Expressen > Nyheter

Wednesday, 24 January, 12:34

Expressen - 16 jul 17 kl. 06:00

HVB–hems personal ville radikalisera unga boendeEtt HVB-hem i Hörby har anmälts för att ha försökt radikalisera ungdomar.Nu berättar en av dem, Morteza, om mardrömmen på boendet.Kommunen har sagt upp avtalet och anmält till Säpo -  men har fortfarande kopplingar till företaget..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
HVB, Hörby, Säpo

Dela artikeln

6186 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HVB–hems, personalville , radikalisera, unga, boende
Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 14:34

HVB-hem undervisar utan tillstånd

En del av de ungdomar som omhändertagits av samhället går i skolor utan tillstånd eller tillsyn. Trots att lagen ändrats fortsätter en del HVB-hem att undervisa i egen regi, skriver Lärarnas Tidning.Tidigare kunde kommuner överlåta ungdomarnas undervisning till aktuellt HVB-hem.

Skånskan - 07 jun 16 kl. 15:04

Pojke nekades få nya kläder – hotade personal med blod

LANDSKRONA Den 16-årige pojken blev rasande när HVB-hemmets personal inte kunde ordna de nya kläder som han krävde att få.
Han hotade två anställda och sa att han struntade i om det hamnade blod på golvet och på väggarna.Pojkens raserianfall började efter att han framfört till personalen på HVB-hemmet i Landskrona att han ville ha nya kläder.

Barometern - 17 nov 15 kl. 06:00

Nytt HVB-hem ger 20 nya jobb

Solhäll i Virserum har redan fått en ny ägare och snart ett nytt ansikte. Byggnaderna ska renoveras för miljoner, ett nytt HVB-hem för unga öppnas och 15-20 nya jobb skapas..

Blekinge Läns tidning - 18 feb 16 kl. 16:25

SD-protest mot lokala HVB-hem

Sverigedemokraterna protesterar mot att lokala beslut om att inrätta HVB-hem för unga asylsökande tas bakom stängda dörrar i barn- och utbildningsnämnden..

Skånskan - 04 apr 17 kl. 05:00

Extremister drev HVB-hem mitt i villaidyllen

HÖRBY Ungdomarna tvingades att be fem gånger om dagen, fick bara prata arabiska och förbjöds att lyssna på musik. ERWP.fif(1)HVB-hemmet Auxilium4you på Vinkelgatan har IVO-anmälts.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 16:39

Hvb-hem får kritik av sina grannar

SVEDALA/karlskrona Grannar riktar kritik mot HVB-hemmet Maria care där Svedala kommun har placerat flera ensamkommande unga.
Verksamhetschef Christoffer Cederquist tillbakavisar samtliga påståenden. ERWP.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 18:30

Klart med enklare HVB-regler

För att klara av kommunernas akuta boendebehov för ensamkommande barn och unga har Socialstyrelsen beslutat om tillfälliga undantag från föreskrifterna om hem för vård eller boende (HVB).Ett undantag gäller bemanningen i HVB-verksamheterna. När barnen inte är där, utan till exempel i skolan, behöver personal inte finnas på plats i lokalerna.

Sydsvenskan - 15 dec 15 kl. 18:30

Klart med enklare HVB-regler

För att klara av kommunernas akuta boendebehov för ensamkommande barn och unga har Socialstyrelsen beslutat om tillfälliga undantag från föreskrifterna om hem för vård eller boende (HVB).Ett undantag gäller bemanningen i HVB-verksamheterna. När barnen inte är där, utan till exempel i skolan, behöver personal inte finnas på plats i lokalerna.

Trelleborgs Allehanda - 27 aug 13 kl. 06:30

Unga flyktingar flyttar in på folkhögskolor

Två skolor i Malmö och Tomelilla kommer att ta emot upp till 14 ensamkommande flyktingungdomar i höst. Där får de både undervisning och bostad.
Kombinationen folkhögskola och ensamkommande ungdomar ska prövas i höst.

