DI > Ekonomi

Thursday, 19 October, 09:14

DI - 14 jul 17 kl. 06:37

EU-ministern: Många frågetecken kring brexitRättigheterna för svenskar och andra EU-medborgare måste säkras innan brexitförhandlingarna inleds på allvar. Den linjen driver EU-ministern Anne Linde när hon på fredagen träffar Storbritanniens brexitminister..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Anne Linde, Storbritanniens

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-ministernMånga , frågeteckenkring , brexit
DI - 14 jun 16 kl. 12:57

Nya EU-ministern pessimistisk om brexit

Nya EU-ministern Ann Linde (S) har blivit mer pessimistisk inför folkomröstningen i Storbritannien. Hon ser ett brittiskt utträde rycka närmare och anklagar premiärminister David Cameron för att ha agerat oansvarigt..

Nerikes Allehanda - 11 aug 16 kl. 04:21

Men brexit betyder inte brexit

Ministern försöker förtvivlat få statssekreteraren Sir Humphrey, att bekänna färg. ”Kan jag lita på dig?”.

DI - 13 feb 17 kl. 21:17

Brexit-ministern: Sverige kan lita på oss britter

DEBATT. Vi vill fortsätta att handla med Sverige och vi vill säkerställa situationen för svenskar som bor i Storbritannien och britter som bor här, skriver brexit-ministern David Davis, som på tisdagen är den första brittiska ministern som besöker Sverige efter folkomröstningen i somras..

SVT - 14 feb 17 kl. 12:11

Brexit-ministern:”Svenskarnas situation det första vi vill lösa”

Brittiske Brexit-ministern på plats i Stockholm.

SR - 31 jan 17 kl. 17:15

Debatt om brexit inledd i Storbritannien

Parlamentet inledde i dag sin debatt om ansökan om utträde ur EU. Brexit-ministern David Davies gjorde klart, att regeringens linje är det som kallas en hård brexit, att Storbritannien lämnar EU och också den inre marknaden och EU:s tullunion..

Expressen - 14 feb 17 kl. 13:43

Brexit-ministerns löfte till svenskarna

De 100 000 svenskar som bor och lever i Storbritannien ska "ha det bra" även efter brexit. Det var beskedet från brexit-ministern David Davis vid den gemensamma pressträffen med Sveriges EU-minister. – Vi har fortfarande många frågor, säger Ann Linde efteråt..

DN - 05 maj 17 kl. 21:54

EU-ministern kritisk till att middagssamtalet läckte

Det är fortsatt stor oro bland svenskarna i Storbritannien om vad Brexit kommer att innebära för dem. Den uppmärksammade middagen mellan topparna i London och Bryssel i förra veckan som slutade i bitterhet har skapat oro kring Brexit-förhandlingarna. I dag träffade Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde EU:s Brexitförhandlare Michael Barnier för att få mer klarhet i utmaningarna med Brexit..

DI - 25 maj 16 kl. 13:26

Nya EU-ministern: Klart att Sverige klarar en Brexit

Det skulle vara negativt för Sverige om Storbritannien lämnar EU säger den nya EU-ministern Ann Linde. Men någon kris är det inte tal om..

Regeringen - 13 jan 17 kl. 13:35

Ann Linde träffar svenskar och ministrar i London för att diskutera Brexit

EU- och handelsminister Ann Linde besöker London den 16 och 17 januari för att träffa bland annat ministern för Storbritanniens EU-utträde, David Davis och ministern för internationell handel, Liam Fox..

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 17 kl. 15:07

Vitbok om brexit klar

En plan för Storbritanniens utträde ur EU har lagts fram av den så kallade brexit-ministern David Davis i underhuset i London. Dokumentet – en vitbok, efter den engelska termen White Paper – har titeln "Förenade kungadömets utträde från, och nya partner.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Rejält vinstlyft för Lovisagruvan

Gruvbolaget Lovisagruvan redovisar en rejält ökad omsättning och resultat under tredje kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan..

DI - 5 minuter sedan

Johanna Jeansson: Oroande räntesignal

Börsen och råvarupriserna stiger i takt med en synkroni-serad uppgång i världsekonomin, men på räntemarknaden syns tecken på oro. Sist skillnaden mellan långa och korta statsobligationsräntor var så här liten var strax före finanskrisen..

DI - 15 minuter sedan

Arla och Gefleortens samgående godkänns av Konkurrensverket

Konkurrensverket ger tummen upp för samgåendet mellan mejeriföreningarna Arla och Gefleortens, enligt ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Handelsbankens vd ser inflöde av kunder från Nordea

Handelsbanken märker av ett ökat inflöde av kunder från Nordea efter Nordeas flyttbesked. Det säger vd Anders Bouvin till Di..

DI - 15 minuter sedan

Vinsttapp för Apoteket

Statliga apotekskedjan Apoteket minskade omsättningen och vinsten i det tredje kvartalet..

DI - 15 minuter sedan

Goldman Sachs höjer BNP-prognos för Kina

Goldman Sachs höjer sin prognos för Kinas BNP-tillväxt 2018 till 6,5 procent, från 6,3 procent tidigare, rapporterar Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Följ torsdagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..

DI - 30 minuter sedan

Danone byter styrelseordförande

Livsmedelskoncernen Danone ska slå samman rollerna som styrelseordförande och vd. Det innebär att Emmanuel Faber som varit vd sedan 2014 också utsetts till ordförande från den 1 december i år..

DI - 30 minuter sedan

Spanien manar Katalonien till nyval

Den spanska regeringen och oppositionspartiet Socialisterna uppmanar den katalanske presidenten Carles Puigdemont att utlysa nyval innan senaten beslutar att utlösa artikel 155, som skulle suspendera regionens autonomi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.