SR > Vetenskap

Friday, 18 August, 14:41

SR - 14 jul 17 kl. 06:00

Hjärnskakningar i parasport – bättre kunskap behövsIdrottsläkare menar att hjärnskakningar behöver få mer uppmärksamhet inom parasporten, det vill säga idrott för personer med funktionsnedsättning..
Läs mer på SR

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärnskakningari , parasportbättre , kunskap, behövs
Barometern - 20 jun 14 kl. 09:54

Mer kunskap behövs i den svenska skolan

Det behövs mer kunskap och mer resurser i den svenska skolan. Sedan 2006 har Alliansen därför ökat resurserna till svensk utbildning med sju miljarder kronor samt återupp-rättat kunskapsskolan med tydligare kunskapsmål, nationella prov och tidigare betyg. Dessa reformer vill vi nu bygga vidare på.

DalaDemokraten - 16 nov 16 kl. 06:00

Mina tankar om våld: Mer kunskap behövs

En självklar rättighet för oss människor är att vi kan känna trygghet i våra hem och på gator och torg. Idag möter jag människor som är rädda för att gå ut. Inte sällan är det våra äldre som är de mest rädda.

BT - 13 mar 17 kl. 08:00

Mer kunskap behövs kring livslång diabetessjukdom

Det finns skillnader i hur skolor väljer att hantera elever som drabbats av diabetes. Generellt behövs mer kunskap kring sjukdomen, menar Barndiabetesfondens ordförande Johnny Ludvigsson..

EU-Bloggen - 13 nov 14 kl. 13:05

Mer, inte mindre EU-kunskap behövs

Idag är det 20 år sedan Sverige folkomröstade om medlemskap i EU. EUbloggen har många gånger konstaterat att bristen på kunskap och närvaron av EU-frågor är den nivån att nya kunskapslyftsministern borde börja med EU, i alla fall när statliga myndigheter missar medlemskapet och partiernas valmanifest är tomma på omnämndande. Därför är det märkligt att nu […].

Regeringen - 16 feb 16 kl. 10:14

Kunskap behövs i kampen mot rasismen

Dagens Arena 16 februari 2016 Nu satsar vi 20 miljoner per år på ett forskningsprogram om rasism för att utveckla kunskap och metoder som är vetenskapligt förankrade, skriver Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning..

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 07:00

Både hjärta och hjärna behövs


Snart kan vi trådlöst förbinda våra sinnen med andra. Detta är vägen framåt, på gott och ont.Den nya tekniken låter oss utforska världsrymden fria från kroppens begränsningar.

YLE - 03 okt 16 kl. 10:08

Fler fältarbetare bland ungdomar behövs

I Närpes har man lagt in en högre växel på insatser för ungdomarna, efter att institutet för hälsa och välfärd presenterade sin enkät Hälsa i skolan i våras. Enkätsvaren visade att ungdomarna i Närpes oftare än andra dricker sig berusade och även har testat droger i stor utsträckning. Bland annat har de återupptagit fältis-verksamheten på Fagerö, det vill säga vuxna som finns till hands då det ordnas danstillställningar på Fagerö.

Opinionen.se - 10 okt 13 kl. 16:16

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag. Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 16:14

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag.Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 13 kl. 16:14

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag.Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Fler nyheter från SR

SR - 8 timmar sedan

Därför smakar whiskyn mer med lite vatten

Om man tillsätter lite vatten i whiskyn flyttar sig det rökiga smakämnet guaiacol närmare glasets yta, konstaterar kemister vid Linnéuniversitetet i Kalmar i en studie..

SR - 8 timmar sedan

Ny atlas över cancerns viktigaste proteiner

Svenska forskare lanserar nu vad de kallar för en canceratlas. Det rör sig om en stor databas med fritt tillgänglig information över vilka gener och proteiner som är viktigast när det gäller just cancer..

SR - 8 timmar sedan

Mjuk gel ska stoppa musslorna

En silikonoljebaserad gel kan stoppa musslor som vill sätta sig på båtarnas skrov. Det menar ett forskarteam från bland annat Harvard i en studie. Gelen gör båten för mjuk..

SR - 8 timmar sedan

Första hälsoundersökningen av världens största fisk

Nu har man, för första gången någonsin enligt forskarna själva, lyckats ta prover och mätningar på Valhajen, en ovanlig och utrotningshotad jättefisk..

SR - Igår: 08:25

Elefanters stress syns i bajset

Ur elefantbajs kan man utläsa en hel del om elefanternas påfrestningar i livet..

SR - Igår: 06:00

Apor kan lära sig spela sten-sax-påse

Japanska forskare har lärt schimpanser att spela sten-sax-påse, något som motsvarar en fyraårig människas intellektuella nivå..

SR - Igår: 07:42

Rakning av könshåren ger skador hos var fjärde

Att raka och ansa könshåren kan vara riskabelt – en fjärdedel av dem som tar bort könshår får skador..

SR - Igår: 05:55

Lukt lockar fiskar att äta plast

Fiskar söker aktivt upp plast i havet. Troligen är det lukten som gör att de förväxlar plasten med mat..

SR - Igår: 06:00

Mikroplast fångas upp av levande geléfilter

En grupp med havslevande djur med det lite otympliga namnet appendikularier har fångat intresset hos amerikanska forskare som studerar mikroplaster..

SR - Igår: 06:00

Skadad robot kan läka sig själv

Belgiska forskare har utvecklat ett material som hjälper robotar att självläka skador..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.