SR > Vetenskap

Thursday, 14 December, 15:47

SR - 14 jul 17 kl. 06:00

Hjärnskakningar i parasport – bättre kunskap behövsIdrottsläkare menar att hjärnskakningar behöver få mer uppmärksamhet inom parasporten, det vill säga idrott för personer med funktionsnedsättning..
Läs mer på SR

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärnskakningari , parasportbättre , kunskap, behövs
Barometern - 20 jun 14 kl. 09:54

Mer kunskap behövs i den svenska skolan

Det behövs mer kunskap och mer resurser i den svenska skolan. Sedan 2006 har Alliansen därför ökat resurserna till svensk utbildning med sju miljarder kronor samt återupp-rättat kunskapsskolan med tydligare kunskapsmål, nationella prov och tidigare betyg. Dessa reformer vill vi nu bygga vidare på.

DalaDemokraten - 16 nov 16 kl. 06:00

Mina tankar om våld: Mer kunskap behövs

En självklar rättighet för oss människor är att vi kan känna trygghet i våra hem och på gator och torg. Idag möter jag människor som är rädda för att gå ut. Inte sällan är det våra äldre som är de mest rädda.

BT - 13 mar 17 kl. 08:00

Mer kunskap behövs kring livslång diabetessjukdom

Det finns skillnader i hur skolor väljer att hantera elever som drabbats av diabetes. Generellt behövs mer kunskap kring sjukdomen, menar Barndiabetesfondens ordförande Johnny Ludvigsson..

EU-Bloggen - 13 nov 14 kl. 13:05

Mer, inte mindre EU-kunskap behövs

Idag är det 20 år sedan Sverige folkomröstade om medlemskap i EU. EUbloggen har många gånger konstaterat att bristen på kunskap och närvaron av EU-frågor är den nivån att nya kunskapslyftsministern borde börja med EU, i alla fall när statliga myndigheter missar medlemskapet och partiernas valmanifest är tomma på omnämndande. Därför är det märkligt att nu […].

Regeringen - 16 feb 16 kl. 10:14

Kunskap behövs i kampen mot rasismen

Dagens Arena 16 februari 2016 Nu satsar vi 20 miljoner per år på ett forskningsprogram om rasism för att utveckla kunskap och metoder som är vetenskapligt förankrade, skriver Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning..

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 07:00

Både hjärta och hjärna behövs


Snart kan vi trådlöst förbinda våra sinnen med andra. Detta är vägen framåt, på gott och ont.Den nya tekniken låter oss utforska världsrymden fria från kroppens begränsningar.

YLE - 03 okt 16 kl. 10:08

Fler fältarbetare bland ungdomar behövs

I Närpes har man lagt in en högre växel på insatser för ungdomarna, efter att institutet för hälsa och välfärd presenterade sin enkät Hälsa i skolan i våras. Enkätsvaren visade att ungdomarna i Närpes oftare än andra dricker sig berusade och även har testat droger i stor utsträckning. Bland annat har de återupptagit fältis-verksamheten på Fagerö, det vill säga vuxna som finns till hands då det ordnas danstillställningar på Fagerö.

Opinionen.se - 10 okt 13 kl. 16:16

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag. Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 16:14

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag.Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 13 kl. 16:14

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag.Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

Så gör du den perfekta latten

Nu har amerikanska forskare kommit fram till hur man gör den perfekta latten..

SR - 9 timmar sedan

Kvinnors förtroende för forskare sjunker

Många fler män än kvinnor kan tänka sig en forskarkarriär. Samtidigt sjunker kvinnors förtroende för forskare kraftigt. Det visar VA-barometern som presenteras i dag..

SR - 9 timmar sedan

Forskare vill öronmärka stora mängder sand till strandskydd

44 miljoner kubikmeter havssand skulle kunna användas för att skydda den skånska sydkusten mot erosion när världshaven stiger. Det har forskare i Lund räknat ut, och de föreslår nu att sanden öronmärks..

SR - 9 timmar sedan

Hajkunskap tar udden av havets skräck

Rädslan för hajar går att påverka, och det kan öka opinionen för andra sätt att förhindra hajattacker än att döda hajar, enligt en ny studie..

SR - Igår: 06:00

Den silkiga myrsloken har oväntat många släktingar

Den ser ut som en blandning mellan en teddybjörn och en nakenhund, har två tår med långa vassa klor, äter ungefär 5000 myror om dagen och har ända tills nu dolt sina släktband bra..

SR - Igår: 06:00

Många träningsanläggningar nära hemmet kan gynna hälsan

Närheten till bland annat gym och simhallar kan påverka människors fysiska hälsa, enligt en ny studie som publiceras i Lancet Public Health..

SR - Igår: 06:00

Österrike mot strömmen – storsatsar på nattåg

Flera stora europeiska tågbolag har de senaste åren lagt ner många nattågslinjer, och därmed en viktig möjlighet att resa klimatvänligt. Men i Österrike storsatsas nu på nattåg..

SR - Igår: 06:00

Reträtt eller attack – splittrad syn på kustnära boende

Vad ska vi göra med hus och vägar nära kusten, som riskerar att översvämmas vid stigande havsvattennivåer? Ett nytt forskningsprojekt vill få fler att överväga reträtt från kusten. Men alla håller inte med om taktiken..

SR - I förrgår: 08:48

Trump vill till månen

USAs president Donald Trump tänker återigen skicka amerikanska astronauter till månen, och så småningom ända bort till Mars..

SR - I förrgår: 06:00

Förkylda män inte så sjåpiga

Brukar du reta dina manliga vänner för att vara sjåpiga när de drabbas av förkylning? Nu får du kanske sluta med det. Mansförkylning eller "man cold" verkar faktiskt existera..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.