Supermiljöbloggen > Nyheter

Friday, 15 November, 07:16

Supermiljöbloggen - 03 jul 17 kl. 12:18

Vart försvann klimatfrågan i Sjöstedts tal?Klimatfrågan lyser med sin frånvaro i Vänsterpartiets tal under Almedalsveckans första dag.  Igår, söndag den 2 juli, inleddes årets upplaga av Almedalsveckan på Gotland. Partierna har, precis som tidigare år, varsin dag under veckan där fokus ligger på just deras politik. Vi på Supermiljöbloggen kommer under veckan kort sammanfatta partiledartalens miljö- och klimatfokus. Först ut är Vänsterpartiet med partiledare Jonas Sjöstedt i täten.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Sjöstedts, Vänsterpartiets, Almedalsveckans, Almedalsveckan, Gotland, Supermiljöbloggen, Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt, Radios, Erik Blix, Almedalstal, Aktuell Hållbarhet

Dela artikeln

90 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vart försvann, klimatfrågani , Sjöstedts, tal
Supermiljöbloggen - 09 jul 15 kl. 12:18

Allt fler svenska artister engagerar sig i klimatfrågan

Musiker, artister och forskare gör gemensam sak på Malmöfestivalen den 19 augusti. Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om Stormvarning – ett initiativ som vill lyfta klimatfrågan tillbaka in i det offentliga samtalet och som tagit musiker, artister och forskare till sin hjälp. I augusti förra året arrangerades bland annat en välbesökt klimatkonsert i Vitabergsparken i Stockholm.

Skånskan - 15 mar 19 kl. 14:22

Gymnasister tågade för klimatfrågan

lund Vid tiotiden på fredagsförmiddagen började Stortorget att fyllas av gymnasister som strejkade för att uppmärksamma klimatförändringarna. Snart fanns inte en yta tom och efter tal av Balthazar Gras, en av initiativtagarna, gick eleverna i ett demonstrationståg runt innerstaden.Över hela centrum hördes skallet som upprepades gång på gång.

Barometern - 28 sep 13 kl. 12:25

Islossning i klimatfrågan

Klimatfrågan följer av allt att döma sina helt egna cykler. Ibland är den het, som när förre amerikanske vicepresidenten Al Gore höll talarturnéer världen runt och rentav belönades med Nobels fredspris. Ibland är den ljummen, som när världens ledare samlades i Köpenhamn ?

Barometern - 28 sep 13 kl. 12:25

Islossning i klimatfrågan

Klimatfrågan följer av allt att döma sina helt egna cykler. Ibland är den het, som när förre amerikanske vicepresidenten Al Gore höll talarturnéer världen runt och rentav belönades med Nobels fredspris. Ibland är den ljummen, som när världens ledare samlades i Köpenhamn ?

Sydsvenskan - 19 aug 15 kl. 19:04

Ja, klimatfrågan hör hemma på festivalen.

Klimatångesten lättar när man gör något – sorterar sopor, åker mer kollektivt eller äter mindre kött. De är inte enbart symboliska, alla de där små stegen, tillsammans ger de tyngd och bidrar till förändring. De enskilda valen blir till konsumentmakt och hållbarhet blir ett villkor för kommersiell framgång.

Helsingborgs Dagblad - 19 aug 15 kl. 19:04

Ja, klimatfrågan hör hemma på festivalen.

Klimatångesten lättar när man gör något – sorterar sopor, åker mer kollektivt eller äter mindre kött. De är inte enbart symboliska, alla de där små stegen, tillsammans ger de tyngd och bidrar till förändring. De enskilda valen blir till konsumentmakt och hållbarhet blir ett villkor för kommersiell framgång.

DN - 11 sep 18 kl. 15:31

FN-chefen: Agera i klimatfrågan innan det är för sent

FN-chefen António Guterres varnade världsledarna i ett tal i New York på tisdagen att det snart är för sent att förhindra uppvärmningen av jorden. – Vi måste byta kurs före år 2020 sade han..

YA - 18 sep 18 kl. 02:02

Insändare: Dag att ta klimatfrågan på allvar

Vet du att vi bara har två år på oss för att undvika ”skenande klimatförändringar”? Det är inte jag som påstår det, utan FN:s generalsekreterare, Antonio Guiterres, i ett tal till världens ledare. .

GöteborgsPosten - 30 nov 18 kl. 17:50

Samlades för klimatfrågan

I Tanumshede samlades på fredagseftermiddagen ett 20-tal personer i en klimatmani­festation. – Vi vill att kommunen ska bidra till att hejda den globala uppvärmningen och så snart som möjligt bli fossilfri, säger Åsa Rehndell..

