DN > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 17:31

DN - 14 jul 17 kl. 08:25

Det gäller vid en strejk – DN reder ut begreppenSopstrejken i Stockholm har pågått i en dryg vecka och än syns ingen lösning. DN:s Dan Lucas svarar på fem frågor vad som gäller vid en strejk..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholm, Dan Lucas

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det gällervid en , strejkDN , rederut , begreppen
Magazin24 - 25 apr 13 kl. 22:05

Ingen skolmat vid strejk

Fackförbundet Kommunal varslar om strejk för utvalda medlemmar i Köpings kommun från och med den 29 april. Om strejken blir verklighet kan barnen bli utan skolmat. Strejkvarslet kom till kommunen den 16 april och gäller strejk på badhusen, personal på gatu- och parkenheten, kökspersonal inom måltidsservice och vaktmästeri inom skola, vård och omsorg.

Dalarnas tidningar - 01 dec 16 kl. 10:34

Kommunal varslar om strejk för privatanställda undersköterskor

Varslet gäller strejk och nyanställningsblockad på privata vård- och omsorgsföretag i hela landet och träder i kraft den 13 december om parterna inte lyckas komma överens..

Västerbottens Folkblad - 01 dec 16 kl. 10:44

Kommunal varslar om strejk för undersköterskor

I dag varslar fackförbundet Kommunal om konflikt för anställda inom privat vård och äldreomsorg. Varslet gäller strejk och nyanställningsblockad på privata vård- och omsorgsföretag i hela landet och träder i kraft den 13 december, om parterna inte lyckas komma överens. Berörda grupper är bland andra undersköterskor, chaufförer, vaktmästare och kökspersonal.

DI - 3 timmar sedan

Ryanair ställer in 24 flygningar på grund av strejk

Ryanair ställer in 24 flygningar på fredag efter att en grupp irländska piloter planerar att gå ut i strejk. Strejken är helt onödig, menar flygbolaget, eftersom piloterna redan fått skriftliga förslag som möter piloternas frågor. .

YLE - 20 aug 17 kl. 10:04

Ekologiskt, miljövänligt, närproducerat? Vi reder ut begreppen!

Som konsument kan det vara svårt att i dag förstå sig på alla begrepp inom odling och näring. Vad är till exempel skillnaden mellan ekologisk och konventionell odling? Vad betyder det om en produkt är miljövänlig och vem bestämmer om någonting är närproducerat?

Expressen - 15 jun 15 kl. 14:51

V86: Kusken reder ut begreppen inför Åmål

V86 är ute på sin årliga sommarturné och det är Åmål som står som värd för onsdagens tävlingar. Banan är speciell då den endast mäter 800 meter, i stället för det vanliga som är 1 000 meter. Det finns därmed en hel del att tänka på innan man lämnar in – vi reder ut begreppen tillsammans med Mikael J Andersson..

LV - 25 feb 17 kl. 13:00

Så ser det ut i en polisbil – trafikpolisen reder ut begreppen

Vilka tekniska finesser finns i en polisbil? Trafikpolisen Svante Viking reder ut begreppen och berättar också om många andra detaljer i och kring polisbilen. – Polisbilen är mycket viktig både som transportmedel och arbetsredskap, fastslår han..

Dalarnas tidningar - 02 aug 17 kl. 15:36

Vattenbrist och brandfara, vi reder ut begreppen

De låga grundvattennivåerna och risken för bränder i skog och mark handlar visserligen båda om låga nivåer nederbörd, men inte riktigt på samma sätt. Vi reder ut begreppen och förklarar hur brandrisken i Dalarna bedöms.

PI - 16 mar 11 kl. 18:03

Falköpings Tidning reder ut begreppen

FALKÖPING Leif Claesson, nyhetschef på Falköpings Tidning, säger sig ha märkt hur debatten kring kommunens flyktingar och invandrare både ökat och hårdnat under det senaste året. De ”främlingsfientliga” insändarna i tidningen har också ökat och redaktionen har i bland till och med avstått ifrån att publicera vissa inlägg. Nu vill man reda ut begreppen en gång för alla då debatten sägs byggas på felaktiga fakta och redaktionen känt att den måste föras med korrekta fakta samt att de som omtalas också måste få komma till tals.

IDG - 07 feb 13 kl. 15:05

"Multisourcing ställer nya krav"

Molntrenden gör att multisourcing som outsourcingmodell vinner mark. Men fallgroparna är många. IT24s Johan Sahlstrand reder ut begreppen..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Netflix rasar efter delårsrapporten

Netflix rasar med 10 procent på Wall Street efter att delårsrapporten inte nådde upp till förväntningarna. .

DN - 1 timme sedan

Starka rapporter med varningar för sämre tider

Både SEB och investmentbolaget Investor har gynnats av konjunkturen det första halvåret och Sandvik överträffade förväntningarna på sitt Q2. Men bland företagsledarna växer en oro för att goda tider snart är över. .

DN - 3 timmar sedan

Frihandelsavtal mellan Japan och EU klart

EU och Japan har skrivit under det omfattande frihandelsavtal som förhandlats fram under en längre tid..

DN - 8 timmar sedan

Ökat substansvärde för Investor

Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick den 30 juni i år till 394,2 miljarder kronor, eller 515 kronor per aktie..

DN - 9 timmar sedan

Färre sålda lägenheter och vinstfall för Bonava

Bostadsutvecklaren Bonava redovisar en vinst före skatt på 270 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 346 miljoner kronor under motsvarande kvartal ett år tidigare..

DN - 10 timmar sedan

Kraftigt vinstlyft för SEB

Bankkoncernen SEB redovisar ett vinstlyft för årets andra kvartal. Vd Johan Torgeby ser en ökad aktivitetsnivå inom alla kundsegment..

DN - 17 timmar sedan

Jeff Bezos förmögenhet passerar 150 miljarder dollar

På måndagen översteg Amazon-grundaren Jeff Bezos förmögenhet 150 miljarder dollar. Det gör att han går om Bill Gates tidigare rekord från 90-talet på motsvarande 149 miljarder kronor..

DN - 19 timmar sedan

Färre nya Netflix-abonnenter än väntat

Netflix fick färre nya abonnenter under andra kvartalet än väntat. Efter ett succéår på börsen hade investerare och analytiker höjt ett varningens finger för en svag kvartalsrapport från tv-tjänsten..

DN - 19 timmar sedan

”Världens billigaste bil” är döende

Det var en storslagen dröm om något litet och billigt som skulle hjälpa miljoner. Nu ser Tata Nanos saga ut att vara all..

DN - 21 timmar sedan

Stulna mobiler hos Postnord dyr affär för telekombolagen

Telekombolagen är de stora förlorarna när Postnords utsatthet ökar allt mer. Kapade transporter, stölder och paket som försvinner internt leder till stora förluster för telejättarna.  – När kontanterna försvinner riktas hoten mot gods som är lätt att omsätta i pengar, säger Postnords säkerhetschef Alexis Larsson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.