GöteborgsPosten > Opinion

Sunday, 24 September, 19:42

Liknande nyheter

Taggar: Ett etniskt, utanförskap
SmålandsPosten - 30 nov 13 kl. 09:47

Ny fond ska förhindra utanförskap för barn

Margareta Schlee (M) ger inte upp sin ambition att få Uppvidinge kommun att införa en socioekonomisk fond för att förhindra utanförskap bland barn och ungdomar. Hon har tidigare i år informerat kommunfullmäktige om fördelarna med en socioekonomisk fond, men eftersom ingen tagit tag i idén valde hon nu att lägga en motion till kommunfullmäktige.
Syftet med en socioekonomisk fond är att göra uppväxten bättre för barn och unga i Uppvidinge.

SVT Debatt - 21 okt 13 kl. 16:37

Arbetslinjen minskade vårt utanförskap

ARBETE När Socialdemokraterna styrde Sverige satt mina föräldrar fast i ett bidragssystem, det fanns inga incitament för dem att jobba. De fick ingen chans att bli en del av samhället, att lära sig språket eller få rutin i vardagen. Arbetslinjen har hjälpt dem till ett innanförskap, men nu är jag orolig att oppositionens politik kan skicka tillbaka oss, skriver Armend Dushica, Moderata studenter och Muf.

SmålandsPosten - 11 mar 14 kl. 08:24

Poesins dubbla utanförskap

Var är Stora Syster poesi? Hon, som är litteraturens ursprung, muntligt skanderad eller framsjungen. Varför syns hon så lite?

Regeringen - 19 apr 13 kl. 10:18

Nystartszoner - för minskat utanförskap

För att skapa arbetstillfällen och öka sysselsättningen i områden där utanförskap är utbrett föreslår regeringen att ett system med nystartszoner införs på försök. Förslaget är en del i regeringens politik mot utanförskap och remitteras till Lagrådet idag. Pressmeddelande: Nystartszoner - för minskat utanförskap Lagrådsremiss: Nystartszoner Debattartikel i Expressen: Nya jobb med rabatt på sociala avgifter Finansdepartementet, 19 april 2013.

SVT Debatt - 15 dec 13 kl. 12:30

SD erbjuder bara utanförskap

INSTEGSJOBB Sverigedemokraterna säger nej till instegsjobb utan att erbjuda något alternativ. Det kan bara tolkas som att partiet önskar att nyanlända bör hållas arbetslösa. Det är märkligt att ett enfrågeparti som Sverigedemokraterna inte har några konstruktiva eller konkreta förslag på migrationsområdet, skriver Petter Forkstam och Sebastian Bay.

Barometern - 22 jul 13 kl. 06:52

Sång och musik om utanförskap

Med hjälp av musik och teater fick barnen lära sig om utanförskap i stadsparken på söndagen. De fick lyssna på Malmögruppen Den orkestern som spelade och sjöng låtar om livet på en gård där kossan Vera, Kalle kanin, grisen och hunden Hundbert Dogson bodde. Men hunden gick i?

BT - 07 mar 14 kl. 09:25

Utanförskap drabbar sjuka barn - forskare: "De lider verkligen"

Cancerdrabbade barn lider minst lika mycket av utanförskap och ensamhet som av de smärtsamma behandlingarna. Det har upptäckts av forskaren Laura Darcys i en pågående studie, där hon intervjuat barn upp till sex år. – Många tycker att barn inte kommer ihåg saker som den aggressiva behandlingen och är mest glada i alla fall, men det är inte sant, säger Laura Darcy.

Trelleborgs Allehanda - 06 mar 14 kl. 09:45

Teater mot utanförskap

Foto: Carolin Olsson
Utanförskap, fördomar och ensamkommande flyktingbarn. Svåra ämnen togs upp när Hej Sverige besökte Vannhögskolan i går.
– Jag tror att det finns ett sug att prata om de här sakerna, säger Bahareh Razekh Ahmadi, som medverkar i kortpjäsen "Personnummer XXXX" som i går spelades på Vannhögskolan i Trelleborg.

