Expressen > Nyheter

Sunday, 23 July, 08:44

Expressen - 16 jul 17 kl. 06:00

HVB–hems personal ville radikalisera unga boendeEtt HVB-hem i Hörby har anmälts för att ha försökt radikalisera ungdomar.Nu berättar en av dem, Morteza, om mardrömmen på boendet.Kommunen har sagt upp avtalet och anmält till Säpo -  men har fortfarande kopplingar till företaget..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
HVB, Hörby, Säpo

Dela artikeln

5874 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HVB–hems, personalville , radikalisera, unga, boende
Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 14:34

HVB-hem undervisar utan tillstånd

En del av de ungdomar som omhändertagits av samhället går i skolor utan tillstånd eller tillsyn. Trots att lagen ändrats fortsätter en del HVB-hem att undervisa i egen regi, skriver Lärarnas Tidning.Tidigare kunde kommuner överlåta ungdomarnas undervisning till aktuellt HVB-hem.

Skånskan - 07 jun 16 kl. 15:04

Pojke nekades få nya kläder – hotade personal med blod

LANDSKRONA Den 16-årige pojken blev rasande när HVB-hemmets personal inte kunde ordna de nya kläder som han krävde att få.
Han hotade två anställda och sa att han struntade i om det hamnade blod på golvet och på väggarna.Pojkens raserianfall började efter att han framfört till personalen på HVB-hemmet i Landskrona att han ville ha nya kläder.

Barometern - 17 nov 15 kl. 06:00

Nytt HVB-hem ger 20 nya jobb

Solhäll i Virserum har redan fått en ny ägare och snart ett nytt ansikte. Byggnaderna ska renoveras för miljoner, ett nytt HVB-hem för unga öppnas och 15-20 nya jobb skapas..

Blekinge Läns tidning - 18 feb 16 kl. 16:25

SD-protest mot lokala HVB-hem

Sverigedemokraterna protesterar mot att lokala beslut om att inrätta HVB-hem för unga asylsökande tas bakom stängda dörrar i barn- och utbildningsnämnden..

Skånskan - 04 apr 17 kl. 05:00

Extremister drev HVB-hem mitt i villaidyllen

HÖRBY Ungdomarna tvingades att be fem gånger om dagen, fick bara prata arabiska och förbjöds att lyssna på musik. ERWP.fif(1)HVB-hemmet Auxilium4you på Vinkelgatan har IVO-anmälts.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 16:39

Hvb-hem får kritik av sina grannar

SVEDALA/karlskrona Grannar riktar kritik mot HVB-hemmet Maria care där Svedala kommun har placerat flera ensamkommande unga.
Verksamhetschef Christoffer Cederquist tillbakavisar samtliga påståenden. ERWP.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 18:30

Klart med enklare HVB-regler

För att klara av kommunernas akuta boendebehov för ensamkommande barn och unga har Socialstyrelsen beslutat om tillfälliga undantag från föreskrifterna om hem för vård eller boende (HVB).Ett undantag gäller bemanningen i HVB-verksamheterna. När barnen inte är där, utan till exempel i skolan, behöver personal inte finnas på plats i lokalerna.

Sydsvenskan - 15 dec 15 kl. 18:30

Klart med enklare HVB-regler

För att klara av kommunernas akuta boendebehov för ensamkommande barn och unga har Socialstyrelsen beslutat om tillfälliga undantag från föreskrifterna om hem för vård eller boende (HVB).Ett undantag gäller bemanningen i HVB-verksamheterna. När barnen inte är där, utan till exempel i skolan, behöver personal inte finnas på plats i lokalerna.

Trelleborgs Allehanda - 27 aug 13 kl. 06:30

Unga flyktingar flyttar in på folkhögskolor

Två skolor i Malmö och Tomelilla kommer att ta emot upp till 14 ensamkommande flyktingungdomar i höst. Där får de både undervisning och bostad.
Kombinationen folkhögskola och ensamkommande ungdomar ska prövas i höst.

Skånskan - 03 dec 16 kl. 06:00

Vård i hemmiljö för unga

höör Covia AB planerar att starta en verksamhet för unga missbrukare med vård och rehabilitering i hemmet.
– Ett slags stödboende för vård och behandling, men inte ett traditionellt sådant, säger Joachim Fredriksson från Covia AB. ERWP.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Kramades av okänd person – blev av med mobiltelefonen

Polisen fick under natten mot söndag flera larm från Halmstad.Klockan 02.03 blev en person rånad på sin mobiltelefon på Stora Torget – efter att först ha fått en kram.

Expressen - 1 timme sedan

De är svenska adelns rikaste personer

De har en sammanlagd förmögenhet på drygt 145 miljarder kronor. Samtidigt får de miljontals kronor i bidrag till sina gods – och det är skattebetalarna som får stå för notan. Expressen har granskat de rikaste personerna i den svenska adeln.

Expressen - 1 timme sedan

Familjesprickan: Philip förlorade allt – Gustaf en av Sveriges rikaste

De är bröder och båda är grevar. Men där upphör likheterna. Philip Douglas, 71, har förlorat sin förmögenhet på börsen, är dömd för ekobrott och har skulder hos Kronofogden.

Expressen - 1 timme sedan

Scaramucci tar bort kritiska Trump-tweets

Trumps nya kommunikationschef Anthony Scaramucci har inte alltid delat presidentens politiska åsikter.På lördagen berättade han att han raderar gamla tweets – eftersom hans "tidigare åsikter har utvecklats".– Jag tjänar presidentens agenda och det är allt som betyder något, skriver Scaramucci på Twitter..

Expressen - 1 timme sedan

Sönernas sista samtal med prinsessan Diana

Prinsarna William och Harry öppnar nu upp sig om den sista tiden med sin mamma.I en ny dokumentär berättar de om det sista telefonsamtalet som prinsessan Diana ringde från Paris, timmar innan sin död.– Sakerna som jag hade sagt till henne om jag visste att det var sista gången vi pratade, säger prins Harry enligt Daily Mail..

Expressen - 2 timmar sedan

Falsk Nicholson lurade publiken

Plötsligt stod han på scenen och sa hej till publiken.Det gick ett stort sus bland besökarna - tänk att självaste Jack Nicholson befann sig i Skåne.Men allt var en superbluff - en av de största på artisthimlen i Skåne..

Expressen - 2 timmar sedan

Höggs i ryggen med avhuggen flaska

Två personer har blivit misshandlade i Visby på Gotland..

Expressen - 5 timmar sedan

Ladugård helt övertänd

En ladugård utanför Falköping brinner. Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats.En kvinna har fått evakueras från platsen..

Expressen - 6 timmar sedan

Kvinna sa till ungdomar – misshandlades

Strax innan midnatt larmades polisen till en misshandel i Upplands Väsby utanför Stockholm. .

Expressen - 6 timmar sedan

Man hoppade från klippa – drunknade

En man i 30-årsåldern har drunknat i Hällbygropen utanför Eskilstuna, skriver Eskilstuna-Kuriren. Mannen, som ska ha hoppat från en klippa, fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.