SR > Nyheter

Wednesday, 13 November, 20:52

SR - 12 jul 17 kl. 09:17

EU är överens – skärpta regler för cancerframkallande ämnen på jobbetEfter många års förhandlingar har EU:s medlemsländer enats om skärpta regler för cancerogena ämnen på arbetsplatser. Ett viktigt genombrott säger Marita Ulvskog (S) som lett förhandlingarna i EU parlamentet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Marita Ulvskog

Dela artikeln

42 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU är överens, skärpta, reglerför , cancerframkallande, ämnen, jobbet
E24 - 31 maj 15 kl. 18:30

Skärpta regler ska stoppa slavlöner

Det är nya rapporter, bland annat i Dagens Nyheter, om hur invandrad arbetskraft får arbeta till mycket dåliga löner och villkor som får regeringen att agera just nu. Men Socialdemokraterna och Miljöpartiet har varit överens om att se över reglerna sedan i höstas..

SVT - 14 feb 19 kl. 03:20

EU överens om nya regler för upphovsrätt på nätet

En uppgörelse om helt nya regler för upphovsrätt på nätet har nåtts inom EU. Reglerna ska bland annat bidra till att upphovsmakare får en större ersättning när deras verk sprids på nätet. Men uppgörelsen får också kritik för att begränsa nätfriheten..

Affärsvärlden - 04 dec 18 kl. 06:45

Ministrar överens om nya lastbilsregler

Transportministrarna från västliga EU-länder körde på måndagskvällen över östliga länder och införde skärpta regler för lastbilstransporter inom EU..

Sydsvenskan - 21 aug 13 kl. 06:30

Tuffare regler att vänta för friskolorna

Nu vill alla få bort riskkapitalbolagen från skolbranschen. Konkursen i JB Education har gjort friskolornas vinster glödheta inför valet 2014.I går överlämnade Friskolekommittén sitt betänkande till utbildningsminister Jan Björklund.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 08:26

S, V och MP överens om välfärdsvinst


Nu har regeringen och Vänsterpartiet kommit överens om vilka regler som gälla kring vinster i välfärden. Vid en pressträff nu på förmiddagen ska statsminister Stefan Löfven (S), MP:s språkrör Gustav Fridolin samt Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson presentera detaljerna i den nya överenskommelsen "om en välfärd utan vinstintresse", enligt en inbjudan från partierna.I regeringsförklaringen i fredags klargjorde Löfven att det skulle bli stopp för "vinstjakten" i välfärden, och nämnde då några detaljer som S och MP var överens om, bland annat att det obligatoriska vårdvalet i primärvården ska avskaffas, att privatisering av universitets- och regionsjukhus ska förbjudas samt att en lag mot försäljning till underpris s

BT - 06 okt 14 kl. 08:26

S, V och MP överens om välfärdsvinst

Nu har regeringen och Vänsterpartiet kommit överens om vilka regler som gälla kring vinster i välfärden. Vid en pressträff nu på förmiddagen ska statsminister Stefan Löfven (S), MP:s språkrör Gustav Fridolin samt Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson presentera detaljerna i den nya överenskommelsen "om en välfärd utan vinstintresse", enligt en inbjudan från partierna. I regeringsförklaringen i fredags klargjorde Löfven att det skulle bli stopp för "vinstjakten" i välfärden, och nämnde då några detaljer som S och MP var överens om, bland annat att det obligatoriska vårdvalet i primärvården ska avskaffas, att privatisering av universitets- och regionsjukhus ska förbjudas samt att en lag mot försäljning till underpris ska införas..

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 08:39

S, MP och V överens om välfärdsvinst

Regeringen och Vänsterpartiet är nu överens om vilka regler som gälla kring vinster i välfärden. Uppgörelsen har varit ett krav från V för att stödja en budget senare i höst.
Vid en pressträff klockan 11 ska statsminister Stefan Löfven (S), MP:s språkrör Gustav Fridolin samt Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson presentera detaljerna i den nya överenskommelsen "om en välfärd utan vinstintresse", enligt en inbjudan från partierna.

BT - 06 okt 14 kl. 08:39

S, MP och V överens om välfärdsvinst

Regeringen och Vänsterpartiet är nu överens om vilka regler som gälla kring vinster i välfärden. Uppgörelsen har varit ett krav från V för att stödja en budget senare i höst. Vid en pressträff klockan 11 ska statsminister Stefan Löfven (S), MP:s språkrör Gustav Fridolin samt Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson presentera detaljerna i den nya överenskommelsen "om en välfärd utan vinstintresse", enligt en inbjudan från partierna.

