Dagens PS > Ekonomi

Friday, 17 November, 23:57

Dagens PS - 14 jul 17 kl. 11:29

Finanskändis får mer makt i EricssonDagensPS har tidigare berättat om hur Christer Gardell från aktivistfonden Cevian klivit in med stormsteg i Ericsson. Nyheten fick den gamla folkaktien att ta glädjeskutt på börsen. Ericssons styrelseordförande, den tidigare Volvochefen Leif Johansson, meddelade ganska snabbt efter Gardells intåg att han slutar och inte ställer upp för omval vid nästa årsstämma. Gardell och Johansson är inte bästa kompisar. När Johansson var boss på lastvagnstillverkaren Volvo gjorde Gardell också en aktieköpräd men fick trots det inte plats i styrelsen i första taget.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ericsson, Christer Gardell, Cevian, Volvochefen Leif Johansson, Gardells, Johansson, Volvo, Gardell, Leif Johansson, Di, Cevians, Leif Johanssons, Leifs, Ericssons, Nyhetsbyrån Direkt, MISSA INTE, LÄS ÄVEN, Finanskändis, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finanskändisfår , mer, makti , Ericsson
Dagens PS - 20 okt 17 kl. 06:41

Finanskändis shoppar loss i nischbanken

Sven Hagströmer fyller på aktieportföljen rejält. Internetmäklare Avanza Banks styrelseordförande Sven Hagströmer har den 19 oktober via bolaget Biovestor köpt 10.000 aktier i Avanza.

Dagens PS - 27 jan 17 kl. 08:03

Finanskändis i muthärva – förhörd efter jaktresor

Fredrik Lundberg, mångårig styrelseordförande i skogsbolaget Holmen, misstänks för mutor i samband med jakter. (Foto: TT) ”Förhör med delgivning av skälig misstanke om givande av muta, avseende jakter arrangerade av Holmen, har idag genomförts med Fredrik Lundberg i hans egenskap av värd.” Det skriver skogsbolaget Holmen, i vilket Fredrik Lundberg suttit som ordförande i knappt 22 år, i nu ett pressmeddelande.

Affärsvärlden - 14 aug 12 kl. 13:18

Finanskändis ger son 20 miljarder att förvalta fritt

Den legendariske finansmannen Carl Icahn har gett sin son lite ?fickpengar? att investera i aktiemarknaden ?

Affärsvärlden - 01 apr 15 kl. 11:53

Finanskändis startar ny hedgefond

Chris Dale planerar att lansera en ny hedgefond inom kort..

Dagens PS - 31 maj 17 kl. 10:20

Rally i folkaktien efter finanskändisens storköp

”Det kommer hända mycket. Det är det som gör den här affären till årets mest intressanta”, sa Dagens Industris Ulf Petersson inför onsdagens börsöppning. Och mycket riktigt: strax efter handeln hade dragit igång hade Ericssons aktie stuckit i väg över fyra procent.

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 16:06

Finanskändisens öl – en praktflopp

Ölmärket har gjort miljonförluster sedan starten. För fem år sedan, 2012, lanserade riskkapitalisten Christer Gardell – som står bakom aktivistfonden Cevian – sitt eget ölmärke Solsidan tillsammans med kompisar från det exklusiva bostadsområdet i Saltsjöbaden i Nacka kommun söder om Stockholm. Solsidan, som alltså har samma namn som den populära tv-serien och det fashionabla området i Saltsjöbaden, är ett lågkaloriöl och bryggeriet, Solsidans Bryggeri AB, har under årens lopp redovisat minusresultat på över 3 miljoner kronor, totalt sett, skriver Expressens Dina Pengar.

Dagens PS - 18 jul 17 kl. 07:58

Ericssons storfiasko: ”Nästan en bomb”

Ericssons förlust för andra kvartalet i år landar på 1.172 miljoner kronor vilket är nära en miljard sämre än vad analytikerna hade förväntat, rapporterar nyhetsbyråerna Direkt och TT. Enligt en sammanställning från Reuters hade experterna räknat med ett resultat på minus 244 miljoner kronor och tittar man på samma period förra året gick telekombolaget då med vinst på 2.

Affärsvärlden - 01 dec 14 kl. 10:26

Före detta HQ-chef får ny tjänst

Monyx Financial Group har anställt en finanskändis med förflutet på HQ Bank och Carnegie..

