DI > Ekonomi

Thursday, 22 February, 09:36

Liknande nyheter

Taggar: Vanguardsvd , avgår
YLE - 27 jan 14 kl. 07:26

Avgångspaketet kan vara en fälla

Tidigare var det främst chefer som fick så kallade avgångspaket. Vid samarbetsförhandlingar har det nu blivit vanligare med avgångspaket, också för vanliga anställda och löntagare. Avgångspaketen kan verka lockande, men det finns fallgropar som det lönar sig att beakta innan man skriver på avtalet.

Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 08:56

Urban Widmark avgår på söndag

Foto: Bosse Nilsson
Urban Widmark (M), som varit kommunstyrelsens ordförande, lokal regeringschef, i Hässleholm sedan 2009, valde på måndagseftermiddagen att skicka ut ett pressmeddelande där han aviserade sin avgång från posten från och med söndag den 3 februari.
? Jag tog beslutet klockan 11 i förmiddags, säger Urban Widmark.

Skånskan - 26 nov 16 kl. 14:00

SD kräver att Hans Frank avgår efter HVB-skandalen

HÖRBY Sverigedemokraterna kräver att Hans Frank (L) avgår efter alla turerna kring avtalen med Strandpärlan och Migrationsverket.
– Han är olämplig som ordförande för socialnämnden. Det är för mycket smussel och hemlighetsmakeri, säger Stefan Borg (SD), andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

YLE - 09 jun 17 kl. 07:52

Fortsatt osämja om slamtransporter i Östnyland – nu får domstolen avgöra

Långköraren om slamtransporterna i Östnyland fortsätter. Nu vill avfallsnämnden att förvaltningsdomstolen ska avgöra frågan. Bland annat har det visat sig att personen som kom med det tidigare lagstridiga förslaget var jävig.

TA - 11 feb 13 kl. 12:05

Påven avgår - inte hänt på 600 år

Påven Benedictus XVI lämnar sitt ämbete den 28 februari. Den åldrande ledaren orkar inte längre. Det är första gången sedan 1400-talet som en påve kliver ned av egen vilja.

YLE - 12 sep 13 kl. 11:39

Baltic Princess avgår enligt tidtabell i kväll

Spela upp klipp på ArenanMan har ännu inte hittat orsaken till det tekniska fel som ledde till att Tallink Siljas Baltic Princess inte kom iväg från Åbo i går. Nu tar man hjälp av Wärtsila för att lokalisera felet. Rederiet meddelar att fartyget ändå avgår enligt tidtabell till Stockholm i kväll.

SmålandsPosten - 16 aug 14 kl. 14:51

Krösatågen får en senare avgång från Växjö station

När den nya tidtabellen kommer i december ska ytterligare ett Krösatåg avgå från Växjös station mot Hässleholm.
– Det är positivt för Vislanda, säger Thomas Haraldsson (C). Sven Sunesson (C) är ordförande i regionförbundets trafiknämnd.

SmålandsPosten - 29 jan 15 kl. 16:32

Hägglund avgår som KD-ledare

Göran Hägglund avgår som partiledare för Kristdemokraterna.
Bland tänkbara efterträdare finns inga självklara namn. Beslutet att sluta tog Hägglund i julas, även om han funderat på saken under hösten.

YLE - 19 jan 16 kl. 05:55

Skandalsannfinländare tvingar hela nämnden att avgå

Olli Sademies har uteslutits från Sannfinländarnas fullmäktigegrupp i Helsingfors, men han vägrar lämna sina förtroendeuppdrag och tvingar hela fastighetsnämnden att avgå. En annan omtalad Helsingforssannfinländare, Jukka Wallin, säger att han lämnar partiet om han inte får ha egna åsikter. På ett möte den 7 december i fjol beslöt Sannfinländarnas distriktsstyrelse i Helsingfors att utesluta Sademies från fullmäktigegruppen.

YLE - 02 mar 17 kl. 18:01

Hbl om Nymanska stiftelsen: Wrede tänkte avgå men ångrade sig

De otroliga vändningarna kring Trygwe och Hjördis Nymans stiftelse fortsätter, skriver Hbl. Patent- och registerstyrelsen PRS hann knappt kräva styrelsens avgång förrän styrelseordföranden Kenneth Wrede meddelade om sin avgång – som han snart ångrade. PRS krävde för ett par dagar sedan att rätten avskedar styrelsen för stiftelsen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Svag rapport från Zetadisplay

Zetadisplays nettoomsättning ökade med 23 procent under fjärde kvartalet 2017 till 69,2 miljoner kronor (56,3). Den organiska tillväxten var -15 procent (+15)..

DI - 5 minuter sedan

Rådgivande kommitté i USA rekommenderar AstraZenecas vaccin mot influensa

En rådgivande kommitté hos amerikanska Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar användning av läkemedelsjätten AstraZenecas vaccin FluMist mot influensa, vilket innebär att man reverserar en tidigare inställning gentemot läkemedlet. Det rapporterar Reuters. .

DI - 5 minuter sedan

AQ Group får uppdrag av Scania

Verkstadsbolaget AQ Groups dotterbolag AQ Wiring Systems i Litauen har valts för att tillverka elektriska distributionssystem till Scanias busschassin..

DI - 10 minuter sedan

AQ Group föreslår Patrik Nolåker till ny styrelseordförande

Verkstadsbolaget AQ Groups valberedning kommer att föreslå Patrik Nolåker till ny styrelseordförande i bolaget. Han har tidigare haft ledande befattningar i Atlas Copco, ABB och Alimak och är idag styrelseledamot i AQ Group, Systemair,  Outotec och Dywidag-Systems International. .

DI - 15 minuter sedan

Säporapport: Hotet mot Sverige större

"Säkerhetsläget i vår del av världen har försämrats, och hotet mot Sverige är större än det varit på många år", skriver förre Säpochefen Anders Thornberg i förordet till Säpos årsrapport..

DI - 30 minuter sedan

Ökad omsättning och höjd utdelning för B3IT

B3IT hade en omsättning på 188 miljoner kronor (149) under det fjärde kvartalet 2017..

DI - 30 minuter sedan

Lauritz.com vänder vinst till förlust

Auktionshuset Lauritz.com, listat på First North, redovisar ett resultat efter skatt på -18 miljoner danska kronor för det fjärde kvartalet 2017 (9). .

DI - 30 minuter sedan

Sämre än väntat av Barclays

Den brittiska storbanken Barclays redovisar en vinst före skatt på 3,5 miljarder pund för helåret 2017, vilket kan jämföras med 3,2 miljarder året före..

DI - 30 minuter sedan

Statens budgetsaldo nära noll i januari

Saldot i statens budget för januari blev 0,0 miljarder kronor, vilket kan jämföras med ett överskott på 9 miljarder kronor i januari 2017.  Det visar ESV:s rapport över statsbudgetens utfall..

DI - 30 minuter sedan

Vinstlyft för BAE Systems

Den brittiska försvarskoncernen BAE Systems, som bland annat bygger ubåtar och stridsflygplan, redovisar ett vinstlyft på 8 procent för 2017, men räknar enligt ett bokslut med att nå upp till samma vinstnivå även 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.