BT - 06 okt 14 kl. 08:35

S, V och MP nu överens om vinsterna i välfärden

Nu har regeringen och Vänsterpartiet kommit överens om vilka regler som gälla kring vinster i välfärden. Vid en pressträff nu på förmiddagen ska statsminister Stefan Löfven (S), MP:s språkrör Gustav Fridolin samt Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson presentera detaljerna i den nya överenskommelsen "om en välfärd utan vinstintresse", enligt en inbjudan från partierna. I regeringsförklaringen i fredags klargjorde Löfven att det skulle bli stopp för "vinstjakten" i välfärden, och nämnde då några detaljer som S och MP var överens om, bland annat att det obligatoriska vårdvalet i primärvården ska avskaffas, att privatisering av universitets- och regionsjukhus ska förbjudas samt att en lag mot försäljning till underpris ska införas.

TA - 06 okt 14 kl. 08:39

S, MP och V överens om välfärdsvinst

Regeringen och Vänsterpartiet är nu överens om vilka regler som gälla kring vinster i välfärden. Uppgörelsen har varit ett krav från V för att stödja en budget senare i höst.
Vid en pressträff klockan 11 ska statsminister Stefan Löfven (S), MP:s språkrör Gustav Fridolin samt Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson presentera detaljerna i den nya överenskommelsen "om en välfärd utan vinstintresse", enligt en inbjudan från partierna.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Indisk tempeldom leder till oro bland muslimer

Ett domstolsbeslut i Indiens högsta domstol har lett till både uppgivenhet och ohämmad glädje bland landets befolkning. Konflikten om tempelområdet i staden Ayodhya har präglat indisk politik i decennier..

SR - 45 minuter sedan

Paolo Macchiarini döms till fängelse

I Florens i Italien har kirurgen och forskaren Paolo Macchiarini dömts till fängelse i ett år och fyra månader för att ha missbrukat sin ställning och förfalskat dokument, rapporterar tidningen La Republica..

SR - 1 timme sedan

Polisen: Transpersoner utnyttjas i människohandel

Polisen ser en trend där transsexuella personer utnyttjas i koppleri och människohandel för sexuella ändamål..

SR - 2 timmar sedan

Miljödomstol ger klartecken för att bygga ut slutförvar

Mark och Miljödomstolen i Nacka ger klartecken för att bygga ut slutförvar i Forsmark, som bland annat ska ta emot rivningsavfall från Barsebäck..

SR - 2 timmar sedan

Hongkong-bo: Vardagen mer påverkad

Demonstrationerna i Hongkong påverkar allt mer vardagen för stadens sju miljoner invånare. – Jag har inte känt en så spänd stämning här som nu, säger Kristian Odebjer som arbetar Kommerskollegium i Hongkong..

SR - 3 timmar sedan

Installation av interimspresident väcker debatt

I Bolivia råder en hetsig debatt om huruvida gårdagens installation av en interimspresident var i enlighet med grundlagen, eller om det utgör en statskupp..

SR - 3 timmar sedan

Efter jordskredet: ”Fortfarande aktivitet området”

Området i Kungälvs kommun, som tidigare idag drabbades av jordskred, är fortfarande instabilt. Det säger geoteknikern Tobias Thorén..

SR - 3 timmar sedan

Skador för hundratals miljoner euro i Venedig

Venedig i Italien har de värsta översvämningarna sen 1960-talet. Vattennivån är på en rekordnivå och ovädret ska fortsätta..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Tv-sända riksrättsförhör på gång

Riksrättsutredningen mot president Donald Trump har gått in i en ny fas när tv-sända utfrågningar av vittnen nu har börjat i representanthuset. Sveriges Radios korrespondent Kajsa Boglind är på plats i Washington..

SR - 5 timmar sedan

Kritiken mot domen: Andra stater tolkar annorlunda 

Idag fastställde högsta domstolen domen mot en man som dömts till sex månaders fängelse för att på Facebook ha uppmanat personer att skänka pengar till terrorgrupperna Islamiska staten och Nusrafronten i Syrien.Mannens försvarare Thomas Olsson är kritisk till domstolens tolkning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.