Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 19:22

Dagens PS - 11 jul 17 kl. 13:22

Cashar hem 85 Mkr – ger bort småsmulornaNär succésajten Hemnet såldes i december i fjol för omkring 2 miljarder kronor till det amerikanska investmentbolaget General Atlantic blev Fastighetsmäklarförbundet (FMF) en stor vinnare. Men en ännu större vinnare är ordföranden Erik Olsson, skriver Dagens Industri, som uppger att en infekterad strid nu blossat upp i förbundet. Erik Olsson väntas få ut 85 miljoner kronor från Hemnet-försäljningen, som gav Fastighetsmäklarförbundet runt en halv miljard kronor. Även bolaget Notar, där FMF-medlemmen Pasha Sabouri tidigare var vd, gör en fin hacka på affären, närmare bestämt 50 miljoner kronor, enligt Di. Men allra mest kammar alltså Erik Olsson hem.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Mkr, Hemnet, General Atlantic, Fastighetsmäklarförbundet, FMF, Erik Olsson, Dagens Industri, Olsson, Notar, Pasha Sabouri, Di, Patrik Edgren, Bolagsverket, Cashar, Dagensps

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cashar, hem85 , Mkrger , bort, småsmulorna
Dagens PS - 15 aug 17 kl. 10:21

Cashar hem 28 Mkr – nu lämnar han bolaget

Finanschef gör lysande sorti. Breakit berättar om att Andras Vajlok, finanschef på spelstudion Paradox Interactive, nu lämnar sin tjänst – efter sex år. Han blir kvar till dess bolaget hittat en ersättare, framgår det i ett pressmeddelande som refereras i artikeln.

Dagens PS - 30 jan 17 kl. 14:31

K-G Bergström cashar hem

Expressens politiske reporter K-G Bergström driver eget bolag och där steg både omsättningen och vinsten under fjolåret. K-G Bergström Produktion, som bolaget heter, ökade omsättningen till drygt 1,5 miljoner kronor från 1,3 miljoner kronor 2015. Samtidigt växte vinsten från 1,1 miljon kronor 2015 till 1,4 miljoner kronor 2016.

YLE - 11 mar 15 kl. 05:47

Bergöbor kommer varken hem eller bort

Tjock is stoppar Bergöfärjan också i dag. Färjan har stått sedan tisdag förmiddag och ingen lösning är i sikte. Färjförare Kjell Högback har väntat vid Bredskär på Molpesidan i ungefär ett dygn.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fick sparken - cashar hem 202 miljoner

Den tunge börsdirektören tvingades bort från sin stol. Men nu får han plåster på såren. 202 miljoner kronor kan han kvittera ut..

DI - 08 dec 15 kl. 16:51

De cashar hem på försäljningen av Booli

Vid SBAB:s köp av Booli är det ett flertal storägare som går hem med fyllda fickor. Bland dem finns namn som tv-profilen Peter Settman..

Dagens PS - 11 maj 18 kl. 08:09

Svensk kontantkung cashar hem i USA

Resan över Atlanten blev en superjackpot för svensken. Möt pojken med guldbyxorna. Lars Blecko stack till staterna 2013 för att bli chef över Loomis kontanthantering i landet.

Dagens PS - I förrgår: 07:20

Börsveckan cashar hem vinsten i aktie

Affärssystembolagets 24Sevenoffice har med stöd av en positiv halvårsrapport sett aktiekursen klättra med drygt 50 procent sedan Börsveckan gav köpråd för aktien i maj. Investerare prisar nu in en lönsamhet i linje med konkurrenten Fortnox på lite längre sikt. Börsveckan bedömer att det är läge att ta hem vinsten och sänker sin rekommendation till avvakta i den senaste utgåvan av tidningen..

DN - 09 jan 18 kl. 21:46

Hem sveptes bort och flera dog efter häftiga regn i Kalifornien

Minst fem personer har omkommit till följd av häftiga regn i Kalifornien. Sex hus förstördes sedan de sveptes bort till följd av ett lerskred..

SvD - 13 jan 16 kl. 09:00

Lappar hem fick bort könsord i lågstadiet

När fula ord hördes från ettorna fick rektorn i Finspång nog. Lappar hem till föräldrarna har gett Nyhemsskolan ett snällare språk..

