Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 13 December, 10:52

Dagensanalys.se - 07 jul 17 kl. 15:19

Tusentals får lämna MicrosoftMicrosoft meddelande igår att tusentals personer sägs upp som en del i en omorganisation när it-jätten satsar på molntjänster. Den stora uppsägningen berör främst Microsofts säljorganisation där cirka 1o procent (omkring 3000 jobb) får lämna företaget. Microsoft har dock ännu ej velat ge någon exakt siffra på hur många personer som berörs. ”Microsoft is implementing changes to better serve our customers and partners,” säger en talesperson för Microsoft till CNBC. ”Today, we are taking steps to notify some employees that their jobs are under consideration or that their positions will be eliminated.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Microsoft, Microsofts, CNBC, Amazon, Google

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals får lämna, Microsoft
IDG - 07 dec 16 kl. 06:00

Att lämna Microsoft är svårare än man tror. Fråga bara Försäkringskassan.


I två år har Försäkringskassan letat alternativ till Microsoft för sin arbetsplats. Att gå över till Googletjänster har visat sig vara svårarbetat och nu har man ett år på sig att komma fram till hur en ny infrastruktur ska se ut. "Vi behöver fler beståndsdelar men Microsoft kommer fortsätta spela en stor roll", säger cio:n Stefan Olowsson..

IDG - 08 maj 13 kl. 03:42

"Yahoo vill lämna Microsoft"

Enligt en insatt källa vill Yahoo avsluta sitt tioåriga samarbete med Microsoft men har inte lyckats hitta en väg ut..

DI - 17 jun 15 kl. 17:30

Stephen Elop får lämna Microsoft

Mjukvarujätten Microsoft gör om i sin ledningsfunktion och flera ledningspersoner slutar. Det skriver Bloomberg News..

E24 - 23 aug 13 kl. 15:48

Steve Ballmer på väg att lämna Microsoft

Aktien rusar efter beskedet..

Computer Sweden - 03 mar 14 kl. 09:46

Toppar får lämna Microsoft

Chefsevangelisten Tony Bates och högste marknadschefen Tami Reller lämnar sina positioner.

.

IDG - 03 mar 14 kl. 09:46

Toppar får lämna Microsoft

Chefsevangelisten Tony Bates och högste marknadschefen Tami Reller lämnar sina positioner..

Dagensanalys.se - 11 apr 16 kl. 13:00

Microsoft vill in i din iPhone

En del kanske minns tiden då Microsoft och Apple var konkurrenter, och snodde friskt av varandra. Tiderna är sedan länge sedan över, och nu tänker Microsoft även ta steget in till Apples iPhone. Detta gör mjukvarujätten med två nya produkter till iOS; Microsft Hub Keyboard och Microsoft Translator.

Dagens PS - 03 apr 18 kl. 10:45

Microsoft ändrar allt – Windows-eran är över

Microsoft gör en omorganisation som tonar ned rollen för operativsystemet Windows, skriver Wall Street Journal. I samband med detta lyfts i stället molnsegmentet fram som den nya framtiden och därför får bland annat Windows-chefen Terry Myerson lämna. Det uppger Microsofts vd Satya Nadella i ett brev till de anställda.

Barometern - 15 sep 14 kl. 17:31

Microsoft köper Mojang

Mångmiljardaffären som aviserades i förra veckan är verklighet. Microsoft köper svenska Mojang, företaget bakom spelet Minecraft, för nära 18 miljarder kronor. Men nu väntar "århundradets kulturkrock", enligt experter.

Cornucopia - 20 aug 14 kl. 14:40

"You've reached Microsoft support, how can I be of assistance?"

