SR > Vetenskap

Thursday, 22 February, 09:25

SR - 14 jul 17 kl. 06:00

Hjärnskakningar i parasport – bättre kunskap behövsIdrottsläkare menar att hjärnskakningar behöver få mer uppmärksamhet inom parasporten, det vill säga idrott för personer med funktionsnedsättning..
Läs mer på SR

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärnskakningari , parasportbättre , kunskap, behövs
Barometern - 20 jun 14 kl. 09:54

Mer kunskap behövs i den svenska skolan

Det behövs mer kunskap och mer resurser i den svenska skolan. Sedan 2006 har Alliansen därför ökat resurserna till svensk utbildning med sju miljarder kronor samt återupp-rättat kunskapsskolan med tydligare kunskapsmål, nationella prov och tidigare betyg. Dessa reformer vill vi nu bygga vidare på.

DalaDemokraten - 16 nov 16 kl. 06:00

Mina tankar om våld: Mer kunskap behövs

En självklar rättighet för oss människor är att vi kan känna trygghet i våra hem och på gator och torg. Idag möter jag människor som är rädda för att gå ut. Inte sällan är det våra äldre som är de mest rädda.

BT - 13 mar 17 kl. 08:00

Mer kunskap behövs kring livslång diabetessjukdom

Det finns skillnader i hur skolor väljer att hantera elever som drabbats av diabetes. Generellt behövs mer kunskap kring sjukdomen, menar Barndiabetesfondens ordförande Johnny Ludvigsson..

EU-Bloggen - 13 nov 14 kl. 13:05

Mer, inte mindre EU-kunskap behövs

Idag är det 20 år sedan Sverige folkomröstade om medlemskap i EU. EUbloggen har många gånger konstaterat att bristen på kunskap och närvaron av EU-frågor är den nivån att nya kunskapslyftsministern borde börja med EU, i alla fall när statliga myndigheter missar medlemskapet och partiernas valmanifest är tomma på omnämndande. Därför är det märkligt att nu […].

Regeringen - 16 feb 16 kl. 10:14

Kunskap behövs i kampen mot rasismen

Dagens Arena 16 februari 2016 Nu satsar vi 20 miljoner per år på ett forskningsprogram om rasism för att utveckla kunskap och metoder som är vetenskapligt förankrade, skriver Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning..

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 07:00

Både hjärta och hjärna behövs


Snart kan vi trådlöst förbinda våra sinnen med andra. Detta är vägen framåt, på gott och ont.Den nya tekniken låter oss utforska världsrymden fria från kroppens begränsningar.

YLE - 03 okt 16 kl. 10:08

Fler fältarbetare bland ungdomar behövs

I Närpes har man lagt in en högre växel på insatser för ungdomarna, efter att institutet för hälsa och välfärd presenterade sin enkät Hälsa i skolan i våras. Enkätsvaren visade att ungdomarna i Närpes oftare än andra dricker sig berusade och även har testat droger i stor utsträckning. Bland annat har de återupptagit fältis-verksamheten på Fagerö, det vill säga vuxna som finns till hands då det ordnas danstillställningar på Fagerö.

Opinionen.se - 10 okt 13 kl. 16:16

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag. Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 16:14

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag.Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 13 kl. 16:14

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag.Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Bakterier bakom vampyrernas framgång

Hur kommer det sig att vampyrer, alltså de verkliga fladdermössen, klarar sig så bra på bara blod? En del av förklaringen finns i deras tarmflora..

SR - 3 timmar sedan

Känslostyrda hjärnor gör ungdomar mer utsatta på nätet

Att bli uppskattad eller avvisad på sociala medier har samma effekt på ungdomars hjärnor som när det händer i verkliga livet. Det visar nya studier..

SR - 19 timmar sedan

Romerska boxhandskar uppgrävda i England

Arkeologer har hittat ett par romerska boxhandskar vid gränsen mellan England och Skottland..

SR - 19 timmar sedan

Indiska småflickor dör när föräldrar diskriminerar

Fler flickor än pojkar dör i Indien under sin första månad i livet, enligt FN-organet UNICEF..

SR - 19 timmar sedan

Så många drabbades av mässling förra året

Drygt 21 000 personer drabbades av mässling i Europa under 2017. Det visar siffror från Världshälsoorganisationen, WHO..

SR - Igår: 06:00

Nu avgörs dieselbilarnas framtid i Tyskland

Nu kan ett förbud mot diselbilar i tyska städer bli verklighet. På torsdag fattar landets högsta förvaltningsdomstol beslut i den kontroversiella frågan..

SR - Igår: 06:00

Nu ställs fettberget från London ut på museum

Innehållet i det ökända fettberget som hittades i Londons avloppstunnlar förra sommaren har analyserats – och ställts ut på museum..

SR - I förrgår: 06:00

Så hittar sjöstjärnorna i djuphaven

Flera arter av sjöstjärnor som lever i djuphaven verkar använda sin syn för att navigera. Tidigare var uppfattningen att de framför allt tog sig fram med hjälp av andra sinnen..

SR - I förrgår: 06:14

Snart kan du hjälpa vetenskapen – med ny portal

Under tisdagen sjösätts ett projekt som ska leda fram till en ny portal på nätet – där forskare och medborgare som vill forska tillsammans kan mötas..

SR - I förrgår: 06:00

Hans system för djurövervakning kan revolutionera biologin

Icarus-systemet ska i detalj studera djurs rörelser över jorden och spås närmast kunna revolutionera ekologisk forskning. I förra veckan nådde projektet en viktig milstolpe då själva antennen som ska ta emot signalerna från djuren sköts upp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.