Realtid - 17 mar 11 kl. 15:24

Amerikanska bankchefer cashar hem

Snart får de större vinstandelar från sina banker..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

Nordea-bossen dras in i penningtvättshärvan

Björn ”Nalle” Wahlroos vill inte kommentera uppgifterna. Däremot säger Sampos investorrelations- och kommunikationsspecialist Mirko Hurmerinta så här, enligt SvD Näringsliv: ”Under den tid vi ägde banken märkte vi inte några kriminella aktiviteter och vi har inte varit del av någon undersökning, så vitt vi vet”. Björn Wahlroos är ordförande för och stor ägare i Sampo, som i sin tur är Nordeas huvudägare.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Tips: Överreaktion ger köptillfälle

Det anser Kepler Cheuvreux och hissar nu investmentbolaget. Den tyska e-handelsbjässen Zalando vinstvarnade som Dagens PS skrev i går, tisdag, vilket fick storägaren Kinneviks aktie att rasa med nästan 8 procent. Att vinstvarningen kom från Zalando har mest sin förklaring i den ovanligt varma sommaren, det torde inte få några långtgående följder, resonerar Kepler Cheuvreux, som därmed sätter en köprekommendation från tidigare behåll på storägaren Kinneviks aktie med en nedjusterad riktkurs till 306 kronor från tidigare 320 kronor; på tisdagen stängde aktiekursen på 267 kronor, framgår det på Privata Affärers sajt.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Spotify stäms för könsdiskriminering

En kvinnlig säljchef på Spotify har stämt företaget för bland annat könsdiskriminering, skriver Breakit med hänvisning till nöjessajten Variety. Diskrimineringen ska ha kommit från att kvalificerade kvinnor utelämnats från vad som beskrivs som drogfyllda ”grabbresor” till Sundance Film Festival, men också via olämpliga uttalanden från finanschefen och en HR-chef. Därutöver anklagas Spotify också för att ha befordrat en chef efter att denna varnats för sexuella trakasserier.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Media Markt-ägaren vinstvarnar

Elektronikjätten Ceconomy som bland annat äger Media Markt vinstvarnar och hänvisar till en varm sommar och en implementering av strategiska initiativ avseende den tyska marknaden som varit långsammare än väntat. Det rapporterar Financial Times. Nu väntar man sig att rörelseresultatet, både innan och efter avskrivningar, kommer vara betydligt lägre jämfört med föregående räkenskapsår.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Swedbank lanserar grönt bolån

Swedbank lanserar ett grönt bolån för privatkunder. Det framgår av ett pressmeddelande. Swedbanks ambition är att erbjuda och utveckla produkter och tjänster som hjälper såväl privat- som företagskunder att göra långsiktigt hållbara val.

Dagens PS - 10 timmar sedan

FI höjer krisbuffert – här är orsaken

Finansinspektionen har beslutat att höja det kontracykliska buffertvärdet från 2,0 till 2,5 procent. Anledningen är att systemriskerna har ökat, uppger myndigheten i ett pressmeddelande. Myndigheten vill att banker i perioder med högkonjunktur och hög kredittillväxt skapar kapitalbuffertar för tider av finansiell oro.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Ledarkollen: Spricker Moderaterna?

Dagens ledarkoll handlar om maktens arrogans, om penningtvätt, om Greiders ilska, och så klart om det pågående politiska kaoset. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  EU och penningtvätt DI skriver att EU borde tillhandahåll en myndighet som jobbar mot penningtvätt: ”När Danske Banks lilla estniska filial avkastade 400 procent på eget kapital, medan banken på gruppnivå låg på 5 procent, borde koncernledningen ha anat oråd.

Dagens PS - 11 timmar sedan

SAS onödiga nota: 240 miljoner

Flygbolaget SAS är skyldiga resenärer 240 miljoner kronor för förseningar under sommaren, enligt bolaget Airhelp. Det rapporterar Dagens industri. Ansvarigt flygbolag är skyldigt att ersätta varje drabbad resenär med upp till 600 euro, motsvarande cirka 6 200 kronor, om flyget är försenat mer än tre timmar, enligt en EU-lag.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Skandal tvingar bankdirektör att gå

Från början var det en visselblåsare som blottade skandalen. Det är Danske Banks vd Thomas Borgen som nu lämnar sin stol efter den uppdagade penningtvätt-skandalen, som Dagens PS även uppmärksammat. Det är nyhetsbyrån Reuters som, enligt SVT, berättar att Borgen tvingas avgå men att han stannar kvar till dess att banken hittat en ersättare.

Dagens PS - Igår: 16:52

Aktietips: Köpläge efter vinstvarning

Pareto anser att tillväxt borde vara den primära värdedrivaren för Zalando och ser köpläge i aktien efter tisdagens vinstvarning. Analystjänsten har sänkt sin riktkurs till 55 euro, från tidigare 63, men upprepat köprekommendationen. Zalando reviderade under tisdagen ned prognosen för det justerade rörelseresultatet till 150-190 miljoner euro, mot tidigare nedre delen i intervallet på 220-270 miljoner euro.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.