SR > Vetenskap

Thursday, 19 October, 09:14

SR - 14 jul 17 kl. 06:00

Hjärnskakningar i parasport – bättre kunskap behövsIdrottsläkare menar att hjärnskakningar behöver få mer uppmärksamhet inom parasporten, det vill säga idrott för personer med funktionsnedsättning..
Läs mer på SR

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärnskakningari , parasportbättre , kunskap, behövs
Barometern - 20 jun 14 kl. 09:54

Mer kunskap behövs i den svenska skolan

Det behövs mer kunskap och mer resurser i den svenska skolan. Sedan 2006 har Alliansen därför ökat resurserna till svensk utbildning med sju miljarder kronor samt återupp-rättat kunskapsskolan med tydligare kunskapsmål, nationella prov och tidigare betyg. Dessa reformer vill vi nu bygga vidare på.

DalaDemokraten - 16 nov 16 kl. 06:00

Mina tankar om våld: Mer kunskap behövs

En självklar rättighet för oss människor är att vi kan känna trygghet i våra hem och på gator och torg. Idag möter jag människor som är rädda för att gå ut. Inte sällan är det våra äldre som är de mest rädda.

BT - 13 mar 17 kl. 08:00

Mer kunskap behövs kring livslång diabetessjukdom

Det finns skillnader i hur skolor väljer att hantera elever som drabbats av diabetes. Generellt behövs mer kunskap kring sjukdomen, menar Barndiabetesfondens ordförande Johnny Ludvigsson..

EU-Bloggen - 13 nov 14 kl. 13:05

Mer, inte mindre EU-kunskap behövs

Idag är det 20 år sedan Sverige folkomröstade om medlemskap i EU. EUbloggen har många gånger konstaterat att bristen på kunskap och närvaron av EU-frågor är den nivån att nya kunskapslyftsministern borde börja med EU, i alla fall när statliga myndigheter missar medlemskapet och partiernas valmanifest är tomma på omnämndande. Därför är det märkligt att nu […].

Regeringen - 16 feb 16 kl. 10:14

Kunskap behövs i kampen mot rasismen

Dagens Arena 16 februari 2016 Nu satsar vi 20 miljoner per år på ett forskningsprogram om rasism för att utveckla kunskap och metoder som är vetenskapligt förankrade, skriver Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning..

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 07:00

Både hjärta och hjärna behövs


Snart kan vi trådlöst förbinda våra sinnen med andra. Detta är vägen framåt, på gott och ont.Den nya tekniken låter oss utforska världsrymden fria från kroppens begränsningar.

YLE - 03 okt 16 kl. 10:08

Fler fältarbetare bland ungdomar behövs

I Närpes har man lagt in en högre växel på insatser för ungdomarna, efter att institutet för hälsa och välfärd presenterade sin enkät Hälsa i skolan i våras. Enkätsvaren visade att ungdomarna i Närpes oftare än andra dricker sig berusade och även har testat droger i stor utsträckning. Bland annat har de återupptagit fältis-verksamheten på Fagerö, det vill säga vuxna som finns till hands då det ordnas danstillställningar på Fagerö.

Opinionen.se - 10 okt 13 kl. 16:16

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag. Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 16:14

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag.Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 13 kl. 16:14

Mer kunskap om unga på glid


Mer samverkan och kunskap behövs för att få in de unga på glid i arbetslivet. En omfattande utredning överlämnades på torsdagen till regeringen, men utan några egentliga konkreta förslag.Utredarna föreslår bland annat att flera myndigheter bättre ska mäta vilka de unga med hjälpbehov är och därmed vilket stöd de behöver.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Så ska forskningsruschen under epidemier regleras

Det var forskningskaos under ebolautbrottet för tre år sedan. Men nu vill WHO skapa en insatsstyrka för att koordinera forskningen..

SR - 3 timmar sedan

Självlärd AI är ny mästare i Go

Ett datorprogram som lärt sig själv att spela strategispelet Go har överträffat det program som slog världsmästaren..

SR - 3 timmar sedan

Vargen är en bättre lagspelare än hunden

Otränade hundar klarar inte av att samarbeta lika bra som sin släkting vargen..

SR - 3 timmar sedan

Blommors blåa ljustrick lockar bin

Blommor kan lura till sig bin med ett blått optiskt trick för att de ska pollinera dem..

SR - Igår: 08:47

Blod från gravida kan öka risken för död hos män

Det verkar finnas en viss ökad risk för att dö när män få blod från kvinnor som tidigare varit gravida. Forskarna vet ännu inte varför..

SR - Igår: 06:00

Urgammal sköldpadda hade också inbyggt solskydd

Fossil från en sköldpaddeunge som är 54 miljoner år gammalt har ett slags solskydd i skalet, något som dagens sköldpaddeungar också har..

SR - Igår: 06:00

Dan spelar saxofon vaken under hjärnoperation

Dan Fabbio, en amerikansk musiker och musiklärare ligger på operationsbordet och spelar saxofon vaken och med skallen öppen, medan kirurgerna just har skurit bort en hjärntumör..

SR - Igår: 06:00

Kan 25 000 människor flytta in här utan att naturen skadas?

Regeringen vill ha nio helt nya stadsdelar och städer. Men kritiker menar att den biologiska mångfalden riskeras, till exempel vid en sjö öster om Göteborg..

SR - I förrgår: 06:00

Näsan kanske skyddar oss från sjukdom

Kan vi upptäcka sjukdom med hjälp av näsan och hjärnan? Ett forskningsprojekt vid Karolinska institutet tyder på det..

SR - I förrgår: 06:00

Gener avslöjar hur sjögurkan klarar att skjuta skarpt

Ett kinesiskt forskarlag har kartlagt en sjögurkas arvsmassa. Nu tror de sig hittat generna för återskapande av organ..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.