DN > Ekonomi

Thursday, 19 October, 14:32

Liknande nyheter

Taggar: Det gällervid en , strejkDN , rederut , begreppen
Magazin24 - 25 apr 13 kl. 22:05

Ingen skolmat vid strejk

Fackförbundet Kommunal varslar om strejk för utvalda medlemmar i Köpings kommun från och med den 29 april. Om strejken blir verklighet kan barnen bli utan skolmat. Strejkvarslet kom till kommunen den 16 april och gäller strejk på badhusen, personal på gatu- och parkenheten, kökspersonal inom måltidsservice och vaktmästeri inom skola, vård och omsorg.

Dalarnas tidningar - 01 dec 16 kl. 10:34

Kommunal varslar om strejk för privatanställda undersköterskor

Varslet gäller strejk och nyanställningsblockad på privata vård- och omsorgsföretag i hela landet och träder i kraft den 13 december om parterna inte lyckas komma överens..

Västerbottens Folkblad - 01 dec 16 kl. 10:44

Kommunal varslar om strejk för undersköterskor

I dag varslar fackförbundet Kommunal om konflikt för anställda inom privat vård och äldreomsorg. Varslet gäller strejk och nyanställningsblockad på privata vård- och omsorgsföretag i hela landet och träder i kraft den 13 december, om parterna inte lyckas komma överens. Berörda grupper är bland andra undersköterskor, chaufförer, vaktmästare och kökspersonal.

YLE - 20 aug 17 kl. 10:04

Ekologiskt, miljövänligt, närproducerat? Vi reder ut begreppen!

Som konsument kan det vara svårt att i dag förstå sig på alla begrepp inom odling och näring. Vad är till exempel skillnaden mellan ekologisk och konventionell odling? Vad betyder det om en produkt är miljövänlig och vem bestämmer om någonting är närproducerat?

Expressen - 15 jun 15 kl. 14:51

V86: Kusken reder ut begreppen inför Åmål

V86 är ute på sin årliga sommarturné och det är Åmål som står som värd för onsdagens tävlingar. Banan är speciell då den endast mäter 800 meter, i stället för det vanliga som är 1 000 meter. Det finns därmed en hel del att tänka på innan man lämnar in – vi reder ut begreppen tillsammans med Mikael J Andersson..

LV - 25 feb 17 kl. 13:00

Så ser det ut i en polisbil – trafikpolisen reder ut begreppen

Vilka tekniska finesser finns i en polisbil? Trafikpolisen Svante Viking reder ut begreppen och berättar också om många andra detaljer i och kring polisbilen. – Polisbilen är mycket viktig både som transportmedel och arbetsredskap, fastslår han..

Dalarnas tidningar - 02 aug 17 kl. 15:36

Vattenbrist och brandfara, vi reder ut begreppen

De låga grundvattennivåerna och risken för bränder i skog och mark handlar visserligen båda om låga nivåer nederbörd, men inte riktigt på samma sätt. Vi reder ut begreppen och förklarar hur brandrisken i Dalarna bedöms.

PI - 16 mar 11 kl. 18:03

Falköpings Tidning reder ut begreppen

FALKÖPING Leif Claesson, nyhetschef på Falköpings Tidning, säger sig ha märkt hur debatten kring kommunens flyktingar och invandrare både ökat och hårdnat under det senaste året. De ”främlingsfientliga” insändarna i tidningen har också ökat och redaktionen har i bland till och med avstått ifrån att publicera vissa inlägg. Nu vill man reda ut begreppen en gång för alla då debatten sägs byggas på felaktiga fakta och redaktionen känt att den måste föras med korrekta fakta samt att de som omtalas också måste få komma till tals.

IDG - 07 feb 13 kl. 15:05

"Multisourcing ställer nya krav"

Molntrenden gör att multisourcing som outsourcingmodell vinner mark. Men fallgroparna är många. IT24s Johan Sahlstrand reder ut begreppen..

UNT - 07 jun 13 kl. 23:00

Block: Citydjungelns lagar - vad gäller?

CITY. Vad får man egentlilgen göra i city? Lagen är inte alltid entydig, och många har luddiga begrepp om vad som är lagligt.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

En fjärde misstänkt dras in i Allra-härvan

Allras vd Alexander Ernstberger sitter redan häktad. Två av hans kollegor har sedan tidigare delgivits misstanke om brott. Nu dras en fjärde person, misstänkt för grovt penninghäleri, in i Allra-härvan.

DN - 1 timme sedan

Hasse Eriksson: Har man valt en fond efter telefonråd bör man vara vaksam

Fler misstänkta dras in i härvan kring Allra. Hasse Eriksson, DN:s webbredaktör för ekonomi svarar på tre frågor kring härvan..

DN - 2 timmar sedan

Donald Trump vacklar om chefen för centralbanken

Inom kort väntas president Donald Trump utse en ny chef för amerikanska centralbanken, Federal Reserve. Ekonomiprofessorn John Taylor hör till favoriterna. Men sittande Fed-chefen Janet Yellen är inte ute ur leken.

DN - 4 timmar sedan

Regeringen vill förbereda Brexitavtal

Brexit är ett hot mot svensk export då svenska varor kan bli för dyra att sälja i Storbritannien. Därför vill regeringen att Kommerskollegium förbereder de svenska prioriteringarna inför ett eventuellt frihandelsavtal. .

DN - 6 timmar sedan

Vinstras för Telia – resultatet sämre än väntat

Telia redovisar en vinst före skatt på 1.044 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 4.

DN - 22 timmar sedan

Nytt material visar Bolidens brister

SKELLEFTEÅ. Tidigare opublicerat material från SVT-dokumentären Blybarnen visar att Boliden helt litade på det chilenska bolaget Promel i det som skulle bli stadens Aricas giftskandal. Materialet visar också att Boliden inte förstod hur de chilenska myndigheterna var bemannade..

DN - Igår: 12:43

Handelsbanken: Ser inga tecken på bobubbla

Lägre vinst men bättre än väntat. Handelsbankens vd Anders Bouvin ser viss avmattning i svensk ekonomi. Men han tror inte på någon bostadsbubbla..

DN - Igår: 11:39

Uppgift: Northvolts fabrik hamnar i Skellefteå

Den gigantiska batterifabrik som företaget Northvolt ska bygga hamnar i Skellefteå. Men konkurrentstaden Västerås får hysa spetskompetensen, uppger Vestmanlands Läns tidning. Northvolt ska hålla presskonferens i morgon torsdag..

DN - Igår: 11:18

Falska medlemssiffror gav PRO extrapengar

Pensionärernas riksorganisation (PRO) har under flera år uppgett felaktiga medlemssiffror. Det har lett till att PRO fått hundratusentals kronor för mycket i statliga bidrag, skriver Aftonbladet..

DN - I förrgår: 08:38

Investor ökar kraven på Ericsson

Investors vd Johan Forssell är inte nöjd med Ericssons prestationer. Han räknar upp en rad områden där bolaget måste bli bättre. Men Investor tror Ericssons strategi och ledning och har köpt aktier för 1,2 miljarder kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.