Expressen > Nyheter

Tuesday, 19 September, 13:30

Expressen - 16 jul 17 kl. 06:00

HVB–hems personal ville radikalisera unga boendeEtt HVB-hem i Hörby har anmälts för att ha försökt radikalisera ungdomar.Nu berättar en av dem, Morteza, om mardrömmen på boendet.Kommunen har sagt upp avtalet och anmält till Säpo -  men har fortfarande kopplingar till företaget..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
HVB, Hörby, Säpo

Dela artikeln

6186 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HVB–hems, personalville , radikalisera, unga, boende
Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 14:34

HVB-hem undervisar utan tillstånd

En del av de ungdomar som omhändertagits av samhället går i skolor utan tillstånd eller tillsyn. Trots att lagen ändrats fortsätter en del HVB-hem att undervisa i egen regi, skriver Lärarnas Tidning.Tidigare kunde kommuner överlåta ungdomarnas undervisning till aktuellt HVB-hem.

Skånskan - 07 jun 16 kl. 15:04

Pojke nekades få nya kläder – hotade personal med blod

LANDSKRONA Den 16-årige pojken blev rasande när HVB-hemmets personal inte kunde ordna de nya kläder som han krävde att få.
Han hotade två anställda och sa att han struntade i om det hamnade blod på golvet och på väggarna.Pojkens raserianfall började efter att han framfört till personalen på HVB-hemmet i Landskrona att han ville ha nya kläder.

Barometern - 17 nov 15 kl. 06:00

Nytt HVB-hem ger 20 nya jobb

Solhäll i Virserum har redan fått en ny ägare och snart ett nytt ansikte. Byggnaderna ska renoveras för miljoner, ett nytt HVB-hem för unga öppnas och 15-20 nya jobb skapas..

Blekinge Läns tidning - 18 feb 16 kl. 16:25

SD-protest mot lokala HVB-hem

Sverigedemokraterna protesterar mot att lokala beslut om att inrätta HVB-hem för unga asylsökande tas bakom stängda dörrar i barn- och utbildningsnämnden..

Skånskan - 04 apr 17 kl. 05:00

Extremister drev HVB-hem mitt i villaidyllen

HÖRBY Ungdomarna tvingades att be fem gånger om dagen, fick bara prata arabiska och förbjöds att lyssna på musik. ERWP.fif(1)HVB-hemmet Auxilium4you på Vinkelgatan har IVO-anmälts.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 16:39

Hvb-hem får kritik av sina grannar

SVEDALA/karlskrona Grannar riktar kritik mot HVB-hemmet Maria care där Svedala kommun har placerat flera ensamkommande unga.
Verksamhetschef Christoffer Cederquist tillbakavisar samtliga påståenden. ERWP.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 18:30

Klart med enklare HVB-regler

För att klara av kommunernas akuta boendebehov för ensamkommande barn och unga har Socialstyrelsen beslutat om tillfälliga undantag från föreskrifterna om hem för vård eller boende (HVB).Ett undantag gäller bemanningen i HVB-verksamheterna. När barnen inte är där, utan till exempel i skolan, behöver personal inte finnas på plats i lokalerna.

Sydsvenskan - 15 dec 15 kl. 18:30

Klart med enklare HVB-regler

För att klara av kommunernas akuta boendebehov för ensamkommande barn och unga har Socialstyrelsen beslutat om tillfälliga undantag från föreskrifterna om hem för vård eller boende (HVB).Ett undantag gäller bemanningen i HVB-verksamheterna. När barnen inte är där, utan till exempel i skolan, behöver personal inte finnas på plats i lokalerna.

Trelleborgs Allehanda - 27 aug 13 kl. 06:30

Unga flyktingar flyttar in på folkhögskolor

Två skolor i Malmö och Tomelilla kommer att ta emot upp till 14 ensamkommande flyktingungdomar i höst. Där får de både undervisning och bostad.
Kombinationen folkhögskola och ensamkommande ungdomar ska prövas i höst.

