Expressen > Nyheter

Thursday, 26 April, 15:23

Expressen - 16 jul 17 kl. 06:00

HVB–hems personal ville radikalisera unga boendeEtt HVB-hem i Hörby har anmälts för att ha försökt radikalisera ungdomar.Nu berättar en av dem, Morteza, om mardrömmen på boendet.Kommunen har sagt upp avtalet och anmält till Säpo -  men har fortfarande kopplingar till företaget..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
HVB, Hörby, Säpo

Dela artikeln

6186 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HVB–hems, personalville , radikalisera, unga, boende
Expressen - 08 feb 18 kl. 20:11

Tumult på HVB-hem – personal hotades grovt

Nyligen uppstod tumult på ett HVB-hem i Kungsbacka kommun.En av ungdomarna ska ha hotat att skära halsen av personalen.– Någon av de boende fick någon form av anfall, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson..

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 14:34

HVB-hem undervisar utan tillstånd

En del av de ungdomar som omhändertagits av samhället går i skolor utan tillstånd eller tillsyn. Trots att lagen ändrats fortsätter en del HVB-hem att undervisa i egen regi, skriver Lärarnas Tidning.Tidigare kunde kommuner överlåta ungdomarnas undervisning till aktuellt HVB-hem.

Skånskan - 07 jun 16 kl. 15:04

Pojke nekades få nya kläder – hotade personal med blod

LANDSKRONA Den 16-årige pojken blev rasande när HVB-hemmets personal inte kunde ordna de nya kläder som han krävde att få.
Han hotade två anställda och sa att han struntade i om det hamnade blod på golvet och på väggarna.Pojkens raserianfall började efter att han framfört till personalen på HVB-hemmet i Landskrona att han ville ha nya kläder.

Barometern - 17 nov 15 kl. 06:00

Nytt HVB-hem ger 20 nya jobb

Solhäll i Virserum har redan fått en ny ägare och snart ett nytt ansikte. Byggnaderna ska renoveras för miljoner, ett nytt HVB-hem för unga öppnas och 15-20 nya jobb skapas..

Blekinge Läns tidning - 18 feb 16 kl. 16:25

SD-protest mot lokala HVB-hem

Sverigedemokraterna protesterar mot att lokala beslut om att inrätta HVB-hem för unga asylsökande tas bakom stängda dörrar i barn- och utbildningsnämnden..

Skånskan - 04 apr 17 kl. 05:00

Extremister drev HVB-hem mitt i villaidyllen

HÖRBY Ungdomarna tvingades att be fem gånger om dagen, fick bara prata arabiska och förbjöds att lyssna på musik. ERWP.fif(1)HVB-hemmet Auxilium4you på Vinkelgatan har IVO-anmälts.

Skånskan - 12 apr 18 kl. 05:00

Hvb-hem får kritik för kaotisk miljö

Eslöv Vid ett oanmält besök på ett hvb-hem i Eslövs kommun mötte Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, ett boende med stor personalomsättning och där unga riskerar att förvärra sitt drogmissbruk.
Kritiken mot huvudmannen blev hård men samtidigt är Ivo nöjt med det förbättringsarbete som påbörjats.Efter ett flertal anonyma anmälningar mot hvb-hemmet under november förra året gjorde Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, en oanmäld inspektion i december.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 16:39

Hvb-hem får kritik av sina grannar

SVEDALA/karlskrona Grannar riktar kritik mot HVB-hemmet Maria care där Svedala kommun har placerat flera ensamkommande unga.
Verksamhetschef Christoffer Cederquist tillbakavisar samtliga påståenden. ERWP.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 18:30

Klart med enklare HVB-regler

För att klara av kommunernas akuta boendebehov för ensamkommande barn och unga har Socialstyrelsen beslutat om tillfälliga undantag från föreskrifterna om hem för vård eller boende (HVB).Ett undantag gäller bemanningen i HVB-verksamheterna. När barnen inte är där, utan till exempel i skolan, behöver personal inte finnas på plats i lokalerna.