YLE - 16 sep 14 kl. 10:00

Psyke, isolering och utanförskap på Tikanojas konsthem

Isolering, marginalisering, utanförskap och hur går det till när det besluts att någon ska isoleras? Vad avgör om du blir vårdare eller patient? Sjukhusön Själö, 30 km söder om Åbo, har i flera år inspirerat konstnärsgruppen Sjählö9.

YLE - 17 sep 14 kl. 05:28

Forskare: Utanförskap och rasism orsaker till radikalisering

Forskaren Juha Saarinen vid försvarshögskolan säger att en bidragande orsak till radikalisering kan vara känslan av utanförskap, men det finns flera olika faktorer som påverkar. Yle Huvudstadsregionen kan i dag berätta historien om hur en man radikaliserades i Helsingfors och att han nu sannolikt strider för Islamiska staten i Syrien. - Den information vi har om enskilda liknande fall visar att personer som har radikaliserats ofta haft en subjektiv känsla av rasism eller utanförskap.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Cwejman: Vart tog de västsvenska tågsatsningarna vägen?

Den stora men utspridda befolkningen är ett skäl att satsa mer, inte mindre, per invånare i Västsverige på tågnätet..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Peter Hjörne: Låt det öppna och anständiga få råda

Att besöka Bokmässan är att stödja den öppna och tillåtande diskussionen. Att flytta nazistdemonstrationerna är att låta anständighet, säkerhet, ordning och tillgänglighet gå före hat, hot och hets..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Teodorescu: Vad krävs för att de ska återvända?

Innan man funderar på hur man ska locka tillbaka de väljare som lämnat för SD måste man försöka förstå varför man en gång förlorade dem..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Wilderäng: Drönare - 2010-talets ubåtskränkningar

i dag kan man uppnå mycket mer med drönare än ubåt. Större vingdrönare kan startas på Kolahalvön eller i Kaliningrad och på någon timme flyga in till Sverige, skriver gästkolumnisten Lars Wilderäng..

GöteborgsPosten - 21 sep 17 kl. 05:00

Teodorescu: Spä inte på polariseringen

I valet mellan flera dåliga alternativ är kommunala köp av mångmiljonlägenheter på attraktiva adresser inte att föredra om man inte vill spä på kritiken mot den svenska migrationspolitiken..

GöteborgsPosten - 20 sep 17 kl. 14:15

Fel prioriteringar vid fel tillfälle

I regeringens budgetprioriteringar återfinns en röd tråd: Man vill göra medborgarna mer beroende av staten..

GöteborgsPosten - 19 sep 17 kl. 15:41

Teodorescu: Alliansen 2.0 förutsätter en gemensam linje

Det är inte sakfrågorna som är det primärt svåra för Alliansen. Den svåra nöten är regeringsfrågan..

GöteborgsPosten - 18 sep 17 kl. 15:00

Partierna borde lämna kyrkan ifred

Partiernas medverkan i kyrkovalet gör att avståndet mellan kyrkan och staten krymper, vilket är dåligt för såväl kyrkan som för staten..

GöteborgsPosten - 18 sep 17 kl. 06:16

En pedagogik för integration

De positiva reformer som Alliansen genomförde – såsom fler nationella prov tidigare i åldrarna – var lågt hängande frukt; om vi inte fortsätter reformarbetet, specifikt med de nyanlända i fokus, finns det en stor risk att skolresultaten börjar sjunka igen, skriver gästkolumnisten Gabriel Heller Sahlgren..

GöteborgsPosten - 18 sep 17 kl. 05:00

Teodorescu: Utbildning måste löna sig mer

Den svenska utbildningspremien är låg vilket får långtgående konsekvenser för såväl individ som samhälle..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.