GöteborgsPosten > Opinion

Tuesday, 24 April, 10:50

GöteborgsPosten - 16 jul 17 kl. 07:00

Ett etniskt utanförskapAllt talar tyvärr för att vi, även med drastiskt minskad invandring, kommer att ha en mycket stor grupp som under en generation kommer att leva i utanförskap, skriver sommarkolumnisten Thomas Gür..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Thomas Gür

Dela artikeln

8565 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett etniskt, utanförskap
SmålandsPosten - 30 nov 13 kl. 09:47

Ny fond ska förhindra utanförskap för barn

Margareta Schlee (M) ger inte upp sin ambition att få Uppvidinge kommun att införa en socioekonomisk fond för att förhindra utanförskap bland barn och ungdomar. Hon har tidigare i år informerat kommunfullmäktige om fördelarna med en socioekonomisk fond, men eftersom ingen tagit tag i idén valde hon nu att lägga en motion till kommunfullmäktige.
Syftet med en socioekonomisk fond är att göra uppväxten bättre för barn och unga i Uppvidinge.

SVT Debatt - 21 okt 13 kl. 16:37

Arbetslinjen minskade vårt utanförskap

ARBETE När Socialdemokraterna styrde Sverige satt mina föräldrar fast i ett bidragssystem, det fanns inga incitament för dem att jobba. De fick ingen chans att bli en del av samhället, att lära sig språket eller få rutin i vardagen. Arbetslinjen har hjälpt dem till ett innanförskap, men nu är jag orolig att oppositionens politik kan skicka tillbaka oss, skriver Armend Dushica, Moderata studenter och Muf.

SmålandsPosten - 11 mar 14 kl. 08:24

Poesins dubbla utanförskap

Var är Stora Syster poesi? Hon, som är litteraturens ursprung, muntligt skanderad eller framsjungen. Varför syns hon så lite?

Regeringen - 19 apr 13 kl. 10:18

Nystartszoner - för minskat utanförskap

För att skapa arbetstillfällen och öka sysselsättningen i områden där utanförskap är utbrett föreslår regeringen att ett system med nystartszoner införs på försök. Förslaget är en del i regeringens politik mot utanförskap och remitteras till Lagrådet idag. Pressmeddelande: Nystartszoner - för minskat utanförskap Lagrådsremiss: Nystartszoner Debattartikel i Expressen: Nya jobb med rabatt på sociala avgifter Finansdepartementet, 19 april 2013.

SVT Debatt - 15 dec 13 kl. 12:30

SD erbjuder bara utanförskap

INSTEGSJOBB Sverigedemokraterna säger nej till instegsjobb utan att erbjuda något alternativ. Det kan bara tolkas som att partiet önskar att nyanlända bör hållas arbetslösa. Det är märkligt att ett enfrågeparti som Sverigedemokraterna inte har några konstruktiva eller konkreta förslag på migrationsområdet, skriver Petter Forkstam och Sebastian Bay.

Barometern - 22 jul 13 kl. 06:52

Sång och musik om utanförskap

Med hjälp av musik och teater fick barnen lära sig om utanförskap i stadsparken på söndagen. De fick lyssna på Malmögruppen Den orkestern som spelade och sjöng låtar om livet på en gård där kossan Vera, Kalle kanin, grisen och hunden Hundbert Dogson bodde. Men hunden gick i?

BT - 07 mar 14 kl. 09:25

Utanförskap drabbar sjuka barn - forskare: "De lider verkligen"

Cancerdrabbade barn lider minst lika mycket av utanförskap och ensamhet som av de smärtsamma behandlingarna. Det har upptäckts av forskaren Laura Darcys i en pågående studie, där hon intervjuat barn upp till sex år. – Många tycker att barn inte kommer ihåg saker som den aggressiva behandlingen och är mest glada i alla fall, men det är inte sant, säger Laura Darcy.

Trelleborgs Allehanda - 06 mar 14 kl. 09:45

Teater mot utanförskap

Foto: Carolin Olsson
Utanförskap, fördomar och ensamkommande flyktingbarn. Svåra ämnen togs upp när Hej Sverige besökte Vannhögskolan i går.
– Jag tror att det finns ett sug att prata om de här sakerna, säger Bahareh Razekh Ahmadi, som medverkar i kortpjäsen "Personnummer XXXX" som i går spelades på Vannhögskolan i Trelleborg.