Alingsås tidning - 15 aug 18 kl. 20:49

Sjöstedts (V) kväll på Vårgårda Möte

På onsdagskvällen var det Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt som var i blickpunkten på Vårgårda Möte i Tångahallen. Precis som tidigare kvällar blandades humor med allvar och Sjöstedt pratade om såväl sin relation till fotbollslaget GAIS som hur han strävar mot ett mer jämlikt samhälle. Partiledarna avlöser varandra en efter under Vårgårda Möte i Tångahallen.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 9 timmar sedan

EU-banken slutar investera i fossila bränslen

Idag beslutade EU-banken EIB att stoppa investeringar i fossila bränslen. I en ny klimatstrategi siktar banken på att bli världens första klimatbank. "När världens största offentliga långivare bestämmer sig för att i stort skippa fossila bränslen, kommer finansmarknader världen över att reagera: Det här är början på slutet för klimatförstörande fossilekonomi", säger Kate Cahoon, tysk kampanjledare för organisationen 350.

Supermiljöbloggen - 14 timmar sedan

Byggbranschen får tuffare miljökrav 2020

Nästa år kan byggindustrins lagstiftning skärpas på flera områden. Det handlar bland om krav på energihushållning, laddinfrastruktur och källsortering av bygg- och rivningsavfall. Flera nya hållbarhetsåtgärder syns i de förändringar som byggbranschen väntas genomgå under 2020, rapporterar Byggindustrin.

Supermiljöbloggen - 15 timmar sedan

Ny rapport: Världens kolanvändning fortsätter öka

För andra året i rad ökar förbränningen av kol, Trots att världens rika länder nu äntligen försöker göra sig av med sitt beroende. Därmed blir det allt svårare att nå upp till Parisavtalets mål. Fredagen den 21 april blev en historisk dag i Storbritannien.

Supermiljöbloggen - 15 timmar sedan

Var tionde lädervara kan innehålla farliga ämnen

Cirka 10 procent av lädervaror som handskar, klockarmband och mobilskal innehåller farliga ämnen i högre halter än vad som är tillåtet, visar en ny granskning av Kemikalieinspektionen. Ämnen som hittades var sexvärt krom och bly. Sexvärt krom kan ge allergi och är giftigt för miljön.

Supermiljöbloggen - 19 timmar sedan

Extinction Rebellion förbereder hungerstrejk utanför riksdagen

Från 18 november kommer aktivister från Extinction Rebellion att hungerstrejka utanför riksdagen för att uppmärksamma risken för massvält till följd av klimatkrisen och den ekologiska kollapsen. - Personerna som svälter sig idag gör det för att de är desperata och därför kommer jag vara här för att se till så att de är så säkra som möjligt. Vi har provat andra, mindre radikala former av protest och de har inte fungerat.

Supermiljöbloggen - Igår: 14:23

”Systematisk underskattning” av kemikaliers miljö- och hälsorisker

"Människor och miljön utsätts hela tiden för en komplex blandning av många olika kemikalier, men ämnena riskbedöms nästan alltid en och en. Vetenskapen är tydlig: risken med blandningen är vanligtvis större än varje kemikalie för sig. Dagens lagstiftning innebär alltså en systematisk underskattning av miljö- och hälsorisker", skriver experter på GP.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 16:05

Allt mindre PCB och dioxin i strömming

Strömmingen i Östersjön innehåller allt lägre halter av miljögifterna dioxin och PCB-föreningar, rapporterar Finländska Institutet för hälsa och välfärd (THL).  Allt färre strömmingar innehåller dioxin- och PCB-halter som överskrider EU:s gränsvärden enligt THL:s mätningar under de tre senaste åren. Gifthalterna i strömmingen har minskat med cirka 80 procent sedan 1970-talet.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 13:37

EU:s finansministrar vill fasa ut fossila investeringar

EU:s finansministrar säger i ett gemensamt uttalande att unionen borde fasa ut finansiering för projekt inom olja, gas och kol. Förra året investerade EU-banken EIB två miljarder euro i fossila projekt. Det är första gången som finansministrarna har ställt sig bakom en deklaration för att stoppa alla investeringar i fossil energi.

Supermiljöbloggen - 10 nov 19 kl. 20:18

Trenden: Ökande e-returer skapar onödiga utsläpp

E-handeln växer och det gör även antalet returer. Nästan en tredjedel av alla varor som köps via nätet skickas tillbaka. Vissa företag skickar sina returer för ompackning utanför Sveriges gränser vilket leder till långa transporter och onödiga utsläpp.

Supermiljöbloggen - 10 nov 19 kl. 15:55

Vi julhandlar för 6 gånger Sveriges klimatbudget

Förra året spenderade svenskarna 80 miljarder på att shoppa under december månad. Och julhandeln förväntas slå nytt rekord i år igen. Samtidigt landade regeringens totala klimat- och miljöbudget för 2020 på 12 miljarder.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.