DI > Ekonomi

Thursday, 19 July, 19:12

DI - 14 jul 17 kl. 06:37

EU-ministern: Många frågetecken kring brexitRättigheterna för svenskar och andra EU-medborgare måste säkras innan brexitförhandlingarna inleds på allvar. Den linjen driver EU-ministern Anne Linde när hon på fredagen träffar Storbritanniens brexitminister..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Anne Linde, Storbritanniens

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-ministernMånga , frågeteckenkring , brexit
DI - 14 jun 16 kl. 12:57

Nya EU-ministern pessimistisk om brexit

Nya EU-ministern Ann Linde (S) har blivit mer pessimistisk inför folkomröstningen i Storbritannien. Hon ser ett brittiskt utträde rycka närmare och anklagar premiärminister David Cameron för att ha agerat oansvarigt..

Nerikes Allehanda - 11 aug 16 kl. 04:21

Men brexit betyder inte brexit

Ministern försöker förtvivlat få statssekreteraren Sir Humphrey, att bekänna färg. ”Kan jag lita på dig?”.

DI - 13 feb 17 kl. 21:17

Brexit-ministern: Sverige kan lita på oss britter

DEBATT. Vi vill fortsätta att handla med Sverige och vi vill säkerställa situationen för svenskar som bor i Storbritannien och britter som bor här, skriver brexit-ministern David Davis, som på tisdagen är den första brittiska ministern som besöker Sverige efter folkomröstningen i somras..

SR - 13 nov 17 kl. 17:43

Ministern: Brittiska parlamentet får sista ordet om Brexit

Brittiska Brexit-ministern David Davis lovade i dag att parlamentet ska få rösta om Brexit när en överenskommelse med EU är klar..

SVT - 14 feb 17 kl. 12:11

Brexit-ministern:”Svenskarnas situation det första vi vill lösa”

Brittiske Brexit-ministern på plats i Stockholm.

SR - 31 jan 17 kl. 17:15

Debatt om brexit inledd i Storbritannien

Parlamentet inledde i dag sin debatt om ansökan om utträde ur EU. Brexit-ministern David Davies gjorde klart, att regeringens linje är det som kallas en hård brexit, att Storbritannien lämnar EU och också den inre marknaden och EU:s tullunion..

Expressen - 14 feb 17 kl. 13:43

Brexit-ministerns löfte till svenskarna

De 100 000 svenskar som bor och lever i Storbritannien ska "ha det bra" även efter brexit. Det var beskedet från brexit-ministern David Davis vid den gemensamma pressträffen med Sveriges EU-minister. – Vi har fortfarande många frågor, säger Ann Linde efteråt..

DN - 05 maj 17 kl. 21:54

EU-ministern kritisk till att middagssamtalet läckte

Det är fortsatt stor oro bland svenskarna i Storbritannien om vad Brexit kommer att innebära för dem. Den uppmärksammade middagen mellan topparna i London och Bryssel i förra veckan som slutade i bitterhet har skapat oro kring Brexit-förhandlingarna. I dag träffade Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde EU:s Brexitförhandlare Michael Barnier för att få mer klarhet i utmaningarna med Brexit..

DI - 25 maj 16 kl. 13:26

Nya EU-ministern: Klart att Sverige klarar en Brexit

Det skulle vara negativt för Sverige om Storbritannien lämnar EU säger den nya EU-ministern Ann Linde. Men någon kris är det inte tal om..

Regeringen - 13 jan 17 kl. 13:35

Ann Linde träffar svenskar och ministrar i London för att diskutera Brexit

EU- och handelsminister Ann Linde besöker London den 16 och 17 januari för att träffa bland annat ministern för Storbritanniens EU-utträde, David Davis och ministern för internationell handel, Liam Fox..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Anders Hägerstrand: Svårt läge i Volvoaktien när rallyt uteblev

När nyhetsflasharna med AB Volvos resultat rullande in på skärmen på torsdagsmorgonen var det spontant svårt att tro något annat än att det skulle bli börsfest för Volvoaktien..

DI - 45 minuter sedan

Hamrins stiftelse ökar innehavet i Nolato

Carl-Olof Och Jenz Hamrins Stiftelse har köpt 26.000 aktier i Nolato för 692 kronor styck, eller för totalt nära 18 miljoner kronor.  Det framgår av Finansinspektionens insynsregister..

DI - 45 minuter sedan

USA-börser: Metalljätten faller tungt

De ledande amerikanska börserna vände ned på torsdagen då flera rapporterande bolag hamnade i fokus. .

DI - 1 timme sedan

Norsk oljestrejk är över

Strejken på norska oljeplattformar har avslutats, meddelar arbetsgivarsidan Rederiforbundet..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Nedåt på oro över handelskonflikter

De ledande europeiska börserna handlades i huvudsak ned på torsdagen. Jean-Claude Juncker reser till Washington nästa vecka för att diskutera handelsrelationerna mellan EU och USA. EU kommer överväga att införa tullar på kol, läkemedel och kemiprodukter från USA om Donald Trump inför importbegränsningar på europeiska bilar, enligt Reuters..

DI - 1 timme sedan

Trump försvarar Google efter EU-dom: "Utnyttjar oss"

USA:s president Donald Trump menar att EU utnyttjar USA när de ger Google en rekordbot och säger att det får vara slut med det nu. Nästa onsdag ska EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker besöka USA för att diskutera handelsfrågor. .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Tobaksbolaget blev rapportvinnare

Stockholmsbörsen steg efter att ett antal starka rapporter under torsdagen gett stöd. Bland dessa återfanns Swedish Match, ABB, SKF, Epiroc, Essity och Nordea. Mot strömmen bland storbolagen i OMXS30 gick Getinge och Assa Abloy som sjönk svagt.

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Hissbolaget fick börsstryk

Nordiska börser utvecklades lite blandat på torsdagen. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,1 procent till nivån 938..

DI - 1 timme sedan

Catena Media gör riktad emission

Catena Media har beslutat att genomföra en riktad nyemission om totalt 271.722 aktier som betalning av tidigare meddelade förvärv. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Mikael Vilenius: Essity kryssar sig fram i hård motvind

Motvinden från stigande råmaterialpriser blåser allt hårdare i Essity.  Men bolaget lyckades ändå kryssa sig fram till nästan samma resultat som i fjol och med flera positiva signaler är torsdagens kursuppgång sannolikt inte en dagslända. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.