Skånskan - 03 dec 16 kl. 06:00

Vård i hemmiljö för unga

höör Covia AB planerar att starta en verksamhet för unga missbrukare med vård och rehabilitering i hemmet.
– Ett slags stödboende för vård och behandling, men inte ett traditionellt sådant, säger Joachim Fredriksson från Covia AB. ERWP.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Strid i villaidyll: Direktör vägrade byta gatunamn

Mikael Staffas, 51, direktör i gruvjätten Boliden, har tagit strid för att hans gata i Danderyd inte ska döpas om efter den berömde författaren Stig Dagerman som tog sitt liv på platsen.– Vi har bott på Bäverstigen i alla tider och har ingen lust att det heter något annat, säger Mikael Staffas till Dina Pengar..

Expressen - 30 minuter sedan

Äldre cyklist påkörd – dog av sina skador

En 79-årig man omkom i samband med en trafikolycka mellan personbil och cykel Yngsjövägen utanför Åhus på tisdagsmorgonen.Händelsen har rubricerats som grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död..

Expressen - 30 minuter sedan

Larm från riksdagen – en person hämtad med ambulans

Ambulans, räddningstjänst och en akutläkarbil larmades till riksdagen i Stockholm på tisdagen. Enligt polisen rör det sig om ett SALSA-larm, ett larm från hjärtstartare som finns utplacerade på flera platser. – Vi hade en person som var sjuk och som åkte i väg med ambulans.

Expressen - 1 timme sedan

Peter Hultqvist nobbar omröstningen för Aurora

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) besöker under dagen Aurora 17 på Gotland. Samtidigt träffar han Finlands försvarsminister Jussi Niinistö för att diskutera det svensk-finska försvarssamarbetet.  .

Expressen - 1 timme sedan

Många dödsolyckor med fyrhjulingar i år

De kan vara ett uppskattat arbetsredskap. Men är också väldigt olycksdrabbade.Hittills i år har minst åtta personer dött i fyrhjulingsolyckor.

Expressen - 2 timmar sedan

Migrationsverket utökar samarbetet med Säpo

Migrationsverket utökar sitt samarbete med Säkerhetspolisen (Säpo). Sedan juli i år görs automatiska kontroller av alla personer som söker uppehållstillstånd i Sverige, varpå vissa uppgifter skickas till Säpo, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

Expressen - 2 timmar sedan

Mycket på spel när Trump håller sitt första tal i FN

Donald Trump talar i FN:s generalförsamling i dag.Världen håller andan och undrar vilka utspel den lynnige presidenten kan tänkas göra.Nordkorea, Iran, Parisavtalet är några heta ämnen på agendan.

Expressen - 1 timme sedan

KDU-ledaren vill att M och KD lägger gemensam budget

I väntan på att Annie Lööf och Jan Björklund ska bli mogna att ta ansvar för Sverige bör Moderaterna och Kristdemokraterna lägga fram en gemensam budget, skriver KDU:s ordförande Christian Carlsson i en debattartikel i SvD. .

Expressen - 3 timmar sedan

Irak vill utvisa 500 fruar och barn till IS-krigare

Irak förbereder att utvisa drygt 800 barn och 500 fruar till IS-krigare, rapporterar TT. De har satts i förvar i en förberedelse för att utvisa dem. – Människorättsorganisationer måste få fri tillgång till förvaret för att erbjuda assistans och övervaka deras levnadsförhållanden, säger Melany Markham, talesperson för Norska flyktinghjälpen, enligt TT.

Expressen - 2 timmar sedan

Regeringen satsar miljarder på vården

4,7 miljarder kronor till vården nästa år. Det är en satsning från regeringen och Vänsterpartiet som finns med i regeringens budget vilken presenteras i morgon, skriver Aftonbladet. En miljard ska gå till förlossningsvården.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.