DI > Ekonomi

Friday, 23 March, 23:54

DI - 14 jul 17 kl. 06:37

EU-ministern: Många frågetecken kring brexitRättigheterna för svenskar och andra EU-medborgare måste säkras innan brexitförhandlingarna inleds på allvar. Den linjen driver EU-ministern Anne Linde när hon på fredagen träffar Storbritanniens brexitminister..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Anne Linde, Storbritanniens

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-ministernMånga , frågeteckenkring , brexit
DI - 14 jun 16 kl. 12:57

Nya EU-ministern pessimistisk om brexit

Nya EU-ministern Ann Linde (S) har blivit mer pessimistisk inför folkomröstningen i Storbritannien. Hon ser ett brittiskt utträde rycka närmare och anklagar premiärminister David Cameron för att ha agerat oansvarigt..

Nerikes Allehanda - 11 aug 16 kl. 04:21

Men brexit betyder inte brexit

Ministern försöker förtvivlat få statssekreteraren Sir Humphrey, att bekänna färg. ”Kan jag lita på dig?”.

DI - 13 feb 17 kl. 21:17

Brexit-ministern: Sverige kan lita på oss britter

DEBATT. Vi vill fortsätta att handla med Sverige och vi vill säkerställa situationen för svenskar som bor i Storbritannien och britter som bor här, skriver brexit-ministern David Davis, som på tisdagen är den första brittiska ministern som besöker Sverige efter folkomröstningen i somras..

SR - 13 nov 17 kl. 17:43

Ministern: Brittiska parlamentet får sista ordet om Brexit

Brittiska Brexit-ministern David Davis lovade i dag att parlamentet ska få rösta om Brexit när en överenskommelse med EU är klar..

SVT - 14 feb 17 kl. 12:11

Brexit-ministern:”Svenskarnas situation det första vi vill lösa”

Brittiske Brexit-ministern på plats i Stockholm.

SR - 31 jan 17 kl. 17:15

Debatt om brexit inledd i Storbritannien

Parlamentet inledde i dag sin debatt om ansökan om utträde ur EU. Brexit-ministern David Davies gjorde klart, att regeringens linje är det som kallas en hård brexit, att Storbritannien lämnar EU och också den inre marknaden och EU:s tullunion..

Expressen - 14 feb 17 kl. 13:43

Brexit-ministerns löfte till svenskarna

De 100 000 svenskar som bor och lever i Storbritannien ska "ha det bra" även efter brexit. Det var beskedet från brexit-ministern David Davis vid den gemensamma pressträffen med Sveriges EU-minister. – Vi har fortfarande många frågor, säger Ann Linde efteråt..

DN - 05 maj 17 kl. 21:54

EU-ministern kritisk till att middagssamtalet läckte

Det är fortsatt stor oro bland svenskarna i Storbritannien om vad Brexit kommer att innebära för dem. Den uppmärksammade middagen mellan topparna i London och Bryssel i förra veckan som slutade i bitterhet har skapat oro kring Brexit-förhandlingarna. I dag träffade Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde EU:s Brexitförhandlare Michael Barnier för att få mer klarhet i utmaningarna med Brexit..

DI - 25 maj 16 kl. 13:26

Nya EU-ministern: Klart att Sverige klarar en Brexit

Det skulle vara negativt för Sverige om Storbritannien lämnar EU säger den nya EU-ministern Ann Linde. Men någon kris är det inte tal om..

Regeringen - 13 jan 17 kl. 13:35

Ann Linde träffar svenskar och ministrar i London för att diskutera Brexit

EU- och handelsminister Ann Linde besöker London den 16 och 17 januari för att träffa bland annat ministern för Storbritanniens EU-utträde, David Davis och ministern för internationell handel, Liam Fox..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Bättre tider för schweiziska klockmakare

De schweiziska urmakarna har kämpat i motvind de senaste åren, men nu går branschen mot bättre tider. Under årets första månader har alplandets klockexport lyft rejält. .

DI - 1 timme sedan

Svenska universitet mål för iransk cyberattack

USA anklagar ett iranskt företag för att på uppdrag av det mäktiga Revolutionsgardet ha utfört cyberattacker mot hundratals universitet världen över. Ett av de länder som räknas upp i det amerikanska åtalet är Sverige..

DI - 2 timmar sedan

Säpochefen i KU: Verkade inte tas på allvar

Säkerhetspolisen var tydlig i sina varningar om riskerna för en it-läcka hos Transportstyrelsen. Inför Konstitutionsutskottet har Säpochefen berättat att regeringen och myndighetsledningen "inte verkade ta det hela på allvar"..

DI - 2 timmar sedan

Peter Fellman: Trumps tullar skrämmer

NEW YORK. Medvinden för Donald Trump har vänt till motvind.  Såväl strafftullarna som det hotande handelskriget gör nu att investerarna på Wall Street inte längre stryker Donald Trumps orange kalufs medhårs..

DI - 2 timmar sedan

Kraftigt nedåt på Wall Street – fortsatt oro

USA-börserna backade kraftigt på fredagen som blev en skakig handelsdag där det stora tappet kom mot slutet av sessionen. .

DI - 2 timmar sedan

Elon Musk hakar på Facebook-bojkott

Entreprenören Elon Musk blev utmanad att ta bort sidorna för sina företag Space X och Tesla på Facebook – och några minuter senare var de borta..

DI - 2 timmar sedan

Villabyggare målar en ljus framtid

Trots oron på bostadsmarknaden i storstäderna ser småhustillverkarna ljust på framtiden. Det finns ett uppdämt behov som stimulerar efterfrågan. Men historiskt sett är branschen mycket konjunkturkänslig.

DI - 2 timmar sedan

Finansiering spökar för snabbväxande Derome

Trä- och husföretaget Derome har växt rejält de senaste åren och en god marknad har bäddat för investeringar. Men nu märks inbromsningen på bostadsrättsmarknaden i Stockholm allt tydligare och orderingången krymper.

DI - 3 timmar sedan

Husrannsakan görs hos Cambridge Analytica

Högsta domstolen i Storbritannien har gett den brittiska datainspektionen tillstånd för husrannsakan hos dataanalysföretaget Cambridge Analytica, sedan företaget samlat in information om miljontals Facebook-användare..

DI - 3 timmar sedan

Vizcarra insvuren som Perus president

Martin Vizcarra, 55, har svurits in som Perus nye president sedan kongressen formellt accepterat Pedro Pablo Kuczynski avgång..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.