DN > Ekonomi

Thursday, 22 February, 09:33

DN - 14 jul 17 kl. 08:25

Det gäller vid en strejk – DN reder ut begreppenSopstrejken i Stockholm har pågått i en dryg vecka och än syns ingen lösning. DN:s Dan Lucas svarar på fem frågor vad som gäller vid en strejk..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholm, Dan Lucas

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det gällervid en , strejkDN , rederut , begreppen
Magazin24 - 25 apr 13 kl. 22:05

Ingen skolmat vid strejk

Fackförbundet Kommunal varslar om strejk för utvalda medlemmar i Köpings kommun från och med den 29 april. Om strejken blir verklighet kan barnen bli utan skolmat. Strejkvarslet kom till kommunen den 16 april och gäller strejk på badhusen, personal på gatu- och parkenheten, kökspersonal inom måltidsservice och vaktmästeri inom skola, vård och omsorg.

Dalarnas tidningar - 01 dec 16 kl. 10:34

Kommunal varslar om strejk för privatanställda undersköterskor

Varslet gäller strejk och nyanställningsblockad på privata vård- och omsorgsföretag i hela landet och träder i kraft den 13 december om parterna inte lyckas komma överens..

Västerbottens Folkblad - 01 dec 16 kl. 10:44

Kommunal varslar om strejk för undersköterskor

I dag varslar fackförbundet Kommunal om konflikt för anställda inom privat vård och äldreomsorg. Varslet gäller strejk och nyanställningsblockad på privata vård- och omsorgsföretag i hela landet och träder i kraft den 13 december, om parterna inte lyckas komma överens. Berörda grupper är bland andra undersköterskor, chaufförer, vaktmästare och kökspersonal.

YLE - 20 aug 17 kl. 10:04

Ekologiskt, miljövänligt, närproducerat? Vi reder ut begreppen!

Som konsument kan det vara svårt att i dag förstå sig på alla begrepp inom odling och näring. Vad är till exempel skillnaden mellan ekologisk och konventionell odling? Vad betyder det om en produkt är miljövänlig och vem bestämmer om någonting är närproducerat?

Expressen - 15 jun 15 kl. 14:51

V86: Kusken reder ut begreppen inför Åmål

V86 är ute på sin årliga sommarturné och det är Åmål som står som värd för onsdagens tävlingar. Banan är speciell då den endast mäter 800 meter, i stället för det vanliga som är 1 000 meter. Det finns därmed en hel del att tänka på innan man lämnar in – vi reder ut begreppen tillsammans med Mikael J Andersson..

LV - 25 feb 17 kl. 13:00

Så ser det ut i en polisbil – trafikpolisen reder ut begreppen

Vilka tekniska finesser finns i en polisbil? Trafikpolisen Svante Viking reder ut begreppen och berättar också om många andra detaljer i och kring polisbilen. – Polisbilen är mycket viktig både som transportmedel och arbetsredskap, fastslår han..

Dalarnas tidningar - 02 aug 17 kl. 15:36

Vattenbrist och brandfara, vi reder ut begreppen

De låga grundvattennivåerna och risken för bränder i skog och mark handlar visserligen båda om låga nivåer nederbörd, men inte riktigt på samma sätt. Vi reder ut begreppen och förklarar hur brandrisken i Dalarna bedöms.

PI - 16 mar 11 kl. 18:03

Falköpings Tidning reder ut begreppen

FALKÖPING Leif Claesson, nyhetschef på Falköpings Tidning, säger sig ha märkt hur debatten kring kommunens flyktingar och invandrare både ökat och hårdnat under det senaste året. De ”främlingsfientliga” insändarna i tidningen har också ökat och redaktionen har i bland till och med avstått ifrån att publicera vissa inlägg. Nu vill man reda ut begreppen en gång för alla då debatten sägs byggas på felaktiga fakta och redaktionen känt att den måste föras med korrekta fakta samt att de som omtalas också måste få komma till tals.

IDG - 07 feb 13 kl. 15:05

"Multisourcing ställer nya krav"

Molntrenden gör att multisourcing som outsourcingmodell vinner mark. Men fallgroparna är många. IT24s Johan Sahlstrand reder ut begreppen..

UNT - 07 jun 13 kl. 23:00

Block: Citydjungelns lagar - vad gäller?

CITY. Vad får man egentlilgen göra i city? Lagen är inte alltid entydig, och många har luddiga begrepp om vad som är lagligt.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Fed-protokoll sänker Asienbörser

Ledande Asienbörser sjunker överlag efter ett oväntat positivt tonläge i ett protokoll från senaste räntemötet i USA:s centralbank Federal Reserve (Fed)..

DN - 10 timmar sedan

Många sparare kvar i stoppad PPM-fond

Trots att fondbolaget Solidars fonder är stoppade av Pensionsmyndigheten, har endast runt var tionde sparare lämnat bolaget sedan stoppet infördes..

DN - 20 timmar sedan

Bra drag i svensk ekonomi

Svensk ekonomi är fortsatt stark. Men det kommer att krävas stora tillskott för att klara välfärden de närmaste åren. – Det här blir den viktigaste uppgiften under nästa mandatperiod, säger finansminister Magdalena Andersson (S)..

DN - 18 timmar sedan

Finansministern utesluter inte minusränta på skattekontot

Företagen gödslar staten med insättningar på skattekontot. 60 miljarder väntas bli ytterligare 24 miljarder i år när företagens alternativ är minusränta hos bankerna. Finansminister Magdalena Andersson (S) utesluter inte att regeringen kan behöva sätta minusränta även på skattekontot..

DN - 20 timmar sedan

Live: Magdalena Andersson om ekonomiska läget

Finansminister Magdalena Andersson presenterar finansdepartementets senaste prognos för det ekonomiska läget i Sverige. Följ pressträffen live från klockan 13.00..

DN - Igår: 00:16

Polisen: Sluta ring oss om KFC:s kycklingbrist

Snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken har brist på kyckling. Runt 700 av 900 restauranger i Storbritannien höll under måndagen stängt på grund av leveransproblem. .

DN - Igår: 18:25

Bankskandal i Lettland skapar oro

Penningtvätt och en centralbankschef misstänkt för att ha tagit emot mutor. De senaste skandalerna får nerverna att dallra i Lettland, landet som i flera år har varit ett finansiellt centrum för post-sovjetiska stater..

DN - Igår: 13:46

Nordea varnar för falska telefonsamtal

Lägg på luren och ring din bank. Den uppmaningen kommer Nordea med efter att bedragare ringt upp kunder för att lura dem. .

DN - Igår: 10:36

Johan Schück: Riksbanken kan vänta till nästa år med att höja reporäntan

Tre frågor om de nya inflationssiffrorna till DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück:.

DN - I förrgår: 06:43

Indisk delstat hoppar på Bransons Hyperloop

Restiden ska sänkas från tre timmar till mindre än en halv. Den indiska delstaten Maharashtra har enats med entreprenören Richard Branson om att bygga en linje med ”vakuumtåg” mellan Pune och Bombay..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.