Sydöstran > Nyheter

Sunday, 12 July, 12:49

Sydöstran - 14 jul 17 kl. 06:00

Ökad kunskap om hedersrelaterat förtryck efter projekt i skolanElever och personal på Fisherströmska gymnasiet har utbildats i jämlikhet, yttrandefrihet, könsstympning och hedersrelaterat våld och förtryck..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Fisherströmska

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, kunskapom , hedersrelaterat, förtryckefter , projekti , skolan
Barometern - 16 maj 19 kl. 14:16

Känd föreläsare ska prata om hedersrelaterat förtryck

Hon har gett ut flera böcker och startat skyddat boende för kvinnor. Nu kommer Soheila Fors till Oskarshamn för att prata om hedersrelaterat våld..

Fria Tidningen - 15 nov 13 kl. 14:17

Speciella hjälpbehov vid hedersförtryck

Inrikes 1,9 miljoner kronor har fördelats till kvinnojourer runt om i Skåne för att arbeta specifikt mot hedersrelaterat förtryck. Det är viktigt med extra kompetens, menar länsstyrelsen i Skånes expert Katarina Tümer..

BT - 08 sep 16 kl. 08:05

Skola skapar plan för att bemöta hedersförtryck

Tranemo gymnasieskola ska bli bättre på att bemöta hedersrelaterat förtryck. Nu tar skolan upp frågan i sin likabehandlingsplan..

GöteborgsPosten - 15 nov 18 kl. 19:00

Motion om förtryck och heder

Ge alla lärare samt all personal på fritids och inom elevhälsan regelbunden utbildning i hur de ska hantera hedersrelaterat förtryck. Det föreslår Feministiskt initiativ i sin första motion till Strömstads kommunfullmäktige..

SvD - 23 apr 16 kl. 14:30

Björklund: "Extremism göder hedersrelaterat förtryck"

I framtiden kan Sverige komma att ha en miljon i bidragsberoende, varnade Liberalernas partiledare Jan Björklund vid partiets riksmöte. Björklund fortsatte på partiets redan inslagna väg att integrationen går via arbete och att Sverige behöver lägre ingångslöner..

Skånskan - 13 sep 19 kl. 05:30

Krafttag mot hedersförtryck

De senaste åren har hundratals barn förts ut ur landet för att giftas bort mot sin vilja. Det är bara toppen av ett isberg. I Sverige lever hundratusentals unga under hedersförtryck.

BT - 20 feb 17 kl. 15:32

Näslund: Dokumentet avslöjar okunskapen om hedersförtryck i Borås

Ja, ni har så rätt om behovet. Ja, stadens förvaltningar saknar kunskap. Men nej, här i Borås ska vi inte skynda åstad med en egen kartläggning av hedersrelaterat våld och förtryck i skolorna, anser kommunledningen..

Regeringen - 10 feb 17 kl. 15:18

Regeringens arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck

Mäns våld mot kvinnor inklusive hedersrelaterat våld och förtryck är ett allvarligt samhällsproblem som medför ett stort fysiskt och psykiskt lidande för våldsutsatta kvinnor och barn. Regeringen arbetar för att mäns våld mot kvinnor ska upphöra och att flickor och pojkar, kvinnor och män ska ha samma rätt till kroppslig integritet..

Regeringen - 13 feb 17 kl. 06:00

Nationell samling i Rosenbad mot hedersrelaterat våld och förtryck

Tisdag den 14 februari arrangerar Socialdepartementet och Länsstyrelsen i Östergötland en nationell samling i Rosenbad mot hedersrelaterat våld och förtryck. Barn- och jämställdhetsminister Åsa Regnér och inrikesminister Anders Ygeman talar. Konferensens inriktning är på hur arbetet bäst bedrivs för att förebygga och stoppa våldet och förtrycket, inklusive barnäktenskap.

Regeringen - 15 feb 17 kl. 10:25

Nationell samling mot hedersrelaterat våld och förtryck

Länsstyrelsen i Östergötland arrangerade i samråd med Socialdepartementet en konferens om hedersrelaterat våld och förtryck den 14 februari. Syftet var att uppmärksamma hur arbetet bäst bedrivs och vad utmaningarna är både lokalt och nationellt. Vid kon­ferensen gavs presentationer kring regeringens politik, förebyggande verk­samheter och arbete inom kommuner, myndigheter samt rättsväsendet..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 25 jun 20 kl. 10:14

Redan godkända mediciner testas mot covid-19

Sydöstran - 25 jun 20 kl. 09:49

Aloe Blacc: Märkligt att släppa musik just nu

Det har gått sju år sedan hans senaste album. Men nu är Aloe Blacc på gång med ett nytt. Andra singeln "My way" handlar om att övervinna hinder..

Sydöstran - 25 jun 20 kl. 09:49

Misstänkt mördare kan ha psykisk störning

Sydöstran - 25 jun 20 kl. 10:00

Pakistanska piloter blir kvar på marken

Sydöstran - 25 jun 20 kl. 10:02

Snart dyrare lösa in gamla sedlar

Sydöstran - 25 jun 20 kl. 09:39

Så länge stannar supervärmen i Blekinge

I slutet på helgen blir det svalare väder i Blekinge. Men under torsdag och fredag blir det mellan 26-30 grader i länet. .

Sydöstran - 25 jun 20 kl. 09:19

Stockholmsbörsen sjunker

Sydöstran - 25 jun 20 kl. 09:07

Ökänt ansikte dök upp bland pappfigurerna

Sydöstran - 25 jun 20 kl. 09:00

Jan Hinderson: "Linné och rasismen"

Nej, jag ska inte bege mig till Växjö på lördag, iförd svarta omärkta kläder och ansiktsmask..

Sydöstran - 25 jun 20 kl. 09:00

Mjällby gästar Örgryte

Mjällby möter Örgryte borta på Hammarviken Arena i P 19 Allsvenskan södra i fotboll i kväll. Mjällby har inte imponerat i inledningen av serien och är helt utan poäng efter två spelade omgångar. Örgryte har tre poäng.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.