GöteborgsPosten > Opinion

Sunday, 23 July, 08:25

GöteborgsPosten - 2017-07-16 07:00:00

Ett etniskt utanförskapAllt talar tyvärr för att vi, även med drastiskt minskad invandring, kommer att ha en mycket stor grupp som under en generation kommer att leva i utanförskap, skriver sommarkolumnisten Thomas Gür..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Thomas Gür

Dela artikeln

7720 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett etniskt, utanförskap
SmålandsPosten - 30 nov 13 kl. 09:47

Ny fond ska förhindra utanförskap för barn

Margareta Schlee (M) ger inte upp sin ambition att få Uppvidinge kommun att införa en socioekonomisk fond för att förhindra utanförskap bland barn och ungdomar. Hon har tidigare i år informerat kommunfullmäktige om fördelarna med en socioekonomisk fond, men eftersom ingen tagit tag i idén valde hon nu att lägga en motion till kommunfullmäktige.
Syftet med en socioekonomisk fond är att göra uppväxten bättre för barn och unga i Uppvidinge.

SVT Debatt - 21 okt 13 kl. 16:37

Arbetslinjen minskade vårt utanförskap

ARBETE När Socialdemokraterna styrde Sverige satt mina föräldrar fast i ett bidragssystem, det fanns inga incitament för dem att jobba. De fick ingen chans att bli en del av samhället, att lära sig språket eller få rutin i vardagen. Arbetslinjen har hjälpt dem till ett innanförskap, men nu är jag orolig att oppositionens politik kan skicka tillbaka oss, skriver Armend Dushica, Moderata studenter och Muf.

SmålandsPosten - 11 mar 14 kl. 08:24

Poesins dubbla utanförskap

Var är Stora Syster poesi? Hon, som är litteraturens ursprung, muntligt skanderad eller framsjungen. Varför syns hon så lite?

Regeringen - 19 apr 13 kl. 10:18

Nystartszoner - för minskat utanförskap

För att skapa arbetstillfällen och öka sysselsättningen i områden där utanförskap är utbrett föreslår regeringen att ett system med nystartszoner införs på försök. Förslaget är en del i regeringens politik mot utanförskap och remitteras till Lagrådet idag. Pressmeddelande: Nystartszoner - för minskat utanförskap Lagrådsremiss: Nystartszoner Debattartikel i Expressen: Nya jobb med rabatt på sociala avgifter Finansdepartementet, 19 april 2013.

SVT Debatt - 15 dec 13 kl. 12:30

SD erbjuder bara utanförskap

INSTEGSJOBB Sverigedemokraterna säger nej till instegsjobb utan att erbjuda något alternativ. Det kan bara tolkas som att partiet önskar att nyanlända bör hållas arbetslösa. Det är märkligt att ett enfrågeparti som Sverigedemokraterna inte har några konstruktiva eller konkreta förslag på migrationsområdet, skriver Petter Forkstam och Sebastian Bay.

Barometern - 22 jul 13 kl. 06:52

Sång och musik om utanförskap

Med hjälp av musik och teater fick barnen lära sig om utanförskap i stadsparken på söndagen. De fick lyssna på Malmögruppen Den orkestern som spelade och sjöng låtar om livet på en gård där kossan Vera, Kalle kanin, grisen och hunden Hundbert Dogson bodde. Men hunden gick i?

BT - 07 mar 14 kl. 09:25

Utanförskap drabbar sjuka barn - forskare: "De lider verkligen"

Cancerdrabbade barn lider minst lika mycket av utanförskap och ensamhet som av de smärtsamma behandlingarna. Det har upptäckts av forskaren Laura Darcys i en pågående studie, där hon intervjuat barn upp till sex år. – Många tycker att barn inte kommer ihåg saker som den aggressiva behandlingen och är mest glada i alla fall, men det är inte sant, säger Laura Darcy.

