SR > Vetenskap

Tuesday, 17 July, 17:22

SR - 14 jul 17 kl. 06:00

Hjärnskakningar i parasport – bättre kunskap behövsIdrottsläkare menar att hjärnskakningar behöver få mer uppmärksamhet inom parasporten, det vill säga idrott för personer med funktionsnedsättning..
Läs mer på SR

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärnskakningari , parasportbättre , kunskap, behövs
Barometern - 20 jun 14 kl. 09:54

Mer kunskap behövs i den svenska skolan

Det behövs mer kunskap och mer resurser i den svenska skolan. Sedan 2006 har Alliansen därför ökat resurserna till svensk utbildning med sju miljarder kronor samt återupp-rättat kunskapsskolan med tydligare kunskapsmål, nationella prov och tidigare betyg. Dessa reformer vill vi nu bygga vidare på.

DalaDemokraten - 16 nov 16 kl. 06:00

Mina tankar om våld: Mer kunskap behövs

En självklar rättighet för oss människor är att vi kan känna trygghet i våra hem och på gator och torg. Idag möter jag människor som är rädda för att gå ut. Inte sällan är det våra äldre som är de mest rädda.

BT - 13 mar 17 kl. 08:00

Mer kunskap behövs kring livslång diabetessjukdom

Det finns skillnader i hur skolor väljer att hantera elever som drabbats av diabetes. Generellt behövs mer kunskap kring sjukdomen, menar Barndiabetesfondens ordförande Johnny Ludvigsson..

EU-Bloggen - 13 nov 14 kl. 13:05

Mer, inte mindre EU-kunskap behövs

Idag är det 20 år sedan Sverige folkomröstade om medlemskap i EU. EUbloggen har många gånger konstaterat att bristen på kunskap och närvaron av EU-frågor är den nivån att nya kunskapslyftsministern borde börja med EU, i alla fall när statliga myndigheter missar medlemskapet och partiernas valmanifest är tomma på omnämndande. Därför är det märkligt att nu […].

Regeringen - 16 feb 16 kl. 10:14

Kunskap behövs i kampen mot rasismen

Dagens Arena 16 februari 2016 Nu satsar vi 20 miljoner per år på ett forskningsprogram om rasism för att utveckla kunskap och metoder som är vetenskapligt förankrade, skriver Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning..

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 07:00

Både hjärta och hjärna behövs


Snart kan vi trådlöst förbinda våra sinnen med andra. Detta är vägen framåt, på gott och ont.Den nya tekniken låter oss utforska världsrymden fria från kroppens begränsningar.

YLE - 03 okt 16 kl. 10:08

Fler fältarbetare bland ungdomar behövs

I Närpes har man lagt in en högre växel på insatser för ungdomarna, efter att institutet för hälsa och välfärd presenterade sin enkät Hälsa i skolan i våras. Enkätsvaren visade att ungdomarna i Närpes oftare än andra dricker sig berusade och även har testat droger i stor utsträckning. Bland annat har de återupptagit fältis-verksamheten på Fagerö, det vill säga vuxna som finns till hands då det ordnas danstillställningar på Fagerö.

Opinionen.se - 10 okt 13 kl. 16:16

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag. Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 16:14

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag.Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 13 kl. 16:14

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag.Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Mångalen upptäckt runt Jupiter

Tolv sedan tidigare okända månar har hittats runt planeten Jupiter. En av dem beter sig mycket udda..

SR - 7 timmar sedan

Eksem påverkar hälsan

Eksem kan klia, göra ont och störa nattsömnen. Nu visar en amerikansk enkätundersökning att de som har eksem ofta upplever en sämre livskvalitet..

SR - 11 timmar sedan

AI kan hjälpa oss att lösa vattenkrisen

Att utrota fattigdom och hunger är några av FN:s hållbarhetsmål för 2030. Men prio ett är att skapa en hållbar vattenanvändning menar den ungerske professorn András Szöllösi-Nagy. AI, Artificiell Intelligens, skulle då kunna vara en del av lösningen..

SR - 11 timmar sedan

Mager torsk får mer kött på benen i Blekinge

Just nu testas en metod för att det småskaliga kustnära yrkesfisket ska kunna ta vara på den torsk de fångar som är i dålig kondition..

SR - 11 timmar sedan

Bröd bakades för 14 400 år sedan

Ett bröd bakat för 14 400 år sedan har hittats under utgrävningar i Jordanien. Det är minst 4000 år innan människor började ägna sig åt jordbruk..

SR - Igår: 09:37

Ny art av flundra har fått sitt namn

Förra året upptäckte forskare från Sveriges Lantbruksuniversitet och Helsingfors Universitet en ny art av flundra. Den har nu fått sitt vetenskapliga namn..

SR - Igår: 06:00

Unga gravida verkar må sämre idag än på nittiotalet

Unga mammor som är gravida idag har fler symptom på depression än de som var gravida på nittiotalet. Det visar en ny studie som publiceras i tidskriften JAMA..

SR - Igår: 06:00

Salamandrar anpassar sig till varmare klimat

De kan vara mer tåliga mot klimatförändringar än vad man tidigare trodde. Det visar en ny amerikansk studie..

SR - Igår: 06:00

Svenska linser kan odlas med hjälp av havre

De flesta linser som äts här odlas i andra länder. Nu pågår ett forskningsprojekt  för att utforska möjligheterna att öka den svenska ekologiska produktionen av linser..

SR - 13 jul 18 kl. 11:26

Ofta långt till vård vid ormbett

93 miljoner människor i världen lever i områden där farliga ormar är vanliga och där det samtidigt är långt till akutvård..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.