VA > Ekonomi

Monday, 20 November, 13:01

Liknande nyheter

Taggar: Nu har bostadspriserna, börjat, vända, neråtefter , fem, galna, år
Cornucopia - 15 jul 17 kl. 13:33

Bostadspriserna stiger allt snabbare säsongsjusterat

Som en uppföljare på förra inlägget om tramset från DI om att "det har börjat", så stiger i själva verket bostadspriserna allt snabbare säsongsjusterat. Förvisso inte lika snabbt som 2015, men juni 2017 stod för den säsongsjusterade snabbaste prisökningen sedan maj 2016. Detta mätt som 12-månaders prisförändring.

Cornucopia - 28 apr 16 kl. 11:04

Swedbank: Kraftigt fallande boindex

Swedbank rapporterar att deras sk boindex, som speglar hushållens boendeköpkraft, fortsätter falla kraftigt. Det blir alltså snabbt allt dyrare för svenskarna att bo.Boindex för Sverige med nedbrytning på småhus och bostadsrätt.

HBL - 28 feb 15 kl. 17:25

Bostadspriserna fortsatte nedåt

Priset på bostäder fortsätter att sjunka i huvudstadsregionen också under resten av året. Det tror ekonomen Juhana Brotherus.– På lång sikt tvingar befolkningstillväxten dock upp bostadspriserna igen, säger han.

Cornucopia - 23 jun 14 kl. 13:11

Börskrascher kommer fortfarande inte plötsligt

Tydligen dags att upprepa eller utveckla tidigare blogginlägg om att börskrascher inte kommer som en blixt från klar himmel. Precis som för blixten så behöver de mörka molnen först torna upp sig, och den som är det minsta observant får alltså förvarning.


Ska inte tråka ut er med någon redovisning av tekniska analysmetoder den här gången, utan empiriskt visa hur några kända börskrascher i modern tid sett ut.

Cornucopia - 28 jun 17 kl. 09:39

Flute: Svensk kreditimpuls negativ för första gången sedan 2011

Bloggrannen Flute har gjort ett utmärkt arbete och identifierat att den svenska kreditimpulsen är negativ för första gången sedan 2011, då bostadspriserna som bekant föll. Det finns en mycket stark korrelation mellan dessa, så frågan blir om det alltså är dags nu?
Den sk kreditimpulsen, andraderivatan av hushållens skulder, dvs förändringen i riktningen av skuldutvecklingen har enligt bloggrannen Flutes utmärkta analys vänt ner.

YLE - 22 feb 15 kl. 08:00

Bostadsdjungelns lagar skrivs nu om

Bostadsmarknaden är en snårig djungel, och det första steget kan bli helt avgörande. Köper du din första bostad i "fel" område eller i "fel" hus, kan det här påverka dina boendemöjligheter för resten av livet. Det gäller därför att känna till djungelns lagar och undvika fallgropar.

YLE - 18 mar 17 kl. 12:00

Nativiteten fortsätter rasa: Vi har nu bara ett och ett halvt barn

Nativitetssiffrorna lyser röda för sjunde året i följd. Under de senaste åren har det fötts så få bebisar att tusentals moderskapsförpackningar blivit över och skickats till föderskor i världens krishärdar. Trenden med att avsiktligt skaffa endast ett barn - eller inget barn alls - har börjat vinna terräng i Finland i enlighet central- och sydeuropeisk modell.

YLE - 10 okt 14 kl. 04:20

Hur mycket dyrare har boendet i ditt område blivit? Yles översikt visar priserna

Allt flera väljer att flytta till Helsingfors och samtidigt varnar experter för en att bottnen kan gå ur bostadsmarknaden på flera håll. Med hjälp av Yle Nyheters bostadsräknare kan du kolla hur priserna på hög-, rad- och parhus har förändrats i ditt område sedan 1987. Med hjälp av följande räknare kan du kolla på bostadspriserna i olika postnummerområden.

YLE - 24 jan 16 kl. 19:20

Goda vinster trots dålig business

Trots liten omsättning och flera problemtyndga branscher, väntas goda resultat då bolagen presenterar sina siffror för 2015. Branschfolket ser nu både hot och möjligheter för de finländska börsbolagens framtid. Under mitten av nästa vecka börjar resultatskörden för helåret 2015 droppa in från börsbolagen.

Cornucopia - 29 aug 17 kl. 16:59

Svårare att sälja nyproducerade bostadsrätter - trots minusränta

Dagens Industri uppmärksammar att banker som SEB vill att Riksbanken höjer styrräntan nu när, samt att det blir allt svårare att sälja nya bostadsrätter vilket sänker aktiekurserna för de mindre bostadsrättsutvecklarna på Stockholmsbörsen. Det drar alltså ihop sig allt mer samtidigt som det överhettade konjunkturläget går mot sitt slut.Dagschart OMXS30.

Fler nyheter från VA

VA - 30 minuter sedan

Ny teknologi förändrar vårt sätt att resa

Dagens vidsträckta flygplatsområden är snart ett minne blott. Flygindustrin kommer nämligen att genomgå stora förändringar under de kommande åren, menar framtidsspanaren Karl Bohlin, vd för affärssystembolaget HansaWorld. .

VA - 3 timmar sedan

Nu är Volvo igång med helt nya elbilen – då släpps den

Volvo Cars har inlett konstruktionen av den fabrik i Kina som ska tillverka företagets första elbil, Polestar 1. Det framgår av ett pressmeddelande. Byggnationen av Polestar Production Centre i Chengdu förväntas ta cirka nio månader.

VA - 3 timmar sedan

Miljardbolaget stoppas från börsen

Bostadsmarknaden sätter skräck. .

VA - 3 timmar sedan

Mäklartoppen: Det finns värre saker än boprisfall

Boprisfall är inte det värsta vi borde oroa oss för, enligt mäklarchefen. .

VA - 06 nov 17 kl. 14:04

Investera i företagsobligationer – få ränta utan att låsa pengarna

Genom att investera i rätt räntefond kan du få god avkastning – och samtidigt säkra dina pengar inför en eventuell finanskris. .

VA - I förrgår: 16:44

Nytt traineeprogram lockar ingenjörer till kärnkraften

Kärnkraften är en av Sveriges främsta energiförsörjare, men för att hålla kraftverken igång även i framtiden behövs fler ingenjörer till branschen. Ett nukleärt traineeprogram signerat Vattenfall kan vara lösningen. .

VA - I förrgår: 14:43

Två svenskar från förorten har byggt ett monster som växer snabbare än Spotify – ”Vi har fått jobba dubbelt så hårt”

Truecaller växer i rekordfart – och nu har de dessutom börjat tjängar pengar. .

VA - I förrgår: 15:00

Spotify köpte just upp en svensk startup – för minst 250 miljoner

Spotify är ute och shoppar svensk startup. .

VA - 15 nov 17 kl. 10:57

Ge människor den mat du själv skulle ge till dina barn

Som ett led i Barillas hållbarhetsarbete har företaget utvecklat "dubbelpyramiden". .

VA - I förrgår: 14:13

”Alla vill ha den skandinaviske mannen”

Den skandinaviske mannen väcker avund över hela världen,  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.