YLE - 16 sep 14 kl. 10:00

Psyke, isolering och utanförskap på Tikanojas konsthem

Isolering, marginalisering, utanförskap och hur går det till när det besluts att någon ska isoleras? Vad avgör om du blir vårdare eller patient? Sjukhusön Själö, 30 km söder om Åbo, har i flera år inspirerat konstnärsgruppen Sjählö9.

YLE - 17 sep 14 kl. 05:28

Forskare: Utanförskap och rasism orsaker till radikalisering

Forskaren Juha Saarinen vid försvarshögskolan säger att en bidragande orsak till radikalisering kan vara känslan av utanförskap, men det finns flera olika faktorer som påverkar. Yle Huvudstadsregionen kan i dag berätta historien om hur en man radikaliserades i Helsingfors och att han nu sannolikt strider för Islamiska staten i Syrien. - Den information vi har om enskilda liknande fall visar att personer som har radikaliserats ofta haft en subjektiv känsla av rasism eller utanförskap.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Ingerö: Vård är aldrig gratis

Sjukvård kan betalas på olika sätt men inga länder har gratis sjukvård, skriver ledarsidans krönikör Johan Ingerö..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Sonesson: Rödgrön feminism struntar i mansöverskottet

Sveriges feministiska regering vill könskvotera bolagsstyrelser men är ointresserad av könsobalansen i befolkningen fast professor Hans Rosling varnade. Sverige måste inspireras av Kanada som strävar efter en jämn balans mellan kvinnor och män i samhället..

GöteborgsPosten - 21 apr 18 kl. 05:00

Altstadt: Välfärdsstaten står inför en demografisk utmaning

Sveriges befolkning växer så fogarna lossar eftersom ökningen inte leder till skatteintäkter motsvarande välfärdsbehoven, skriver gästkolumnisten Ann Charlott Altstadt..

GöteborgsPosten - 21 apr 18 kl. 05:00

Teodorescu: Också fattiga ska få välja skola

Det fria skolvalet ger alla barn och föräldrar, oavsett tjockleken på deras plånbok, en chans att välja - men också att välja bort. Det är en fråga om rättvisa..

GöteborgsPosten - 18 apr 18 kl. 07:00

Färgens konstnär i Ranrike

Det är om färgen det hela handlar för Birgitta Eriksson-Fast. Hon framställer sin egen färg med bindemedel och pigment, ständigt sökande bland nyanserna. På fredag öppnar hon utställning på Galleri Ranrike..

GöteborgsPosten - 18 apr 18 kl. 13:54

Tonåring misstänkt för mordförsök

Under onsdagseftermiddagen häktades en ung man i tonåren för ett misstänkt mordförsök i Strömstad. Brottet ska ha skett inom familjen..

GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 13:06

Alla med hepatit ska behandlas

Under 2018 och 2019 kommer alla med hepatit C att kallas till Näl för möjligheten att bli fri från sjukdomen. Behandlingen tar tolv veckor och är i stort sett biverkningsfri. För Petra innebar behandlingen att bli av med ett stigma..

GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 13:06

Syn på alkohol förändras

Strömstad ligger högt i andelen vuxna med riskabelt stor alkoholkonsumtion. Det visar statistik hos Folkhälsomyndigheten. I Västra Götaland ligger bara Sotenäs och Skövde högre..

GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 13:06

Välkomnar alkoholfri trend

Alkoholens risker och skadeverkningar balanseras inte av eventuell nytta och glädje, anser psykiatrikern, folkhälsovetaren och forskaren i beroendefrågor Fredrik Spak. Men alkohol är så integrerat i det västerländska samhället att vi måste försöka finna vägen till en måttlig, kontrollerad konsumtion, säger han..

GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 13:06

Livet är en fest – med eller utan alkohol i glaset

Våren är på väg. Som vi har längtat! Äntligen kan vi plocka fram grillen och sätta oss i lä hemma vid stugknuten, på balkongen eller på en uteservering, med ett glas rosé eller en kall öl..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.