Trelleborgs Allehanda - 06 mar 14 kl. 09:45

Teater mot utanförskap

Foto: Carolin Olsson
Utanförskap, fördomar och ensamkommande flyktingbarn. Svåra ämnen togs upp när Hej Sverige besökte Vannhögskolan i går.
– Jag tror att det finns ett sug att prata om de här sakerna, säger Bahareh Razekh Ahmadi, som medverkar i kortpjäsen "Personnummer XXXX" som i går spelades på Vannhögskolan i Trelleborg.

YLE - 16 sep 14 kl. 10:00

Psyke, isolering och utanförskap på Tikanojas konsthem

Isolering, marginalisering, utanförskap och hur går det till när det besluts att någon ska isoleras? Vad avgör om du blir vårdare eller patient? Sjukhusön Själö, 30 km söder om Åbo, har i flera år inspirerat konstnärsgruppen Sjählö9.

YLE - 17 sep 14 kl. 05:28

Forskare: Utanförskap och rasism orsaker till radikalisering

Forskaren Juha Saarinen vid försvarshögskolan säger att en bidragande orsak till radikalisering kan vara känslan av utanförskap, men det finns flera olika faktorer som påverkar. Yle Huvudstadsregionen kan i dag berätta historien om hur en man radikaliserades i Helsingfors och att han nu sannolikt strider för Islamiska staten i Syrien. - Den information vi har om enskilda liknande fall visar att personer som har radikaliserats ofta haft en subjektiv känsla av rasism eller utanförskap.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - Igår: 13:36

Boscanin: Låt dem inte komma undan

Regeringen har genom sin inkompetens allvarligt hotat hela landets säkerhet och försöker nu komma undan med det. Det ska den inte få göra..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

En del saker ska bara fungera

Det är läge att fundera över hur mycket subventioner av kollektivtrafiken eller satsningar på regionala kulturprojekt är värda för dem som skickas till Finland för att föda. Gissningsvis inte särskilt mycket..

GöteborgsPosten - 20 jul 17 kl. 06:00

Gothia cup eller rasistiska rop?

Det är vi som går på, och för all del spelar, matcherna som väljer vilken stämning kring ungdomsfotbollen vi vill ha..

GöteborgsPosten - 19 jul 17 kl. 13:00

Anna Johansson måste lämna regeringen

Det räcker inte med att Transportstyrelsens ordförande och generaldirektör fått gå. Ansvaret för rikets säkerhet ligger hos regeringen – varpå det är rimligt att utkräva ansvar även där..

GöteborgsPosten - 19 jul 17 kl. 06:00

Krafttag krävs mot inbrottsligorna

Polisens bristande resurser är ingen naturlag utan beror på ekonomiska prioriteringar..

GöteborgsPosten - 19 jul 17 kl. 06:00

Du har fått mindre pengar kvar i plånboken

Samtidigt som skatterna blivit allt högre har statens förmåga att upprätthålla lag och ordning blivit allt sämre, liksom dess förmåga att leverera en välfärd av fullgod kvalitet..

GöteborgsPosten - 17 jul 17 kl. 14:30

2016 var bättre än vad du tror

Om vi inte ser att världen blir ljusare riskerar vi att rösta för auktoritära ledare, protektionism och ett mindre öppet samhälle..

GöteborgsPosten - 15 jul 17 kl. 05:00

Kyeyune: Den svenska  jakten på fläsket

I Sverige är det sedan länge rutin att inte planera - eller budgetera - för det oplanerade. Vi har i decennier fixat finansieringen genom att skära bort "fettet", skriver gästkolumnisten Malcom Kyeyune..

GöteborgsPosten - 15 jul 17 kl. 05:00

Teodorescu: EU:s flyktingpolitik i behov av förändring

Det krävs ett kvotsystem likt FN:s nuvarande dito, där de mest behövande väljs ut där de befinner sig och under organiserade former transporteras till EU..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.