Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 19 June, 14:30

Dagens PS - 11 jul 17 kl. 13:22

Cashar hem 85 Mkr – ger bort småsmulornaNär succésajten Hemnet såldes i december i fjol för omkring 2 miljarder kronor till det amerikanska investmentbolaget General Atlantic blev Fastighetsmäklarförbundet (FMF) en stor vinnare. Men en ännu större vinnare är ordföranden Erik Olsson, skriver Dagens Industri, som uppger att en infekterad strid nu blossat upp i förbundet. Erik Olsson väntas få ut 85 miljoner kronor från Hemnet-försäljningen, som gav Fastighetsmäklarförbundet runt en halv miljard kronor. Även bolaget Notar, där FMF-medlemmen Pasha Sabouri tidigare var vd, gör en fin hacka på affären, närmare bestämt 50 miljoner kronor, enligt Di. Men allra mest kammar alltså Erik Olsson hem.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Mkr, Hemnet, General Atlantic, Fastighetsmäklarförbundet, FMF, Erik Olsson, Dagens Industri, Olsson, Notar, Pasha Sabouri, Di, Patrik Edgren, Bolagsverket, Cashar, Dagensps

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cashar, hem85 , Mkrger , bort, småsmulorna
Dagens PS - 15 aug 17 kl. 10:21

Cashar hem 28 Mkr – nu lämnar han bolaget

Finanschef gör lysande sorti. Breakit berättar om att Andras Vajlok, finanschef på spelstudion Paradox Interactive, nu lämnar sin tjänst – efter sex år. Han blir kvar till dess bolaget hittat en ersättare, framgår det i ett pressmeddelande som refereras i artikeln.

Dagens PS - 30 jan 17 kl. 14:31

K-G Bergström cashar hem

Expressens politiske reporter K-G Bergström driver eget bolag och där steg både omsättningen och vinsten under fjolåret. K-G Bergström Produktion, som bolaget heter, ökade omsättningen till drygt 1,5 miljoner kronor från 1,3 miljoner kronor 2015. Samtidigt växte vinsten från 1,1 miljon kronor 2015 till 1,4 miljoner kronor 2016.

YLE - 11 mar 15 kl. 05:47

Bergöbor kommer varken hem eller bort

Tjock is stoppar Bergöfärjan också i dag. Färjan har stått sedan tisdag förmiddag och ingen lösning är i sikte. Färjförare Kjell Högback har väntat vid Bredskär på Molpesidan i ungefär ett dygn.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fick sparken - cashar hem 202 miljoner

Den tunge börsdirektören tvingades bort från sin stol. Men nu får han plåster på såren. 202 miljoner kronor kan han kvittera ut..

DI - 08 dec 15 kl. 16:51

De cashar hem på försäljningen av Booli

Vid SBAB:s köp av Booli är det ett flertal storägare som går hem med fyllda fickor. Bland dem finns namn som tv-profilen Peter Settman..

Dagens PS - 11 maj 18 kl. 08:09

Svensk kontantkung cashar hem i USA

Resan över Atlanten blev en superjackpot för svensken. Möt pojken med guldbyxorna. Lars Blecko stack till staterna 2013 för att bli chef över Loomis kontanthantering i landet.

DN - 09 jan 18 kl. 21:46

Hem sveptes bort och flera dog efter häftiga regn i Kalifornien

Minst fem personer har omkommit till följd av häftiga regn i Kalifornien. Sex hus förstördes sedan de sveptes bort till följd av ett lerskred..

SvD - 13 jan 16 kl. 09:00

Lappar hem fick bort könsord i lågstadiet

När fula ord hördes från ettorna fick rektorn i Finspång nog. Lappar hem till föräldrarna har gett Nyhemsskolan ett snällare språk..

Realtid - 17 mar 11 kl. 15:24

Amerikanska bankchefer cashar hem

Snart får de större vinstandelar från sina banker..

