VA > Ekonomi

Sunday, 24 September, 04:57

VA - 14 jul 17 kl. 09:33

Nu har bostadspriserna börjat vända neråt - efter fem galna årEn förvånande utveckling på bostadsmarknaden – priserna sjunker. .
Läs mer på VA

Dela artikeln

132 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu har bostadspriserna, börjat, vända, neråtefter , fem, galna, år
Cornucopia - 15 jul 17 kl. 13:33

Bostadspriserna stiger allt snabbare säsongsjusterat

Som en uppföljare på förra inlägget om tramset från DI om att "det har börjat", så stiger i själva verket bostadspriserna allt snabbare säsongsjusterat. Förvisso inte lika snabbt som 2015, men juni 2017 stod för den säsongsjusterade snabbaste prisökningen sedan maj 2016. Detta mätt som 12-månaders prisförändring.

Cornucopia - 28 apr 16 kl. 11:04

Swedbank: Kraftigt fallande boindex

Swedbank rapporterar att deras sk boindex, som speglar hushållens boendeköpkraft, fortsätter falla kraftigt. Det blir alltså snabbt allt dyrare för svenskarna att bo.Boindex för Sverige med nedbrytning på småhus och bostadsrätt.

HBL - 28 feb 15 kl. 17:25

Bostadspriserna fortsatte nedåt

Priset på bostäder fortsätter att sjunka i huvudstadsregionen också under resten av året. Det tror ekonomen Juhana Brotherus.– På lång sikt tvingar befolkningstillväxten dock upp bostadspriserna igen, säger han.

Cornucopia - 23 jun 14 kl. 13:11

Börskrascher kommer fortfarande inte plötsligt

Tydligen dags att upprepa eller utveckla tidigare blogginlägg om att börskrascher inte kommer som en blixt från klar himmel. Precis som för blixten så behöver de mörka molnen först torna upp sig, och den som är det minsta observant får alltså förvarning.


Ska inte tråka ut er med någon redovisning av tekniska analysmetoder den här gången, utan empiriskt visa hur några kända börskrascher i modern tid sett ut.

Cornucopia - 28 jun 17 kl. 09:39

Flute: Svensk kreditimpuls negativ för första gången sedan 2011

Bloggrannen Flute har gjort ett utmärkt arbete och identifierat att den svenska kreditimpulsen är negativ för första gången sedan 2011, då bostadspriserna som bekant föll. Det finns en mycket stark korrelation mellan dessa, så frågan blir om det alltså är dags nu?
Den sk kreditimpulsen, andraderivatan av hushållens skulder, dvs förändringen i riktningen av skuldutvecklingen har enligt bloggrannen Flutes utmärkta analys vänt ner.

YLE - 22 feb 15 kl. 08:00

Bostadsdjungelns lagar skrivs nu om

Bostadsmarknaden är en snårig djungel, och det första steget kan bli helt avgörande. Köper du din första bostad i "fel" område eller i "fel" hus, kan det här påverka dina boendemöjligheter för resten av livet. Det gäller därför att känna till djungelns lagar och undvika fallgropar.

YLE - 18 mar 17 kl. 12:00

Nativiteten fortsätter rasa: Vi har nu bara ett och ett halvt barn

Nativitetssiffrorna lyser röda för sjunde året i följd. Under de senaste åren har det fötts så få bebisar att tusentals moderskapsförpackningar blivit över och skickats till föderskor i världens krishärdar. Trenden med att avsiktligt skaffa endast ett barn - eller inget barn alls - har börjat vinna terräng i Finland i enlighet central- och sydeuropeisk modell.

YLE - 10 okt 14 kl. 04:20

Hur mycket dyrare har boendet i ditt område blivit? Yles översikt visar priserna

Allt flera väljer att flytta till Helsingfors och samtidigt varnar experter för en att bottnen kan gå ur bostadsmarknaden på flera håll. Med hjälp av Yle Nyheters bostadsräknare kan du kolla hur priserna på hög-, rad- och parhus har förändrats i ditt område sedan 1987. Med hjälp av följande räknare kan du kolla på bostadspriserna i olika postnummerområden.

YLE - 24 jan 16 kl. 19:20

Goda vinster trots dålig business

Trots liten omsättning och flera problemtyndga branscher, väntas goda resultat då bolagen presenterar sina siffror för 2015. Branschfolket ser nu både hot och möjligheter för de finländska börsbolagens framtid. Under mitten av nästa vecka börjar resultatskörden för helåret 2015 droppa in från börsbolagen.

Cornucopia - 29 aug 17 kl. 16:59

Svårare att sälja nyproducerade bostadsrätter - trots minusränta

Dagens Industri uppmärksammar att banker som SEB vill att Riksbanken höjer styrräntan nu när, samt att det blir allt svårare att sälja nya bostadsrätter vilket sänker aktiekurserna för de mindre bostadsrättsutvecklarna på Stockholmsbörsen. Det drar alltså ihop sig allt mer samtidigt som det överhettade konjunkturläget går mot sitt slut.Dagschart OMXS30.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 11:36

Nya siffror: Här är Sveriges 100 största e-handelsraketer

Här är e-handelsraketerna som ökar mest i Sverige. .

VA - Igår: 14:39

Uber åkte just på ett totalförbud i hela London

Chockbesked för Uber. .

VA - Igår: 13:38

Världens rikaste kvinna har dött – här är nya nr 1

Liliane Bettencourt har dött 94 år gammal. Hon var god för nästan 400 miljarder kronor. .

VA - I förrgår: 15:16

Stockholmskrögaren som redan tar betalt i bitcoin: ”En enda kaffekopp har gett mig 120 kr i vinst”

Pionjären Samuel Berhane driver några av de första restaurangerna i Sverige där du kan betala med kryptovalutan bitcoin - och en kopp kaffe kan ge galen vinstmarginal. .

VA - Igår: 10:36

Här är Sveriges största e-handelsraket – ökar med 61 000%

Nya siffror: Här är Sveriges största e-handelsraketer. .

VA - Igår: 10:20

Apple fick just grönt ljus för en enorm butik mitt i Kungsträdgården

Apples nya butik mitt i smeten får grönt ljus. .

VA - Igår: 09:28

Svenske källan: Storslagna planerna på nya kryptovalutan är Fake News

Estland har inte alls en egen kryptovaluta på gång, visar det sig. .

VA - I förrgår: 15:52

41-årige svensken som nyss gick i pension: Det här är nog det smartaste sättet att spara pengar

Oskar Lindberg blev ekonomiskt fri som 40-åring, och sa upp sig från sitt jobb. Det är något som fler kan göra, skriver han i en gästkrönika på VA.se.

VA - Igår: 09:06

Ryanair-piloterna nobbar bonus – får galen lönehöjning

Ryanair kontrar nu med en galen lönehöjning för piloterna som stannar. .

VA - I förrgår: 14:53

IKEA:s avslöjade just sin nya storsatsning: Elbilar

Ikea avlöjsade just en ny storsatsning på elbilar. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.