DN > Ekonomi

Thursday, 14 December, 15:58

DN - 14 jul 17 kl. 08:25

Det gäller vid en strejk – DN reder ut begreppenSopstrejken i Stockholm har pågått i en dryg vecka och än syns ingen lösning. DN:s Dan Lucas svarar på fem frågor vad som gäller vid en strejk..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholm, Dan Lucas

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det gällervid en , strejkDN , rederut , begreppen
Magazin24 - 25 apr 13 kl. 22:05

Ingen skolmat vid strejk

Fackförbundet Kommunal varslar om strejk för utvalda medlemmar i Köpings kommun från och med den 29 april. Om strejken blir verklighet kan barnen bli utan skolmat. Strejkvarslet kom till kommunen den 16 april och gäller strejk på badhusen, personal på gatu- och parkenheten, kökspersonal inom måltidsservice och vaktmästeri inom skola, vård och omsorg.

Dalarnas tidningar - 01 dec 16 kl. 10:34

Kommunal varslar om strejk för privatanställda undersköterskor

Varslet gäller strejk och nyanställningsblockad på privata vård- och omsorgsföretag i hela landet och träder i kraft den 13 december om parterna inte lyckas komma överens..

Västerbottens Folkblad - 01 dec 16 kl. 10:44

Kommunal varslar om strejk för undersköterskor

I dag varslar fackförbundet Kommunal om konflikt för anställda inom privat vård och äldreomsorg. Varslet gäller strejk och nyanställningsblockad på privata vård- och omsorgsföretag i hela landet och träder i kraft den 13 december, om parterna inte lyckas komma överens. Berörda grupper är bland andra undersköterskor, chaufförer, vaktmästare och kökspersonal.

YLE - 20 aug 17 kl. 10:04

Ekologiskt, miljövänligt, närproducerat? Vi reder ut begreppen!

Som konsument kan det vara svårt att i dag förstå sig på alla begrepp inom odling och näring. Vad är till exempel skillnaden mellan ekologisk och konventionell odling? Vad betyder det om en produkt är miljövänlig och vem bestämmer om någonting är närproducerat?

Expressen - 15 jun 15 kl. 14:51

V86: Kusken reder ut begreppen inför Åmål

V86 är ute på sin årliga sommarturné och det är Åmål som står som värd för onsdagens tävlingar. Banan är speciell då den endast mäter 800 meter, i stället för det vanliga som är 1 000 meter. Det finns därmed en hel del att tänka på innan man lämnar in – vi reder ut begreppen tillsammans med Mikael J Andersson..

LV - 25 feb 17 kl. 13:00

Så ser det ut i en polisbil – trafikpolisen reder ut begreppen

Vilka tekniska finesser finns i en polisbil? Trafikpolisen Svante Viking reder ut begreppen och berättar också om många andra detaljer i och kring polisbilen. – Polisbilen är mycket viktig både som transportmedel och arbetsredskap, fastslår han..

Dalarnas tidningar - 02 aug 17 kl. 15:36

Vattenbrist och brandfara, vi reder ut begreppen

De låga grundvattennivåerna och risken för bränder i skog och mark handlar visserligen båda om låga nivåer nederbörd, men inte riktigt på samma sätt. Vi reder ut begreppen och förklarar hur brandrisken i Dalarna bedöms.

PI - 16 mar 11 kl. 18:03

Falköpings Tidning reder ut begreppen

FALKÖPING Leif Claesson, nyhetschef på Falköpings Tidning, säger sig ha märkt hur debatten kring kommunens flyktingar och invandrare både ökat och hårdnat under det senaste året. De ”främlingsfientliga” insändarna i tidningen har också ökat och redaktionen har i bland till och med avstått ifrån att publicera vissa inlägg. Nu vill man reda ut begreppen en gång för alla då debatten sägs byggas på felaktiga fakta och redaktionen känt att den måste föras med korrekta fakta samt att de som omtalas också måste få komma till tals.

IDG - 07 feb 13 kl. 15:05

"Multisourcing ställer nya krav"

Molntrenden gör att multisourcing som outsourcingmodell vinner mark. Men fallgroparna är många. IT24s Johan Sahlstrand reder ut begreppen..

UNT - 07 jun 13 kl. 23:00

Block: Citydjungelns lagar - vad gäller?

CITY. Vad får man egentlilgen göra i city? Lagen är inte alltid entydig, och många har luddiga begrepp om vad som är lagligt.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

WTO-mötet slutade i fiasko

Veckans WTO-möte slutade i ett fiasko. Länderna kunde inte enas på ett enda område. Samtidigt visar USA allt mindre intresse för att stödja världshandelsorganisationen.

DN - 1 timme sedan

Dan Lucas: Inga åtgärder för att få unga att jobba tidigare

Allt mindre av svenskarnas liv går till att arbeta – i varje fall på arbetsmarknaden. Det pressar pensionerna och därför vill sex riksdagspartier tvinga fram högre pensionsåldrar. Men åtgärder för att få unga tidigare ut på arbetsmarknaden lyser med sin frånvaro – trots att det sannolikt är viktigare än höjd pensionsålder..

DN - 1 timme sedan

Saab startar tillverkning i Förenade Arabemiraten

Saab startar tillverkning i Förenade Arabemiraten och stärker därmed sin närvaro i Mellanöstern. Bolaget menar att steget är logiskt, trots landets demokratiska brister..

DN - 2 timmar sedan

Disney köper filmjätten 21st Century Fox

Två filmbjässar ska bli en, när Walt Disney köper huvuddelen av 21st Century Fox. Prislappen är 52,4 miljarder dollar i aktier, motsvarande 440 miljarder kronor, rapporterar Reuters..

DN - 3 timmar sedan

Hasse Eriksson: För de som har hamnat i dyra fonder blir det en förbättring

Premiepensionssystemet ska göras om som en del av uppgörelsen för höjd pensionsålder. Vad betyder det för mina fonder i PPM i dag? DN:s Hasse Eriksson svarar på tre frågor om fonderna och premiepensionen, PPM..

DN - 4 timmar sedan

Tre tips för en skakig bostadsmarknad

Den skakiga bostadsmarknaden har gjort marknaden avvaktande. Mäklarhusets vd Erik Wikander ger sina bästa tips för en lyckad bostadsaffär. .

DN - 4 timmar sedan

Mats Qviberg vinner tvistemålet om HQ Bank.

Finansmannen Mats Qviberg vinner det omfattande tvistemålet runt kraschade HQ Bank. Om domen ska överklagas är ännu oklart..

DN - 5 timmar sedan

Bolund: Boprisfall påverkar inte amorteringskravet

Ett boprisfall påverkar inte införandet av det nya, skärpta amorteringskravet nästa år, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP). Det är ett system som väldigt tydligt följer med prisutvecklingen, säger han till TT..

DN - 5 timmar sedan

Johan Schück: De ekonomiska effekterna beror på hur människor kommer att reagera på förändringarna.

Tre frågor om pensionsuppgörelsen till DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück:.

DN - 6 timmar sedan

Strandhäll: Förändringarna helt nödvändiga

Moderaterna gläds åt att förtroendet för premiepensionssystemet ska återupprättas. Miljöpartisterna är stolta över att pengarna ska förvaltas med mer gröna investeringar. Alla lyfter fram betydelsen av enigheten över blockgränsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.