Realtid - 14 apr 11 kl. 11:43

Ägarna cashar hem 33 millar

Nya storbanken Sparbanken Öresund har fullt drag under galoscherna..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

NYHET: Audi A1 Sportback – coolast i klassen

Åtta år efter introduktionen av den populära föregångaren, lanserar nu Audi en riktigt läcker efterföljare med mycket av den teknologi vi hittar i bl.a. A6, A7 och A8.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Datum klart: Då öppnar japanska H&M-rivalen

Japanska Uniqlo kommer att öppna sin första butik i centrala Stockholm den 24 augusti, enligt ett pressmeddelande. LifeWear som är ett affärskoncept från Uniqlo kommer att från och med 24 augusti finnas tillgängligt i en mängd olika färger och modeller skapade för alla människor i olika åldrar, skriver man. Enligt pressmeddelandet kommer Uniqlo Kungsträdgården att överta byggnaden som är känd som Sverigehuset.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Veteran gör det igen – startar nytt lågprisflyg

David Neeleman, grundare till det amerikanska lågprisflygbolaget JetBlue, är i färd med att lansera ett nytt flygbolag, Moxy. Det uppger branschtidningen Airline Weekly, rapporterar CNBC. Enligt uppgift kommer Moxy att få en kapitalinjektion på 100 miljoner dollar, där en del av pengarna är David Neelemans egna.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Sparekonomen: Det är H&M största problem

Försäljningen för H&M är fortsatt trög enligt sparekonomen Maria Landeborn på Danske Bank. Det framgår av ett nyhetsbrev på Danske Banks nyhetsportal Nextconomy. Landeborn skriver att i lokala valutor var försäljningen exklusive moms oförändrad jämfört med samma kvartal förra året.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Chefen: Vi har inte satt upp en till salu-skylt

Norwegian har nått en storlek som gör att flygbolaget kan nå lönsamhet. Det säger bolagets vd Björn Kjos i anslutning till en konferens för flygplatsorganisationen ACI enligt Reuters. Norwegian når toppen av sina investeringar i år och företaget har inte bjudit ut sig själva till försäljning, upprepade Kjos.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Byggandet minskar – men fler bostäder behövs

Byggtakten avtar nu på platser i landet där den tidigare varit hög. Däremot behövs fler bostäder till unga och äldre som efterfrågar lägre priser. Det konstaterar Boverket i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Nytt datorsystem kan klä av dig naken

Ny, förbättrad metod för digitala modeller möjliggör återskapandet av en människas former i realtid, skriver Techcrunch. Dagens PS har tidigare skrivit om ett känt telefonmärke som lanserat kameror med djupavläsning och som kan användas i bland annat förhöjd verklighet, AR. Även andra märken har denna funktionalitet.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ekonom spår boprisfall – och ränteskräll

Statliga bolånejätten SBAB:s chefsekonom Robert Boije tror att bopriserna kommer falla med 10 procent fram till 2021. Det säger han i en intervju med EFN. “Jag tror inte att hushållen har räknat med en ränteuppgång”, säger Robert Boije under intervjun.

Dagens PS - 16 jun 18 kl. 08:15

Det är ingen hemlighet – så varför tveka

Den samlade europeiska motorpressen vet det liksom nöjda kunder runt om i Europa. SEAT Ateca är en vinnare som många svenskar, av någon outgrundlig anledning har kvar att upptäcka. Men det gäller att snabba på därför att 1 juli träder bonus-malus i kraft och då ändras fordonsskatten för alla nya bilar!

Dagens PS - 3 timmar sedan

Ledarkollen: Är en svensk medborgare värd mer?

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och återger det viktigaste. Idag handlar det om EU och företagen, om styret i Västra Götaland, om SD, om människosyn och om Italiens nya regering. EU och företagen En bra och seriös ledarsida förstår betydelsen av att varva inhemska texter med mer utåtblickande och dörfjupande sådana.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.