De senaste dagarna har jag fått över tio telefonsamtal från våra kära Internet-bedragare, presenterande sig som ringande från Microsoft, och som vill ta över och fjärrstyra mina icke existerande Windows-datorer. Dessvärre skiter svenska polisen i dessa bedrägerier då brott ej kan styrkas och spaningsunderlag saknas, samt brottet begånget utomlands, trots angivet telefonnummer, så numera svarar jag alltid "You've reached Microsoft support, how can I be of assistance?" i telefon.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 15 minuter sedan

Flera väntade och en del oväntade trender på IABs årliga trendseminarium

I tisdags genomförde IAB Sverige för sjunde gången sitt trendseminarium ”8 Minutes” där 12 talare får åtta minuter på sig att dela med sig av sina trendspaningar. Årets event bjöd på en hel del väntade trender, och några oväntade spaningar. Till årets event kom närmare 500 personer, och ytterligare 180 stod på väntelistan.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Nära hälften tittar på tv och surfar samtidigt

Nästan hälften använder en annan digital enhet samtidigt som de tittar på tv, det visar en nyligen publicerad rapport från Nielsen. Undersökningsföretaget Nielsen har undersökt hur vuxna amerikaner konsumerar media. Hela 45 procent uppger att de ofta eller alltid använder en annan digital enhet, som mobil eller surfplatta, när de tittar på tv.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Influencers får VIP-konton på Instagram

Instagram förstår att de behöver sina influencers. Och för att göra livet enklare för dem har man nu lanserat VIP-konton, med fler funktioner. Instagram testar så kallade ”creator accounts” som är tänkt att användas av influencers och andra power users.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Nu kan du skicka gåvor som incentive med SurveyMonkey

SurveyMonkey och presentföretaget Sendoso har kommit överens om att integrera API för att möjliggöra utskick av gåvor och presentartiklar, som incentives. Du kan ge bort kuponger för kaffe eller lunch, Uber-tjänster och även andra fysiska gåvor. “Our product integrations are important to helping organisations gather the information they need to drive business decisions,” kommenterar SurveyMonkey.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Texten är det sista dina kunder läser innan de fattar sina köpbeslut

Anlita en textbyrå som är experter på att skapa innehåll som konverterar till köp. Du kommer att tjäna på det! Vi på Karlssons Textbyrå skriver effektiva texter så att du kan fokusera på annat.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Detta googlade svenskarna under 2018 – hela listan

Vad googlade svenskarna mest på under 2018? Google har nu släppt sin lista över årets hetaste sökningar. Vi hittar bland annat Avicii, Fotbolls-VM och julkalendern.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

TV4 slår rekord i antal tittare

När MMS redovisar siffrorna för november visar de att TV4 når en tittarandel på 26 procent (15-64 år) vilket är den högst siffran på 20 år. ”Så här långt i år har TV4 Play ökat med omkring 30 procent i spenderad tid – och C More växer mer än så. Den tillväxten är också helt nödvändig då det linjära tv-tittandet har gått ner med 7,7 procent i målgruppen 15-64 år så här långt i år, trots de stora sportevenemangen vinter-OS och fotbolls-VM”, skriver Arefalk på TV4..

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

73% av alla ehandlare missar fördelarna med psykologiskt prissättning

Psykologisk prissättning – att sätta ett pris som slutar på :99 istället för :00 – kan göra stor skillnad när det gäller att maximera nätförsäljningen av varor och abonnemang. Överraskande nog missar över 70 procent av ehandlare idag att använda den prissättningsmodellen och förlorar därmed miljoner i omsättning, säger Stripe. ”Att psykologisk prissättning fungerar för dagligvaror vet vi ju sedan decennier.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Nu öppnar Amazon Web Services sina svenska serverhallar

Idag under en presskonferens på Amazon Web Services (AWS) Stockholmskontor avslöjades att de tre datacenter som de byggt i Eskilstuna, Katrineholm och Västerås nu står klara, och de menar att de kommer fortsätta expandera i Sverige och Norden. Det var mycket hysch-hysch kring dagens presskonferens och vi på Dagens Analys fick, liksom flera andra svenska medier, en förhandsvarning om presskonferensen redan i måndags. Den förhandsinformation som gavs var att två stora nyheter skulle avslöjas, och många spekulerade i om det äntligen var dags för Amazons officiella intåg i Sverige.

Dagensanalys.se - Igår: 05:16

Mätningen som vill frälsa poddvärlden med korrekt data

Bakom mätningen RAD har flera större podcast-bolag anslutit sig. Tanken är att hitta en öppen standard som vem som helst kan använda. Först och främst handlar det här om USA.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.