Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 17 January, 15:09

Dagensanalys.se - 06 jul 17 kl. 15:17

Webbläsaren Edge fortsätter att tappa mark



Efter Internet Explorer skulle Edge förhöja webbläsarupplevelsen. Problemet var bara att Google redan lanserat sin populära Chrome. Allt fler Windows-användare överger Edge till förmån för andra webbläsare som Firefox eller Chrome. Senaste siffrorna avslöjar att bara 21 procent av alla användare som har Windows 10 fortsätter att använda Edge. Förra året var det 29 procent så det är ett tapp på 8 procent, på bara ett år.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Edge, Internet Explorer, Google, Chrome, Windows, Firefox

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Webbläsaren, Edgefortsätter att , tappa, mark
Dagensanalys.se - 23 jan 19 kl. 21:53

Webbläsaren Edge i mobilen får varning för fejknyheter

Webbläsaren Edge från Microsoft ska nu varna om du läser en fejkartikel. Funktionen i Edge är resultatet av ett samarbete med företaget Newsguard, som jobbar med att motverka spridningen av fejknyheter. Tvivelaktiga sajter får en röd markering medan källor som bedömts som okej får en grön markering.

IDG - 23 okt 15 kl. 06:49

Då får webbläsaren Edge stöd för tillägg


Microsoft meddelade i går att webbläsaren Edge i Windows 10 kommer att få stöd för tillägg. Men det blir senare än väntat..

Dagensanalys.se - 16 mar 16 kl. 14:00

Webbläsaren Edge kan snart få egna tillägg

Microsofts Edge, webbläsaren som skulle ta över efter (den ökanda) veteranen Internet Explorer har länge saknat några tillägg eller plug-ins i samma stil som konkurenterna. Nya läckor pekar på att det kan ändras. Tror vi.

IDG - 1 timme sedan

Chromium Edge – första intrycket av nya webbläsaren


Microsoft hoppar på Chromium-tåget och tar sig an Googles Chrome med sin nya version av webbläsaren Edge. Men håller den måttet?.

Dagensanalys.se - 01 feb 17 kl. 17:57

Video: Microsoft vägrar att ge upp – här är senaste reklamfilmen för webbläsaren Edge

Nu är det ju faktiskt så att också Microsoft har en webbläsare. Den där förra som typ alla hade på 90-talet heter Internet Explorer och den som de nu försöker få oss att använda heter Edge. Med den här lite röriga reklamfilmen vill Microsoft nu få oss att lämna Chrome.

IDG - 04 dec 18 kl. 12:03

Uppgifter: Microsoft ger upp – ersätter webbläsaren Edge


Windows 10 släpptes 2015 med en helt ny webbläsare, som fortfarande inte har slagit igenom. Nu ser det ut som Edge kommer ersättas av en Chromium-baserad variant..

IDG - 07 dec 18 kl. 15:14

Microsofts webbläsare Edge kommer till Mac 2019


I en något förvånande vändning har Microsoft avslöjat att företaget utvecklar en Macversion av webbläsaren Edge, baserad på Chromium-motorn..

IDG - 12 maj 15 kl. 11:22

Microsoft fimpar Activex i nya webbläsaren


Ända sedan 1996 har pluginet Activex gjort livet surt för oss, men nu är det slut på det i och med Microsofts nya webbläsaren Edge..

IDG - 21 sep 15 kl. 05:42

Webbläsaren Edge får inbyggt stöd för Skype


Användare av Windows 10 kommer snart att kunna använda Skype direkt i Edge utan att behöva ett insticksprogram..