Dagens PS - 28 apr 17 kl. 11:14

Stjärnans miljoner borta: ”Jag har blivit lurad”

År 2006 var Jesper Blomqvist – som under toppen av sin fotbollskarriär var stående namn i toppklubben Manchester Uniteds startelva – god för 20 miljoner kronor, enligt Skatteverket. Men sedan dess har de mesta gått upp i rök, erkänner den tidigare stjärnan i en intervju med Sport-Expressen. Blomqvist medger ärligt att han är alldeles för blåögd när det kommer till affärer.

Dagens PS - 02 jun 17 kl. 10:08

Svensk lurad av rysk miljardär: ”Utnyttjade”

Svenske Mats Goldberg var enda skandinav som blev uttagen till den omskrivna ryska dokusåpan ”Game2:Winter” som liknats vid ett verklighetens motsvarighet till Hollywoodfilmen ”Hunger Games”. Men efter 400 timmar av föreberedelser och kurser i arktisk överlevnad visar sig nu det hela vara en bluff. Upphovsmannen till den upphaussade tv-satsningen, den ryske miljardären Jevgenij Pyatkovsky, avslöjar i ett klipp på Youtube att han iscensatt spektaklet som en pr-kupp för att visa hur lätt det är att få gratis medieuppmärksamhet och marknadsföring.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Ny tjänst: Lånekostnad sjönk 74 procent

Svenska snilleblixten jackpot för låntagare.
SvD berättar om den nya tjänsten, Anyfin, som baseras på artificiell intelligens, AI. Från den egna plattformen utfärdar och administrerar AI-tjänsten extremt låga lånekostnader; varje kund erhåller en individuell ränta utifrån risken för deras specifika lån.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Kritikstorm mot Bard – kickas från prestigepris

Musikprofilen och filosofen stryks från nomineringslistan efter #metoo-kontrovers. När bolaget Consid nyligen presenterade årets nomineringar till priset som ”Årets digitala influenser – en person som ”drivit digitaliseringsfrågan framåt på ett föredömligt sätt”, enligt bolaget – fanns Alexander Bard med på listan tillsammans med Frida Boisen, digital chef på Bonnier samt entreprenören Per Kolknekt. Men nu har den förstnämndes namn strukits från listan, uppger Consid i ett pressmeddelande på fredagen.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Apples mångfaldschef slutar

Har en helt annan karriär på gång. Denise Young Smith som är mångfaldschef på Apple kommer att frånträda den rollen efter mindre än ett år, rapporterar CNet. Hon har meddelat sin avgång vid slutet av året.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Skatteutbetalning ändras – 1 miljon kan drabbas

Klockan tickar för många svenskar och deras återbäring, konstaterar Skatteverket. Från och med den 22 november måste alla anmäla bankkonto till Skatteverket för att få utbetalningar automatiskt. Då skrotas nämligen myndigheten användningen av utbetalningskort.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Handelsstopp i piskad aktie – av misstag

Aktien rasade över 10 procent när Stockhomsbörsen drog i nödbromsen. Men det hela var en miss, förklarar David Augustsson på Stockholmsbörsen presstjänst, för Dagens Industri. ”Det berodde på den mänskliga faktorn, det var ett misstag.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Boom i bostadsbyggandet – upp med 11 procent

Preliminärt påbörjades byggandet av cirka 49.800 lägenheter årets tre första kvartal. Cirka 49.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Finanshus satsar på Bitcoins kursfall

Rasar bitcoin stiger den här. Schweiziska finanshuset Vontobel lanserar i dag två mini-futures för den som vill ha inverterad exponering mot bitcoin. Det är alltså minishort-instrument som rör sig i motsatt riktning som kryptovalutan.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Därför faller H&M i dag

Aktien är fredagens mest omsatta på Stockholmsbörsen. Strax före klockan 10 var H&M-aktien ned med drygt 3 procent till 196 kronor, vilket innebär att kursen nu är under den magiska 200-kronorsnivån. Sedan årsskiftet har H&M-aktien backat med 23 procent, konstaterar Direkt, som uppger att dagens rekyl är kopplad till att SEB Equity Research sänkt sina prognoser för H&M efter negativ marknadsstatistik i framför allt Tyskland.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Goldman Sachs: Här finns 7 bästa börsklippen 2018

Så ska du positionera dig nästa år, menar investmentbanken. Goldman Sachs listar sju investeringsteser för 2018 som präglas av sencyklisk optimism. Det rapporterar Bloomberg News som tagit del av bankens analys.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Boräntor kvar på rekordlåg nivå

Det bedömer flera experter. ”Med den svagare inflation som vi räknar med bedömer vi att Riksbanken kommer att börja höja styrräntan först i början av 2019”, säger Lena Hagman, chefekonom på Almega, till Expressens Dina Pengar. Hon anser att Riksbanken gjort felbedömningar om löneutveckling och inflation.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.