Sydsvenskan - 15 dec 15 kl. 18:30

Klart med enklare HVB-regler

För att klara av kommunernas akuta boendebehov för ensamkommande barn och unga har Socialstyrelsen beslutat om tillfälliga undantag från föreskrifterna om hem för vård eller boende (HVB).Ett undantag gäller bemanningen i HVB-verksamheterna. När barnen inte är där, utan till exempel i skolan, behöver personal inte finnas på plats i lokalerna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Promenader med Ikea ska integrera

Ikea har en rad olika projekt för socialt engagemang. På Ikea-varuhuset i Älmhult har man tagit det till en annan nivå – där går personalen på promenader med nysvenskar på arbetstid – för att bidra till ökad integration.– Man lär sig något nytt varje gång, säger Selin Hult, projektledare vid Ikea..

Expressen - 15 minuter sedan

Bil kraschade in i staket efter polisjakt – förare söks av polis

En personbil har kraschat in i ett staket efter att ha jagats av polis i Krylbo i Avesta.Flera patruller söker nu efter föraren – som avvek från platsen..

Expressen - 15 minuter sedan

Många saknar skydd mot mässling – utan att veta

Mässling är en av de mest smittsammaste sjukdomarna som finns. För några dagar sedan upptäcktes ett nytt fall av mässling på Södersjukhuset i Stockholm.Nu pågår också mässlingutbrott på många populära semesterdestinationer.

Expressen - 30 minuter sedan

Pernilla, 45: Vem stal från min mammas grav?

Pernilla Ericsson, 45, fick höra att någon hade stulit blommorna från mamma Ros-Maries grav.– Jag blir så illa berörd att jag inte vet vad jag ska känna, säger Pernilla.Kyrkogården berättar att det inte är första gången som något liknande händer..

Expressen - 1 timme sedan

Sju timmar senare är han en mördare

Här, sent på natten den 8 februari, stannar den mordmisstänkte yrkeschauffören till vid en bensinmack – samtidigt fångas han av en övervakningskamera. Mindre än sju timmar senare slår mannen larmnumret 112 – och erkänner att han har dödat en ung kvinna i sin bostad.– Det var absolut inte meningen men, fan fan fan, men skitsamma jag har förstört mitt liv och jag har tagit ett liv.

Expressen - 1 timme sedan

Bil har krockat med träd – en person allvarligt skadad

En personbil har krockat med ett träd på väg 182, norr om Ulricehamn. Det uppger BT.– Vi har lastat personen i ambulans.

Expressen - 1 timme sedan

Man frias – anklagades för att vara tiggarboss

Efter ett bråk mellan tre män på ett stödcenter larmade personalen polisen: man misstänkte att en av männen lurat de andra två till Sverige för att tigga – och att han la beslag på deras pengar.Men nu frias den misstänkte 33-åringen från människohandel av en enig tingsrätt..

Expressen - 1 timme sedan

Strandhäll: Inte flyktingarna som sätter press på vården

Socialminister Annika Strandhäll menar att det är det ökande antalet äldre som sätter press på sjukvården – inte flyktingmottagandet. Det säger hon i en intervju i Aftonbladet. – Vi har en snabbt åldrande befolkning i Sverige, säger Strandhäll.

Expressen - 1 timme sedan

Smällen kostar Postnord 30 miljoner extra – varje månad

Här är nya smällen mot Postnord.EU:s godkännande av finansieringen av danska omställningen dröjer vilket skapar merkostnader på 30 miljoner kronor i månaden..

Expressen - 1 timme sedan

Vårdcentraler – bäst och sämst där du bor

Åtta av tio svenskar är nöjda med sin vårdcentral.  Men variationen är stor inom de olika landstingen.  Backe hälsocentral i Jämtland får högst betyg i landet av patienterna, enligt ny statistik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.