DI > Ekonomi

Friday, 18 August, 14:49

DI - 14 jul 17 kl. 17:44

Stockholmsbörsen: Tungt för byggbolagenDet var tungt för byggbolagen på fredagens börs sedan Skanska vinstvarnat och JM rapporterat svag bostadsförsäljning. SEB steg däremot i spåren av en kvartalsrapport med oväntat starka kärnintäkter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Skanska, JM, SEB

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsen, Tungtför , byggbolagen
DI - 13 okt 16 kl. 17:49

Stockholmsbörsen: Tungt för råvaruaktier

Stockholmsbörsen gick tungt på torsdagen då dyster statistik från Kina bidrog till att sänka riskaptiten. För den pressade telekomjätten Ericsson gick det fortsatt utför efter onsdagens kollaps..

DI - 31 maj 12 kl. 13:15

Stockholmsbörsen: Tungt för verkstad

Handeln var avvaktande i Europa och på Stockholmsbörsen under torsdagsförmiddagen. Atlas Copco och Sandvik tyngdes av en svag orderingång för sektorkollegan Joy Global. Sammanfattnigsvis har maj varit en svag börsmånad, ånyo har skuldkrisoro tyngt..

DI - 08 jun 12 kl. 13:33

Stockholmsbörsen: Tungt för råvarubolag

Uppgifter om ett räddningspaket riktat mot Spaniens banker förmådde inte vända utvecklingen på Stockholmsbörsen..

DI - 03 jul 13 kl. 13:51

Stockholmsbörsen: Tungt för verkstadsbolag

Stockholmsbörsen tappade med de ledande europeiska handelsplatserna på onsdagen. Africa Oil avancerade efter verksamhetsuppdatering. Risksentimentet har allmänt tyngts av en portugisisk regering i kris..

DI - 16 okt 15 kl. 13:28

Stockholmsbörsen: Tungt efter SKF:s rapportmiss

Stockholmsbörsen började fredagen i dur, men när rapporten från SKF trillade in förbyttes stämningen tvärt. SKF missade förväntningarna rejält och drog med sig framför allt verkstadsaktierna i utförslöpan..

E24 - 12 maj 16 kl. 09:28

Nedåt på Stockholmsbörsen – tungt för Skanska

Stockholmsbörsen faller i linje med ledande Europabörser. OMXS-index har efter cirka 15 minuters handel sjunkit med 0,7 procent till 468,9..

Affärsvärlden - 11 jun 13 kl. 14:43

Stockholmsbörsen: Tungt för verkstadsbolag

Trots en nedgång på runt 1 procent höll sig Stockholmsbörsens OMXS30 generellt högre än övriga storbolagsindex i Europa..

Affärsvärlden - 22 okt 13 kl. 14:08

Stockholmsbörsen: Tungt fall för Tele2

Tele2 föll tungt medan Boliden, MTG och Swedbank samt övrig banksektor lyfte i tisdagens rapportflöde. Även Electrolux noterades högre efter positiva marknadsbesked från konkurrenten Whirlpool..

DI - 04 aug 15 kl. 10:52

Stockholmsbörsen: Tungt för banksektorn

Stockholmbörsen hade en relativt tung öppning under tisdagens inledande handel. Banksektorn hade det tuffast, med aktier som Swedbank, Nordea och SEB i spetsen..

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

Stockholmsbörsen backar

Stockholmsbörsen öppnar med en bred nedgång i linje med den globala marknadsoron. Efter drygt tio minuters handel har OMXS-index backat 0,9 procent och samtliga OMXS30-bolagen ligger på minus. Bland de största förlorarna på OMXS30-listan återfinns vit.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Brakförlust för Lenovo

För första gången på två år tvingas kinesiska datortillverkaren Lenovo redovisa förlustsiffror i samband med en delårsrapport. Under första kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2017-18 blev förlusten efter skatt motsvarande 72 miljoner dollar, cirka 583 miljoner svenska kronor. Analytiker hade förutspått en vinst på 5,3 miljoner dollar, enligt Reuters sammanställning..

DI - 1 timme sedan

Öresunds vd köper 1.000 aktier

Investmentbolaget Öresunds vd Gustav Lindner har den 18 augusti köpt 1 000 aktier i bolaget. .

DI - 30 minuter sedan

Nibe-chefen optimistisk trots kursfallet

Värmepumpstillverkaren Nibe kallnade snabbt på Stockholmsbörsen. Förvärv och slopade subventioner i USA pressar marginalerna och bidrog till att sänka aktien ordentligt..

DI - 1 timme sedan

Tyska marknaden för fritidsfordon ökar starkt

Den tyska marknaden för fritidsfordon (husvagnar och husbilar) visar en ökning av leveranserna till återförsäljarledet med 17,2 procent till 6.370 fordon under juli månad, jämfört med motsvarande månad i fjol..

DI - 1 timme sedan

Catella flaggar ned i IAR Systems

Catella Fonder har sålt aktier i IAR Systems varefter innehavet motsvarar 5,4 procent av aktiekapitalet och 4,99 procent av rösterna. Det framgår av ett flaggningsmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Resebyrå: Barcelona kommer stå sig starkt som resmål

Resebyrån Ticket räknar med att svenskarnas intresse för att resa till Barcelona dämpas efter terrorattackerna – men att det återhämtar sig efter några veckor..

DI - 1 timme sedan

Impact Coatings gör stor förlust

Impact Coatings andra kvartal 2017 visade på en väsentligt utökad förlust jämfört med motsvarande period föregående år. .

DI - 1 timme sedan

Deere höjer prognoser

Amerikanska Deere, som inom vissa delar konkurrerar med Volvo Anläggningsmaskiner (VCE), höjer sina prognoser för räkenskapsåret 2016/2017 som sträcker sig till och med oktober 2017..

DI - 2 timmar sedan

Lägre förlust för Episurf

Episurf redovisar ett rörelseresultat om minus 13 miljoner kronor för det andra kvartalet (-16,5). Nettoomsättningen steg till 0,6 miljoner kronor (0,5)..

DI - 2 timmar sedan

Terrorexpert: Annorlunda än tidigare dåd

Terrorexperten Mats Fridlund anser att det senaste dygnets terrordåd i Spanien verkar hänga samman. Det tyder på en större och mer organiserad cell än tidigare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.