Skånskan - 03 dec 16 kl. 06:00

Vård i hemmiljö för unga

höör Covia AB planerar att starta en verksamhet för unga missbrukare med vård och rehabilitering i hemmet.
– Ett slags stödboende för vård och behandling, men inte ett traditionellt sådant, säger Joachim Fredriksson från Covia AB. ERWP.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Stor Tramadolhärva avslöjad – fyra gripna

En stor härva med Tramadol-tabletter har avslöjats i Eslöv.Under tisdagen greps fyra personer, som nu anhållits av åklagare.En stor härva med Tramadol-tabletter har avslöjats i Eslöv.

Expressen - 5 minuter sedan

Ny tjänst gör det lättare att få rätt mot flygbolag

Nu ska det bli lättare att begära kompensation när flygbolagen strular.I dag, onsdag, lanseras en ny tjänst:Flygkalkylatorn.– Den kommer att underlätta för drabbade flygpassagerare, säger Jolanda Girzl på Konsument Europa..

Expressen - 30 minuter sedan

Masskrock på E4 – fem fordon inblandade

Två lastbilar och tre personbilar har kolliderat på E4 i Piteå.Räddningstjänst och ambulans på plats.Skadeläget är fortfarande oklart.

Expressen - 15 minuter sedan

SAS drar in på gratis bagage för medlemmar

Att vara en lojal SAS-kund har visat sig bära flertalet fördelar. En sådan har varit att man får checka in bagage trots att man reser med en Go Light-biljett, där det annars inte ingår.Något det nu är slut med..

Expressen - 15 minuter sedan

Pojkar överfölls av stort gäng vid busshållplats

Pojkarna stod och väntade på bussen vid hållplatsen i närheten av Hovåsskolan i Göteborg.Då överfölls de och rånades på ett gäng på upp till femton personer.– Jag tycker det är förfärligt, säger Hans-Åke Norrby, rektor på Hovåsskolan..

Expressen - 2 timmar sedan

Krocktestare nonchalerar fortfarande kvinnor

Trots att en prototyp för en kvinnlig krockdocka finns framtagen används den fortfarande inte. Det innebär att krocktester med bilar blir missvisande för hälften av befolkningen..

Expressen - 2 timmar sedan

Danske Bank samlar ihop dina kontouppgifter

Bankerna tvingas bli mer öppna och dela med sig av kunddata till andra bolag, om kunder vill det, genom betaltjänstdirektivet PSD2 som planeras träda i kraft  maj.  Danske Bank berättar för dagens industri, Di, att de kommer lansera en ny tjänst som bygger på direktivet. – Vi kommer leverera en lösning för våra kunder som gör det möjligt för kunden att se information om konton och transaktioner i andra banker, säger Stojko Gjurovski, vid Danske Bank i Sverige, till Di.

Expressen - 1 timme sedan

Männen avslöjas – ville köpa sex av ”Sara, 18”

I onsdagens "Uppdrag granskning" i SVT skapar en kvinna en fejkad profil på sajten "Sugar Daters" – och får omgående flera mejl. Två män konfronteras sedan av kvinnan som i själva verket är reporter. ”Om du går med på hotellet och allt känns tryggt och vi har sex.

Expressen - 1 timme sedan

Magdalena Andersson: Det vill jag prata med Trump om

DAVOS. Finansminister Magdalena Andersson ser fram emot Donald Trumps besök i Davos. Får hon chansen tänker hon prata med honom om jämlikhet.

Expressen - 1 timme sedan

Magnus fick vänta i 2 timmar på färdtjänst

Magnus Johansson fick förgäves vänta två och en halv timme på färdtjänsten i december.Nu rasar hans mamma, Karin Eriksson Mathiesen, mot taxibolaget:– Vi litar inte på färdtjänsten längre. Det här inskränker Magnus liv, säger Karin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.