SR > Vetenskap

Tuesday, 17 July, 17:20

SR - 14 jul 17 kl. 06:00

Korpar planerar på samma sätt som människoaporKorpar kan planera för situationer i framtiden som utspelar sig på andra platser än den de korparna befinner sig på. Tidigare har bara människoapor visat upp denna förmåga..
Läs mer på SR

Dela artikeln

302 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Korpar, planerarpå samma , sättsom , människoapor
Nya Wermlands Tidningen - 10 mar 14 kl. 12:17

Smarta kråkor känner empati

I tre års tid har zoologen Mathias Osvath studerat kråkfåglar. Hans forskning visar att korpar och andra kråkfåglar är, precis som delfiner och människoapor, väldigt känslomässiga och intelligenta..

SR - 13 maj 16 kl. 14:45

Journalisters intelligens utmanad av korpars kognitition

En nyhet om att korpar är lika intelligenta som människoapor fick nyligen stor spridning. Men sedan hörde forskarna av sig och var missnöjda med hur deras resultat hade tolkats. Det fick Vetenskapsradions Ulrika Björkstén att fundera över det svårdefinierade begreppet intelligens..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Mångalen upptäckt runt Jupiter

Tolv sedan tidigare okända månar har hittats runt planeten Jupiter. En av dem beter sig mycket udda..

SR - 7 timmar sedan

Eksem påverkar hälsan

Eksem kan klia, göra ont och störa nattsömnen. Nu visar en amerikansk enkätundersökning att de som har eksem ofta upplever en sämre livskvalitet..

SR - 11 timmar sedan

AI kan hjälpa oss att lösa vattenkrisen

Att utrota fattigdom och hunger är några av FN:s hållbarhetsmål för 2030. Men prio ett är att skapa en hållbar vattenanvändning menar den ungerske professorn András Szöllösi-Nagy. AI, Artificiell Intelligens, skulle då kunna vara en del av lösningen..

SR - 11 timmar sedan

Mager torsk får mer kött på benen i Blekinge

Just nu testas en metod för att det småskaliga kustnära yrkesfisket ska kunna ta vara på den torsk de fångar som är i dålig kondition..

SR - 11 timmar sedan

Bröd bakades för 14 400 år sedan

Ett bröd bakat för 14 400 år sedan har hittats under utgrävningar i Jordanien. Det är minst 4000 år innan människor började ägna sig åt jordbruk..

SR - Igår: 09:37

Ny art av flundra har fått sitt namn

Förra året upptäckte forskare från Sveriges Lantbruksuniversitet och Helsingfors Universitet en ny art av flundra. Den har nu fått sitt vetenskapliga namn..

SR - Igår: 06:00

Unga gravida verkar må sämre idag än på nittiotalet

Unga mammor som är gravida idag har fler symptom på depression än de som var gravida på nittiotalet. Det visar en ny studie som publiceras i tidskriften JAMA..

SR - Igår: 06:00

Salamandrar anpassar sig till varmare klimat

De kan vara mer tåliga mot klimatförändringar än vad man tidigare trodde. Det visar en ny amerikansk studie..

SR - Igår: 06:00

Svenska linser kan odlas med hjälp av havre

De flesta linser som äts här odlas i andra länder. Nu pågår ett forskningsprojekt  för att utforska möjligheterna att öka den svenska ekologiska produktionen av linser..

SR - 13 jul 18 kl. 11:26

Ofta långt till vård vid ormbett

93 miljoner människor i världen lever i områden där farliga ormar är vanliga och där det samtidigt är långt till akutvård..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.