DN > Ekonomi

Friday, 18 August, 14:42

Liknande nyheter

Taggar: Det gällervid en , strejkDN , rederut , begreppen
Magazin24 - 25 apr 13 kl. 22:05

Ingen skolmat vid strejk

Fackförbundet Kommunal varslar om strejk för utvalda medlemmar i Köpings kommun från och med den 29 april. Om strejken blir verklighet kan barnen bli utan skolmat. Strejkvarslet kom till kommunen den 16 april och gäller strejk på badhusen, personal på gatu- och parkenheten, kökspersonal inom måltidsservice och vaktmästeri inom skola, vård och omsorg.

Dalarnas tidningar - 01 dec 16 kl. 10:34

Kommunal varslar om strejk för privatanställda undersköterskor

Varslet gäller strejk och nyanställningsblockad på privata vård- och omsorgsföretag i hela landet och träder i kraft den 13 december om parterna inte lyckas komma överens..

Västerbottens Folkblad - 01 dec 16 kl. 10:44

Kommunal varslar om strejk för undersköterskor

I dag varslar fackförbundet Kommunal om konflikt för anställda inom privat vård och äldreomsorg. Varslet gäller strejk och nyanställningsblockad på privata vård- och omsorgsföretag i hela landet och träder i kraft den 13 december, om parterna inte lyckas komma överens. Berörda grupper är bland andra undersköterskor, chaufförer, vaktmästare och kökspersonal.

Expressen - 15 jun 15 kl. 14:51

V86: Kusken reder ut begreppen inför Åmål

V86 är ute på sin årliga sommarturné och det är Åmål som står som värd för onsdagens tävlingar. Banan är speciell då den endast mäter 800 meter, i stället för det vanliga som är 1 000 meter. Det finns därmed en hel del att tänka på innan man lämnar in – vi reder ut begreppen tillsammans med Mikael J Andersson..

LV - 25 feb 17 kl. 13:00

Så ser det ut i en polisbil – trafikpolisen reder ut begreppen

Vilka tekniska finesser finns i en polisbil? Trafikpolisen Svante Viking reder ut begreppen och berättar också om många andra detaljer i och kring polisbilen. – Polisbilen är mycket viktig både som transportmedel och arbetsredskap, fastslår han..

Dalarnas tidningar - 02 aug 17 kl. 15:36

Vattenbrist och brandfara, vi reder ut begreppen

De låga grundvattennivåerna och risken för bränder i skog och mark handlar visserligen båda om låga nivåer nederbörd, men inte riktigt på samma sätt. Vi reder ut begreppen och förklarar hur brandrisken i Dalarna bedöms.

PI - 16 mar 11 kl. 18:03

Falköpings Tidning reder ut begreppen

FALKÖPING Leif Claesson, nyhetschef på Falköpings Tidning, säger sig ha märkt hur debatten kring kommunens flyktingar och invandrare både ökat och hårdnat under det senaste året. De ”främlingsfientliga” insändarna i tidningen har också ökat och redaktionen har i bland till och med avstått ifrån att publicera vissa inlägg. Nu vill man reda ut begreppen en gång för alla då debatten sägs byggas på felaktiga fakta och redaktionen känt att den måste föras med korrekta fakta samt att de som omtalas också måste få komma till tals.

IDG - 07 feb 13 kl. 15:05

"Multisourcing ställer nya krav"

Molntrenden gör att multisourcing som outsourcingmodell vinner mark. Men fallgroparna är många. IT24s Johan Sahlstrand reder ut begreppen..

UNT - 07 jun 13 kl. 23:00

Block: Citydjungelns lagar - vad gäller?

CITY. Vad får man egentlilgen göra i city? Lagen är inte alltid entydig, och många har luddiga begrepp om vad som är lagligt.

YLE - 27 nov 16 kl. 06:14

Är vårdreformen ett enda stort frågetecken för dig? Vi reder ut begreppen!

Hänger du inte med i turerna kring social- och hälsovårdsreformen? Misströsta inte, för du är inte ensam! Också för experter är det svårt att hänga med i svängarna, berättar journalisten och hälsovårdsexperten Tiina Merikanto.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Fler mutåtal mot Bombardier-chefer kan följa

En försäljningschef på svenska Bombardier är den förste att åtalas för grovt givande av muta i samband med teknikföretagets affärer i Azerbajdzjan. Det kan vara bara början på affärens rättsliga efterspel – utredningen fortsätter mot flera av de högsta cheferna..

DN - 1 timme sedan

Stort utbud av bostäder när marknaden drar i gång igen

Nu drar bostadsmarknaden i gång efter sommaren – och utbudet av bostäder är större än det var under samma period i fjol. I Storstockholm är det villamarknaden som drar mest..

DN - 2 timmar sedan

Kronofogden driver in betalda skulder

Kronofogden har fortsatt driva in pengar trots att skulder varit betalda – nu ber myndigheten om ursäkt, rapporterar P4 Väst..

DN - 3 timmar sedan

Spannmålsskörd tredje största under 2000-talet

Årets totalskörd av spannmål förväntas bli 5,7 miljoner ton och därmed den tredje största under 2000-talet, skriver Jordbruksverket på sin hemsida..

DN - 3 timmar sedan

Åtal mot mutmisstänkt chef på svenska Bombardier

Åtal väcks på fredagen mot en chef på svenska Bombardier för grovt givande av muta. Den misstänkta mutan betalades i samband med teknikföretagets etablering i Azerbajdzjan..

DN - 4 timmar sedan

Trump och terrordåd skakar om marknaden

Oro kring Donald Trumps framtida politiska möjligheter och terrordåden i Spanien ger global marknadsoro. Börser världen över backar när investerare i stället söker säkrare placeringar..

DN - 5 timmar sedan

Stockholmsbörsen backar

Stockholmsbörsen öppnar med en bred nedgång i linje med den globala marknadsoron. Efter drygt tio minuters handel har OMXS-index backat 0,9 procent och samtliga OMXS30-bolagen ligger på minus..

DN - 5 timmar sedan

Sofia Axelsson ny vd för Svedbergs

Sofia Axelsson efterträder Fredrik Björkman som vd för badrumstillverkaren Svedbergs..

DN - 5 timmar sedan

Nordnet första banken att erbjuda Swish-insättningar

Nordnet ska erbjuda sina kunder att göra insättningar via betaltjänsten Swish. Lanseringen sker nästa månad och man blir då den första banken i Sverige att erbjuda tjänsten, skriver Nordnet i ett pressmeddelande..

DN - 6 timmar sedan

Prislappen på fredagsvinet lurar dig

Ett dyrare vin smakar godare än ett billigt. Men inte nödvändigtvis för att det är av bättre kvalitet, utan för att det just är dyrare. Priset lurar nämligen hjärnan, som i sin tur bedrar våra smaklökar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.