Stora Syster poesi? Hon, som är litteraturens ursprung, muntligt skanderad eller framsjungen. Varför syns hon så lite?

Regeringen - 19 apr 13 kl. 10:18

Nystartszoner - för minskat utanförskap

För att skapa arbetstillfällen och öka sysselsättningen i områden där utanförskap är utbrett föreslår regeringen att ett system med nystartszoner införs på försök. Förslaget är en del i regeringens politik mot utanförskap och remitteras till Lagrådet idag. Pressmeddelande: Nystartszoner - för minskat utanförskap Lagrådsremiss: Nystartszoner Debattartikel i Expressen: Nya jobb med rabatt på sociala avgifter Finansdepartementet, 19 april 2013.

SVT Debatt - 15 dec 13 kl. 12:30

SD erbjuder bara utanförskap

INSTEGSJOBB Sverigedemokraterna säger nej till instegsjobb utan att erbjuda något alternativ. Det kan bara tolkas som att partiet önskar att nyanlända bör hållas arbetslösa. Det är märkligt att ett enfrågeparti som Sverigedemokraterna inte har några konstruktiva eller konkreta förslag på migrationsområdet, skriver Petter Forkstam och Sebastian Bay.

Barometern - 22 jul 13 kl. 06:52

Sång och musik om utanförskap

Med hjälp av musik och teater fick barnen lära sig om utanförskap i stadsparken på söndagen. De fick lyssna på Malmögruppen Den orkestern som spelade och sjöng låtar om livet på en gård där kossan Vera, Kalle kanin, grisen och hunden Hundbert Dogson bodde. Men hunden gick i?

BT - 07 mar 14 kl. 09:25

Utanförskap drabbar sjuka barn - forskare: "De lider verkligen"

Cancerdrabbade barn lider minst lika mycket av utanförskap och ensamhet som av de smärtsamma behandlingarna. Det har upptäckts av forskaren Laura Darcys i en pågående studie, där hon intervjuat barn upp till sex år. – Många tycker att barn inte kommer ihåg saker som den aggressiva behandlingen och är mest glada i alla fall, men det är inte sant, säger Laura Darcy.

Trelleborgs Allehanda - 06 mar 14 kl. 09:45

Teater mot utanförskap

Foto: Carolin Olsson
Utanförskap, fördomar och ensamkommande flyktingbarn. Svåra ämnen togs upp när Hej Sverige besökte Vannhögskolan i går.
– Jag tror att det finns ett sug att prata om de här sakerna, säger Bahareh Razekh Ahmadi, som medverkar i kortpjäsen "Personnummer XXXX" som i går spelades på Vannhögskolan i Trelleborg.

YLE - 16 sep 14 kl. 10:00

Psyke, isolering och utanförskap på Tikanojas konsthem

Isolering, marginalisering, utanförskap och hur går det till när det besluts att någon ska isoleras? Vad avgör om du blir vårdare eller patient? Sjukhusön Själö, 30 km söder om Åbo, har i flera år inspirerat konstnärsgruppen Sjählö9.

YLE - 17 sep 14 kl. 05:28

Forskare: Utanförskap och rasism orsaker till radikalisering

Forskaren Juha Saarinen vid försvarshögskolan säger att en bidragande orsak till radikalisering kan vara känslan av utanförskap, men det finns flera olika faktorer som påverkar. Yle Huvudstadsregionen kan i dag berätta historien om hur en man radikaliserades i Helsingfors och att han nu sannolikt strider för Islamiska staten i Syrien. - Den information vi har om enskilda liknande fall visar att personer som har radikaliserats ofta haft en subjektiv känsla av rasism eller utanförskap.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Sonesson: Tiggeriförbud behövs mot människohandeln

Tiggeriförbud och sexköpslagen har mer gemensamt än vad man kan tro, båda syftar till att bekämpa organiserad brottslighet. Moderaternas förslag om tiggeriförbud i centrala Göteborg bör därför välkomnas..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Hemlighetsmakeriet skadar demokratin

Ansvarsutkrävande är en av grundstenarna i en fungerande demokrati. Om medborgarna inte vet hur landets företrädare röstar, hur ska man då kunna ställa dem till svars för deras agerande?.

GöteborgsPosten - Igår: 15:00

Den sista Sovjetstaten spricker upp

Man får leta i gamla Sovjetunionen för att hitta en stad som är så genomkommunaliserad som Göteborg, som har närmare hundratalet politiskt tillsatta styrelser, skriver Jan Jörnmark i en gästkrönika..

GöteborgsPosten - 20 nov 17 kl. 06:29

Den nya åsiktskorridoren

Åsiktskorridoren revs aldrig. Den förflyttades bara till andra sidan byggnaden, skriver Padma Schrewelius..

GöteborgsPosten - 20 nov 17 kl. 05:00

Schrewelius: Den nya åsiktskorridoren

Blunda inte för den kantring i debattklimatet som nu sker. Åsiktskorridoren revs aldrig. Den förflyttades bara till andra sidan byggnaden, varnar gästkolumnisten Padma Schrewelius..

GöteborgsPosten - 20 nov 17 kl. 05:00

Sonesson: Informera om risker med kusingifte

Mödravården ställer frågor om rökning till blivande föräldrar men inte om släktskap. Varken Socialstyrelsen eller Folkhälsomyndigheten informerar om riskerna med att kusiner skaffar barn med varandra. Trots att dessa barn kan födas med sjukdomar, missbildningar eller dö en för tidig död..

GöteborgsPosten - 19 nov 17 kl. 09:56

Ett välkomnande och professionellt Göteborg?

Det är inte rimligt att vi överlåter omaket eller fördelen, vilket man nu anser det vara, med toppmöten på andra länder och städer. Sverige skall givetvis kunna ställa upp som värd - i vår huvudstad men också i andra städer med kapacitet..

GöteborgsPosten - 19 nov 17 kl. 05:00

Cwejman: Värna Majorna och bygg vackert vid Gröna Vallen

Det vore en stor tjänst till Göteborg och framtida byggprojekt om man på Gröna Vallen visade att det går att kombinera klassisk stil med smart stadsplaneringsfilosofi..

GöteborgsPosten - 18 nov 17 kl. 08:00

Inga skattepengar till antidemokrater

Det är pinsamt att se hur Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor först ger bidrag till antidemokratiska föreningar, för att sedan inte ens kunna skriva ett korrekt beslut när de ska rätta till sitt misstag..

GöteborgsPosten - 18 nov 17 kl. 08:00

Nu blir EU ett vänsterprojekt

I det gamla EU fanns utrymme att välja välfärdspolitisk inriktning. I det nya EU bakbinds de länder som föredrar privat sektor framför offentlig och personligt ansvar framför politisk centralstyrning, skriver gästkolumnisten Johan Ingerö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.