IDG - 15 dec 15 kl. 06:45

"Webbläsaren Edge har tappat andelar ända sedan start"


Tre mätföretag rapporterar samtliga att Microsoft Edge har tappat andelar ända sedan Windows 10 lanserades..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Nomineringarna till Sveriges bästa webbplatser

Om två veckor utses Sveriges bästa webbplatser och intranät. 20 företag, organisationer och myndigheter är nominerade i fyra kategorier. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från 117 087 respondenter.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Sverige halkar efter Danmark i digitaliseringsligan

Sverige är bland de tio länderna i världen som är bäst förberedda för digitalisering. Men inom teknik och infrastruktur tappar man gentemot övriga Norden, visar en ny rapport från Cisco. Cisco har släppt rapporten Digital Readiness Index (DRI), en återkommande genomgång av förutsättningarna för framgångsrik digitalisering.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Facebook skippar annonser i WhatsApp

Facebook har sedan länge planerat att införa annonser i WhatsApp. Nu rapporterar Wall Street Journal att annonsplanerna istället skrotas. Istället för annonser tänker Facebook bygga in funktioner i WhatsApp som underlättar för företag att kommunicera med sina kunder.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Googles moderbolag Alphabet når 1 biljon dollar

Googles moderbolag Alphabet är nu det fjärde amerikanska bolaget att nå ett marknadsvärde på 1 biljon dollar. Apple och Amazon nådde denna milstolpe sommaren 2018, och Microsoft nådde 1 biljon dollar i april 2019. Sundar Pichai (tidigare vd för Google) tog över som vd för Alphabet i december efter att grundarna Larry Page och Sergey Brin avgått.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Google lanserar en ny shopping-sektion bland sökresultaten

Under gårdagen tillkännagav sökjätten Google att man lanserar ett nytt sätt att hitta kläder, skor och accessoarer. En helt ny shopping-sektion som innebär både möjligheter och risker för e-handlare. Det var den 15:e januari som Google, via ett blogginlägg, meddelade att man lanserat ett nytt sätt för människor att hitta bl.

Dagensanalys.se - Igår: 14:20

Dags för timeout från hat och negativitet på nätet

Sinch lanserar ny meddelandetjänst och bjuder in människor att skicka positiva meddelanden till främlingar. Som ett svar på ökande hat och negativitet på sociala medier har Sinch i samarbete med Mental Health America (MHA), skapat världens första meddelandetjänst för positiva budskap. Den nya meddelandetjänsten #TextForHumanity är utvecklad av Sinch och låter människor skicka ett positivt meddelande till en främling.

Dagensanalys.se - Igår: 10:00

Rapport: Data är inget marknadsförare prioriterar

Nielsen har nyligen släppt sin årliga marknadsföringsrapport. Vi får bland annat veta hur marknadsförare uppfattar effektiviteten av digitala och traditionella kanaler samt att data prioriteras bort. Nielsens rapporten The Age of Dissonance baseras på svar från mer än 360 varumärken och företag.

Dagensanalys.se - Igår: 08:32

Operatören som vill konkurrera med Google berättar inte hela sanningen

Trenden är tydlig att operatörerna vill ta mer av innehållsaffären. I bland annat USA har jätten Verizon lanserat en konkurrent till sökmotorn Google vid namn OneSearch. Mot bakgrund av integritetsdebatten passar jätten Verizon på att lansera en egen sökmotor som fått namnet OneSearch.

Dagensanalys.se - Igår: 07:54

Europeiska investeringsbanken omfamnar Bolt

Europeiska investeringsbanken (EIB) har tecknat ett riskkreditinstrument på 50 miljoner euro med transportplattformen Bolt från Estland. Finansieringen stöds av Europeiska fonden för strategiska investeringar (EFSI), huvudpelaren i investeringsplanen för Europa. Investeringsplanen för Europa, även känd som ”Junckerplanen”, lanserades 2014 av Junckerkommissionen med målet att stimulera investeringar i Europa.

Dagensanalys.se - Igår: 21:31

E-commerce Recruit och Ehandel.se samarbetar för att bli störst på jobb

E-commerce Recruit ingår partnerskap med Ehandel.se för att bli marknadsledande i Sverige på rekrytering inom e-handel. Inför 2020 har E-commerce Recruit ingått ett nära partnerskap med Ehandel som är Nordens största mötesplats för alla som arbetar med e-handel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.