DI > Ekonomi

Thursday, 14 December, 15:46

DI - 14 jul 17 kl. 08:59

Bred prisnedgång på bostadsmarknadenBostadspriserna sjönk på bred front under juni, enligt nya siffror från Valueguard. För blott andra gången sedan 2012 backade bostadsrättspriserna på tre månaders sikt såväl i de tre största städerna som i Sverige som helhet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Valueguard, Sverige

Dela artikeln

1735 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bred, prisnedgång, bostadsmarknaden
DN - 14 nov 17 kl. 06:00

Bred prisnedgång på bostadsmarknaden

Nu börjar även priserna på andra håll än storstäderna att påverkas av den svalnande bostadsmarknaden, enligt Svensk mäklarstatistik.  Jämfört med september månad var priserna i Storstockholm och Storgöteborg en procent lägre än i september..

DN - 14 nov 17 kl. 09:57

Dan Lucas: Tunga mätare eniga – en bred prisnedgång har börjat

Två av de viktigaste mätarna av läget på bostadsmarknaden, Svensk Mäklarstatistik och Valuegard är eniga: priserna på bostäder är på väg ner. DN:s Dan Lucas svarar på fyra frågor om vad som sker..

Helsingborgs Dagblad - 10 timmar sedan

Bred nedgång på bostadsmarknaden

Nedgången på bostadsmarknaden förstärktes under november. Priserna på bostadsrätter föll på riksnivå med tre procent – den största minskningen sedan november 2011. Nya siffror från Svensk mäklarstatistik visar på en bred nedgång på bostadsmarknaden.

Kristianstadsbladet - 03 jan 14 kl. 01:59

Ingves kräver bred bostadskommission

Det behövs en bred politisk kommission och omfattande reformer för att lösa problemen på bostadsmarknaden.Annars väntar stora bekymmer, varnar riksbankschefen Stefan Ingves.
- Ytterst krävs det politiska beslut.

TA - 03 jan 14 kl. 01:59

Ingves kräver bred bostadskommission

Det behövs en bred politisk kommission och omfattande reformer för att lösa problemen på bostadsmarknaden.Annars väntar stora bekymmer, varnar riksbankschefen Stefan Ingves.
- Ytterst krävs det politiska beslut.

BT - 03 jan 14 kl. 02:01

Ingves kräver bred bostadskommission

Det behövs en bred politisk kommission och omfattande reformer för att lösa problemen på bostadsmarknaden. Annars väntar stora bekymmer, varnar riksbankschefen Stefan Ingves.- Ytterst krävs det politiska beslut.

DI - 13 okt 17 kl. 12:11

FI-chefen om bomarknaden: Prisnedgång är bra för Sverige

En stabilisering eller en lätt prisnedgång på bostadsmarknaden vore bra för Sverige. Det säger Finansinspektionens chef Erik Thedéen. FI anser fortfarande att skarpare amorteringskrav kopplat till skuldkvot är en bra idé..

DI - 6 timmar sedan

Ny statistik: Bostadspriserna faller på bred front

Bostadsmarknaden fortsätter nedåt på bred front och mäklarnas vittnesmål om snabbt fallande priser börjar nu ge tydliga avtryck i den officiella statistiken. Och nedgången har spridit sig långt utanför Stockholms innerstad, enligt Valueguard..

BT - 10 timmar sedan

Prisras på bostadsmarknaden

Prisraset på bostadsrätter förstärktes under november månad. Den senaste månaden sjönk priset i riket med tre procent - den största minskningen sedan november 2011. Nya siffror från Svensk mäklarstatistik visar på en bred nedgång på bostadsmarknaden.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Prisras på bostadsmarknaden

Prisraset på bostadsrätter förstärktes under november månad. Den senaste månaden sjönk priset i riket med tre procent – den största minskningen sedan november 2011. Nya siffror från Svensk mäklarstatistik visar på en bred nedgång på bostadsmarknaden.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Ordföranden storhandlade aktier inför ny order

Sensys Gatso presenterade ett tioårigt kontrakt i USA på torsdagen. Dagarna innan utökade styrelseordföranden sitt aktieinnehav med över 800 procent..

DI - 45 minuter sedan

Volkswagens laddboxkampanj gav fler eldrivna bilar

I somras inledde Volkswagen kampanjen ”Vi elektrifierar Sverige”. Genom att ge en kostnadsfri laddbox till alla som köpte en laddbar Volkswagen ville man öka antalet eldrivna bilar. Inom kort avslutas kampanjen – och då får kunderna istället möjlighet att ta del av ett nyligen beslutat statligt stöd..

DI - 1 timme sedan

Börsterminer pekar mot öppning runt nollan på Wall Street

Inför den amerikanska börsöppningen är S&P 500 terminen upp 0,05 procent medan Nasdaq 100 terminen har stigit 0,07 procent..

DI - 1 timme sedan

Löfven på EU-toppmöte: Risk att gränskontrollen blir kvar

Risken är att EU:s inre gränskontroller blir kvar om EU-länderna inte kan enas om en omfördelning av asylsökande mellan länderna. Det är en nackdel som de motsträviga länderna måste ta med i beräkningen..

DI - 1 timme sedan

USA: Nyanmälda arbetslösa sjönk till 225.000

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 11.000 personer, till 225.000 personer, under vecka 49, jämfört med föregående vecka..

DI - 1 timme sedan

USA: Importpriser upp 0,7 procent

De amerikanska importpriserna steg 0,7 procent i november, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad året före steg priserna med 3,1 procent. Det framgår av statistik från Bureau of Labor Statistics, enligt Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Draghi: Stimulans behövs för att lyfta inflationen

Indikatorerna signalerar en mycket stark takt i den ekonomiska tillväxten i euroområdet, men det inhemska pristrycket är fortsatt dämpat och det behövs fortsatt riklig stimulans för att lyfta inflationen.  .

DI - 1 timme sedan

Svolders finanschef köper aktier för en kvarts miljon

Investmentbolaget Svolders finanschef Pontus Ejderhamn har köpt aktier för drygt en kvarts miljon kronor. Köpet av 2.500 aktier genomfördes till en genomsnittlig kurs på 101 kronor..

DI - 1 timme sedan

Leif GW Persson: "Sitter kvar med sjusiffrigt belopp"

Bio-Works Technologies klättrar i börsdebuten, men kriminologen Leif GW Persson sitter still i båten. "Jag har kvar hela mitt innehav. Det handlar om ett sjusiffrigt belopp", säger han till Di..

DI - 1 timme sedan

Rekordpris på skog – SCA lyfter

Priserna på skogsmark ökar, visar ny statistik för september månad. "Tydligast är det i södra Sverige där toppnoteringar uppmätts på flera håll – all-time-high. Även virkespriserna ökar, en trend som syns över i stort sett hela landet", skriver Skogssällskapet i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.