DI > Ekonomi

Monday, 16 July, 14:29

DI - 14 jul 17 kl. 12:25

Mikael Vilenius: En glimrande rapport av SEB-färskingenVd-färskingen Johan Torgebys första rapport, den för det första kvartalet, var bra, men inte glimrande. Men tvåan var det och de som vill hitta något att ogilla får leta länge. Kanske är det att allt går lite för bra på lite för många områden som gör att investerarna inte vågar hala fram linjalen och dra ut trendlinjerna riktigt långt in i framtiden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Vilenius, SEB, Johan Torgebys

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mikael, VileniusEn , glimrande, rapportav , SEB-färskingen
DI - 19 okt 16 kl. 11:51

Mikael Vilenius: Hopp om mer pengar från banken

Handelsbankens nye vd levererade på på de flesta av bankens paradgrenar. Det ger förhoppning om mer, skriver Di:s Mikael Vilenius..

DI - 01 jun 18 kl. 21:45

Mikael Vilenius: Elektas rapport småsur och knölig

Småsurt, knöligt men i grunden starkt. För andra rapporten i följd visar strålterapibolaget Elekta upp en stabilitet bolaget inte skämt bort placerarna med..

DI - 02 mar 18 kl. 18:42

Mikael Vilenius: Strålande rapport – nu tystar Elekta tvivlarna

Elektas rapport sköt in en rejäl dos optimism i placerare som tvivlat på strålterapiföretaget. Och det ser inte bara ut som en snabb kick..

DI - 19 jul 16 kl. 21:00

Mikael Vilenius: Ericsson hörde bön

Marknaden hade bett om mer besparingar och högre lönsamhet. De blev bönhörda. Men de fick också en sur rapport med negativ organisk tillväxt för nionde kvartalet av de senaste tio försöken, trista utsikter för andra halvåret för såväl tillväxt, affärsmix som patentintäkter för andra halvåret.

DI - 02 maj 17 kl. 04:00

Mikael Vilenius: Se upp för Yellen

Förra veckan drog marknaden ett streck över Le Pen och rapportjublade.  Den här är vikt åt eftersläntrande rapportörer, makro och om Janet Yellen ska ändra på börshistorien..

DI - 19 okt 17 kl. 16:15

Mikael Vilenius: Avanza tappar försprång

Avanza har seden starten varit en föregångare och aktiesuccé. Men ännu en sur rapport från sparbolaget på internet väcker frågan om inte konkurrensen har kommit ikapp..

DI - 24 apr 18 kl. 19:10

Mikael Vilenius: Allt växer i Sandvik

Sandvik bjöd på en favorit i repris - en rapport som överraskade positivt. Men börsen gjorde också som de brukar - sänkte aktien..

Affärsvärlden - 02 maj 16 kl. 07:31

DI: Bilsäkerhetsföretagets rapport lovar gott

Autolivs rapport på fredagen lovar gott inför framtiden. Det skriver Dagens Industris Mikael Vilenius i lördagens tidning..

DI - 25 okt 16 kl. 21:11

Mikael Vilenius: Rapport för de som älskar utdelning

Investerare i Swedbank går i gång på den försiktiga, kostnadseffektiva och lönsamma banken med de generösa utdelningarna. Det var exakt vad bankens danska vd Birgitte Bonnesen gav dem..

DI - 22 sep 15 kl. 19:02

Mikael Vilenius: Värdeaktier utklassar tillväxtaktier

Sverige har under 2000-talet varit värdeaktiernas Mecka.Utsikterna och värderingarna talar för att Stockholmsbörsen kan fortsätta vara det..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Debut för ny brexitminister

Torsdag den här veckan blir sannolikt debutdatum i Bryssel för Storbritanniens nye brexitminister Dominic Raab..

DI - 4 minuter sedan

Airbnb varnas av EU

Den nätbaserade uthyrnings- och bokningstjänsten Airbnb har till och med slutet av augusti på sig att ändra sina användarvillkor, annars står man inför rättsliga åtgärder inom EU. Det rapporterar Financial Times. .

DI - 15 minuter sedan

Blackrock presterar oväntat starkt

Amerikanska Blackrock, världens största kapitalförvaltare, redovisar ett oväntat starkt resultat för årets andra kvartal. Ökad efterfrågan på indexfonder bland kunder trycker upp marginalerna. Samtidigt får Blackrock draghjälp från lägre skatter..

DI - 15 minuter sedan

Trelleborg flyttar hamnen: Ska klara större båtar

Trelleborgs hamn investerar 1,4 miljarder kronor när delar av hamnen ska flyttas österut.  Det handlar om att kunna ta emot större fartyg, men också om att öppna upp och utöka staden mot havet.  .

DI - 30 minuter sedan

KKR köper ljudboksspecialisten RB Media för okänd summa

Riskkapitaljätten KKR köper ljudboksspecialisten RB Media från Shamrock Capital..

DI - 30 minuter sedan

Byggmax efter rapportmissen: Varmt väder brukar vara negativt

Kallt väder och högre träpriser slog hårt mot andra kvartalet för bygghandlaren Byggmax. Konsumenterna uppges vara passiva och fortsätter det varma vädret som hittills präglat juli lär försäljningen också gå dåligt i det tredje kvartalet..

DI - 45 minuter sedan

Värmen slår mot lantbruket i hela Europa

Värmeböljan slår mot jordbrukare över hela kontinenten. Nu hotas tyska bönder av konkurs – och EU kan komma att öppna sina krisfonder för att stödja bönderna. .

DI - 45 minuter sedan

United Airlines beställer ytterligare från Boeing

Flygjätten Boeing har fått ytterligare en beställning, en så kallad repeat order, av United Airlines på fyra 787-9-flygplan..

DI - 45 minuter sedan

Lyft för Bank of America

Bank of America, USA:s näst största långivare, redovisar en nettovinst på 6,47 miljoner dollar för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 4,75 miljoner dollar motsvarande kvartal i fjol..

DI - 1 timme sedan

Alfa Laval rusar på oförändrad börs

Stockholmsbörsen låg på oförändrade nivåer under onsdagen. Storvinnare blev Alfa Laval som kvartalsrapporterade en högre orderingång än vad både bolaget och marknaden hade väntat sig. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.